Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h když on právě nechtěl bejt ani s námi v posteli, pořád po nás lezl 😅 tak už jsem to pak nevydržela a odnesla ho zpátky 😅 příště mu tam asi rozsvítím a dám pár hraček do postýlky, sice jsem se zařekla, že to dělat nebudu, ale už jsem se 4 noci pořádně nevyspala 🙄 a teď nechtěl jít spát ani po obědě, nevim co se mu děje 😒
Mě se kojotriko ze všech mých ušitých kojotrik líbí určitě nejvíc, to hilco, ach! 😀 Skoro doufám, že paní napíše, že ho nechce a budu si ho moci nechat 😀
@ivuska.h Nezkoušela jsem, toto je systém pro matky, co nechtějí, aby prsa koukala, mě to třeba nevadí, takže já nejradši úplně mám klasický tričko s větším výstřihem, ve kterym uprostřed je gumička, ta dělá výstřih jakoby do V, když je tričko s elastanem, tak to krásně pruží, koza je hned venku a je to. Toto je taková distingovaná složitá varianta, slušivá, elegantní, ale pro nás exhibionistky je zbytná 😀
Překřížený výstřih bude fungovat určitě dobře, jen musíš pohlídat, aby byl ušit tak, aby z něj kozy nevyskakovaly za jízdy samy 😀 A taky, aby se tam schovala podprsenka, jestli nosíš 😀
@michamicha Hele, Jasmínka tohle taky občas dělá, většinou je to, když je přes den strašně přespalá. Jednou si hrála od 2 do 6 a já šla v ty 2 spát, takže jsem nespala vůbec ☹
Myslím, že se to časem spraví. Já Jasmínku v zoufalství nechávám hrát, ale po tmě.
Tak pevné nervy!
@ivuska.h Ivo, prosím Tě ...co je to "interfacing" má to být na díle, kde je pas-je tam psáno - vystřihněte interfacing, ale přitom žádný z dílů střihu se nejmenuje interfacing... 😅 já to znám jako "ROZHRANÍ" a google ani jiný význam nepředkládá...😝 Jinak kapsyjsou ok...jakmile jsem to začala dělat v praxi, takmi ten postup přišel logický, takže aspoň tak 😀
tak ještě ušiju zimní bundu 🙂 ale začnu s ní až koncem týdne, teď tady mam kámošky polštářky, co chce přešít na klasický rozměr 🙂 takže se jde nejdřív párat 😝
@caramilla při tvém popisu kojotrik jsem se řezala smíchy 😀 prej aby kozy nevyskakovaly samy...noa tohle mohu jen závidět - já mám kůzlata takové velikosti, že podprda být ani nemusí a nevyskočily by ani náhodou i kdybych měla dekolt až k pupíku😀
@michamicha přidávám se do klubu nespících dětí😀 Išek teda normálně spí hodně, ale od včerejška má děsnou rýmu, takže v noci se vzteká, že nemůže dýchat...na dnešek jsem nespala vůbec - jen chvílema klimbala, měla jsem ho u sebe, ale to mě ve vzteku kopal a moje břicho po sekci není úplně košér, tak jsem ho pak odlifrovala do postýlky, ale to řval...bylo mi ho hrozně líto - je to naše první nemoc a rýma je otravná a jak malýmu dítěti vysvětlit ať dýchá pusou 😝
@caramilla Lezoucí prso mi nevadí, resp. mi moc nic neleze, neb nejsem nadměrně obdařena 😀 😀 Tak zkusím to křížení a pak podám zprávu, jak to dopadlo. Jinak jsem vždycky používala trička s knoflíčkama ve výstřihu atd., ale s tím se mi nechce šít, tak proto chci zkusit toto řešení.
@michamicha A neusnul ti předtím třeba nějak atypicky na dlouho nebo moc pozdě? To dokáže noční spaní rozhodit dost. Ale ono se to upraví, spaní je fakt nespolehlivá věc a pochopila jsem, že nemá cenu se tím nervovat, protože se to fakt hrozně mění v závislosti na bůhví čem. Ale je to otravné, to zas jo. U nás naštěstí v noci řeší děcka manžel, jako kompenzaci za mé skoro tři roky nočního kojení a dalšího před sebou 😀
@crawler Interfacing je výstuha, neboli vlizelín. Na nákresu u návodu je daný díl podbarven šedě. Jinak interface je skutečně rozhraní 😀
@ivuska.h no tak to už asi vím, odkud vítr vane 😅 jsme byli v sobotu dopoledne nakupovat a on pak usnul cestou zpátky v autě a spal i po přenesení domů, dohromady cca 2,5 hodiny přes poledne a včera jsme se vraceli od ségry a taky usnul v autě a spal i po přenesení domů, takže to bude ono 😒 snad se brzy srovná, tohle je fakt opruz 😝
@ivuska.h já jsem si myslela, že to podbarvené šedě skr to, že tam má být sucháč 😅 no to bych ty kalhoty krapet transformovala 😀 jo a jinak máš teda good muže, že vstane k dětem, když je třeba...ten můj spí jako pařez a nevzbudí ho nikdy nic...a že první rok bych bývala střídání potřebovala jako sůl 😖 😔
@ivuska.h
@crawler
😀 Já měla před těhu taky skromné poprsí, ale během 2. měsíce mi vyskočilo o 3 velikosti a nalitím mlíka ještě o další. Teď, jak kojím méně, tak mám už jen 75E 😀
A kojotrika na knoflíčky jsem měla taky hodně, ale já nesnáším to zapínání a rozpínání knoflíčků. Dítě ječí hlady a než rozepneš, tak se to nedá vydržet 😀 Takže jedině druky (měla jsem jedno triko z promod na babydruky, to bylo fakt super!) nebo ta gumička a nebo pružný velký normální výstřih 😀
@michamicha No, tak to je jasný, to je přespalej ze dne 😀 To se Jasmínce taky stává, proto ji proti všem zásadám přes den, když spí moc dlouho a moc do večera, radši budím 😖
jéé, vy jste toho zase nakecaly 🙂
@michamicha ty jsou krásný, úplně profi!
@caramilla kojotriko super, taky se mi líbí ze všech nejvíc! Mně se včera definitivně odstavilo dítě, tak se můžu kochat už asi jen na obrázku.
kozí diskusi se taky směju, já teda patřím k těm, kterým by samy vyskakovaly, po porodu jsem nevěděla, kam s nima, abych vypadala na veřejnosti aspoň trochu jako dáma 🙂. caramillo tu gumku jsi si tam našívala nějak sama, do těch trik? Nebo sis rovnou šila i ty trika? Knoflíky jsem taky nesnášela, mně úplně nejvíc zas vyhovovalo triko vyhrnout nahoru, na břichu mě hřálo mimí, tak mi na něj kosa nebyla 🙂
Dneska chci štřihnout do softu...trochu se bojím, že to potentoto....jdu vyladit střih a večer se do toho pustím. 😀
@michamicha No tak to je pak jasný. Klárce stačí usnout na 20 minut v autě a noční spaní se odkládá o 2 hodiny.
ženský teda vy toho nakecáte
Ng a Jam vítejte
@jam3 dej vědět, jestli potřebuješ pomoct se stříháním
ad soft a vynechávání stehu. Já se s tím taky mordovala, hlavně límec, krytka zipu.... fuj. Jehlu zkusím
ad pošta a balíky - už mám telefon ne na doručovatele ale přímo na centrum balíků odkud to vozí a na jejich šéfa - takže od té doby, co jsme si vyměnili pár majlů, telefonátů se doručování zlepšilo o 200%. Doporučuju. (psala jsme přes reklamace na webu čp)
@ivuska.h slint slint nad tvými výtvory a nažehlovačky jsou luxusní
@caramilla výtvory opět super
moje výtvory: maskáče na uplynulou víkendovou akci ve stylu 2. sv. války, čepička - beranice podle posledního ottobre (pokud budete šít, doporučuju vynechat kšilt a protáhnout to víc do čela) a ještě nákrčník. A ještě pytlíčky jako dárek do chaloupky s červeno puntíkatým nádobím.
Taky soft v akci jak ty reflexky svítí (mmch jak to mám vyfotit, aby to tak nesvítilo? bez blesku je to mázlý)
jo jak ivuska dávala odkaz na tu ruskou knížku se zvířátkama a někomu by dělaly problém bukvice, tak se ozvěte
@sufik1 éterická bytost good 😀
Ta jehla na soft by měla fakt pomoci, dnes jsem ušila softku a nevynechal jediný steh!
Reflexy - hodně světla, takže fotit při dobrých světelných podmínkách, pokud nejsou zvýšit ISO. Aby nebylo mázlé, nastavit prioritu času, doporučuju tak 100 - 125. Na většině kompaktů při vyšším ISO než je 200 obraz hodně zrní. Já vše fotím hlavně hodně světelným objektivem (jde do něj hodně světla - neztrácí se cestou🙂
@sufik1 no ja jsem na baliky zvedava.. zitra by je mel ferda dovezt znovu a postacka mu tam uz napsala i me telefonni cislo, ze kdyz bude mit dojem, ze tu nejsem, tak mi ma zatelefonovat.. tech 5 korun mu klidne za telefen zaplatim.. no jsem zvedava!
vytvory paradani jako vzdy, uz jse koukala vedle 😉
@caramilla když já mám pidi foťáček do ruky, kouknu, jestli to má nějaké štelování, jsem fotografický amatér.
@terezita tak až dorazí, potřebuješ s něčím pomoct? To je soft a nitě? ve středu mám volno a můžu někam dorazit.
mmch budš chtít tu hnědou lamu? nebo ještě bledě modrou.
jo nemáte některá přebytek Climranu tmavě modrého? 0,5 m A to samé u tohodle fineribu bílá s puntíkama http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ? mám na své trika docela spotřebu materiálu a metr mi nestačí....
prosím vás neviete niektorá aký steh je Dessousstich? Mám návod iba v nemčine a celkom sa mi to páči ako olemovanie vkladačiek do plienok, len neviem či je to aj vhodný steh na to a gtranslátor mi to preložil ako "náhodné spodnú bielizeň" a to teda mi nič nehovorí 😒
@kryska5 tady je ten dessousstich.. http://1.bp.blogspot.com/_IVdWLvi955E/TNR9FE8eP... ma to byt na delani ozdobnych okraju, tech vlnovek.. asi to klidne pouzit muzes, jen to bude mit dost velkou spotrebu nite a mozna ty okraje budou docela tuhe a mohlo by to tlacit.. holt to vyzkousej a uvidis 😉
@kryska5 vyzera to ako "overlock" na mojom stroji (mam uplne obycajny). Tiez som nim sem-tam obsivala plienky, vyzeralo to pekne, ani spotreba niti mi nevadila, ale hrozne pomaly to sije. Takze som plienky a vkladacky vacsinou prebehla 2x cikcakom...
A este som ho pouzivala pri olemovavani body z biobavlny - pozri foto.

@palosek 😀