icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h dyť říkám, že to požíráš po večerech...by tě měli doma pořádně krmit 😀 😀 😀

ivuska.h
2. nov 2011

@medvi11 To víš, co si neuvařím, to nemám... Dneska mi dovezli 11 kg masa, tak mám aspoň trochu zásobu. Jsem poněkud anemická, tak musím zvýšit přísun, zjevně maso 1x týdně momentálně nestačí 😒

medvi11
2. nov 2011

@ivuska.h to víš, v peč.papíru železo nehledej, to musíš pojídat nějaké letáky i se sponkami 🙂
Sasov? To máš o zábavu postaráno, plátkovat, mrazit...jdu do vany...zítra ahoj 😀

ivuska.h
2. nov 2011

@medvi11 Jo, Sasov, už je dávno naporcováno.

lillyzelvicka
2. nov 2011

@caramilla hele to jsou zásoby ještě z dob komunismu ceny 12kčs a tak.Nic nebylo tak mamka šila ona není vyučená 🙂
Hele vy tu zase keckáte 🙂 jsem se teď dotrápila s výměnou 90cm zipem v zimní bundě bléé nic horšího nezmám ☹.
@ivuska.h plínky krásné černobílé minky a sloni jéééé 😀

terezita
2. nov 2011

@ivuska.h kdy ze ty pliny budes drazit? tak za dva roky? abych si na tu dobu naplanovala mimino.. 😅 😀 libi se mi nejvic ta modra zvireci, velryby no a ty hnede kvety.. 😵 doopravdy nadhera!
s tim tahavym ribem jsi me mohla varovat, nez jsem zacala sit.. 😅 😀
ale ty naplety to je dobry napad, jdu to smiknout.. z interlocku se mi delat nechtely.. 😅
@mehlo to album tam uz neni! to ho stihli maznout, nez jsem si ted schrupla s em., nebo jsi ho odstranila ty? 😕

kuna
2. nov 2011

@daisyr dík za odkaz, ještě popřemýšlím...ruka mě svrbí na další látky, ale mám tady toho hafo teď, co bych měla šít první...tak uvidím, jestli se udržím 🙂
OL nemám a asi ani mít nebudu, na jednu stranu by se mi líbil, ale já jsem ten typ, co večer pěkně stroj a látky uklidí a nevím, kam bych uklidila další stroj :D tak asi zůstanu u klasického. Na to moje dětské šití to stačí, až budu profi švadlena, tak to třeba přehodnotím 🙂

Přidávám mé dnešní výtvory. Mně by teda fotoblog asi nesmazali, páč hlavně to tríčo je uvnitř křivé...no neva. A noční focení dělá hnusný barvy, je to takové blankytnější. Takže tríčo, fleecové tepláky, protože mám lezoucí nechodící dítě a pořád je na zemi, a kamaše pro neteř. Už šiju jako chirurg - v těch kamaších jsem mezi látkou a podšívkou zapomněla špendlík, pak jsem ho musela vypreparovat. Chudák neteř, já ji mám fakt ráda, to nebylo schválně 🙂

caramilla
2. nov 2011

@kuna Parádní! Ale nedělej se, pokud i prodáváš, tak by tě smazali, křivýho nic nevidím 😉
@mehlo Ty jsi prdlá, proč to mažeš???? Ježiš, to jsi tam měla nechat!!!:D Ukazovali bychom tě jako kriticky ohroženej druh 😀 😀 😀

Hele, vy jste fakt kecky, já vás nedávám. Nechcete si třeba návštěvy dohadovat po IP, kdo to tady pak má filtrovat, co číst a co ne? 😀 😀 😀 😀 ALe zase máme teda přehled kdo kde co vytahuje nebo se vytahuje nebo tak...

mehlo
2. nov 2011

@terezita odstranila jsem ho já

caramilla
2. nov 2011

@mehlo teď teda lituju, že jsme k tobě vůbec lezla, to vůbec nebyl záměr, aby alba zela prázdnotou ☹ Spíš jsem se divila, nic víc 😉

kuna
2. nov 2011

@caramilla dík...se tu pýřím...ale křivý to teda je, ale to neva, pokud to J. nebude nosit naruby (pokud ji nebude oblékat tatínek, naruby teda ještě nedal, ale čelem vzad už jo 😀 )

jdu spát, nejsem sova jako vy, už takhle budu ráno jak praštěná 😅

mehlo
2. nov 2011

@caramilla no když Vám to smázli tak já tam přece nebudu trčet sama. Třeba mi to nesmázli proto, že to vypadalo jako šílený šití a ne profi. To si někdy říkám, že to moje šití je katastrofa.

Ke kombinéze jsem se dostala, ale nemůžu to tam nějak vyluštit v tý střihový příloze- mám nějakou stoletou Burdu a je tam těch čar nějak moc a ještě furt přemýšlím, jak to předělat jinak. Když se budu hodně snažit, tak bych to snad mohla zítra stihnout, ale ještě musím pro zip do galanterky.

mehlo
2. nov 2011

@kuna je to moc hezké!!

mehlo
2. nov 2011

@caramilla vždyt je to jedno

ivuska.h
3. nov 2011

@terezita To se teprv uvidí, kdy to bude 😀

terezita
3. nov 2011

@ivuska.h takze i ctyrku planujete? no s nasi rychlosti to mozna bude tak akorat.. 😀 😀 😀

anelisa
3. nov 2011

ahoj @zojec 🙂 pred 2 dnami sme si pisali ohladom vkladaciek..........takze tu malu so suedeclothu staci len vystrihnut, obsit a bude sluzit ako stay dry vrstva a separacka v jednom na akekolvek ine vypchatie? dobre som to pochopila? 😅 (alebo mam na to davat este separacku?)

terezita
3. nov 2011

@anelisa jako stay dry vrstva to funguje. separacka je na tobe, jestli je pouzivas nebo ne. u takhle prtaveho mimca jsem ji jeste davala, bo se mi pak pliny tolik neumazaly.. 😅 😀

jieff
3. nov 2011

@ivuska.h děkuju, to nijak nechvátá, podobně jako stassy jsem jen chtěla vědět jak se to má 😉

zojec
3. nov 2011

@anelisa ak budes chciet len cistu sude vkladacku bez bambusu pod tym, tak to nemusis ani obsivat 🙂 bude to stay dry, ale aj ako separacka 😉 ak pod to nasijes este zo 2 vrstvy bambusu, mozes s nimi aj zvysit savost, napr. stvorcov 😉

monr
3. nov 2011

@ivuska.h na železo skús melasu 😉

tak a prikladám konečne tie recy gaťuše pre malú

janula18
3. nov 2011

@zojec chcem sa ťa opýtať kde berieš strihy na šitie oblečenia? dá sa to niekde stiahnuť z netu, alebo si mám kúpiť staré burdy?

katka82
3. nov 2011

Ahojky 🙂
teda taky to jede 😲 vůbec nestíhám maximálně tak sem tam projít fotečky vašich krásných výtvorů 😉
@caramilla jj taky mi blokli fotoalbum a jako důvod byl odkaz na Fler(na kterém mám mimochodem nyní pouze látky 🙄 😠 )
jinak konečně jsem se dostala k tomu vyrobit něco z látek z Mylly 😉 svrchňáčky pro Vendu 😵 včera jsem se mořila do půl 12 se vsadkou do bundy abych mohla malýho tahat v šátku i venku a no musím to jestě hooodně poladit 😖

caramilla
3. nov 2011

@katka82 :D Jé, autíka, taky je mám rozešítý 😀
Asi bledá závist administrátorek 😀 Já chápu princip, že přes fotoalba se neprodává, ale přijde mi, že teda slyší trávu růst 😀

katka82
3. nov 2011

@caramilla jj admini hold neměli co dělat a tak blokovali až se z nich kouřilo 😀 taky mi to přijde jako čistá demagogie 🙄 😝
ať se chroupnou do paty 😉 že? 😀

zojec
3. nov 2011

@janula18 nejake strihy sa daju stahovat z netu, treba hladat 🙂 ale vela veci mam z casopisov ottobre.. podla mna aj v starych burdach najdes co - to 😉

daisyr
3. nov 2011

@kuna já se ptala na OL, protože body a tričko a ostatní vypadá fakt pěkně, taky ho nemám, tak to taky musím dát a něco ušít, se mi to tu válí, z úpletů jsem zatím šila jen tepláky 🙂

daisyr
3. nov 2011

@katka82 svrchňáky krásný, už se mi tu autíka také třesou na ušití. Co to máš za lem. gumku? Pěkně široká.

katka82
3. nov 2011

@daisyr díky 😉 to je lemovací guma ze šijemdetem 😉

caramilla
3. nov 2011

Tak ta slavná červená mikina chlupatka. Teda červená fakt nejde fotit, já jí nesnáším. Umíte někdo nafotit červenou? ( @terezita; @ivuska.h ) ???
Ve skutečnosti je hezčí 😖