Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@piecee ahoj, mám dotaz k nákrčníkům a zapínání... vyztužovala jsi to nějak v místech, kam jsi dávala patentky/druky? Šila jsem teď podobný nákrčník, dvě vrstvy - úplet a tenoučké merino. Patentky se mi i přes velmi opatrné zacházení snad do dvou dnů vytrhaly.... tak přemýlším, jak to udělat příště lépe...
@jieff krásná sukně, ta s volánem nemá chybu 😵
@piecee to je teda nadílka, ty se teda činíš 😉 malej bude za frajera na svatbě
😎
@kuna krásná sukně, moc hezky zkombinovaný barvy 😵 jak velký kousky jsou na to potřeba?? ať zbytečně nevyhazuju potenciální kusy sukně 😀
já jsem taky něco pošila, ale v mým případě to jsou věci od velikonoc doteď
😅 to první jsou trička z hmka, na který jsem prdla nažehlovačky.
ta hvězdičková teplákovina mě docela zklamala, po nějakých 3 praních vypadá dost jetě:-/
a moc lituju, že jsem nevzala vzít tý látkyy s jablíčkama, ta je skvělá! i materiál i obrázek 🙂
vrstvenou sukni jsem dělala na dvakrát, ta první mi vyšla nějaká prťavá, tak ji dostala kamarádky holčička 😅
a malej prevít nechce nosit ty maskáčový gatě. a to jsem toho plátýnka zrovna vzala 2 metry :-/
Děti jsem poslala včera odpoledne s mužem k babičce, tak jsem se vrhla na šití. Dnes si pro ně jedu, nejstarší dostal vysoké horečky☹ Recyklace manželových riflí, Levi Strauss by měl možná radost, že jeho džíny mohou nosit i dvě generace🙂 V pase regulační guma, protože syn je hubený a druhý ještě hubenější. Využila jsem z původních riflí téměř vše. Není to nic na parádu do školy, ale bylo potřeba něco odolného na výlety, do skautu apod. Syn se bez dozoru stále válí po zemi a je schopen zničit cokoliv. V Ottobre 1/2014 se mi moc líbila hvězdičková mikina, náhodou jsem narazila i na stejnou látku, takže je opravdu téměř stejná a pak se stejným střihem i žaludová. S klukama jsme razítkovali. Pro dcerku legíny z parádní látky, na ty jsem se těšila už když jsem látku objednávala a z viskózového úpletu šatičky, ozdobené lemovací gumičkou, protože se prostě barevně parádně hodila.
Jo a aby to nevyznělo blbě, mikiny jsem dělala po večerech už v týdnu, razítkování je také starší věc, spíš že byl teď klid na focení a úpravu fotek.
@zuzkasim máš to krásný! ta srdíčková je super! ty oříšky jsouze stejný kolekce , jak ty moje veverky, ne? myslím, že je tam tehdy měli i na šedým podkladě.
na tu proužkovanou lillestoff teď taky čekám, paní mi poslala tracking Nr. už někdy 4.nebo 5. a balík furt nikde :-/ no a paní se neozývá a DPD mi tvrdí, že balík ještě nedostali :-/ tak nevím, kde to drhne...
@zuzkasim nádhera, ty srdíčkový šatičky jsou super. 🙂
Ahoj zienky mam otazocku. Chcela by som si nasit plienky pre mini ale neviem kde zohnat taku tu bambusovu flisovu latku. Ak mate niektora skusenosti prosim dajte vediet. Nasla som iba jeden obchod online ale maju tam tu laatku klasicky meter za 12,90€ co mi pride strasne vela... Alebo myslite, ze sa to neoplati sit? Dakujem
@ditatxu tuším že u vás jí mají na detivbavlnke.sk? Nebo tak něco 😉 . A jinak ta látka je drahá, je to normální cena, ale vezmi si kolik z ní našiješ vkládaček, já jsem z 1x2m našila asi 15 kusů a u nás kus stojí cca 150, takže se to určitě vyplatí 😉
Dakujem baby 🙂 idem na to poslem fotos potom 🙂))
@ditatxu Šitie vkladačiek sa určite oplatí. Hotové značkové vkladačky sú predražené a navyše bambusový flís na detivbavlnke má super šírku.
Pouzivate niekto tieto nite?
http://www.stoklasa-sk.sk/nite-polyesterove-nav...
alebo ste skusali?
Ja som zatial pouzivala len Aspo, len sa chcem opytat ake su tieto, lebo su tu troska krajsie farby v ponuke.
@sinala ako spevnuješ priechodky v patente? ja som vystužovala aj vlizelínom, aj inou látkou som podložila a predsa sa vyťahuje
@ucitelka70 dávám softshell a patent, takže mám 3 vrstvy
@maroubrabeach z mylly bere na SK obchod bubulakovo - jukni k nim🙂
@alenf můžu se Tě zeptat, jak stříháš široký proužek na ta lemování u body - já stále lemuju na třetiny, ale chci vyzkoušet takto na půl, ale chce to vychytat, poradíš mi prosím ať se vyhnu zmetkům? Natahuješ při našívání? Děkuji moc za radu!

@zuzkasim zuzi tu mi kupovala kamaradka v latkach u nich ve meste ...take jinak neporadim bohuzel🙂 ale jako uplet je bozi🙂