Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj, Alexovi zistili plochú npžku, ako sa v Čechách upravuje? u naj hned ortoped predpísal ortop. vložku a od jesene takú obuv by mal nosiť, aby mu držali členky. Ale počula som aj o tom, že existujú nejaké penové polguľky, ktoré sa lepia do topánok aby sa stimulova klenba. Má klesnutú pozdlžne aj priečne klenbu, rýchlo narástol a vraj preto, a jednu nožičku má 27 a druhú 28. Ináč veľa behá bosý, ako je teplo, doma na tráve, na dvore, v záhrade len na boso behá
@ucitelka70 To běhání naboso je ideál, jinak jsme taky vyfásli ortopedické vložky, a denně cvičit - dělat nohou píďalku, houpat se na špičky a na paty, stoupnout si na vnější stranu chodidel a dát nohy k sobě - je to jako rybníček, chodit po vnějších stranách chodidel se skrčenými prsty jako opička. Zvedat prsty nohou ze země šátek, pastelky, cokoliv drobného. Mám dojem, že se to synkovi objevilo mezi 4 - 5 rokem, teď mu bude 10 a možná má poslední vložky, že už se to docela srovnalo.
@ucitelka70 toto mě můj brácha. Vližky jsou rozhodně do boty lepší než tam něco lepit. Vložky jsou namíru a něco vlepit nemusíš trefit správně. Jinak nam doporučili chodit bostky venku, ale doma nosit nějaké boty na tvrdých podlahách. Brácha taky cvičil, zvedal kapesníky nohou a měl krabici s kamínkama a v ní šlapal naprázdno. Ale vím, že je to docela příjemná masáž.
Takže určitě vložky. 🙂
@sislik2010 @zuzkasim cviky poznáme, ja mám tiež plochú, aj dcéra, ale drobec mal doteraz dobré, ale vraj prudko narástol od januára v podstate, tak sa svaly toľko neprispôsobili
@ucitelka70 ale je prima, že teď v lété je ještě nosit nemusí. Od kamarádky chlapeček skoro 3 roky dostal hned tak ani sandálky teď nemá. Musí mít i pevnou nohu v kotníku + vložky. 😉
Ahoj holky! Poradily byste mi prosím? Chtěla bych ušít deku na zahradu pro měsíční dcerku. Co byste prosím použily za materiál? Měla jsem představu, aby to od země neprovlhalo..Napadá Vás něco?..A nešila jste některá prosím vložku do autosedačky či do kočáru z toho zatkávaného rouna ze ŠD? Musí se to nějak lemovat (čím???) a jak se s tím pracuje? Díky moc a přeju hezkou neděli!
@lemuritto Koupila bych piknikovou deku v Tchibu, Tescu apod, zrovna v Tchibu byly nedávno v akci a docela hezké. Na to bych miminku dala jakoukoliv "lepší" deku, rychlozavinovačku, hrací deku apod. Tu piknikovou deku s dětma užijete hodně, já na ni dávala děti venku na hřišti dokud mi neodlezly pryč, s většími pak na koupališti, na jakýchokoliv výletech. Nemá smysl tohle šít, věř mi.
@lemuritto a vložku ze zatkávaného merina jsem šila, šije se to krásně, nemusíš to lemovat, stačí je ustříhnout, prostříhnout díry a hotovo 😉
@saaralota Ke gumákům dáváme bláťáky 🙂
@maly_prcek taky budu muset pořídit 🙂
Ahoj šikovné švadlenky, nemá některá šicí stroj PFAFF epression 4.2? Mám ho 14 dní a zatím jsem z něj spíš PAF 😅
Teď jsem si všimla,že se mi některé fotky nahrály víckrát. Omlouvám se 😅
Prosim vas nechce sa mi preklikavat 3347 stran... :D viete o niekom (nejaka stranka alebo odkaz) kto šije ale aj PREDÁVA plieky?,??
ĎAKUJEM moc mi pomožte, už googlim tyžden a stale som k nicomu nedospela...
Milé ženy,
opět se dostávám k šití 🙂 Začínám zlehka kloboučky (podle střihu http://alittlegray.blogspot.cz/search/label/buc...)... Ale proč sem hlavně píšu - prcka mi vezmou od září do školky - jupíjou! - a ráda bych znala vaše zkušenosti kolik jakého oblečení bych měla mít do zásoby? Synek je solidní ničitel a znečišťovatel, takže mě trochu jímá hrůza, když přemýšlím, co všechno bude potřeba sehnat... vyplatí se na podzim šít ještě z jarního softshellu? Nebo mám ušít rovnou ze zimního...? Kolik softových kalhot - tak troje? Chodí každý den ven, na zahradu nebo na vycházku, na písek... to abych to stihla točit v pračce... uf.
Zdravím a hned prosím prosím. Potřebovala bych pěkně sedící střih na kalhoty, velikost tak 110. Ideálně přímo na softshelky, ale není to nutné. Předem moc díky
@flapi základní střih na kalhoty je třeba tady http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-and-.... Jednou jsem podle něj šila a byly celkem dobré (trošku jsem upravila). Já softky šiju tak, že vezmu oblíbený střih na tepláky a upravím podle libosti/potřeby.
@mia___ není to přímo na pirátku, ale dobrý střih na kšiltovku je tady http://schnabelina.blogspot.co.at/2011/04/ebook.... Hezky sedí, já podle něj nepodšité kšiltovky šila. Pokud návody nečteš a rovnou šiješ, tak ti poradím, že se má zvolit velikost o jedno číslo větší, než obvod hlavy - já poprvé nečetla a jak to dopadlo 😀
@elentari za mě po roce školky i jarní softky určitě. Chodila v nich i část v zimně. Stačily jedny jen jsem je otřela a nebo šla ve špinavých. A zimní měla dvoje. U nás se chodí ven stále jen když hodně leje a nebo uhodí tuhé mrazy -10 stupňů. A do školky jsem jí dávala tričko s krátkým rukávem a pyžamo taky i s krátkým nohávem. Mají tam vždy hrozně přetopeno.
Co naopak vůbec nepotřebovala je zástěrka na malování. Tu jsem odnesla asi před týdnem úplně čisťoučkou, neposkvrněnou. Zato trička máme poskvrněný všechny. 😀
@elentari Jarní i zimní softky určitě užijete, zimní budou lepší i dvoje, jak píše @sislik2010, přece jen zima je docela dlouhá, jedny se ti budou prát (schne to docela rychle), druhé si může vzít do školky. V případě zašpinění někdy stačí i vykartáčovat. Moje děti měly nějakou obyčejnější bundičku na zahradu, které mi fakt nebylo líto (lezlo se po stromech, válelo se na zemi), co nosili se mnou a na hory, tu jsem jim do školky nedala. Našít tepláky, trička s krátkým rukávem, vevnitř je opravdu dost teplo. Na spaní pyžamka, u nás se na spaní větrá, takže jsem dávala klasická, dlouhý rukáv. Jo a u nás třeba odmítali punčocháče, že si to děti neumí samy obléct, navíc se jim třeba zpotí nožičky a punčocháče do odchodu domů neuschnou, vyměnit ponožky je jednodušší. Chtěli legíny (nebo podvlékačky), tehdy jsem ještě u úpletů moc nešila, kupovala jsem vždycky duopack v H&M a je fakt, že kluci si připadali jako frajeři, že nemusí mít punčocháče, ty jsou prý pro mimina🙂

@alenf alenko, on právě vypadá veliký, protože se jí tam nevešly vlasy 😀 byl na to nějaký vzoreček, jak se to počítalo a kreslilo, ale teď to nenajdu...dělala jsem jej vloni...ale určitě to bude v nějakém časáku, Ott či co...