Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha Jo, tak s trikama jsem na tom taky bídně, už jsem právě zastavila šití pro cizí, abych nechodila "nahá" 😀 V první řadě je pyžamo z biobavlněnýho oboulícu z MTX 😀
@palosek Hele, to rovný prošití švů to mi problém nedělá, ale ty rukávy, to je šílený. A ty kytičky, bože 😀
@terezita Ty jsi prdlá, uděláš červenou - puntíkatou - proužkatou mikinu a obarvíš ji na černo? 😀 😀 😀
Věnuju ti tu kytičkou svou bundu, až bude totálně zaprasená a nepůjde vyprat (což bude možná tak za týden?) 😀 😀 😀
wau znova super vecicky,vsetky chvalim,slintam a naberam inspiraciju 😉 vo vsetkych kategoriach ci uz prvej,druhej a trebars aj piatej 😀 ,baby stale sa tu sije o dusu super
@caramilla tak ak mozem odkukat ,tak aj ja mam na plane skriatkovsku bundu straaasne sa mi paci 😵 ,a kedze budem malu bubliku v nej nosit, tak sa budu obzerat tak ci tak 😀 joj tesim sa na nu,este mi prosim vysvetli ako robis kapucnu,len ju predlzis do spica?takze je len z 2 dielov?sa mi zdalo na tej antacitovej,ze ju mas trojdielnu
tak kalhoty jsou na světě🙂 střih Ottobre jsem upravila našim potřebám - nepotřebujeme poklopec na zip a zapínání na suchý zip se mi zdá nepraktické - Fany by ho rozepínal, tak jsem dole na zúžování nohavic nacvakala co jiného než plenkové patentky 😀 foto sem nedávám- nic by zas nebylo vidět, takže jsou ve fotoalbu zde: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...
Nemám dočteno, resp. mám, ale z mobilu, tam se nedá pořádně psát a už si nepamatuju, na co jsem chtěla reagovat... Utkvěla mi mikina od Terezity, moc pěkná! Jinak se všem omlouvám, že nechválím výtvory, ale nechce se mi to proklikávat x stran zpět...
Mám ušité to kojící tričko, celkem to sedí, jen výstřih je na ramenách trochu moc široký, ale nositelné to je... Nedomyslela jsem, že je to raglán a olemovala prvně extra to křížení a pak si teprv uvědomila, že musím i ty konce rukávů ve výstřihu... Tak je to tam sešívané. Pak dám foto, dneska je tu tma jak v pytli.
Včera jsem dělala komplet inventuru těch svých zbytků, udělám na to asi tabulku, hlavně kvůli té vlně, protože je jí fakt celkem dost, roztřídila jsem to podle barev do pytlíčků. Pak dám odkaz na tabulku.
Holky,
kdybyste Brňačky (popř. někdo na nějaký menší balíček) chtěly něco z sijemdetem, tak mi písněte IP...
Budu si tak čtvrtek/pátek objednávat, tak můžu něco jako přátelskou výpomoc přihodit i vám (není to hromadka, na v našem 2+kk se dvouma dětma a psem fakt nemám místo...) 😉 😉 😉
@caramilla @terezita @medvi11no vidite, kdybych umela poradne fotit, tak ty kytky jako reflexni nazehlovajdy nevypadaji, to uz by byly videt i ty nedokonalosti 🙂
@caramilla usij Jasmince tri bundy a dve pak prodej a mas to 🙂 A kukla hezka, mne to spis prijde, jakoby ji byla okolo obliceje velka, tak si ji nech jako zalozni na pristi rok. A hod pak fotku te nove merino kukly. My jsme meli loni krasnou ruzovou s kytickama z obchodu, taky merino, ale letos jsem ve vetsi velikosti uz na takovou nenarazila...
tak jeste rychle pochvalit antracitovou bundu, cervenou mikinu s tucnakem a zeleno ruzovo bilou mikcu a jdu obkreslovat strih, protoze ditko spi a kdyz je vzhuru, tak se neda, furt mi leze doprostred pracovni plochy (ja nejradsi na zemi)
@kuna 😀 Ono se to nezdá, ale mě právě dochází soft, víš! Chci kombinaci antracit - cyklámen a cyklámen mám poslední zbyťar a antracit velrybí bundou totálně došel, to mám jen zbytek na nášivku. Takže já musím šít na první dobrou 😀
S tou kuklou mě bavíte, místo, abyste řekly, že je hnusná a odstává jí, tak řekne te "Velká", to je jako, když někdo něco třeba upeče a člověk řejne "zajímavý", když je to hnusný 😀 😀 😀 Ona jí je velká jen nad tím čelem, co je kšilt, myslím, že za rok by ji nedostala zase přes hlavu, tak třeba jí bude akorát v létě, až bude 40 😀
@caramilla klid, Jana měla vloni kuklu stejnou jako letos, zase o tolik jí ta hlava nevyroste 🙂
Tak mám ušitou kuklu...ale manžel vzal foťák s sebou do Portugalska ☹ tož to nemám jak vyfotit...ale povedla se, jen lemovat to proužkatým ribem nebylo to pravé ořechové,...každý proužek je jinak široký a je tam vidět ta nedokonalost...tož to jdu přešít s nějakým jednobarevným ribem...Zkoušela jsem to na Jiříkovi, je mu taktak, ale je hnědá a bude s růžovým lemem pro Janu 🙂
@anielik zajímavá kombinace barev...a pěkně udělaná aplikace. To je střih z farbenmixu nebo odkud se to kupuje nebo vlastní návrh? Kapuce se mi taky líbí...Já bych v té skřítkovské chodila asi taky...Jsem pro každou "špatnost" 😀
Kukla už má jiné lemování, jednobarevné růžové, večer budu háčkovat kytičky na ozdobu...
Ahojte ,len sa chcem spytat , robi tu nejaka mamina na zimu rukavniky na kocik ?
alebo by ste mi poradili,daku dobre stranku,cez co by som to mohla objednat.Vopred dakujem
@katka3012 mě se moc moc líbí tyto:
http://www.fler.cz/montek
dakujem za chvaly...vekmi sa mi to paci, len som stale nemala "obet" komu to usit a teraz ma napadla kamoskina mala...tak som sa na to dala...pre chalanov sa mi to dako nehodi z flisu ....ale mozno ina kombinacia farieb by nemusela byt zla...
a tiez sa radim do skupiny "2" 😉

@daisyr tak jsem ti to poslala mailem, jsem to tady napsala a pak koukám, že jsi posílala mail 😀