Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jam, dej mi vědět, až tě PPLka zavalí 80 kily látek :D přijdu tě pomoct vysvobodit... akorát tenhle tejden mám dost nabitej... no, možná čtvrtek dopoledne by šel...
@michamicha Jo, zapomněla jsem pochválit oteplováky, vypadají fakt otepleně, jsou super 😉
Já došila krásný fialový finerobový kojotriko s aplikacema z toho hilca, co má Jasmí body, je tak krásný, že bych si ho nejradši nechala... 😀 Já už ušila takovejch kojotrik a sama nemám 😀
Ten fialový finerib z MTX je moc hezký, taková jemná, teplá barva, fakt krásný, líbí se mi asi víc než ten lilek, co jsem měla původně 😀
Ráda dám vědět. Uvidím, jak rychle to zpracují.
holaaa!
clovek odjede na pet dnu pryc, pribyde hromada stranek, jeste vice vytvoru a k tomu kupa novych tvari.. hihi, kdyz ja nejdu na slepicarnu, tak jde slepicarna za mnou, to je faaajn! 😀 😀
@jam3 taky rada pomuzu se strihanim, jestli bude treba! jen nevim, jestli by u toho ma dcera nepusobila destruktivne.. bez ni bych mohla v pondeli a v utery dopo..
@michamicha oteplováky supr!🙂 jinak paní nakonec stornovala své storno, takže sloníci navíc nebudou 😉 ale čoveče můžu Ti dát ten svůj jeden čtverec a sobě nechám ten úzkej pruh - mě totiž stejně nejvíc baví dělat plíny s jinejma ušima, takže mě nevadí, že to je úzkej pruh😉 dej vědět😉
a ještě mám holky prosbičku...nevím, jak na kapsy u kalhot, protože jsem ještě nikdy žádný kapsy nešila😀
@ivuska.h nebo někdo jiný...v Ottobre se píše toto:Trace pattern for pocket on cardboard and cut it out to make template. Ease-stitch curved edge of pocket, placing stitching within seam allowance. Place template on wrong side of pocket piece and pull ease-stitching slightly so that seam allowances are turned over edge of template. Shape pocket and press. Remove template, and pin and topstich....bla bla bla...
Chápu teda, že mám kapsu obkreslit na tvrdý papír - udělat si šablonu...ale pak už v tom mám maglajz...tak, jak si to překládám já, tak to vypadá jako bych tam měla tu šablonu přišít.......budu vděčná za radu, jak přišíváte kapsy k hlavnímu dílu nebo teda pomoc s překladem...rozumím slovíčkům, ale dokupy nerozumím ničemu 😀
@crawler Nastehujes si ten kulatý kraj kapsy na švovém přídavku, položíš na to tu šablonu (ta je bez přídavku) a to stehování začneš utahovat, aby se ti šv. přídavek hezky založil kolem šablony. Až to bude hezky podehnuté a vytvarované, prežehlíš to a šablonu vytáhneš. Výsledkem je kapsa s podehnutým pří
davkem kolem té kulaté části. Jo a ten facing for pocket opening z minula je proužek, kterým se zacisti okraj kapsy, to už chápeš? Kdyžtak dovysv
ětlím.
@jam3 příkaz zadán, stejná banka, snad bude záloha převedena ještě dnes. 🙂 Add. ostružinový výplněk....chtěla jsem původně 2m, 1m bych mohla oželet, ale vzdát bych se ho úplně teda nechtěla 😒 . Jiný klidně, ale ne zrovna ten ostružinový....však se uvidí, kolik toho nakonec pošlou. 😀
@medvi11 Hele, to je neskutečný, ten balík od tebe už je od pátka na poště a dneska zase nepřijde, píší tam neustále, že je připravován k doručení, pošta chodí dopoledne, takže zřejmě dneska zase nic! Už mě ta pošta fakt S.! Já chci taky bydlet někde, kde mi to dovezou i v sobotu! 😖 Bé....
@medvi11 Balík je tady, a teda ta šeříková lama v kombinaci s tou šednou, je EPESNÍ!!!! Krása! A ty flízy jsou úplně jiný než na tom vzorníku, barvy jsou zhruba stejný, to jsem nekontrolovala, ale ten materiál je o 1000% jemnější. Už jiné nechci a doufám, že bude brzo nějaká hromada, minimálně já kdyžtak ještě během zimy udělám 😀
Mě ta lama pije krev. Mikina skoro ušitá (dítě samozřejmě hlásí, že je škaredá a že ji nosit nebude nebo ještě lépe, že ji rozstříhá a vyhodí 😠 😠 ), ale štve mě, jak to elektrizuje a prostě je to takové na omak umělé ☹ Tož jestli někdo chce metr krémové lamy, může ji mít. Přebytky budu jinak zpracovávat dnes po obědě, ty zbytky vlny rozdělím, chtělo to víc lidí a je toho fakt hodně...
ufff, už nemůžu, to dítě je nezmar 😝 v noci zase nespal a chtěl si hrát, když jsem se ho pokusila uspat, tak sice usnul nebo spíš dělal, že usnul a jakmile jsem se vzdálila od postýlky, tak začal řvát a vztekat se 😠 takže jsem spala asi 2 hodiny 😝
tak ještě jednou oteplováky už s drukama a nažehlovačkou 😉 přes to ohrnutý ještě ušiju z oranžovýho šusťáku takový návleky na gumičku, protože dovnitř se mi nechce všívat zábranu proti sněhu, tak to bude mít zakrytý zvenku a tu zábranu tam všiju kdyžtak až příští rok, až to nebude mít ohrnutý 😎
@michamicha Hele, ty jsou úplně profi. Co to máš za ty sympatický velký druky?
bože baby, vy ste neskutočné, krásne veci ste zas pošili
@caramilla taky se mi to jednobarevne libi vic.. 😅 😀
@ivuska.h neco podobneho mam doma.. vzdycky neco usiju a prvni komentar je nechci, nelibi.. 😝 ale ze by strihala, to ji nastesti jeste nenapadlo 😅
lama me taky trochu zklamala.. prisla mi na prvni omak jako ta svedska uterka.. se mi za to chyta kuze na ruce.. 😀 ale snad si ji taky oblibim.. jen ja brala tu zelenou a ta barva me dooost zklamala..
@terezita Jo, přesně, mám hodně suché ruce a chytá mi to za ně, to je fakt protivný pocit. Snad až to vyperu s aviváží, tak se to trochu zlepší. Ovše, pravděpodobně bude mikina na prodej, protože si ji odmítá oblíct. Prý by chtěla zelenou se želvou 😠 Ale kde mám vzít látku se želvou a zelenou lamu, to už mi neporadila.
@michamicha Moc pěkné! Jinak na noc doporučuji vzít dítě do postele, budeš mít klid 😀 Ono ho to zas pak přejde, dětem se ten spací režim hodně mění a já osobně volím strategii nebojovat, přecejen noc je dlouhá, sny můžou být špatné, všude tma...
@daisyr Obvykle právě nedávám, ale mám ji doma, tak snad to zabere.

ng
No jo, poučily jsme se obě, tak pro příště.
Napsala jsem do poznámky, že výplněk chci a kolik ho mají, tak snad se zítra ozvou.