Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a koncim tapetku, ani nemam docteno a prd udelany, kurna 😅 taky tak nestihate??? jsem vcera zjistila, ze advent zacina uz tuhle nedeli a ne az tu pristi 😕 😀
@aerin Hele, ty tvoje kuklicky jsou profi, asi si od tebe necham usit 😀
A nechapu, jak to davas na coverlocku? Ja to vcera zkousela a bylo to sileny, rozjizdelo se mi to, ble...
S tema kuklickama mas pravdu, klukum slusi, holcicky degraduje🙂 Ja Jasmince davam salicku, ta ji nevadi a me se to desne libi:D
Problem u me asi je, z ten tvuj strih neumim dobre zvetsit:(
@aerin prosím ťa, aký je to materiál - súprava kabátik a nohavice - zvnútra zateplená látka? veľmi super vyzerá
@michamicha Hele, to s tou gumičkou je super nápad, to mě nenapadlo! 😉
@ucitelka70 Jestli myslíš ty lacláčky s autíčkem, tak to je softshell 😉
@caramilla hehe. diky 😀 no ono je to sity normalne na OL samozrejme a pak ty svy projety z rubu na COL (a delal to muj muz 😀, takze se zeptam 😀)
@ucitelka70 to je softshell 🙂
ivuska.h merino včera přišlo, dneska jsem byla na poště vyzvednout. Je božíííííí!!!!!!!! Díky
@terezita Já chci tvýho ferdu taky půjčit! 😠 😵
@aerin Aha, tak to jsi mě uklidnila, že to dělal tvůj mhd 😀 😀 😀 😀 Já to také mám na OL, už kvůli tomu začištění švů, aby se svetr nepáral, COL nějak nevěřím a zevnitř to nevypadá moc hezky. A prošívala jsem radši jen na rovnostehu, kvůli párání 😀
Ne, vlastně jsem to první prošívala na COL, ale nedokázala jsem nastavit napětí nitě, vůbec to nešlo, měla jsem to všechno na maximum a furt byly dole oka od horních nití, takže COL je u mě zase na černý listině 😀 😀 😀
@terezita Ježiš, tak je krásná. Miluju kombinaci puntíky proužky, ale netroufám si na to, nemám tolik látek, abych to nakombinovala, musím asi víc nakupovat! 😀
Hele, Terko, ty si otevři obchod se sadama látek k sobě, vyzkoušené, osvědčené, vytříbené! Na to fakt máš neskutečný talent! 😀
My tu máme pošťáka taky mladýho moc sympatickýho hezkýho kluka, ale nevolá mi 😀 Ale je pravda, že když vidí, že jsem doma a neslyším zvonek, tak volá po ulici "pošta, pošta", to je víc obětavé než mobilem, že 😀 A když vylezu s Jasmínkou na ruce, tak mi balíček odnese až domů 😉
Ale střídá se s jiným a to je teda strašák, neochotnej mrzout, co rovnou vypisuje lístek, bo zvonit ho nebaví:(
A ještě na napravení mé reputace velrybí bunda 😀
Antracit + cihlově oranžová, moc hezká kombinace.
Mě se teda hodně líbí hlavě ta paní, která je teda moje stálá zákaznice a líbí se jí moje skřítkovský bundy a i když není nejhubenější skřítek, tak ji prostě chce a nebojí se v ní chodit. Tak by to mělo být! Já v té svojí skřítkovské teda do města chodím připos. i teď a když se někdo začne na ulici chechtat, tak si myslím, že se chechtá mojí kapuce 😀 Ale mít XXXL, tak bych v ní asi nevylezla. Tak to obdivuju, je to super!
(Výjimečně jsem fotila na sluníčku, protože se ten antracit krásně leskne 😀 , ale teda musela jsem šoupat gamu neskutečně dolů 😀 )
Teda tady je zase prd vidět a galerii mám stoplou, tak to pak dám na ekozahradu, tam ten lesk je vidět. Teď jdu pracovat, Jasmínka spinká 😀
@caramilla hele tyhle k sobe moc nejdou.. dosla mi teplakovina, tak kapuca je z pike, ale to ma jiny odstin.. k tomu ladily ty puntiky, ale nechtely se mi davat do kapuce a ty pruhy jsou zase tmavsi.. 😅 takze to budu muset vyprat s cernym pradlem, aby se to trosku zabarvilo a pak to nebylo videt 😀 😀
hele zas tak velrybne to na fotce nevypada 😅 je fakt hezka!! ja te dobdivuju, bych si na dospelackou bundu netroufla. tolik zniceneho softshellu, by mi ho bylo pak lito 😀
ja mit skritkovskou, tak ji nosim 😅 sranda musi byt 😀 nechces mi jednu venovat? 😀 😀 😀
heh mizim pro dceeeru. se tu mejte pekne..
Ahoj, opět slintám nad vašimi krásnými výtvory 😝 😀 Měla jsem šicí utlum, ale konečně to opadlo a mám nastříháno 😉
@terezita krásná červená karkulka 😀 Prosím tě, střih na takové řešení kapuce máš z Ott.? Z kterého č.?
@caramilla ...ač maxi, přesto super...ty barvy se mi k sobě líbí, i kontrasní nit....to je vždycky síla...ušít to přesně, co? 😀
Kuna: softky s aplikacema...paráda, ať žijou kytky ala caramilla 😀 😀 😀
Monji: autíčka jsou super 🙂 , škoda, že nemáme v rodině klučímimi ☹
@terezita Super mikča. Ty nažehlovačky jsou taky fakt pěkné, asi budu muset také nakoupit a vykašlat se na aplikace... a to jsem ještě zádné nenašila 😀
@caramilla Bunda super, také si myslím, že i silnější postava by se měla oblékat pěkně a jak se jí to líbí, navíc, kytičky jsou sice výraznější, ale přijde mi to vkusné. 😉
já si dneska musim vytisknout střih na tu bundičku a jelikož dítě zdá se usnulo, tak si jdu překreslit střih na tuniku pro sebe 🙂 potřebuju nějaký nový hadérky na sebe 🙂 usoudila jsem, že všechny trička co mam doma, tak že jsou vhodný tak na domácí donošení nebo jako hadr na leštění oken 😝 😀
@daisyr jsem se tě chtěla zeptat, adresu to Mylly tabulky ti mám poslat přes IP a ty si jí tam dopíšeš?
@michamicha jsem na tom s trikama stejne☹ ale nemam na sebe ani matros, ani strih, ani dost odvahy...😅☹
@aerin já mam doma střih z burdy, už se mi tu válí asi 4 roky 😅 http://www.burdastyle.de/burda-style/damen/tuni...
tak to já odvahu mám, tohle je fakt jednoduchej střih, ale ten matroš... no něco tu doma mám, tak udělám hokus pokus a když to bude dobrý, tak to zkusím s nějakým lepčejším materiálem 😉
@michamicha jojo, napiš mi třeba IP, nechce se mi odemykat tabulka, aby mi tam někdo třeba omylem něco nesmazal nebo nepřepsal...

@caramilla a Z. si nesundava nastesti nic, on je takova modelka, vsechno si necha zkouset a jeste se chodi koukat do zrcadla jak mu to slusi 😀
ja zas nedam na kukly dopustit, protoze ve vsem jinym mu proste cuci krk, to mi prijde uplne na prd...jak to resis?
ale zas je fakt, ze mne se proste Z. v kukle libi, vypada jak rytir 🙂 u holcicky je to neco jinyho, ty to mozna spis "degraduje" 😀 jako ze u holek se clovek s tema cepickama muze vic vyblbnout, nevim jak to lip vysvetlit 🙂