Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna taška moc pěkná, švagrové je mi líto, ať se drží a vylíže se z toho!
@papajka7 s bundou neporadím, link tu:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
Kotel - nový bude zítra, 30.000 fuč ☹ topíme 11žebrovým elektrickým přímotopem plus jedním nějakou malou starou spirálou od ETY. Zítra ale bude teplo a osprchujeme se 🙂
Fotky musím otočit 🙂
Dnes jsem ušila dvouvrstvou kuklu z climayarnu, střih Ottobre a dala jsem tam dozadu gumu - tím fixuju ty vrstvy k sobě, ať se to neposouvá a líp to i sedí.
@papajka7 Mimiobjednávka MTX je do 20. a je zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
Pokud vybereš na MTX něco z těch fuknčích materiálů, tak si myslím, že to je dobrá volba, ale zkušenost s tím nemám, hezky vypadají ty riby 😉
@animal Animal. Jiřík má hlavu asi 50,5 cm - má dlouhou šišku a úzkou, kuklu jsem šila vel.52. Je to dvojvrstvé, švy prošité, ať je to ploché - takže víc materiálu - no celkem si myslím, že to i sedí velikostně, jen to chce fakt pružný materiál. Když jsem to šila Janě z nějakého bambusového ribu z MTX, šila jsem vel.48 v jedné vrstvě a Jířa ji má taky OK, ale to je dost pružný materiál...
K té kukličce na blogu - najdi si obrázek originál Bundles a podle toho by to snad mohlo jít (nezkoušela jsem ale).
Jdu nařezat na clinayarnové triko Jířovi a jeho pustím na PC 🙂 na nějakou dětskou hru...
@mehlo takže budeš dávat šusťák-vatelín-flís?
mám dotaz ohledně MTX http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... myslíte, že se to bude hodit třeba na pyžamo?
@michamicha určitě to na pýžo bude dobrý
co vam neni jasny? mam to zkusit nejak nafotit?
@medvi11 Můžeš se zajít osprchovat k nám 😀 Té pásky jsem vzala 2 balení.
@animal Šila jsem už 3 velikosti té kukly a seděla vždy. Teď budu šít ještě Ondrovi, tak uvidíme. Jediné, co bych uvítala, kdyby byla trošku víc do čela.
Nemáte některé tmavě hnědé či černé knoflíky o průměru 7 mm? Potřebuju 4 kusy, u nás v galanterce měli nejmenší 1 cm a to je moc, nevypadá to hezky (oči na medvídky na miminí bundičce)...
@michamicha jo jo. šusták vatelín flís
@ivuska.h já mám právě nastříhaný střih a než začnu šmikat látku, tak chci vědět, co to přesně je, kde to je v těch kalhotách...ta věta je takto: cut facings for pocket openings, legbottom facings and fly shield from cotton twill...a protože si to neumím představit dopředu, tak nevím, zda je vhodný na tohle ten velur, když píšou bavlněný twil. Pro příště už budu vědět, ale když jen vidím na fotce komplet model a pak kouknu na nastříhaný díly, tak mám vždy pocit, že jsem v pr... 😀 Jsi hodná!!díky 🙂
ahojte, prisla som si zase pre radu 😅 na sitie vkladaciek z bmb flisu a suedecloth-u treba nejaku specialnu ihlu do stroja? dakujem 🙂
Ahoj holky, vím, že MTX je MINI obj 😀 Ale nechcete se některá ještě přidat k http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😀 😀
@caramilla ...což??? 😀
@medvi11 ta kuklička je parádní...se mi to dřív moc nelíbilo, ale jsem nalomená, střih mám stažený v pc...jen se do toho pustit 😀 Ale prve bude Lama kabátek...někdy 😀
Ahoj holky, ráda bych začala na budoucího mímouše také šít. Ale začnu něčím jednoduchým - pytlem na látkové pleny použité. Zatím se rozhlížím po látce s PUL zátěrem, poradíte mi, kde je sháníte vy? Dděkuji 🙂
Holky, dik za sympatie a podporu...je to svinstvo, tyhle nemoci by vubec nemely byt. Ted bude mit operaci, tak snad vsechno dobre dopadne a obrati se to k lepsimu. Musime doufat.
@caramilla aha, no ja to merino peru normalne v pracce na 40, tak myslim, ze by to se to mohlo prat s tim softem dohromady. No zkusim to, ona to zas neni takova spotreba materialu, v nejhorsim usiju nove.
Přišel mi teď z MTX kód na slevu 10 % na teplákovinu, froté a žebrové úplety, je to 333, platí do 20., to by stálo za to stihnout na tu hromadku, ne?

@kuna je ta je krásná. Se švagrovou je mi to moc líto, at se drží