icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
8. jún 2015

@petkula tak to já bych šla do toho gritznera, knoflíkovou dírkou bych se neřídila.
@kuna 4 kroky znamená, že máš jako čtyři stehy, prostě přecvakáváš. Já na Pfaffu to tak mám.

petkula
8. jún 2015

@kuna ty mechanické jsou prý silnější ale elektronické janome a brother mívají kolem 35 - 40 W no a ten lucznik je výjimka - je elektronický a má 70 W; když mně se tak líbí ty ozdobné stehy, že to možná risknu a vezmu toho lucznika - je i dobře hodnocený jak na českých tak polských stránkách; ještě si to promyslím ale už mi z toho hrabe; myslela jsem, že mi schválí ten janomácký - už jsem ho tak dlouho vybírala a nakonec nic z toho 🙂 ten tvůj je taky fajn ale já prahnu po nějakých hezkých stezích 😅

bury
8. jún 2015

@petkula - hele třeba tašky na kšeft šije @sufik1 a má stroj jako já https://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-broth... což není nic extra drahýho a výkonnýho. K těm stehům - já třeba taky nepoužívám moc stehů - prakticky to, co psala @kuna. Dvojjehla není moje kamarádka, takže občas použiju, ale spíš používám tříkroký cik-cak, nebo ten trojitý rovný steh. Mám kráčející patku.

petkula
8. jún 2015

@bury taky vypadá dobře, jen tu regulaci přítlaku patky nemá; víš, kdybych neměla doteď žádný stroj, tak zas tak moc nevybírám ale teď mám Toyotu - má kovový vnitřek a byla vcelku dobrá ale měla jsem ji z 2. druky a už má svá nejlepší léta za sebou, tak bych teď chtěla něco spolehlivého; ta má toyota právě přítlak patky má a celkem ho využívám

kamishek
8. jún 2015

@petkula rozhodně s kráčející... občas jsem zdechlá ji vyměnit, tak to zkouším s jinýma patkama, ale je to marné, vždycky se nakonec naštvu a jdu to přehodit 😀

kamishek
8. jún 2015

@petkula ten gritzner zní dobře z toho, jak ho popisuješ... přítlak měním často, za mě dost důležitá věc... a místo kráčející patky mít horní podávání, tak to bych brala všema deseti, bývá lépe řešené a fukční než kráčející patka...
já bych třeba už nechtěla stroj bez automatického odstřihu nitě, ale to už je zas jiná kapitola 😀 když jsem vybírala, tak jsem prostě koupila nejlevnější s odstřihem, zas tak moc jsem na výběr s tímto požadavkem neměla 😅

bury
8. jún 2015

@petkula - jo, já ti ho nenabízím, spíš jen, že i tyhle obyč stroje zvládnou šít tašky 😉

kuna
8. jún 2015

@petkula tak jestli po těch stezích fakt toužíš, tak si ho kup, nebo pak budeš pořád přemýšlet nad tím, co jsi mohla mít 😉 . Objednej ho přes net, doma prohlídni, na kousku látky vyzkoušej a kdyby to nebylo ono, tak ho vyměníš za jiný 🙂

petkula
8. jún 2015

@kuna asi to risknu, aspoň se dozvím, jaký ten lucznik teda je 😉 Ale ještě se rozhoduji mezi tím tvým a 525 S 🙂

sinala
8. jún 2015

@petkula já jsem před tím měla Veritasku a na zahýbání triček jsem používala cikcak nebo tříkroký cikcak

kuna
9. jún 2015

@petkula ještě koukám na ten lucznik, ne že bych ti ho chtěla rozmlouvat, ale v té srovnávací tabulce uvádějí, že nemá spuštění podavače. Jak se teda přišívají knoflíky? Na to bych se před objednáním zeptala. A taky mi přijde, že nemá moc místa na pravé straně, pokud chceš šít něco většího, tak se ti to bude obtížně protahovat. Oblečení sice většinou šiješ nalevo, ale stačí nějaká deka, taška, kterou potřebuješ při šití otočit vzhůru nohama....

petkula
9. jún 2015

@kuna má tam: "Funkce látání"
a "Funkce zanoření podávacích zoubků pro látání, vyšívání, přišívání knoflíků apod" a jakou jsi myslela srovnávací tabulku, nedívala ses na jiný typ? Já mám vybraný ten 2020 Balladyna

ghostsgirl
9. jún 2015

Ahojte neviem či to sem patrí, ak nie odporučte mi prosím kam 🙂

Nevedela by mi nejaká šikovná maminka ušiť podobnú mikinku? Ak o niekom viete, dajte mi prosím vedieť 🙂

kuna
9. jún 2015

@petkula aha, tak to nic, já myslela, že máš vybraný ten, jak jsi dávala poprvé ty tři odkazy a tam byla karolina. Tak to nic, v tom případě to ani neplatí s tím málo místa 🙂

petkula
9. jún 2015

@kuna nene, karolinu jsem nechtěla, možná jsem omylem dala blbý odkaz 🙂 ale budu ráda za jakékoliv postřehy a připomínky - já jsem lucznika taky dřív nikdy nechtěla ale má dost užitečných funkcí a myslím, že tento typ se vyrovná ostatním značkovým strojům.

mima2011
9. jún 2015

@petkula já bych na tvém místě asi ještě napsala i třeba na www.nej-sici-stroje.cz jsou tam velice ochotní aspoň co si pamatuji, přeci jen nekupuješ rohlíky v obchodě. A na to co zvládne ušít Janomka bych se poptala na http://diskuse.dama.cz/d.php?d=12426. Stroje Gritrzner jsou větví firmy Pfaff takže kvalita by tam měla být, ale osobní zkušenost nemám. Každopádně za mě bych se Luczniku vyhla obloukem, ale je to jen můj názor. A taky se rozhlédni co máš kolem sebe za servisy neb i ten nejúžasnější stroj potřebuje občas doktora. Sama mám odzkoušeno ,Bernetta,Janome, Lucznik, Veritas a průmyslové Juki.

petkula
9. jún 2015

@mima2011 a jaký jsi měla lucznik - nebyl dobrý?

mima2011
9. jún 2015

@petkula Doma Lucznik nemám, neměla a přes práh mi nesmí 😉 . Měla jsem tu čest šít na jednom památečním a vyzkoušet i dva ze současnosti (typy opravdu nevím, jelikož mě neoslovil), ale nikdy to nebylo ono, neupravený steh, některé materiály žvýkal ( a to byl seřízený technikem),málo místa od jehly... Vždy když jsem kupovala stroj v mém případě 4x tak jsem si je šla osobně vyzkoušet, protože virtuální informace a reálná zkušenost jsou dvě velmi odlišné věci a hlavně na místě můžeš sama srovnat co ti vyhovuje a co už tolik né a porovnat jednotlivé stroje vzajemně. Možná budu za blbku, ale taky jsem šla do prodejny na jisto a nakonec jsem si odnesla úplně jiný a to jsem přesně věděla co chci 😀 😉

petkula
9. jún 2015

@mima2011 bohužel nemám možnost si stroj vyzkoušet - jednak z časových důvodů ale hlavně u nás prodejna s šicími stroji není - aspoň ne takovými, jaké bych chtěla; nevíš, jaké ty luczniky byly? Jestli to byly nějaké třeba do 5 tis. nebo to už byly lepší stroje? Já ještě nejsem 100% rozhodnutá ale podle informací, které jsem četla, tak tento typ splňuje vše, co potřebuji (až na coverlockový steh - ale ten má jen coverlock 🙂 je to typl 2020 Balladyna. Taky jsem lucznika nechtěla a vím, že ani ty staré nebyly dobré ale zas si říkám, co by ta paní z toho obchodu měla, kdyby mi radila, ať si koupím špatný stroj, když jsem si navíc chtěla koupit původně dražší Janome?

mima2011
9. jún 2015

Oba byly lepší stroje a ten stařičký fakt nevím. Vyzkoušej napsat na všechny možné shopy se strojema a uvidíš jaké názory se ti sejdou, přeci jen je to dost peněz na to, aby jsi to uspěchala. Důvod k prodeji levnějšího stroje můžou být různé (třeba je to ležák) a nebo taky žádné.

saaralota
9. jún 2015

Jdu s jedním nejapným dotazem 🙂 Když dáváte dětem v mokru softshellové kalhoty, dáváte je pod gumáky, nebo přes? Přes mi přišlo blbý, jakože se dole namočej... tak jsem je dala pod gumáky, ale intenzivním skákáním v kalužích je dítě totálně promáčelo a nohavicema se to propilo až do bot, takže přišel domů s kalhotama durch, komplet mokrý nohavice, ponožky i gumáky zevnitř... tak hledám, kde se stala chyba 🙂. Nebo asi budeme muset pořídit ty "igelitový" kalhoty z Lidlu 🙂.

zuzkasim
9. jún 2015

@saaralota Nebo rybářské gumáky, ty jsou skoro až po pás🙂 Když budou děti intenzivně skákat v kalužích, asi budou vždycky vypadat jak Peppa pig.

mar_ti_na
9. jún 2015

@saaralota Máš nejspíš hodně akční děti 😄 já dávám dětem softky dovnitř a většinou je to dobrý, ale je fakt, že holínky mají málokdy, většinou mají v dešti spíš boty s goretexem a do nich to nenateče

mar_ti_na
9. jún 2015

Bermudy jak z devadesátek.. Fanoušek vyjádřil touhu po kraťasech s rybama, v Ardeku jsem sehnala za pár korun skvělou beach látku, asi to není úplně letošní trend😄 a dneska jsem je oběma klukům ušila. A ještě moje první taška, střihem jsem se inspirovala na fleru

saaralota
9. jún 2015

@mar_ti_na do města nebo na klidnejsi prochazky máme taky boty s goretexem, ale tohle byla výprava cílená na řádění v kalužích a nezvládly to ani gumaky🙂

palosek
9. jún 2015

Moje první taška s podšivkou 😀

jieff
9. jún 2015

@saaralota ani soft nevydrží všechno 🙂jak píše Zuzka, rybářský gumáky by byly ideál 🙂)

crawler
9. jún 2015

@ghostsgirl hustýýý :_D To bych chtěla vidět blázna,co to šije😀 Tím se nechci nikoho dotknout...Jinak víš co - tohle by bylo natolik časově náročné, že jestli máš možnost to objednat někde ze zahraničí, tak to udělej...jedině že by se tu našel někdo,kdo se fakt hodně nudí,protože toto zabere moc a moc hodin práce

ghostsgirl
9. jún 2015

@crawler ano? Az tak narocne? Neviem mamicky bezne siju aj podla mna komplikovanejsie kostymi karnevalove... ale tak neviem nevyznam sa... kebyze mam moznost si to objednat tak to urobim a nepytsm sa tu 🙂 len som myslela ze by si chcel niekto privyrobit 🙂

sinala
10. jún 2015

@ghostsgirl maminky šijí, ale pro své děti, pokud by šily na zakázku, tak ta cena by byla vysoká, protože na tom stráví spoustu času. Ale třeba se někdo najde