Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha už jsem to dodělala doufám přehledněji 🙂
babulky: otazocka...
som si konecne uplietla tieto vlniaky. http://strihplinky.xf.cz/Alciny_vlnacky.html
momentalne sa mi lanolinuju a este som to nestihla vyskusat. drzal by tam aj vlozeny poskladany stvorec?
resp. v akych vlniakoch by to drzalo????
http://strihplinky.xf.cz/navody.html
dik za odpovede🙂
dík za rady, tak teda ten finerib trochu povolím
@lillyzelvicka a jak lemuješ ty? Třeba se něco přiučím 🙂
Mně včera přišel materiál na adventní kalendář, tak jelikož mám došitou objednávku a mám jen rozpletený návleky pro Vojtu, tak bych o víkendu mohla něco spáchat 😎 ale bůh ví jak to zase dopadne, málo času hodně plánů 😅
@animal a bude se někdy po novym roce zase objednávat soft?
@terezita super, tak to skusim spichnut pre seba.. hm.. na seba som v zivote nic nesila 😕
@maryol nebola som tam uz davnejsie, ale uz sa chystam 😀 cena celkom fajn, ale mne tu este stoji ten z hromadky :D neivem ci to stiham este tuto sezonu 😠 leniva som ako vos a ked mam kusok casu, tak robim vsetko ine, len nie nic pre nas :(
@michamicha určitě, aby bylo z čeho šít na jaro 😀 myslím, že taky hodně pofrčí ta kalhotovina (soft podlepení úpletem) - je super 😎
@animal a on existuje i soft s fleesem? já mám z něčeho podobnýho svojí softku kupovanou 🙂
podlepení=podlepený 😀
@michamicha ano ten kupujeme primárně, tu kalhotovinu jsem teď brala prvně, protože ji naskladnili ve vícero barvách
@animal tak to já se pak určitě přidám k objednávce, protože chci softku i pro malýho 😉
Holky prosím o radu - mám špatně nastavené napětí nití - na lícové straně se mi objevují uzlíčky spodní nitě - co mám udělat? zkoušela jsem štelovat horní nit na obě strany a nic a vůbec nevím, jak se seřizuje ta spodní...? 😒
@crawler pošteluj spodní napětí a zkus vytáhnout a dát zpět cívku
@lillyzelvicka já právě nevím, jak štelovat tu spodní nit :-/ u starého stroje byla cívka v pouzdru a na něm šroubeček a šroubovákem se povolil či utáhl, ted mám ten rotační chapač, cívečky plastové a v návodu o tom není ani slovo :-/
@crawler aha tak to nevím a zkus navlíct znovu vrchní nit napětí úplně povol a pak zkus pomalu přitahovat
@maryol ja som mala overlock s orezávačkou na rok zapožičaný, nevedela som ho vynachváliť, krásny patschworkový prehoz som robila, musela som každý diel obendlovať, lebo kúpila som látku. zo 10m alebo aj viac už dávno na závesy, ale ked som zavesila na 5 m garnizžu, obávala som sa, aby to nestrhlo a ani som s tým moc nebola nadšená, tak látka roky stála a vtedy ma napadla myšlienka. Dnes odfotím a dám do albumu, žiadne patschw. základy nemám, len tak od oka a vykreslila som si zhruba ako chcem a ako vydalo nakoniec...... ale som veľmi bola spokojná, robila som všetko overl., až na konečné vypracovanie - obšitie, prešitie atd..... len tá cenaaaaa ma odrádza
Zase nové krásné výtvory!
@lillyzelvicka bunda je super, fakt profi!
@terezita šatičky moc krásné!
Teda já se bojím už normálně kamkoliv od PC odejít 😀 Byla jsem večer a v noci u našich a nestíhám zase dočítat.
Výtvory jako vždy krásné, ta pejsková mikča 😀
@ivuska.h A tou kalibrací - zkoušela jsem přecvakat všechny druhy "denní světlo, ..." a nic, kalibraci moc neumím, ztratila jsem od svého EOS 450D někam návod, tak nevím, jak se to přesně dělá. Zkoušela jsem na manuál první vyfotit jen bílou a pak na další tu barvu, ale to asi není ono a nikde jsem to nějak na 1. pohled nenašla 😀 V grafickém programu dolaďuju všechny fotky, ale ta červená se prostě nedá, je taková lesklá, křiklavá, nevím, jak to popsat, nejde to vůbec upravit v RGB, nic nepomáhá:(
@lillyzelvicka Lenko, ty jsi génius!!! Teda toto bych šít nechtěla!!! Tu softku!
Jednou jsem se takhle pokoušela si ušít sukni a mám ji teď mezi zbytky na rozstříhání, já ty "pruhy" nedávám...
Fakt profi, to ty svoje softshellky jdu normálně smazat 😠 😀
@dankakk S těma aplikacema jsi mě pobavila 😀 😀 😀 Bohužel je dodělaná, kamarádka nesnáší aplikace... Ale je jí velká, takže tam něco našiju a prodám. Už je to druhá pokusná mikina pro ni a furt jí něco nevoní, třetí už nešiju, tolik času nemám 😀
@crawler Můj návod píše: Napětí je příliš utažené - spodní nit je vidět na lícové straně. Povolte horní napětí otočením regulace napětí směrem k nižšímu číslu. Tož tak. 🙂
Jo a ještě k tomu mazání - mě po 14ti dnech, co jsem měla tady v bazárku inzerát, napsali, že ho musím upravit nebo ho smažou kvůli jednomu smajlíku. Hukot. 😀
@caramilla Já ladím prostě ručně, kolik kelvinů má mít to, co foťák považuje za bílou... Je to samozřejmě zkreslené tím, že displej foťáku není nějaký zázrak, ale dá se to. Automatické nastavení bílé (že tu bílou vyfotíš) mi nefunguje uspokojivě, na původním foťáku (starším kompaktu) to naopak fungovalo dobře. Takže prostě potřeba vyzkoušet, co funguje v daném případě. Návod k foťáku určitě najdeš někde v pdfku na netu.
@lillyzelvicka bunda je úúúžasná! střih sis dělala sama, jestli jsem to dobře pochopila? ... @caramilla ještě k té červené barvě - jediný způsob jak správně vyvážit bílou, resp. nejjednodušší způsob asi, je fotit do RAW (nastavíš na foťáku místo jpeg nebo současně s jpeg fotit do raw) a pak to při upravování fotek srovnat, je to otázka posunutí jednoho šoupátka... jinak pejsek na mikině měl včera u adámka takový úspěch, že s ním chtěl jít spinkat 😀 - tož jsem mu narychlo udělala ještě povlak na polštář 🙂 @cajova_lienka mě inspirovala k ouškům, díky 🙂
@lillyzelvicka Bunda dost dobrá, to by mě mohlo takhle upravovat střih 😀 Už bych mohla dodělat konečně tu Klárčinu bundu (stav -- komplet ušito, chybí přišít límec, začistit vše, našít zip), pomalu je na ni počasí 😀 Ondra už v softovém kompletu jednou vyrazil, fotku mám na mobilu, tak pak ukážu. Dneska jsem nařezala na kabát pro Klárku z mylly kytkové vlny (http://www.myllymuksut.com/images/alku_sydanvil...), v metráži vypadá látka výborně, ale na tom nastříhaném se mi to zdá jakési strakaté, tak jsem zvědavá na výsledek 😖 Za ty prachy...

@medvi11 super!!! díky za zvýraznění 😉