icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
31. máj 2015

pre júlovčiatko som ušila kompletík, fotiť teda neviem... zatiaľ sa dr. nevyjadril na 100 %, ale očakávame dievčatko 😉

sinala
31. máj 2015

@ucitelka70 krásné, to se na holčičce vyřádíš🙂

crawler
31. máj 2015

@ucitelka70 to je nádhera 😵

vondandy
31. máj 2015

Hadejte, co se zacina rysovat?
.
.
.
.
.
Ano, moje nova sici dilna! Jupi jou...
Sice tam asi budu muset nechat muzi koutek na lepeni letadylek, ale to preziju 😝

a_lexa
31. máj 2015

@ucitelka70 krásná soupravička. 🙂
@vondandy no tedy, to je super. 😉

argo1
31. máj 2015

@vondandy To nejsi žádný troškař, rovnou postavit kus domu kvůli šití 😀 Ať to máte brzy pod střechou 🙂

crawler
1. jún 2015

@vondandy no páááni! 😵 to se někdo má 😉 tak ať brzy stojí 😉

lenasss
1. jún 2015

trošku toho šití zase 😅
holky prosím prosím,nemáte někdo na prodej tyhle zelené hvězdy? Stačil by mi 0,5m

anastazieb
1. jún 2015

@ucitelka70 gratulace k holčičce 😉 . To je hned jiné šití 😀 . Mně se před měsícem taky narodila neteř, ale ségra nemá ráda růžovou, tak nemůžu nic šít. A já zas nemám ráda červenou 😀

bury
1. jún 2015

@lenasss - ještě ti z těch polodupaček nehrabe? 😀 máš to hezký 😵

@vondandy - to je paráda !!! a budeš mít pěknej výhled 😉

lenasss
1. jún 2015

@bury hrabe 😀 😀 😀 jsem si zrovna včera stěžovala kamarádce 😀 😀 že všichni chtějí polodupačky a už to začíná být na hraně,stříhám a šiju i ve snu 😀 😀 😀

ucitelka70
1. jún 2015

@anastazieb ešte sa nemôže gratulovať, lebo stále nevieme naisto, termín má 8.7. , furt sa zakrýva.... 😉

vondandy
1. jún 2015

@argo1 , no, nestavime zrovna jen kvuli siti, ale kdyz to tu manzel dnes a denne obchazi, hromady beden s latkami (Na pude byly pekne schovane, ale puda uz neni), tak se sam nabidl, ze tenhle pokoj bude muj. Aspon nez holky vyrostou a budou vyzadovat kazda svuj pokojik. Okna jsou obri, v projektu to tak nevypadalo, ale ani mi to nevadi...
Mmch, kdyby mel nekdo doporuceni na dobra drevena okna, tak dejte prosim vedet. Taky budeme resit podlahu. Manzel by chtel v podkrovi koberec, ale ja odmitam vysavat takovou velkou plochu, takze bude neco hladkeho. Libil by se mi vynil, ale je pekelne drahy. Plovoucka to asi nakonec bude, ale vadi mi, ze je studena a je slyset kazde tuknuti (vysypana stavebnice, pady veci ze stolu apod. co je v detskem pokoji stava)... Ted mame dole lino, ale s reliefem dreva a to je peklo na vytirani, porad se mi v tom drzi spinava voda a zaschle kapky (stava, mliko, co holky vyliji a zataji) nejdou jinak nez rejzakem.... Tak, konec okenka na tema staveni... i kdyz me to bude pomalu zamestnavat vic nez siti...

lenasss
1. jún 2015

ještě na modelovi 😀

argo1
1. jún 2015

@vondandy Velka okna jsou super! Já mám kontakt jen na dobrého "roletáře", kdybyste je pak chtěli zastínit 🙂 Co se týče podlahy, já bych šla do lina bez struktury, dá se vybrat z hodně dezénů a je poměrně teplé. my máme skoro všude koberce, zatím jen dočasně, když budou děti malé (menší) a pak se uvidí, čím to vylepšíme (pod koberci je bohužel plovoučka, kterou já z duše nemám ráda)

zuzkasim
1. jún 2015

@vondandy Moc ti šicí dílnu přeju, já se možná zanedlouho taky dočkám🙂 Na podlahu bych volila buď lino bez struktury, švagrová to mají v celém domě krom chodby a koupelny, nebo pak ten dražší vinyl. Plovoučku ne, protože slušná je už v ceně toho vinylu, obyčejná nic nevydrží, nemluvě třeba o té hlučnosti. Dnes jsem hodila na poštu PUL pro tebe.

denimaty
2. jún 2015

@vondandy Můj muž taky lepí letadýlka a já šiju, jen to děláme v obýváku. Taková super místnost by se hodila.

sufik1
3. jún 2015

jedna jahůdková

zuzkasim
3. jún 2015

@sufik1 Roztomilé šatičky, teď je krásně užijete🙂

ucitelka70
3. jún 2015

@sufik1 jéééé, to je milučké, a modelka aká rozkošná v šatičkách 🙂

zuzkasim
3. jún 2015

I u nás se doplňuje letní garderoba

kuna
4. jún 2015

trocha recyklovaného šití, lehká letní trička z mých starých, krtek z triček manželových starých a kousek nové látky na kraťasy 🙂

a_lexa
4. jún 2015

@sufik1 moc pěkné šaťičky. 🙂
@lenasss čepice je krásná. 😉
@kuna ten krtek takhle na tričku je super nápad 🙂 Krásné to máš.

kuna
4. jún 2015

@a_lexa diky, napad neni muj, je z netu 🙂

eriqe
4. jún 2015

@kuna skvely napad krtko tricko je supeeeeer 😵

@sufik1 nadherne saticky,
@zuzkasim pekne tricko, uplne leto z neho na mna zavialo 😀 uz len byt niekde na luke vykvasena

saaralota
4. jún 2015

@sufik1 moc pěkné šatičky 🙂

koki_melo
4. jún 2015

...když se tu řešily ty legíny...tak já žiju s tím, že si je stále ve svém věku a svou "postavou" mohu dovolit...ale je taky dost možné, že ve wiki už píší novou definici slova "diblik" a ilustrační foto jako by našli 😉 .

koki_melo
4. jún 2015

@vondandy vinyl jen a jen doporucuju, vlastne jej vidis vyse na fotkach...je sice drahy, ale naprosto nelituju investice...prijemny na chozeni (i na boso), na udrzbu. Mam ho vsude krom koupelny.
A gratulace k dilne, ja mam "jen" svuj permanentni kout a je to hned neco jineho, obr okna jsou parada, najednou je vsude plno svetla 😵

alenf
4. jún 2015

@koki_melo Klári s tým bruškom vyzeráš skvelo a tuším ani nepriberas okrem bruska-šťastna to žena :P

koki_melo
4. jún 2015

@alenf Alenko diky, to nie je stastna to zena, ale zena, co mlsne chodi kolem lednice a trenuje si pevnou vuli...zatim nebyl manzel v noci v Mekaci ani jednou, kdyz jsem cekala holky, tak obden 😀 ale zelatinove bonbony ve me mizi jak ve studni 😵