icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
30. sep 2010

@anaj_janka ja po skusenostiach s prvym uz na stvorce ani nepomyslim 😀 u nas to bola vyslovene nudzovka, nemala som ich rada. Mam uz par nohavickovych plienok vhodnych od narodenia, nejake este zdedim po segrinom synovi, takze uz mozno ani nebudem potrebovat dorobit dalsie. A keby ano, tak idem do strihu BL XS-S, co sa nam osvedcil pri prvom najviac, material zvonku BMB french terry a jadro (mam radsej vsite) konopny flis, zapinanie na suchace. Moj krpec bol velmi malicky a pomaly rastol, takze tento strih nam vydrzal do 7-8 mesiacov, a velkost 3v1 som vobec nepouzivala, lebo v tom bol hrozne strateny a ked dorastol, viac mi vyhovovalo usit si zase ine plienky podla novych poziadaviek. Lenze vsetko zavisi od zvyku, aj od toho ake dietatko mas, kazdemu vyhovuje nieco ine, u nas sa to tiez dost menilo, takze mozno nakoniec skoncim pri uplne inych plienkach nez som planovala.

ja som dnes velmi uspesne pokaslala bundu do dazda pre krpca, latka co sa neda zohnat a ja pouzijem neotestovany strih 😠 takze kapuca mu nie je dobra, musim to nejako opravit ☹

allisia
30. sep 2010

babulky dakujem 😵

zojec
1. okt 2010

baby, vcera som konecne usila tu kapsu na satku.... poradite mi nejaky dobry nepremokavy a priedusny material na vrch? nechcela som to robit spolu, aby to malo viac vyuziti aj ked bude teplo napr 😀 cize ten "sustak" chcem spravit nieco ako prsiplast, do dazda, snehu..

zojec
1. okt 2010

tu su aj fotocky 😉 raz som tu pozerala album niektorej z vas.. a mala tam krasne kukly.. ostalo mi trochu flisu, chcela by som nejaku usit.. neporadite mi ktora babenka to bola? uz nepamatam ☹ dik

kaktusik007
1. okt 2010

@quaxi ty si sikulka, nieco vymyslis, budem na teba mysliet 😉

quaxi
1. okt 2010

@zojec kukly sme tu sili asi viacere, aj ja, ked chces, strih mam odfoteny tu http://picasaweb.google.com/lh/photo/aN7ziytLk2...
to je cca na 6-12mes., ale ten strih este nie je uplne dobry, tam kde na hlavovej casti konci hlavovy obluk a zacina krk je take "vyhryznute" - to je trochu prilis, treba to nejako zmensit, lebo takto sa to zle prevlieka cez hlavu. ja potom vzadu pri krku na ten stredny pas nasivam este gumku, ale to ani netreba. inac je to uplne jednoduche.

zojec
1. okt 2010

@quaxi dakujem 😉 skusim to nejak vymysliet .. a nevies mi poradit nieco dobre nepremokave a neprefukatelne na tu kapsu? myslis ze obycajna sustakovina bude stacit? ono ked tak rozmyslam, zas v burke a vo vichrici vonkku chodit nebudem.. ale keby nas nahodou v kopcoch nieco zastihlo, aby som tomala po ruke.. 😉

terezita
1. okt 2010

@zojec ja mam stahly strih z ottobre na kuklu, ale jeste jsem se do toho nepustila.. http://www.ottobredesign.com/de/schnittmuster/p...

allisia
1. okt 2010

@zojec ta kapsa je nadherna, dokonala, krasna, si velmi sikovna 😵 aj ja sceeeeem 😀 akurat intenzivne premyslam nad kupou satky pri mimi 😉

zojec
1. okt 2010

@terezita dakujem.. 😉 asi najskor rozstriham nejaky stary sveter.. lebo az tak jednoducho pre zaciatocnika to nevyzera.. ja pozosivam vsetko.. len strihy mi zatial robia problemy 😠
@allisia satku odporucam, je to super vec a ta kapsa je jednoducha.. 😉

anaj_janka
1. okt 2010

Babule diky za rady 🙂 😉

anaj_janka
1. okt 2010

zopár mojich (s kamarátkinou asistenciou 😎 ) prvých plienočiek. Materiál - čo som doma nasla 😉

quaxi
1. okt 2010

@zojec na kapsu - zalezi ako velmi to ma byt odolne. Mam celkom kvalitne sustakoviny z metraze, na vietor fajn, ale dazd to nezvlada, chvilu po tom voda steka a potom to rychlo premokne. Alebo su take ze "vetrovkovina", to je akoby natrete gumou zvnutra, takze nepremokne, ale priedusnost rovnaka ako u iglietu, a navyse ta vrstva sa po par opratiach olupe. Da sa z PULu ale to by zase vyslo dost draho. Alebo z igelitu (ako prsiplast), ako nudzovka na dobehnutie domov to staci, ale nejaky dlhodoby pohyb by bol neprijemny, spotite sa. Super by bola stara ale funkcna velka nepremokava bunda, pripadne nejaky roztrhany stan (ale u tych je casto nepremokavost a priedusnost otazna) a uplne idealne je zohnat latku z ktorej sa take nepremokave bundy siju. Ale to je drahe a da sa bud zo zahranicia, alebo iba po znamosti z nejakej vyrobne. Ja mam takto z treksportu super nepremokave sustaky a odkladam si z toho aj do buducna na podobnu kapsu - bude mat jednu vrstvu nepremokaveho sustaku, zvnutra sietkovu podsivku a osobitne spravim asi 2vrstvovu flisovu, co sa bude dat patentkami do toho vopnut.

zojec
1. okt 2010

@quaxi dakujem pekne.. nad tym pulom som aj ja premyslala.. len zas ak to mam par krat vyuzit, to je trosku drahy spas.. mozno skusim tu vetrovkovinu.. fakt to chcem len do dazda (, ked nas niekde zastihne v kopcoch a pod dazdnik sa este obe zmesitme.. 🙂 )a ked bude tak sychravo . ale dakujem pekne za rady.. ani som nevedela ze tolko sustakovin existuje 😀

kloti
1. okt 2010

@anaj_janka veľmi pekné plienočky 🙂 už len bábätko treba 😉

katka82
1. okt 2010

Tak nakukuju po delší době a koukam jak se tu krásně šije 😵 všechny plínky jsou super a krásný 😉 😵 😵 všechny jste šikulky 😉 co se tíče střihů koukněte sem na šijemdětem 😉je toho tu fůra : http://www.sijemdetem.cz/content/strihy 🙂

nika
1. okt 2010

@zojec já plánuji kapsu z tohoto, jen objednat, zkus pohledat třeba i na slovenkém mmb, ( http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=37582843&tab=1 ) dá se sem tam sehnat. mám z této látky bundu a je parádní 🙂
navíc dokonale hřeje ikdyž je to tenké 🙂

zojec
1. okt 2010

@nika dakujem za tip 😉

katka82
2. okt 2010

@nika jé tak na ten softshel jsem zrovna včera taky narazila 😉 😀

baskaj
2. okt 2010

kočky, ak chcem vkladačky obaliť do aksamitu, potom je v pohode aj konopný flís do vnútra alebo aj tak je lepšie dať bambusovo-konopný? dík.

zojec
2. okt 2010

@baskaj ten akskamit ti podla mna staci z jednej strany davat.. ja mam vkladacky len z konopneho flisu 2x a navrch akskamit, velkost asi 11x 50 a su v pohode.. len ich treba po uschnuti trosku posuchat 😉

baskaj
2. okt 2010

@zojec a prečo ich treba pošúchať? veď na pokožku dáš tou aksamitovou vrstvou a tá netvrdne, nie?

zojec
2. okt 2010

@baskaj nie ta nie.. ale to pod tym je tvrde... aby to nestalo ako plech 😉 ved uvidis ked par krat vyperies.. 😉

sophy
2. okt 2010

ahojte, pridavam par veciciek na ukazku co som sila pre syna a kamaratky, velmi dobre sa nam osvedcil flis, teraz uz chystam treningovu vybavicku - nohavicky, lebo uz trenujeme na nocnik, synovi sa najviac paci teraz latkove nohavicky... ale budeme experimenovat dalej

zojec
2. okt 2010

@sophy krasne.. 🙂 tie z ikeackych plienok su super 😀 to su nohavickove, teda nie na patentky? a co je vo vnutri?

sophy
2. okt 2010

a este pripajam taketo nohavicky na vkladacky, kombinacia latka a do nej vsita nepremokava vrstva z materialu, ktorym sa kryju matrace 😀 dobe sa to vsiva

sophy
2. okt 2010

@zojec dakujem! 🙂 vo vnutri je frote vrstva, su to nohavicky, ale da sa vlozit aj plienka, je tam vlozena aj nepremokava vrstva, cena tych nohaviciek je takmer smiesna oproti kupovanym (kupovala som jedny za 12,60e!) - 50 centov jedna ta "plienka" z ikea, 20c maly frote uterak z ikea a maly kusok nepremokavej vstvy medzi nohy, takze spolu to nevyjde ani na euro

veselazu
3. okt 2010

holky dotaz: máme malý byt a uvažuju nad koupí kufříkového šicího stroje, co byste mi doporučili. A myslíte, že si zvyknu na něm šít? měli jsme doma jen skříňový, takže se šilo jakoby na stole - na rovné ploše , nebude mi při šití vadit že šiju na "schodku"? Co se týče peněz, nechci do něho moc vrážet na to moje šití... ale ráda bych když už tak s overlockem. Je to problém se dostat do ceny 4000? děkuju za radu

katka82
3. okt 2010

@veselazu koukala jsem tenhle vypadá docela dobře: http://www.sici-centrum.cz/index.php?what=detai... a je tam tříkroký cik cak i overlockový steh 🙂
@sophy super plínky 😵 na tréninkovky se taky chystám 😉 budu je dělat pro kmarádky a pak za chvilku i pro nás 😉 😀 podle čeho jsi je šila pokud se můžu zeptat? 😉