icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
14. nov 2011

@terezita Dík moc, už se těším!

lenasss
14. nov 2011

holky koupila jsem si stroj AEG starší paní mi tvrdila že je po generální opravě šije moc pěkně ale nejde mi namotat nit na cívku nevíte kde může být chyba? tlačí se to do leva ale jako by se to nedotlačilo nevím kde je chyba štve mě to

mooncaa
14. nov 2011

@medvi11 Peníze jsem poslala, je to do stejné banky, jen teda nevím jestli jsem to všechno dobře sečetla, tak mne případně upozorni, kdybych ještě něco dlužila. Díky.

A teda doufám, že nikomu nic dalšího nedlužím.

medvi11
15. nov 2011

WENDY kromě pražského balíku nabaleno (Praha má krabici v ložnici, kde spí MHD a Jana...), je to spočítané, musím dopočítat zipy a lemovací gumky a zkontrolovat to, tak to ještě neplaťte 🙂
Zítra každopádně odesílám, co zvládnu odtransportovat na poštu...metry látek v tabulce realita sedí, nemusela jsem ubírat nikomu (jen sobě asi 10 cm jedné lamy), něco jsem mírně přidala. Červenou i fialovou lamu jsme měli za nižší cenu, vzali to k těm moc metrům šedé za tu nižší částku bez DPH - takže komu jsem přidala a cm fialové lamy, moc na tom netratí 🙂
Jdu do sprchy...je mi celkem už chladno 😀

caramilla
15. nov 2011

Dnes jen dočítám, odešel mi mobil, tak jsem asi 5 hodin vybírala nový (fialový HTC 😀 ) a teď budu muset šít i od 2 do 6, abych si na něj vydělala, MD už je rozfrcaná za nějaký debilní látky, co nepotřebuju 😀
V neděli jsem umyla 10 oken, což je asi tak 1/3 všech oken, co máme doma 😀 Se musím pochlubit, jak jdu do sebe!

@ivuska.h Pokud mě paměť nešálí, tak právě v létě byla obrhromada softu, neb jsem to s Animal pytlíkovala z letní dovolené na horách🙂 Takže my soft objednáváme 12 měsíců v roce 😀

caramilla
15. nov 2011

@medvi11 Jé, ty taky ještě duracelkuješ? 😀 Já už jsem ze sprchy venku a jdu do hajan 😀

medvi11
15. nov 2011

@caramilla jsem nějaká vybuzená k výkonu, nemůžu nějak odejít, hledám asi 20 Kč 😀

medvi11
15. nov 2011

@medvi11 mám je, uklikla jsem se v řádku pro @jarakr ...15 Kč 🙂
Jdu spokojeně do sprchy...

medvi11
15. nov 2011

První foto - pražský dosud nezabalený balík, druhé foto - zbytek k odeslání (už to mám naloženo v autě - kombík, plný kufr, sedačka spolujedce i zadní sedadlo pro 1 osobu), chybí balík pro @ivuska.h, @jarakr, @oravka, @malyprcek a @medvi - to jsou os.odběry...

medvi11
15. nov 2011

Ještě to prosím neplaťte, nejsou tam dopočítané u někoho ty zipy a lemovací gumky, cena za látky sedí, jen musím ověřit, aby někdo neplatil třeba 2* manipulační poplatek v různých tabulkách (za VTC třeba 5 Kč za stříhání a počítání může, ale ne 2*20 za balík apod.)

animal
15. nov 2011
pupies000
15. nov 2011

@caramilla ďakujem za lemovací gumičku, pred chvíľou dorazila 🙂

monr
15. nov 2011

holky, dlho som nechválila, tak hromadná pochvala všetkým 🙂 🙂 🙂

daisyr
15. nov 2011

@stassy Dnes jsem ti poslala ty nažehlovačky a kousek modrého merina nebo climayanu nebo jak se to píše 🙂 Tak snad to na záplatu pomůže.

daisyr
15. nov 2011

@medvi11 Pořádná hromada! Ještěže to mylly je tak drahé, tak toho snad tolik nebude 😀 😀

monikajan
autor
15. nov 2011

Pridavam odkazy na kuklicku a palcaky, co mam ulozene:

kukla od pipky zo slepicarny (snas jej to nebude vadit...): https://picasaweb.google.com/matilda.kovarova/M...
kukla z Ottobre: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/drago...

palcaky zo stareho svetra fotonavod http://ocd-obsessivecraftingdisorder.blogspot.c...
palcaky v NJ (@terezita nam pomoze... 😉 ) : http://www.nathalies-naehkiste.de/faustl1.htm

Krasne vytvory, baby, fakt. Ja (dufam) pridam tento tyzden moje diela a vytvorim tak skupinu c.2: "Nie som taká šikovná, ale nehanbím sa a moje výtvory nech povzbudia šičky ako ja..." 🙂

medvi11
15. nov 2011

@daisyr no on taky metr PULu nebo interlocku a metr lamy je někde úplně jinde objemově, i ty flísy jsou objemné...Dobalila jsem balík Praha, odpoledne odesílám...

michamicha
15. nov 2011

@monikajan super, odkazy jsem si uložila, budou se hodit, díky 😉

monikajan
autor
15. nov 2011

@medvi11 uz nemam prehlad o hromadkach - citam, ze Ty teraz balis a strihas - mam naviac 2m bledomodrej lamy- chcela by som vymenit za limetkovu alebo slivkovu (svestkovu) lamu - nevies mi poradit, na koho sa obratit?
Dakujem.

medvi11
15. nov 2011

@monikajan tuhle lamu z Moraviatexu dělala @esteruska, zkus to buď v tabulce (kterou už nemám uloženou) - MTX pres crawler - nebo i posílala esteruska odkaz na její tabulku reálnou i s cenami...ale to už mám taky smazané...švestkovou ti asi nikdo nevymění, tenkrát ještě nebyla 😀 a kdo ji viděl, chce ji 🙂 já měla jen 1m hnědé...a už je "ušito" 🙂
Ta "moje" lama je z WENDY...

dankakk
15. nov 2011

@monikajan do tej skupiny sa pridam aj ja! Dnes sijem druhe kojotriko a zase bude určené max po dome alebo na spanie. Musím to nejak vytunovat dokial príde mylly ( sú to az príliš drahé látky na pokazenie)

daisyr
15. nov 2011

@monikajan Díky za odkazy 😉 Také se přidávám do tvé skupinky 🙂 a stejně jako @dankakk musím trénovat na to mylly 😀

@medvi11 Máš pravdu, lama je objemově jinde než PUL, což je fajn, do bytu se pak snad vejdeme 😀

daisyr
15. nov 2011

@daisyr Mylly hromadka, holky do tabulky jsem na druhé záložce přidala sloupec pro zálohy, kam dopisuji, co mi už přišlo na účet, raději si to pak zkontrolujte, zda tam máte správnou částu a zda to tam vůbec je, ať odstraníme případné problémy co nejdříve 😉 diky

terezita
15. nov 2011

tady to dneska nejak zkomira.. 😀
prihazuju vam inspiraci na textilni knizku 😉 http://rigierukodelki.blogspot.com/2011/11/blog...

caramilla
15. nov 2011

@terezita ty brďo, chtěla jsem ušít "obyčejnou" textilní knížku Šimonovi k Vánocům, tohle je PŘENĚ MŮJ STYL! 😀 😀 😀 Dokonalý, ale teda piplačka náročná... No, ale můžu tohle já nezkusit? 😀

daisyr
15. nov 2011

@terezita Super tip. Kdybych byla takový s prominutím blázen jako @caramilla ( 😀 ), tak do toho jdu, ale nejen, že by mi to trvalo asi 10 let to ušít, ale ani nemám tolik materiálů ... hold musím ještě trochu pilovat s těma hromadkama a tak 😀 😀 😀

terezita
15. nov 2011

@caramilla no nemuzes.. 😀 😀 proto to sem davam! skoda, ze je na tohle uz em. trochu velka.. ale ukladam do budoucna 😀

medvi11
15. nov 2011

Pražský balík taky odeslán, poštovné jsem rovnoměrně rozpočítala plus mínus spravedlivě (ngvadi ho má u VTC, zbytek u wendy nebo wendy doobjednávky, celkem 122 Kč). Údaje v tabulce sedí, kdo si nebude vědět rady, dopočítám celkovou sumu všech tří tabulek (ale zítra, dnes už nemyslím...)

crawler
15. nov 2011

ahoj holky🙂

nemáte některá navíc na prodej pár dvoudírkových hnědých brzdiček? aby šly k hnědému softu? v pardubicích v galanterce neměli, což je široko daleko největší galanterka...tož by mi zbývalo objednat přes net 😝 sím sím....

caramilla
15. nov 2011

@crawler hele, já jsem ani nikde hnědý 2dírkový neviděla, na stoklase jsou, myslím, jen bílý a černý. Já dávám černý. Jak je ten flíz vevnitř černej, tak to vypadá hezky, lepší než jiný odstín hnědé 😉

Jinak dneska jsem došila jeden softkomplet, ale nic zajímavýho, jedny žužusoftshellky s kytičkama, ty jsou boží, ty zítra nafotím, byly jednoduchý, třeba to někoho inspiruje - bez aplikací! 😀 😀 😀

A teď natahuju gumu do beránkovýho prostěradla pro nás s manžou, jen ho asi nestihnu obléct, Jasmínka za chvíli jde spát:(
Možná to bude bod zvratu a budu kvůli němu chodit včas spát!!! 😀 😀 😀