Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Máte niektorá tie bio žabky z moráviatexu naviac a chcete sa ich zbaviť?Už nie sú v ponuke :(
@piecee ja som tá dobrá duša, čo dala odkaz na ponožky, aj ja som už ušila 5 párov pre miminko
@alenf na detivbavlnke majú žabky
@ucitelka70 no len dovolenkuju cele prazdniny :(
@alenf aj na miibazari som videla žabky
@ucitelka70 budem hladat teda aj tam,diky
Holky, co všechno se dá ušít z nepromokavý kočárkoviny? Mám doma asi 2 metry takový sovičkový, napadly mě gatě do deště, podšít to bavlnou, ale nevim jestli to je dobrý nápad. Aby to nedopadlo jako moje kalhotová sukně podle střihu z poslední Burdy 😀 Tj. odložena asi na příští rok, až dostanu chuť jí přešít tak, aby se to dalo nosit 😀
kočky, ste tu niektorá z Prahy? Niečo by som potrebovala z flex-texu. Vdaka
@michamicha Do toho bych nešla. Je to neprodyšné a nevím, jak moc nepromokavé při tlaku (sednutí do vlhkého apod), není to primárně určeno na oblečení. Tašky, návleky na boty, kosmetická taška...
Ahoj holky, jsem tu nova 🙂 potrebovala bych poradit, chci si koupit overlock a nevim jakej, mate prosim zkusenosti 😒
@sonym77 ahoj, vitaj, väčšina brother 3034 alebo 4043, ale majú aj janome
Ja jsem si koupila Brother NV 35 a ma problem u softshellu 😢 tak si rikam jak to ma Brother u overlocku.
Podkrovní pracovna se mi změnila spíše na saunu, tak šití flákám 😒 , ale mám dotaz.
Nemáte někdo na prodej malinký Janome Sew Mini? Sháním pro dcerku k narozeninám... Díky
Babenky tie čo šijete uplety so zipsom napr. mikinky aj podkladáte niečím napr. vlizelínom ? a nenatiahne sa to bez podkladania a všívate obyčajným strojom či coverlockom? používate obyčajné zipsy?? či existujú aj nejaké elastické?

Holkx zdravim v techto vedrech umornych..jdu se pochlubit po dlouhe dobe taky s becim od nas🙂