Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Prosím ,prosím máte někdo střih na bundu QUINN od farbenmix na půjčení. Mohu oplatit jiným střihe či pošlu sladkou odměnu 🙂
@laeela náhodou to vypadá moc pěkně, taky jsem uvažovala kde je to foceno 😉
Ahoj, můžu požádat o tip, podle jakého střihu šijete synkům slipy / trenkoslipy? Našla jsem nějaký střih v Ott.2004-04, ale nevím jak odpovídají velikosti, potřebuji vel.104/110. Díky za tip.
A jeden zajímavý dokument k tématu Slow fashion:
http://aeon.co/video/society/unravel-how-india-...
@jieff vyzlieka sa to cez vystrih, ktory je na zadnom diele vyrazne hlbsi 😎 v povodnom strihu je este taky pasik krizom cez zadny vystrih, ale moje dieta je ´dostatocne velke´takze z nej ten vystrih nepada
Žienky, tak na 100% mám vnučku Leu, dnes ráno sa narodila, spontánne, prvé bolo SC, miery má tiež pekné 3360 g a 51 cm, a je krásna vlasatá.
@ucitelka70 Gratulujem, vitaj Lea! Bud pozehnana a pozehnanim 🙂

@wosk Ne, zip na overlocku nepřišívej! Kráčející patka hodně pomůže, ale se stehováním se obejdeš i bez ní (na ten zip, na úplety obecně doporučuju koupit). Nejsem si jistá, jestli je řešením stylefix, předpokládám, že bych ho lepila mezi zip a spodní zahnutou stranu flísu, vrchní strana se může opět hrnout, nebo si jeho použití špatně představuju? Používám ho na kde co, ale na zip jsem zatím neměla odvahu a zůstávám u osvědčené stehovky🙂 Budu ráda, když přesněji popíše ten, kdo ho používá.