Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monikajan ďakujem za tip, vyskúšam to aj na lemovanie. Ja mám taký falošný overlockový steh iný (tiež mám obyč), ale ten sa mi tak nepáči 😀 .. pravda trvá to dlhšie ale zdá sa mi že sa to menej krúti, aj keď som obšívala hrubší a stredný bmb flís takže dva stredné sa asi aj pri tom budú krútiť viac, zajtra vyskúšam 🙂
Pridávam foto pre skupinu č.2: "Nie som taká šikovná, ale nehanbím sa a moje výtvory nech povzbudia šičky ako ja..." Skupina c. 1 = @ivuska.h a spol. nech sa buď nepozerá, alebo nech taktne mlčí.... 🙂.
Min. týždeň som stihla kraťasy z wendy teplákoviny (sú u nás v škôlke skoro povinné - kraťasy na pančušky). Celkom pekne sa mi podaril ten patent v páse prišiť (sa chválim, lebo sa bojím, že nastane len taktné mlčanie... 😀 ). A soft gate - obyč v páse a dolu na gumu. Aplikácie sa páčia malému aj mužovi, takže ok. Akurát tú teflexnú pásku som našívala, až keď boli gate hotové - a vzdávala som vďaku za voľné rameno na mojej mašine...
A ešte som si obkreslila strih na soft palčáky zo 100ročnej Burdy. A dnes som obkreslila tielko a kamaše - zajtra chcem ušit z climaryanu....
Tak sem sa s fotkami skupina č.2!.
No a samozrejme, mám klávesnicu zaslintanú z fotiek, čo tu dávate. Car a Ivus Vy ste asi chobotnice, ked toho tolko nasijete a este tak profi a vkusne!
Ahoj,
já vám měla pitomý den, zítra snad bude líp.
Jste na mě moc hodné s tím stříháním, uděláme nějakou pořádnou látkovou párty. 😀
Caramillo
To triko je úžasný, taky nemám problém s odhalováním, ale moc se mi líbí. Ovšem na tlusťochu, jako jsem já, by to asi ani nebylo.
Já jen nevěřícně kroutím hlavou, kolik krásného jste toho našily. Kdy to jako stíháte?
@monikajan 😀 Hele, ty autíčka jsou boží, to musíš mít jemnou ručku, když to takto pěkně vykreslíš 😀 A jestli jsi měla nervy na našívání reflexu po dokončení, tak to jsi teda king! 😝
@jam3 Kdy? V noci?🙂
Já jsem dnes došila předpředposlední zakázku, ale jsem nešťastná. Šila jsem softshell bundu s kytičkama podle té své, ale ve velikosti asi XXXXXL, a jak to nemám na kom ozkoušet, bojím se, že to bude strašný! Jak jsem se bála, že to bude u krku úzký, tak teď to je zase jak na sloní krk 😖 😖 😖 Už takto na zakázku šít nebudu, ble!
A druhý opruz totálus byla kuklička podle bundle, jednak jsem se tu kasala, že jsem to bez problému sestavila, HA HA HA! Asi 5x jsem párala, teda pokoušela se párat, ale vlněný svetr černý, který je šit černou nití párat nejde, že! Takže jsem švy odstřihávala, až z kukličky skoro nic nezbylo:( Navíc divně odstává, je prostě PŘÍŠERNÁ 😖 To je fakt vyšší dívčí, budu muset potrénovat, ale nevím, jestli na to mám nervy.
Už mi zbývají poslední 2 softshellové zakázky a budu už šít jen vánoční dárky 😀 😀 😀
Tak mám křest softem za sebou. Zítra si to modelka zkusí a jestli jí to nebude, tak mě šlehne. Kalhoty jsou pro neteřinku a dcerušce ušiju taky. V pase je patent plus guma a nohavice jsou "ala caramilla" s patentem uvnitř. Navíc se chystám na rukavičky a "botičky". Díky vašim radám se mi šilo celkem dobře, pečlivě jsem si poštelovala nit, dala tam 100 jehlu a super! Jen teda nechápu, jak může @caramilla našívat xy aplikací na soft, mně z toho skoro hráblo! Kdybych měla šít nějakou interaktivní věc, skončím v Bohnicích.
V diskusi o foťácích se nechytám, vůbec nemám páru, o čem je řeč. Já si foťák nastavím na automatiku a je to. Možná si s tím někdy taky pohraju, je fakt, že pak bych měla lepší fotky 🙂.
@monikajan moc hezký, ty autíčka na silnici jsou fakt super! Pod dnešním našívání na soft ocením aplikace 🙂. Jinak já jsem taky skupina dvojka, tak jsem ráda, že je nás víc 😀
aspoň vidíte, že jsem s focením nekecala, tohle je navíc focený mobilem...barvy si nejsou podobné ani omylem, má to být fuchsiová 😀
@kuna No, hele, boží! Skupina č. 2, jo? 😀 Hlavně teda oceňuju ty rovný prošvy u těch nápletů, takhle hezky jsem to ještě nikdy neměla, ale asi máš ten náplet střižený volněji, já ho mám hodně úzký, aby to hodně obeplo nožičku a jak to pak pruží, tak to mám jak když pejsek čurá 😀
Fakt jsou povedený. A ty kytky jsou reflexy? Nějaký velký jsou, ne?
A našívání na soft je na Bohnice, ale na druhou stranu mě se s ním pracuje dobře, protože perfektně držím nikde se nekroutí. Našít ty aplikace z hilco, to byl masakr! Soft se ani nemusí podžehlovat, s ním se šije raz dva 😀
Ahojte šikovnice, aj ja sa hlásim do dvojky, fotky (skromné) dodám snáď zajtra. Ja vás tu občas čítam, obdivujem diela a hanbím sa sem nasúkať tie moje. Ja zatiaľ hlavne recyklujem, tam mi nie je tak ľúto, že pokazím 😅
Holky z Prahy a okolí, poraďte prosím, kam se jít podívat naživo na šicí stroje? Asi si budu muset vybrat v reálu, třeba narazím na nějakou férovou prodavačku, co mi poradí a prodá kvalitní stroj, protože já jsem FAKT ztracená... jen bych potřebovala trochu nasát know how a vědět, co nebrat a na co kouknout... V jaké cenové hladině se dá koupit už slušný stroj? Mamka mi řekla, že úplně levný kupovat nemám, že to kdysi dávno udělala ona, že si časem koupí lepší a pořád jí doma straší ten původní "provizorní" Lucznik 😀
@caramilla dík za pochvalu, se tu pýřím a pýřím 😀 . Ty nohavice jsem taky šila s vyplazenou špičkou jazyka, aby to bylo jakž takž rovně. Má to dole šířku cca 13cm a trošku se děsím, aby to šlo natáhnout přes botičky. Jenže doma žádný nemáme, tak to nemám jak zkusit. Neteřinka už má. Když by to bylo moc úzký, tak si tyhle nechá J. (mají stejnou velikost) a ušiju nové, širší.
@macin73 jestli máš blízko P4, tak doporučuju prodejnu http://www.sici-stroje-praha.cz/. Pán je ochotný a opravdu svému povolání rozumí. Najde ti stroj v cenové kategorii, jakou si představuješ (teda ne že chci supr stroj na dva litry 😉 ), prodává nové stroje i repasované Veritasky. Já jsem tam šla s tím, že chci základní Pfaff (jsem ho viděla na netu) a odcházela jsem s Janome (do té doby neznámá to pro mě značka, ale to byly skoro všechny), zamilovala jsem se do něj na první nášlap. Pán mi nic nenutil, dokonce počítal s tím, že si koupím jiný, trochu levnější, takže to není, že by chtěl za každou cenu prodat to nejdražší. Je pravda, že kdybych chtěla, tak jsem za stroj dala na netu o cca tisícovku míň, ale já jsem v tomto případě byla vděčná za kamenný obchod, kde mi poradili. Dokonce mi i zadarmo poradili o pár týdnů později, kdy jsem tam nešťastná dovalila stroj s tím, že nešije (prdlajs, chyba lidského faktoru to byla 😀 ).
Teď koukám, že to zní jak reklama, ale nejsem s nima spřízněná a neplatí mi za to, jsem jen spokojená zákaznice 🙂.
jo a kytky reflexní nejsou, ale příště se přidám k objednávce taky. Jsou normálně ze softu. To neva, ony teď holky moc zběsile po ulici běhat nebudou a příští rok už budou s nažehlovajdama.
Nejradši bych si ty kalhoty ušila taky, ale já umím pas jen patent s gumou, to by asi na mě nevypadalo nejlíp 😀
Wendy a VTC - prosím o zaslání doplatků, pořád mi v tom visí asi 8.000 (což je před vánoci celkem dost...). Pokud si nebudete vědět rady s počítáním, pošlete IP, někdo to má ve 3 i 4 tabulkách a někde přeplatek, někde nedoplatek (ale celkově přeplatek nikdo nemá...). Moc díky!
@kuna Téda! Tak to je tak dokonale přišitý a střihlý ty kytky, že to vypadá jako reflexy!!! Boží!
Ty nohavice dole má Jasmínka tak 12 cm a přes botičku je to tak přesně akorát, hezky to tam drží napasovaný (přes sněhulky) 😉
Koukám, že ve skupině 2 začíná být horko 😀
Já mám v hlavě vymyšlené 3 verze softky pro Jasmínku a nemůžu se rozhodnout, kterou ušiju 😀
@monikajan ahoj, autíčka si kupovala ako aplikáciu alebo si sama vyrobila?
@monikajan autíčka nádherný! asi zkopčím pro Jiříkovy gaťata, dnes si chtěl ven vzít softky z černého kalhotového softu a nějak nedokázal pochopit, že je tam na ně zima...i když je doma ze školky a má rýmu a stejně ven nepůjde (Jana strašně kašle...) - ale chystal si hromádku oblečení na ven a vytáhl je ze skříně...
To máš našívací reflexní pásku? Jaké to je? Měkké, poddajné nebo tvrdé?
@ucitelka70 To je určitě vlastní výroba, ale je to tak dokonalé, že to tak nevypadá 😀
Já vkládám fotky mé kukličky ze starého svetru, pro zasmání - je to tak do skupiny č. 5 😀 (Název "pos. co můžu"? 😀
Nepodařilo se mi zvětšit střih od Aerin tak, abych přidala všude poměrně, takže jsem asi 100x párala a ještě to stejně je strašný. A chtěla jsem inovovat a dát víc do čelíčka a to byl taky strašný nápad, protože to vidíte samy, udělala jsem takový kšiltík 😝
Ještě si dám jeden pokus a pak na to kašlu...
@medvi11 Vidiš, tak já, když Jasmí má rýmu, tak naopak ven ven ven, aby se jí lépe dýchalo. Taky má teď rýmu a včera mi tu chroptila, tak jsem ji vykýblovala na 3 hodiny ven a jak se jí dýchalo 😀 (V inverzi 😀 )
Dávala jsem ji spát i ve 39,5 horečce ven, švagrová řekla, že když je zvyklá, tak se jí tam bude spát lépe než doma, takže jsem ji nabalila a šup ven. A je pravda, že v horečce staršně špatně doma spala a venku totál pohoda 😀
Ale nepokrytě přiznávám, že zejména je problém, že ona doma od narození nikdy přes den nespala a tak vůbec nevím, jak bych jí dávala spát do postele, tak ji radši za každých okolností frknu do kočáru na verandu 😀
@caramilla no já se dnes chystám na upravení střihuna kuklu podle toho Ottobre volného střihu - taky to chci víc do čela...tak použiju asi taky nějaký svetr 🙂 těch tu mám dost a dost...Dík za tip! BTW zase až TAK strašné to není...taková 3.skupina? 😀 Spíš má Jasmínka ještě malou hlavu na tu kukličku, na větší hlavě by to bylo i na 2.skupinu, s aplikací i na @caramilla skupinu 😉
@caramilla ja bych do celicka nepridavala, problem tohohle strihu je prave ten, ze dokud decku nesedne uuuplne tip top, pri sebemensim pohybu (a obzvlast pri noseni v satku 😝 ) to prave leze hrozne do ksichtu....a delala to i origos, prave dokud mu nebyla fakt uplne obtazena, proste jak je sev primo kolem krku, musi to byt dost velky aby se to dostalo pres hlavu a pak to dela tohle...
@caramilla no my nejdeme ven kvůli Janě...ten její kašel je strašný, pěstuje si ho od září - října, občas je to skoro OK, ale zrovna má období super kašle, v noci se dáví, ne a ne se vykašlat, po probuzení kašle jak kuřák hulící 60 denně...a občas dostane záchvat i přes den...tak když to nepomáhá chodit ven, zkusíme sedět doma...s Jiříkem bych ven šla 😀 akorát do školky ho nedám (prasklo jim tam topení, včera tam měli zimu a než přešli do jiného oddělení, byli v té zimě ráno skoro 2 hodiny, pak tam šli obědvat...tak to Jířa nerozdejchal asi...tož ho mám do pátku doma, doufám, že nechytne kašel od Jany (a ode mne...) - rýmu už zítra mít asi nebude - mívá je tak 1-2 dny většinou...navíc nemám muže doma a musela bych ho vozit do a ze školky a to jsem asi moc líná 😀
@aerin TO jsi mě nepotěšila 😖 Tak já u tý Jasmí kukly můžu ještě ustřihnout ten kus do čela, ale mě přijde, že ta kukla pak končí v půlce hlavy 😀
Já teda nesnáším holý čelo, tak asi kukly nejsou pro mě. Nechala jsem si z merina plést od jedné paní na Fleru úžasnou kuklu, co má právě i přes čelíčko, takže až ji bude mít hotovou, budeme mít tu a do té doby klasickou čepici. Jediné, co se mi na kuklách líbí je, že si je dítě nesundá:( Jasmí umí sundat i na pevno uvázanou čepičku na šňůrky (bez rozvázání 😀 )
Na to padání do čela, nepomohla by gumička vzadu za krkem?
@medvi11 Tak jsem zvědavá, jak s inovací dopadneš ty! 😀
Se nedivím, že Janě na kašel inverzní počasí nepomáhá. Je fakt strašně, v Benešově se normálně dá i dýchat, ale teď je tu jak v Ostravě, fakt ani nevětrám. Teda ráno třeba to bylo dneska dobrý. A lidi tu celý víkend i včera pálí listí, je tohle normální??? Dokonce i mů švagr - debil. 3 hodiny pálil listí, které mohlo skončit na kompostě, protože mu nic nebylo, grrrr. A nenechal si to vymluvit - a to venku měla spát Jasmínka a jeho malý synek...
Jo, díky, že jsi mě povýšila na skupinu č. 3, to potěší 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla No já jsem tě ohodnotila na dvojku 🙂 akorát na modelce to vypadá na trojku 🙂
Jinak guma pomůže na stahování do čela celkem dost, ale pokud máš tu kuklu tak volnou, stejně se to stáčí (Jiříkovi musím ušít další - menší kukličku, má asi 50,5 cm hlavu, kuklu jsem šila 52 a je asi velká, nesedí tak, jak Janě ta 48 🙂 pokud mu bude malá, vynosí to Jana...jen potřebuju upravit to čelo (uvidíme, co mi opičáci dnes dovolí...). Chci ještě ušít Janě pyžamové prodloužené triko ke gatím, co už má...ze zbytku froté...
@caramilla jo a my jsme na "vesnici", taky tady pálí každý co chce a kdy chce (i když má obec nějaká pravidla, kdy se může pálit...), navíc se topí vším možným (ale my bydlíme na kopci, takže když fouká, je tu dýchatelno...ale nesmíme jít dolů do obce, ale zase tu je dost aut a ten smrad je taky úžasný ☹ ) a s krizí bude hůř...
Jdu šít 🙂
@caramilla a co tam zkusit provléct gumičku, aby to neodstávalo?
@caramilla tak ja nevim, ja jsem tam nepridavala, a neprijde mi, ze by to koncilo v pulce hlavy😅
prvni https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
druha (hodne velka, pro synovce) https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
treti https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
a co mi posilaly holky fotky decek v tech co jsem sila, taky to nemely do puly hlavy 😅

@quaxi co k tomu dodat? kraaaasneee 🙂 sikovna maminka 😉