icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
4. okt 2015

@sisa.b napíš @alenf, ona má el. rifloviny

pastinka
4. okt 2015

@domcuurik02 Ja som synovi usila softshellove gate pred rokom na jesen, nosil az do jari, len som vrstvila pod ne podla pocasia... Prisli mi pohodlnejsie, poddajnejsie ako klasicke oteplovaky, ked si cupol napriklad, nepremokli ani ked sedel v snehu. Mne sa osvedcili, tento tyzden som akurat sila na dalsiu sezonu 🙂

mar_ti_na
4. okt 2015

@domcuurik02
já šila už troje , s vysokým pasem, který má zip a nahoře to přechází do kšand, takový ten klasických střih oteplovaček. Ještě jsem to vyteplila vevnitř jednou vrstvou flísu (dalo by se asi nahradit vatelínem), a na to klouzavou podšívku - jinak ten flís drhne a do kalhot se špatně leze. Dole na stranách nohavic zipy kvůli přezkáčům. Jsou krásně teplý, ideální na lyžování a válení ve sněhu. Ale je to celkem drahej špás, nevyjde to v součtu za všechny serepetičky jako zipy, přezky, kšandovou gumu, ... levněji než koupit oteplovačky třeba v Loap..
Ale ted čtu předchozí příspěvek a nevím, jestli jsi myslela klasický softshellky nebo oteplovačky. Softshellky jsou samozřejmě fajn, ale podle mě to oteplovačky nenahradí při lyžování když mrzne a drsnější sáňkování 🙂. Na běžnou zimu jsou softshellky na procházky super (my teda bydlíme na jižní Moravě, tady je sníh událost 🙂

sinala
4. okt 2015

@sisa.b teď dělám hromadu na kony 😉

sislik2010
5. okt 2015

@mar_ti_na
Aha u nás se používají i jako oteplovačky na sáňkování. Dám podvlíkačky a bobovala se psem loni ve Slovinsku - kde ju pes potahal tak že měla plné boby sněhu a tak tam řádily asi hodinu a mokro neměla. Jen kalhoty, že se od smíchu pocvrkala. 😉 A na lyže je má taky.

pastinka
5. okt 2015

@mar_ti_na Tak toto znie naozaj profi, klobuk dole... Ja som vlani velmi rozmyslala, ci ich mam este podsit alebo nie, nakoniec som nepodsila a v pohode. Lyzovanie este neriesim, teraz ma 3 roky, a na vsetko ostatne boli super, valanie sa v snehu (prechadzky v zmysle iba kracam a ani raz sa nehodim do snehu sme v dvoch rokoch nepoznali 🙂), sankovanie, ani do topanok nesiel sneh cez tu gumicku dole. Len som mu este pre istotu pripinala klasicke traky, aby mu urcite nevyliezlo tricko von. Mne na nich vyhovovalo aj to, ze ich vynosil ovela viac, ako keby som ich podsila, kedze v tomto veku je to este vacsinou len na jednu sezonu...

sisa.b
5. okt 2015

Dievčatá, ako riešite švíky na OL? Šila som tepláky z takej lesklej teplákoviny, ktorú som tu kedysi dávno v hromádke objednala a prišiť patenty bol des. OL mi to nechcel cez švy brať, normálne som to musela ťahať.

mar_ti_na
5. okt 2015

@pastinka
jasne, moje deti litaj taky vetsinou jen v klasickych, podsity maji jen kdyz je echt zima. Chtela jsem neco tepleho, kdyz se ceka na vlek nebo jede na lanovce, u toho moc pohybu neni a abysme nemuseli jit po hodine do chaty.. Prochazka po meste u nas znamena ale taky casto valeni se po zemi, at uz je snih ci bahno 😄😄klukum jsou 2 a 5 let 😄

espritka29
6. okt 2015

Ahojte, prednedávnom som objavila túto témičku a tak ma oslovila, že som si hneď musela zadovážiť látky na plienočky. Jednu som už aj ušila, len ešte musím dokončiť vkladačky, aby bola kompletná a pripravená na darovanie 🙂 Pozerám, že téma žije už niekoľko rokov a momentálne tu píšete o iných vecičkách, nie o plienkach, ale snaď to nevadí.

jieff
7. okt 2015

@espritka29 je krásná!

espritka29
7. okt 2015

@jieff ďakujem 🙂

sblanch
9. okt 2015

Dobrý den, nemáte prosím některá ottobre 4/2012? Potřebovala bych střih na kombinézu pro prcka. Kdyby se našel někdo kdo mi obkreslí vel. 74 za poštovné + odměnu, byla bych šťastná 🙂 Případně nevíte o nějakém free střihu na kombinézu - chlupatý overálek? Děkuji 😉

anfei
10. okt 2015

Zdravím všechny. Poslední týdny stíhám jen sem tam kouknout, co se tu dějě a při práci skoro nešiju, ale dělám podzimní úklid a dokopala jsem se k nafocení plínek. Kdyby jste některá chtěl,a je to naše kompletní sada Anavy, našité i další. Ty na fotce jsou nově našité ze zbytků, nepoužité. Podrobněji na MK CZ https://www.modrykonik.cz/market/plenky/4di5sv/...

aaalena
13. okt 2015

Žienky, ktorá ste šili z merina tričká a spodky pre deti? Aké merino kúpiť s elastanom alebo bez? Viete o nejakej výhodnej ponuke kde ho zohnať? Ďakujem za každú radu.

jadynka
13. okt 2015

@aaalena ahoj, jednoznacne odporucam www.sijemdetem.cz maju velky vyber merina...pozeraj gramaz, cim vyssia tym teplejsie merino 🙂 my mame na kamasky/spodky to obrazkove, je uuzasne a aj jemne pruzi, strih som pouzila leginovy 🙂

jadynka
13. okt 2015

@sblanch ahoj, kuk na tento napriklad, je sice letny ale rukavy a kapucu vies dorobit: http://www.mesewcrazy.com/2012/03/baby-button-o...
idem kuknut este to ottobre

jadynka
13. okt 2015

@sblanch tak to ottobre zial nemam ☹ ale mam 1/2012, strih c.8 by sa ti nehodil?

michamicha
13. okt 2015

Prosím prosím, kdo jste kupoval a šil z ještěrkového softshellu (od mamaDora), nevíte jaké jsou parametry (paropropustnost a voděodolnost)? Našla jsem jen složení materiálu, ale tyto informace ne ☹

pastinka
14. okt 2015

@michamicha ja som z neho sila, nasla som teraz toto:
Parametry potiskovaného materiálu:
složení: líc: 94% Polyester, 6% Spandex;
rub: 100% Polyester (černý fleece)
gramáž: 308g/m2                
šíře: 150cm
vodní sloupec: 5000mm
prodyšnost: 10000g/m2/24hod

http://mamadora-blog.blogspot.sk/2013/03/predpr...

michamicha
15. okt 2015

@pastinka díky, už jsem to zjistila od Alinn přes mail 🙂

pandda
20. okt 2015

Ahoj 🙂 prosim ake mate typy na sitie z upletu? takmer vzdy ked nieco usijem tak sa mi cely ten steh kruti (napr zigzag ale aj rovny). Je na to nejaka finta? so sitim len zacinam. Dakujem 🙂

domcuurik02
20. okt 2015

baby neviete ci este obcas byva overlock v Lidli? pripadne aky overlock by ste doporucili pre domace jasenie? 🙂

domcuurik02
20. okt 2015

@aaalena ja rozmyslam ze budem objednavat MERINO z moraviatex http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... mohli by sme sa pripadne spojit...

zojec
21. okt 2015

@pandda na uplet pri kruteni je dobra kracajuca patka.. ma podavanie aj zhora.. ale zavisi aj od stroja, pritlaku patky, ihly.. 😉 no kracajuca patka vacsinou pomoze..
@domcuurik02 v lidli mavaju tak 2x do roka singer.. stoji okolo 150€ na obcasne jasenie zrejme postaci, ale na lepsie vyjasenie je lepsi asi brother 😉 na tom tu ficali skoro vsetky sicky :D osobne mam silver D 720 tusim a tiez som spokojna 😉

lverffy
22. okt 2015

Dievcata nevyznam sa tu a potrebujem pomoc! Vedel by mi tu niekto usit MERINO OVERAL? Potrebujem pre moju dceru do satky - strihovo nam sedi jeden overal z FF ale velmi si zelam z merino vlny - Dakujem za akekolvek rady tipy a pomoc.

a_lexa
25. okt 2015

@aaalena merino jsem kupovala na terstra.cz i na šijemdětem.cz mám jak se elastenem, tak i bez elastenu. S elastenem se lépe udržuje a na legínkách se nevytahávají kolena. Merino bez elastanu mi přijde zase takové "silnější", ale záleží na gramáži - dá se sehnat i tenké bez elastanu. Také záleží na dítěti, protože prcek mi odmítá nosit merino bez elastanu, že ho kouše. Na to s elastanem si sem tam také postěžuje(ale opravdu málokdy) ale nosí ho v pohodě. 🙂

behulka
25. okt 2015

@domcuurik02 @aaalena ja som šila triká z tohto, svoje mám už 5 rokov:
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
Na spoďárky je lepšie hrubšie, alebo na to tenké na kolená niečo našiť, keď sa prederavia.
Idem aj ja nejakú vlnu popozerať, nechala som sa ešte ukecať na ušitie pár vecí.
@lverffy lepšie je bodičko a spoďárky, ak sa teda necháš presvedčiť - vydrží to dlhšiu dobu a dá sa používať aj osve.

domcuurik02
26. okt 2015

@behulka ten sa mi paci ale pride mi dost tenky. popozeraj na ten MORAVIATEX www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route=produc... , oni to priamo asi aj vyrabaju a ceny su sice na kila, ale ked sa to prerata na metre tak podla mna vychadza najlepsie. pisala som im ku zopar typom kolko metrov vychadza do kila, neobjedname spolu?

lucia19831
29. okt 2015

Cute kocky, obraciam sa na vas s prosbou. Chcela by som si doma usiť vkladačky do látkových plienok, ale nikde na internete nemôžem nájsť mikrovlákonové froté, neviete mi poradiť, kde by som ho mohla zohnat? Moja predstava je taka, ze usiť sty-dry vkladačky z dvoch vrstiev mikrovláknového frote a na to jedno vrstvu sudeclothu. Niekde som citala ze mikrovlakno sa pred šitím nemá predpierať, máte aj vy takú skúsenosť?

genkai271
30. okt 2015

baby pomooooc....drhne sa mi stroj. Mam Janome 920-tku a strasne pri siti vrči a zasekava sa...mam podozrenie, ze to je tym koleckom na boku,tym,ktorym sa da rucne otacat ihla. Stretli ste sa s tym niektora? co s tym mozem robit? ☹