Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf ja mam celkom dobru machinu, ale teda zo strechovych poznam iba trojkroky cikcak a trojkroky rovny...ako to poznam, ze ktory je este strechovy? inak uz davno okukavam presne toto presitie zhora, ze ako to baby robite, ale este som ma to neprisla...ked to prejdem zhora napr. trojkrokym cikcakom, tak sa mi to tak zvlni...co robim zle?
Baby pouzivate niekto klieste VARIO PLUS? uz sa mi minuli priechodky a dokupila som nevhodne, nie su take rovne ale na konci sa zuzuju, neviete mi poradit ake tam presne pasuju? od firmy prym neviem zohnat
Ahoj kočky...poradte mi na akých strankach kupim jarny softshell, potrebujem cierny alebo tmavy hnedy, dakujem VAM za rady
@janka_k Ke kleštím Vario jsem zatím použila jen průchodky, které jsem měla v balení s kleštěma, ale v ČR v obchodě se šicími stroji Radovský mají i další nádstavce a spoustu náhradních patentků, mohli by tam mít i ty průchodky. Vím, že na SR je to komplikovanější, ale některé e-shopy už používají i nějakou uloženku nebo zásilkovnu, tak třeba by to nemuselo být na SR tak drahé, když tak to prostuduj.
@nelibeli3 Jarní softshell měli teď výpadek v dodávce ze zámoří, nebyl nikde v obchodech, ale postupně by se už měl naskladňovat snad začátkem června, co jsem tak slyšela.
Baby idem s nešicou otázkou - viem,že vlani ste tu niektoré robili ten sirup zo smrekových výhonkov čo je na kašel a prechladnutie , chcem ho tento rok vyskúšať a dočítala som sa ,ze sa to má dať do veľkej 5 litrovej flaše a zaujíma ma či ste tam dávali citronové kolečká a kde ste to mali tie 2 tyzdne položene - na slnku či v tieni???Prosím prosím o rady 😀 😀 😀
@alenf mozem odpovedat, aj ked vlani sme nerobili 🙂 tusim sa moze robit aj bez citronu, ale ten to tak trochu aj sterilizuje, kedze samotny sirup sa uz nesterilizuje. vrstva vyhonkov, vrstva cukru a koliecka citronu. my sme davali na 5 l pohar 1 kg cukru a 1 citron. a musi to byt na slniecku. a neviem z akej "nadmorskej vysky" si, ale je najvyssi cas - u nas uz boli vyhonky pred tyzdnom.
@alenf najlepsie zbierat za sucheho pocasia a hned do poharov. my to teraz mame v izbe pod stresnymi oknami - cize svieti na to slnko (ked svieti 😀 )voda ziadna manzel nasiel na nete aj recept, ze ku cukru, vyhonkom a citronu aj pol litra medu, ale vtedy sa to musi varit) takze my klasika - cukor, vyhonky a citron. a pohar uzavriet foliou a vrchnakom - najlepsie tym umelym. a cukor sme davali biely. miesat - neviem (ale matne si spominam, ze mama to po par dnoch pretriasala - ale to musim zistit 😀
@bury ja som tiež nie kamarát s tretinovým lemovanín, všetko na polky robím
@alenf ... este k tomu sirupu 🙂 mama to nepretriasa (robila ho uz viackrat) - necha to len na slnku (len si nepamata, ci 4 al. 6 tyzdnov - asi kym sa cukor nerozpusti) a potom cez sitko, na ktorom je ciste platno alebo gazovina precedit a vystiskat (aby nic nevyslo nazmar 😀 ) a davat do cistych poharikov (nam sa osvedcili male, kedze to nie sterilizovane a ked ho uz otvorim, treba to rychlo minut...) 🙂
@katkuz my sme vlani urobili chybu v sirupe, že sme ho neprecedili.... a vytvoril sa zelený povlak navrchu a radšej som potom vyhodila - nedalo sa identifikovať, či je to plesen alebo čo... 😒

@alenf @crawler dakujem za super navod, tiez som sa chcela
to iste spytat...a este ma zaujima, akym stehom to zhora prestepovavas? trojkroky rovny? alebo nejaky iny strechovy?