icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
2. nov 2011

@caramilla o tom nic nevím. Já ho bloklej nemám.

mehlo
2. nov 2011

jdu pokračovat v kombinéze

medvi11
2. nov 2011

@caramilla máš tam 1m šedé lamy a 2m mátového veluru...

ivuska.h
2. nov 2011

@mehlo Já ten současný taky ne, ale dřív když tam bylo cokoliv cedulkou Anavy, i když to nebyla inzerce ani žádné reklamní účely, tak to prostě vadilo.

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h no tak to hoď na picassa, taky tam houby vidím (zítra teda doufám uvidím naživo 😀 😀 😀 ), ale tyhle pidiobrázky mě fakt štvou...ne jen tvoje mrňavý plíny 😀

caramilla
2. nov 2011

@medvi11 Aha, velur si myslím, že už nebude a tu lamu, aha, no tu chci. A kdy to dorazí, víš?
Asi kdyžtak možná mi pošli ty zipy (napíšu ti přesně které) jen obyč v obálce, a pak zbytek (?)
@mehlo Hm, tak na tebe asi ještě nepřišly. To teda nechápu, třeba toto:
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/mehlo/album/...
To nechápu, jak ti tam nechali??? Ještě to máš i pojmenovaný, že to je na zakázku. Mám zkusit tam něco podobného dát? Vydrží to tam tak 5 vteřin 😀
Mě smazali úplně všechno vyjma fakt rodinnejch fotek, ideálně, kdybychom na nich asi byli nazí. Dávala jsem tam jednou tepláky, co jsem fakt šila Jasmíně jen na lítačku a smazali je taky, smazali mi úplně všechno 😀 A jako důvod mi poslali odkaz na Fler, že prý šiju za zakázku, takže smůla, nesmím tam dávat žádné svoje výrobky, ať je to cokoliv, třeba domáci hajzlpapír 😀
Mě to neva, dávám odkazy na blog, to je stejně lepší, ať si trhnou 😀
@lillyzelvicka Tý jo!!! Ty jsi se pomamila 😀

caramilla
2. nov 2011

@medvi11 a divíš se? Kdyby na server měly ukládat obrázky v max. rozlišení, jak je vkládáme, tak jen tohle naše vlákno by stačilo na kolaps serveru 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
2. nov 2011

@medvi11 Tak leda na Flickr, Picasu nepoužívám... http://farm7.static.flickr.com/6057/6307030960_...

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h no vidíš, už i vidím vzory! Teda už jsem je viděla, když ještě byly jako metráž 😀 😀 😀 ale krásné!

medvi11
2. nov 2011

@caramilla to mi nedělej 🙂 já ti pošlu asi zipy všechny, ne? By mě mohlo to nějak znova vybírat, jsem ráda, že jsem to nějak natřídila...ty popisy byly fakt super... 😀 tož zítra ti to odešlu a v pátek je budeš mít (doufám!)

medvi11
2. nov 2011

@medvi11 no a ta lama by měla být asi za týden...nebo tak nějak 🙂

mehlo
2. nov 2011

@caramilla no tak to teda nechápu. Tak já to ze solidarity smažu. Ted už je to stejně jedno. Plínky už se mi taky moc nechcou dělat, radši oblečení

ivuska.h
2. nov 2011

@medvi11 A zítra nééé, nemám pečící papír, nestíhám obkreslovat! Leda bys mi ho přivezla a deset minut to tu vydržela, než to obkreslím (= vytáhnu 😝 😀 ).

mehlo
2. nov 2011

@ivuska.h jé to je krása. Ale já myslela, že jsou pro mimino? Že tam máš cedulky. Když šiju pro Petulu tak cedulky nedávám

mehlo
2. nov 2011

@ivuska.h jo ještě napiš mi IP kolik mám zaplatit za ten oboulíc.

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h no tak já se stavím příští týden...

medvi11
2. nov 2011

@mehlo no Ivana pak bude dělat ten megavýprodej 🙂 tak ať je to značkový 🙂 🙂 🙂

ivuska.h
2. nov 2011

@mehlo Mě to šili na dílně, tak mi tam ty cedulky vrazili 😀

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h ty ten pečící papír pojídáš v rámci těhotenských chutí??? 😀 😀 😀

stassy
2. nov 2011

@ivuska.h Ivuš, co ta tričkovina a rib? Je to ještě volné?

ivuska.h
2. nov 2011

@medvi11 Ne, ale hodně šiju, tak hodně obkresluju, no.

@stassy Ano, ty jsou volné, resp. řekla sis o ně první.

stassy
2. nov 2011

@ivuska.h Jůůů, super. 🙂 Se teda omlouvám, že Tě takhle uháním, ale když co já nevidím napsané, tomu neveřím. 😀
A poradila bys mi na co všechno se dá ten rib použít? Terezita zmiňovala leginy.. ještě něco jiného?

mehlo
2. nov 2011

@medvi11 tak to já mám pečícího papíru dostatek do konce života. Dostala jsem totiž jako svatební dar velikou roli papíru z Německa a protože jsem na něj začala obkreslovat až nedávno- díky Ivušce, tak ho asi nikdy nebudu potřebovat kupovat.

medvi11
2. nov 2011

Někdo tu sháněl střih z Ottobre CW 301, tak jsem ho našla tady:
http://www.etsy.com/listing/84849981/ottobre-de...
jsou tam 2 střihy, jeden dívčí a jeden univerzál...

medvi11
2. nov 2011

@mehlo no já jsem totiž nedávno (3 týdny, 4 týdny?) Ivaně kupovala 2 role ...a už je nemá 😀 😀 😀

mehlo
2. nov 2011

@medvi11 tak to je dobrý. To bych taky viděla na to těhotenský pojídání papíru. Promin Ivuš

mehlo
2. nov 2011

do háje to je hodin a já plkám místo abych šila tu kombinézu. Pro dnešek už fakt odcházím

medvi11
2. nov 2011

@mehlo no možná to bylo i 5 týdnů...ale i tak je ta spotřeba úctyhodná 😀
...@ivuska.h tož já ti ten papír zítra možná i koupím...

jieff
2. nov 2011

@ivuska.h Ivi, já bych prosila ty dva PUL čtverce jestli je někdo nestihl zamluvit dřív, a jestli by to šlo přibalit k tomu dalšímu co jsem ti psala přes IP, vlastně nevím jestli to ještě máš, pak už jsi neodpověděla...

ivuska.h
2. nov 2011

@stassy Já ho dávám jako náplet k věcem z interlocku, ale samotný na nějaké lehčí podvlíkací oblečení, nadvojito na kuklu... Je opravdu hodně pružný a tahavý, takže na to si dej pozor a počítej s tím ve střihu.

@medvi11 To je teda o hodně dýl, máš špatnou paměť 🙂) Protože mezitím jsem si už já kupovala další dvě.

@jieff Jojo, vím, že ti dlužím odpověď, zítra se k tomu snad dostanu. Ty čtverce jsou teda tvoje.