icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
22. máj 2015

Holky, které šijete polodupačky s těma ťapkama na konci, prosím o radu. Tu kulatou část, co se dává na chodilo přišíváte jako poslední? Přijde mi to tak logické, ale nerada bych to zkazila. Děkuji. 🙂

lenasss
22. máj 2015

@a_lexa já to přišívám jako poslední nejdřív tu nártovou část a potom spodek (ťapku ) 🙂

a_lexa
22. máj 2015

@lenasss Děkuji 🙂

crawler
23. máj 2015

@a_lexa já všívám 1.nárt, klínek mezi nohama, krok, boky,šlapka

a_lexa
23. máj 2015

@crawler Děkuji 😉

saaralota
23. máj 2015

Nějaké šití posledních měsíců 🙂 Fotky nic moc...Na nákrčníku už jsou vytrhané druky, musím to nějak spravit...

sinala
23. máj 2015

riflové kalhoty pro holčičku, která bydlí za mořem🙂

petkaach
25. máj 2015

Ahoj holky, dochází mi materiály tak si budu objednávat z produktservisu, kdyby chtěl někdo se mnou?

a_lexa
25. máj 2015

Holky, prosím vás, kdo má cca půlroční mimčo. Potřebovala bych vědět kolik má vnitřní délku nohou - od plínky ke kotníkům + vnější od pasu ke kotníkům? Najde se někdo? Nebo kdo má ty údaje napsané? Děkuji 🙂

medunka21
25. máj 2015

sila som detom do skolky namornikov..tak z vystupenia foto.ten maly kapitan je moj milacik

a_lexa
25. máj 2015

@medunka21 ježiši, to je pěkná přehlídky námořníků 😉 Krásně jsi pošila. To bych viděla námořníky i ze spaní. 🙂

medunka21
25. máj 2015

@a_lexa nastastie som na to mala dva mesiace.nakoniec som sila len nohavice,limce,kapitana.ciapky su kucharske papierove lodicky kupene za 2,50eura,aj trika sa kupili..no a kapitanska je vlastne karnevalova,len sme ju museli trochu vypchat,bo bola velka..ale radost deti stala za vsetky drobne.aj divakom sa pacili

ucitelka70
25. máj 2015

@medunka21 nádherné

jieff
26. máj 2015

@medunka21 krásný námořníci🙂

petkula
26. máj 2015

holky, nemáte prosím některá coverlock MK 3040? http://www.raj-siti.cz/coverlock-merrylock-mk-3... Mám možnost ho koupit použitý za 6 tis, braly byste ho?

zuzkasim
26. máj 2015

@petkula Nemám, ale za 6 tis bych ho asi brala. Jen bych si potřebovala nechat předvést, jak se s ním pracuje, já jsem na toto hrozná, jsem vděčná za spoustu videí, která se v dnešní době dají najít na netu, psanému slovu prostě nerozumím. Jestli ho nevezmeš, tak mi dej tip🙂

petkula
26. máj 2015

@zuzkasim ano - podle videí se učím šít 😀 ještě, že je internet..Jinak, nový s patkami stojí 8,5 tis., tak mi to zas tak výhodné nepřijde, zatím o tom přemýšlím a dám ti pak když tak vědět 😉

javyb
27. máj 2015

Holky, jak děláte na OL ten zarolovaný steh? Já jsem zkoušela podle návodu na blogu @jieff a moc mi to nejde☹

lenasss
27. máj 2015

včerejší šítí pro kamarádku

zuzkasim
27. máj 2015

@javyb Co tím myslíš? Vlnitý okraj hustě obnitkovaný?

javyb
27. máj 2015

@zuzkasim jj, ten 🙂

zuzkasim
27. máj 2015

@javyb Délku stehu na nějaké menší číslo (já mám 1 - 4, takže jsem si dávala tuším 1,5), pod tím kolečko diferenciál opět na nízké číslo (to u mě znamená řasení a já to mám na 0,5). Posunu si ořez nože na menší šířku a před tím si ještě vyndám jazýček, který mi právě udělá to rolování, nevím jak to přesně napsat. S tím jazýčkem mi jde hýbat jen když mám vypnutý nůž. Při šití natahovat, samotný diferenciál pomůže, ale neudělá to sám. Takhle to funguje u mě, nemám Brother jako většina, ale ty funkce i rozmístění koleček jsou většinou zhruba stejné.

javyb
27. máj 2015

@zuzkasim děkuju, večer vyzkouším 🙂

mooncaa
27. máj 2015

@javyb Má Brother overlock a vyndám stehový jazýček, vyndám levou niť a nastavím šířku a délku stehu na R (je to jakoby na co nejméně) a musí být vypnutý nůž. Diferenciál též na nízké číslo.
Pak je potřeba si pohrát s nastavením napětí niťí, ale naposledy stačilo 4-4-4, ale vím že u jiného materiálu jsem to musela trochu přenastavit. Jde o to, aby se provazovalo na obou krajích toho stehu.

ucitelka70
27. máj 2015

@mooncaa ja som práve dnes tak šila spodok sukne a nemala som vypnutý nôž, prečo by nemal byť zapnutý? aký je rozdiel?

anastazieb
27. máj 2015

@ucitelka70 nemusí být vypnutý, ale mě to tak přijde pohodlnější, nemusím být tak opatrná, aby mi neuřízl kus látky, při tom jak to natahuju.

javyb
27. máj 2015

@mooncaa děkuji .-)

a_lexa
27. máj 2015

@javyb Jani, dá se také udělat na rovnostehu: hustým cik-cak stehem a hodně natahovat před i za. 😉

jieff
27. máj 2015

@javyb Jani taky je potřeba mít dost pružný úplet. Některé míň pružné to moc nezvlní.