Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala pěkný 😉
ahooooj, já vás tady od rána čtu, nemohla jsem na nic reagovat, neb mi nefungovalo přihlášení, ale zaplať pán bůh za facebook 😀 kámoška napsala adminům a už mi to fungujééééé 🙂
včera jsem si překreslila ten střih na tuniku pro sebe a možná ho trošku upravím a bude z toho mikina z hnědý lamy 😵
Zuřím... admini mi zablokovali několik inzerátů v bazaru (vše už se zájemci), že je to prý komerční inzerce, protože je zboží nepoužité! To jako když podnikám v nějakém oboru, tak platí presumpce viny na všechno, co udělám? Když mám doma nějaké druhé jakosti nebo výrobky z testování, nesmím je prodat na bazaru? Blokli mi i svrchňáky, co jsem šila doma, ani cedulka na nich není... A aby toho nebylo málo, nikde mi laskavě nesdělili, kde můžu proti rozhodnutí protestovat, jediné, co mi to nabízí, je inzeráty smazat.
A ještě odklápěčky ala @caramilla 😉 Ještě musím dát patentky na zmenšení, udělala jsem je nakonec o cca 2cm delší, než je střih (akorát na šířku pulu) a neměla jsem to dělat. Taky nemám ten sucháč v metráži, takže našity pruhy a asi budu muset i přes ty patentky ještě našít, ať to tam dobře sedí. Foceno za šera ☹
@daisyr Body je profi. Vůbec by mě nenapadlo z finu šít body!!! To je GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Já furt, čím by se dala nahradit ta dokonalá bavlna bodynek HaM 😀 Jsem pitomá, no...
@sinala No vidiš, plenky super, jako bych je šila sama 😀
@sufik1 Tý jo, střihy super!
Holky, mám další úchylku, pomoc!!!
Už nehromadím jenom látky, ale i vlny a háčky a jehlice! Rozhodla jsem se, že se naučím přes Vánoce plést 😀 A už objednávám tisíc odstínů merina, který nutně potřebuju 😀 😀 😀 (A to jsem se teď hodinu podle YouTube učila nahazovat oka a vůbec mi to nešlo 😀 )
@daisyr No jenže já v tom oborou podnikám, takže jsem asi automaticky vinna. Blokli mi i nošené vlňáky, kde je vidět, že je vytahaný patentek a žmolky, i v textu inzerátu jsem na to upozorňovala. Jako fakt nechápu. Bloklá alba před časem jsem skousla, ačkoliv to bylo taky neprávem, ale tohle už je fakt hon na čarodějnice.
@ivuska.h Vítej v klubu. Tady už nikam nic nedávám. Bohužel toto platí ale všude, i na mimibazaru je presumpce viny:( Jsou všichni tak posedlí, aby jim neunikla ani koruna za placenou inzerci, že dělají čistky. Já jen čekám, kdy ti stopnou album a to by fakt už byla asi poslední kapka! ☹
@daisyr Odklápěčky jsou překrásný! To s tou délkou, tos měla věřit autorce návrhu 😀 Věř, že jsem ten střih před uveřejněním přešívala a upravovala několikrát a i tak je dost dlouhý. Takto to mám tak, že pokud Jasmínu vycpu hodně silnou vkládačkkou třeba o 10 vrstvách bamb. flízu, tak aby to udrželo, jinak mám furt na zmenšení🙂
Patentky na zmenšení nepodkládám, aby se neodcvakávaly samy za běhu.
@animal
@ivuska.h Holky, no to je děsný!!!! Ivuško, i nošený věci!!! Tak to je fakt neskutečný!!! To na mimibazaru není vůbec problém.
Dá se s tím něco dělat???
S tím pletením dopadnu taky tak, to se nebojte, ale chci si uplést jednu šálu, abych neměla pocit, že to jako umím. Jinak těžší věci si uplést nechávám na Fleru 😀
Díky všem za chválu. Ono to body ve skutečnosti vypadá horší, než na fotu myslím, hlavně ty lemy, ty musím natrénovat, když už nemám OL ani COL 😀
@caramilla já měla doma zrovna jen ten finerib a přijde mi i takový silnější na zimu 🙂 Nojo, ty odklápěčky jsem měla nechat dle střihu, dát na tvé rady 😀 jsem si říkala, že ty 2 cm tam už nechám a zkusím víc nařasit 😀
@daisyr tý jo...to je patentek 😀 Ale pěkný, odklápěčky i body...
přidávám bambus.pyžámko...skupina č.2 SNAD... 😎
@ivuska.h ruším předchozí zprávu...teď jsem dočetla...NEŘADI. 😠
@caramilla pletení jsem zkoušela před 10ti lety, Jeden svetr a jedna vesta...ale to není nic pro mě...tak už jsem zklidem zapoměla i hladce,obratce.
Nevím, co šít dřív, zda tu LAMU či rib trika...chjo 😖
Vypukl všeobecný hon na čarodějnice koukám...
Ondra si vyžádal zapnout do vlasů sponky s Hello Kitty. To předčí i ty nošené spoďáry na hlavě, ne? 😀
@ivuska.h Děs a hrůza... Přesně - anavy je neprodejná značka, všichni vědí, že to je šunt, tak to musíš prodávat po bazarech a tvé švadleny, chudinky, se nudí 😀
Hele, já si myslím, že to je závist!!!
Já asi taky mám tak málo zakázek, že to musím prodávat přes FOTOGALERII! Bože, koho tohle napadlo?
@palosek V tom se bude spát, já chci taký!:D
Holky, tak já už mám upleteno!
😀
http://www.fler.cz/zbozi/pleteny-baby-kabatek-e...
S Martinou jsme se strašně skamarádily (nadáváním nad nedodržíváním autorských práv 😀 ), takže mi svetr udělala za skvělou cenu z lásky a ještě rukavičky zdarma, já jí žeru!!!

Tak na ukázku moje první body, vlastně první větší šití z úpletu, v tomto případě z fineribu. Ještě ty lemy musím zdokonalit, někde jsem moc tahala, jinde zase málo 😖 No, ještě budu muset ušít menší velikost, mám to z ottobre vel. 92, tu už normálně nosíme (kupovaná body) a jsou nám tiptop, tak tady to je větší.