icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
5. jún 2015

@sislik2010 ty kraso!!!

kveta007
5. jún 2015

@sislik2010 No tak to je hodně hustý. 😖

a_lexa
6. jún 2015

Také přidávám nějaké šití 🙂 U námořnického kompletu jsou knoflíky zatím jen položené - nemohu se rozhodnout jakou velikost a barvu...a jestli je vůbec dávat 😅.

petkula
6. jún 2015

Holky, vybírám nový stroj, potřebuji poradit emoticon Mám tyto požadavky: automatická knoflíková dírka, dekorativní stehy a kvalitní stroj. Líbí se mi tyto tři:
http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-lucznik-2040-...
http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-601-xl...
http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-ds-14...

Šiji hlavně oblečení z úpletů, ty dekorativní stehy by měly nahradit coverlock (doufám). Poradíte, případně máte některá některý z těchto strojů? Ten Lucznik má těch stehů nejvíc ale vůbec netuším, jaké ty Luczniky teďka jsou...

janula18
6. jún 2015

@koki_melo krásne legíny, aký material na to používaš? dik

alenf
6. jún 2015

@a_lexa krásna práca a aj to srdiečkové štepovanie sa mi veľmi páči 😉 🙂

sufik1
6. jún 2015

@janula18 koki to má z kvalitního úpletu

koki_melo
6. jún 2015

@janula18 ruzne na co narazim...ale spise drazsi uplety, hlavne nemecko, obcas finsko,

koki_melo
6. jún 2015

@a_lexa moc hezke, namornicky komplet je libovy!

@petkula ja ti moc neporadim, ale na mnozstvi stehu bych se az tak nesoustredila...ty levne stroje je stejne moc pekne nesijou diky plastove mechanice a posunu latky, chce to perfektne nastavit napeti...a ve finale jich pouzivas max 5, dirky...a i ty nejsou zadny hit, treba na fleecu je stejne musim sit rucne...

petkula
6. jún 2015

@koki_melo právě že ten lucznik a janome mají kovovou kostru, ten brother asi ne...mně by stačily ty stehy, co má brother ale zas když lucznik jich má víc a navíc je uvnitř kovový - tak teď který? 🙂

kuna
7. jún 2015

@a_lexa paráda, vše krásné a ty růžové tepláky vedou!
@sislik2010 no tak to je šílený 😕 😕 😕

@petkula za mě pořadí janome-brother-lucznik. A souhlas s pani koki, ono to ten COL zase tak moc nenahradi, mas par oblibených stehů a ty střídáš. Na množství stehů bych se vykašlala a spíš se soustředila na kvalitu.

ja028
7. jún 2015

@a_lexa perfektné ten námornícky komplet je úúúžasný, strih je z ottobre??

kveta007
7. jún 2015

@petkula Já vybírala nový stroj na podzim a hodně zvažovala ten Brother DS 140, cenový strop jsem taky původně chtěla max. do 7 tis. Ale když jsem to pak konzultovala s paní z prodejny, tak mi říkala, že naproti Brotheru NV 35 je tam jiná elektronika a celkově je ten vnitřek lepší než ta DS 140, takže mám doma tu NV35 a spokojenost. A zrovna já teda dost vybírala kvůli ozdobným stehům, prošití víc vrstev softshellu a nelituju. Tak nevím, jestli jsem ti pomohla. 😉

a_lexa
7. jún 2015

@ja028 jj, Ott - kraťásky jsou z 1/2014 střih č. 20 (upravené harémky). Tričko jsem zvětšovala ze střihu který tu mám už dlouho, ale nemám ho popsaný 😝 , takže to může být cokoliv od obkresleného trička až po střih z ott. 😅

petkula
7. jún 2015

@kveta007 no, vidím, že ten strop asi taky navýším 😅 Mně teda jen trochu překvapuje, že ty Brothery (elektronické) nemají kovovou kostru - nebo mají? V popisu to nikde není. Janome oproti tomu mají. A taky jsem zjistila, že možná není špatné to manuální nastavení přítlaku patky a to má tento: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-603-dx...
Nebo holky myslíte, že ten přítlak není zas tak důležitý - říkala jsem si, že při šití z úpletů nebo tenčích látek je to dobrá věc, ne?

lenasss
7. jún 2015

@petkula já jsem taky řešila coverlock,už mám nějaký v merku ale pořád váhám 😅 asi radši potřebuji rovnosteh s výce druhy stehu,ale zatím jen tak přemýšlím,koukám a tak

petkula
7. jún 2015

@lenasss já jsem už byla rozhodnutá pro ten Merrylock 4050 ale tím, že mi hapruje ten rovnosteh, tak asi pořídím kvalitní rovnosteh 🙂

kveta007
7. jún 2015

@petkula Ohledně toho přítlaku patky záleží, co se šije. Neměla jsem to ani u předchozího stroje, nechybí mi to ani tady, ale vím, že tu naopak někdo říkal, že to na svoje šití využívá. Kovovou kostru nevím 100%, myslím, že to Brothery mají. Ale stačí napsat nebo zavolat do prodejny a odpoví ti. Já kupovala na nej-sici-stroje a tam paní ochotně radila a to jsem jí volala a psala několikrát, než jsem byla ujištěná, že do toho jdu. 🙂 Zkus se tu i poptat, jestli někdo nemá slevový kupón, třeba by ti to vyšlo lépe a investice by tolik nebolela. 😉

ja028
7. jún 2015

dnešne šitie

kuna
7. jún 2015

@petkula já regulaci přítlaku mám a nedovedu si šití bez toho představit, mám 4 nastavení. A nemáš možnost si stroj někde vyzkoušet? Já vybírala svůj stroj před 5 lety, opravář mě nechal vyzkoušet nějaký Janome za cca 7 tis (už si typ nepamatuju) a pak tento http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-my-sty.... A ten druhý šil úplně jinak, plynuleji, měl lepší zvuk a celkově jemnější chod....no nakonec jsem si ho koupila a ani po pěti letech bych ho nedala (možná za pfaff se zbudovaným horním podáváním, ale to je zase jiná kategorie a ne na moje domácí šití jen pro své děti). Ten můj je hodně tichý, akorát hodně šiju s kráčející patkou a ta dělá kravál sama o sobě 😀 . Ale chci říct, že mě fakt překvapilo, jak dva stroje stejné značky s rozdílem 1,5 tis můžou být úplně jiné.
Ten můj je co do stehů spíš chudší, ale mně to stačí. Jediný steh, co mi chybí, je "hřebínek" - mám podobný,a le ty packy jsou šikmé, brala bych je přesně kolmé. Co bych uvítala je automatický odstřih nitě a možnost přestat šít s jehlou dole. Ale na druhou stranu stroj šije fakt precizně, takže to klidně oželím.

kuna
7. jún 2015

@ja028 krásný, to šortky by moje dítě závidělo 🙂

lenasss
7. jún 2015

@petkula me prave ten rovnosteh sije dobre jen mi chybi ozdobne stehy tak mam dilema co poridit. Nejradeji bych vsechny ja mam limit 15000 tak hledam a premyslim a premyslim 🙂

petkula
7. jún 2015

@lenasss tak na tvém místě bych určitě koupila coverlock 😉 Když máš kvalitní rovnosteh a šiješ hodně z úpletů, tak bych neváhala. Vím, že holky tady od coverlocku zrazovaly, že je složitý ale kamarádka říkala, že nijak složitý není, jen se musí občas vychat to nastavení, když se šije přes více vrstev.

petkula
7. jún 2015

@kuna jestli bys pak našla ten svůj stroj - dej mi prosím vědět 😉

petkula
7. jún 2015

@kuna právě že já u svého dosavadního stroje taky ten přítlak používám - je přece rozdíl, když se šije na tenké nebo silné látce; ale třeba si ty stroje bez toho přítlaku taky nějak poradí...ty máš mechanický nebo elektronický?

crawler
7. jún 2015

@petkula já jsem si COL taky zamilovala hned od 1.stehu,ale co jsme tak s holkama vypozorovaly, tak jsem měla štěstí na dobrý kus a po světě jich asi běhá hodně špatně seřízených či co...😲

petkula
7. jún 2015

@kuna jo aha, tak ten, který sis koupila, je ten z odkazu, že? 😉

kuna
7. jún 2015

@petkula jo, přesně ten http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-my-sty.... Je mechanický, tím, že těch stehů nemá tolik, tak mi točení kolečkem nevadí 😉

alenf
7. jún 2015

Trochu letného šitia-tričko pre Filipa,legíny + tielko,2x pumpky(legíny pod kolená),tielko a 1x športové technické pánske tričko 🙂.

petkula
7. jún 2015

@kuna a máš i coverlock nebo si vystačíš jen s tímto?