Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
zeptám se jako "trotl" - co je MTX?
@baarca ne ne a ne!
@macin73 moraviatex http://www.moraviatex.cz/e-shop/
@macin73 Tak koukám, že tu z podpokličky lezou dušičky. To je divná představa, kdo to tu všechno čte a mlčí a klepe si na čelo 😀 😀 😀 Tohle by bylo pro nějakýho cvokaře, tahle diskuse 😀
VÍTEJ!!!
Z MOraviatex se dělají hromadné objednávky, tak až bude další, můžeš se přidat, ono to vždycky je "výjimečná, miniobjednávka, jen pár věcí a další bude za dlouho" a pravidlem je megaobjednávka a ve frekvenci 3 týdně 😀 😀 😀
@ivuska.h Ježiš, tohle mi nedělej, já se tu chlámu smíchy nad těma mhd spodkama jetýma a vzbudím si dítě!!! Já teda jetý nedovoluju, koš na prádlo máme vysoko a jinam je neházíme 😀
A s tím účtem to mám já teď tak, že každý měsíc se můžu spolehnout na příjmy od zákaznic za to, co šiju a dneska mi došlo, že když jsem stopla objednávky, AU AU AU! 😀 Zkrachuju, protože stopnout objednávky umím, ale přestat nakupovat látky???? NIKDY!
@terezita 😀 Hele, třeba se ti líbit nebudou, oni nejsou nějak extra výrazné nebo tak, mě se líbí, že jsou právě decentní...
@caramilla no já zatím nemám čím přispět, že začnu šít, jsem se rozhodla minulý týden, ale zatím je to jen zbožné přání, záleží, jestli schrastíme penízky na nějaký slušný stroj... proto jsem tu sondovala.... ptala bych se i víc, ale je mi to blbý... sice teda nevím, kdy to budu dělat, protože mám nakoupené příze a merina snad na 5 věcí a rozpletené vlňáky, šálku a svetr, ale když už šílená, tak pořádně 😀 ... a to bych ještě měla dopaličkovat, co už mám pár let rozdělané... když jsem na té "dovolené" 😉
Tak já se teda zeptám.... může mi někdo polopaticky a krátce vysvětlit, jaký je rozdíl mezi klasickým šicím strojem a overlockem? Dá se ten OL používat jako klasický stroj? I když to už je asi vyšší liga (cenově i šicími zkušenostmi), co?
@macin73 To se ptej, taky se furt někdo ptá na stroj. Popros o něj Ježíška a za značku za mne Brother 😉 I nejlevnější Brother šije kvalitně. Já šiji na nejlevnějším (už není teď v prodeji) a jsem někdy i ve skupině 1, takže zvládne fakt hodně a u mě jede třeba i 10h denně 😀
Holky, já vím, že spamuju, ale tohle sem musím vložit. Dnes mi přišly fotky dvou mých spokojených zákazníčků a když vidím nadšení toho kloučka z traktůrku, tak si i říkám, že to našívání nebylo úplně na ho... (maminka psala, že od ranního doručení pošty se od traktůrku nehnul 😀 )
@terezita pošli, pošli, nemám z čeho šít!!! ( 😀 😀 😀 😀 - tzn. vůbec to nespěchá, samozřejmě 😀 )
@macin73 tak overlock doporučujeme s Terkou tento:
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-...
A normální šící stroj máme obě Brother BM3500, ale už se prý nevyrábí, stál asi 4 tisíce
@macin73 jo, promiň, ten BM 3500 je rovnosteh, umí i overlockový steh, ale na obnitkovávání je nejlepší setjně cikcak. Jako overlock je skok do jiných výšin, s tím člověk šije fakt úžasný věci, ale pro začátek začni rovnostehem, podívej na @crawler , ta OL nemá, a jaký hezký sameťáky ušila, jako z obchodu 😀 😀 😀
@caramilla Ty spoďáry na Jasmíně, super. No, mě to malá taky dělá, ale naštěstí neobjevila šuplík, kde je schovávám, tak jen když se tu válí hromada na vytřídění.
@palosek Tak nad oranžovým proužkem jsem taky váhala a nakonec jsem ho taky neobjednala a taky lituji toho.
@sinala Já tu taky pořád šmíruji a šiju jen plenky. A teda ještě nakupuji látky 😀 A na skupinu si teda troufám tak na č. 5.
@mooncaa 😀 😀 😀
Takže se teď provalí, že takhle úchalný jsou všechny děti??? A já se za to svoje tak stydím, nikdy jsem nikde neviděla fotky nebo že by se maminky chlubily, jak se děti oblíkaj do spoďárů! Tak jsem si říkala, že divná (= je jedinečná 😀 )
... teda, já se asi odpojím od wi-fi, to je tím, že dneska nešiju, ale dělám ty debilní grafy a to se mi nechce a je to jedno překliknutí na MK (Teda spíš jsem tu furt a nepřeklikávám🙂
Kdo mě zítra ráno bude dočítat, nezávidím , takové PLKY! 😀 😀 😀
@macin73 jenom overlock ti stacit nebude. s tim toho moc nenasijes.. i kdyz tricka se jenom overlockem daji..
@caramilla ja uz nevim, kde jsem ho brala, ale ten muj stal asi 6.700,-
hehe no ja si myslim, ze mas uz spajzku prazdnou.. 😀 😀
a hadry na modelech skvele! ten skritek v listi se uplne ztraci 😅
jo moje dite si spodary na hlavu nedava. mela bych si delat obavy?? 😀 😀
háčkuju kytičky...jsem netušila, že to trvá tak dlouho ☹ mám malinký háček (větší a rozhodně vhodnější jsem asi před 14 dny podarovala mamce...že ho nepoužívám 😀 ), mám relativně tenkou přízi (baby merino od Vlnapu) a háčkuju stylem 2 sloupky, civím na monitor - jak dál - 2 sloupky nebo oka - monitor...pak párám, protože se nedopočítám...no za 2 hodiny mám 2 kytičky ☹ Radši to příště našiju z nějaké látky 😀
Rovnosteh = normální šicí stroj, jo? Se omlouvám, asi se ptám jako deb...
Tak jsem koukala po řadě 3xxx a našla jsem toto: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-37... anebo toto: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-423-s/.... Koukám se správným směrem?
@terezita 😀 😀 😀 Prosím tě, zítra hned na sexuologii, jo!!! To platí i pro @medvi11 s janou (rýma nerýma!)
S těma kytkama jsem se tu málem poch... smíchy!!! Tady je dnes veselo!!!
Hele, @medvi11 - ty máš to merino baby, co je 100% vlna? Je to jemný, nekouše to? Chci se přidat k hromadě z Vlnapu na Pipkárně a na toto merino jsem tam koukala, mám vyzkoušené pouze merino (směsné)
Dnes mi od Jaschu přišlo 11 klubíček vlny, zítra razím pro obrovský háček, protože budu háčkovat dvojitě - když mám ten prázdný sklad, tak musím háčkovat, @terezita , že? 😀 😀 😀

@caramilla 😀 😀 😀 ale ja tam nechci koukat, bo VUBEC NIC nechci objednavat! a kdyz se tam kouknu, tak budu trpet dojmem, ze ty prouzky taky nutne potrebuju.. 😅 😀