icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
23. nov 2011

Tak na ukázku moje první body, vlastně první větší šití z úpletu, v tomto případě z fineribu. Ještě ty lemy musím zdokonalit, někde jsem moc tahala, jinde zase málo 😖 No, ještě budu muset ušít menší velikost, mám to z ottobre vel. 92, tu už normálně nosíme (kupovaná body) a jsou nám tiptop, tak tady to je větší.

michamicha
23. nov 2011

@sinala pěkný 😉

ahooooj, já vás tady od rána čtu, nemohla jsem na nic reagovat, neb mi nefungovalo přihlášení, ale zaplať pán bůh za facebook 😀 kámoška napsala adminům a už mi to fungujééééé 🙂
včera jsem si překreslila ten střih na tuniku pro sebe a možná ho trošku upravím a bude z toho mikina z hnědý lamy 😵

ivuska.h
23. nov 2011

Zuřím... admini mi zablokovali několik inzerátů v bazaru (vše už se zájemci), že je to prý komerční inzerce, protože je zboží nepoužité! To jako když podnikám v nějakém oboru, tak platí presumpce viny na všechno, co udělám? Když mám doma nějaké druhé jakosti nebo výrobky z testování, nesmím je prodat na bazaru? Blokli mi i svrchňáky, co jsem šila doma, ani cedulka na nich není... A aby toho nebylo málo, nikde mi laskavě nesdělili, kde můžu proti rozhodnutí protestovat, jediné, co mi to nabízí, je inzeráty smazat.

daisyr
23. nov 2011

A ještě odklápěčky ala @caramilla 😉 Ještě musím dát patentky na zmenšení, udělala jsem je nakonec o cca 2cm delší, než je střih (akorát na šířku pulu) a neměla jsem to dělat. Taky nemám ten sucháč v metráži, takže našity pruhy a asi budu muset i přes ty patentky ještě našít, ať to tam dobře sedí. Foceno za šera ☹

daisyr
23. nov 2011

@ivuska.h Tak to je drsný! Také tam mám nepoužité věci, to jim nevadí a přeci jim musí být jedno, zda jsi to ušila nebo ne, nechápu... myslím si, že závidí

caramilla
23. nov 2011

@daisyr Body je profi. Vůbec by mě nenapadlo z finu šít body!!! To je GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Já furt, čím by se dala nahradit ta dokonalá bavlna bodynek HaM 😀 Jsem pitomá, no...

@sinala No vidiš, plenky super, jako bych je šila sama 😀

@sufik1 Tý jo, střihy super!

Holky, mám další úchylku, pomoc!!!
Už nehromadím jenom látky, ale i vlny a háčky a jehlice! Rozhodla jsem se, že se naučím přes Vánoce plést 😀 A už objednávám tisíc odstínů merina, který nutně potřebuju 😀 😀 😀 (A to jsem se teď hodinu podle YouTube učila nahazovat oka a vůbec mi to nešlo 😀 )

ivuska.h
23. nov 2011

@daisyr No jenže já v tom oborou podnikám, takže jsem asi automaticky vinna. Blokli mi i nošené vlňáky, kde je vidět, že je vytahaný patentek a žmolky, i v textu inzerátu jsem na to upozorňovala. Jako fakt nechápu. Bloklá alba před časem jsem skousla, ačkoliv to bylo taky neprávem, ale tohle už je fakt hon na čarodějnice.

terezita
23. nov 2011

@ivuska.h jezis tam se zase nekdo nudi.. 😝 no ja tu radsi ani neinzeruju, jistota je jistota..

ivuska.h
23. nov 2011

@caramilla Fázi naučím se plést jsem měla asi před dvěma lety... Upletla jsem jednu kuklu a rozpletla jeden overal. Došla jsem k závěru, že úloha má řešení, že plést lze, tak jsem toho zas nechala 😀

terezita
23. nov 2011

@caramilla jojo, taky jsem dopadla jako ivuska.. 😅 kdyz jsem byla tehotna tak jsem nalovila hromadu vln. 2 svetriky detske jsem i upletla, to bylo rychle. ale jak dite roste tak to uz nema v mem podani cenu.. 😀

animal
23. nov 2011

@ivuska.h já prodávám hrací deku a tu mi taky stopli - nechápu proč, když v bazaru se prodávají běžně

caramilla
23. nov 2011

@ivuska.h Vítej v klubu. Tady už nikam nic nedávám. Bohužel toto platí ale všude, i na mimibazaru je presumpce viny:( Jsou všichni tak posedlí, aby jim neunikla ani koruna za placenou inzerci, že dělají čistky. Já jen čekám, kdy ti stopnou album a to by fakt už byla asi poslední kapka! ☹

@daisyr Odklápěčky jsou překrásný! To s tou délkou, tos měla věřit autorce návrhu 😀 Věř, že jsem ten střih před uveřejněním přešívala a upravovala několikrát a i tak je dost dlouhý. Takto to mám tak, že pokud Jasmínu vycpu hodně silnou vkládačkkou třeba o 10 vrstvách bamb. flízu, tak aby to udrželo, jinak mám furt na zmenšení🙂
Patentky na zmenšení nepodkládám, aby se neodcvakávaly samy za běhu.

medvi11
23. nov 2011

@caramilla ty jsi nečetla, že pro mě byl kdysi fin jen na lemy a teď z něho šiju trika? Píšu si, píšu... 😀 😀 😀

jinak
@daisyr i @sinala moc pěkný!

@ivuska.h to naštve ☹ a tvoje pletení vypadalo náhodou dobře! (jen je na tebe asi moc statické a pomalé, ne? 😀)

caramilla
23. nov 2011

@animal
@ivuska.h Holky, no to je děsný!!!! Ivuško, i nošený věci!!! Tak to je fakt neskutečný!!! To na mimibazaru není vůbec problém.
Dá se s tím něco dělat???

S tím pletením dopadnu taky tak, to se nebojte, ale chci si uplést jednu šálu, abych neměla pocit, že to jako umím. Jinak těžší věci si uplést nechávám na Fleru 😀

caramilla
23. nov 2011

@medvi11 Ou, černá listina? 😀
Hele, já jsem fakt blbá, trička z něj samozřejmě šiju, ale na Jasmí by mě to nenapadlo použít. Já nám udělám duo - sobě triko a Jasmí bodyno, jé, až já budu mít čas šít na nás, to bude jízda 😀

medvi11
23. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀 Však já nepíšu, že SI šiju trika, jen že šiju trika (na děti...)
Na sebe totiž nemám střih, ha ha ha...

palosek
23. nov 2011

@ivuska.h tak tam vždy dopiš...minimálně používané 😀 Nepomůže to??

ivuska.h
23. nov 2011

@caramilla No napsala jsem jim, tak uvidíme... Fakt nechápu, o co jim jde, asi fakt mám zapotřebí tady zpeněžovat své komerční výrobky, protože jine je nemůžu prodat a můj business upadá 🤐 🤐 Fakt děs, takhle mě něco už dlouho nenaštvalo (krom děcek 😀 ).

daisyr
23. nov 2011

Díky všem za chválu. Ono to body ve skutečnosti vypadá horší, než na fotu myslím, hlavně ty lemy, ty musím natrénovat, když už nemám OL ani COL 😀
@caramilla já měla doma zrovna jen ten finerib a přijde mi i takový silnější na zimu 🙂 Nojo, ty odklápěčky jsem měla nechat dle střihu, dát na tvé rady 😀 jsem si říkala, že ty 2 cm tam už nechám a zkusím víc nařasit 😀

daisyr
23. nov 2011

@ivuska.h před chvilkou mi tu psala jedna holčina, že jí stoply celý přístup, že tam prodávala v bazaru něco nového, co šila ☹

palosek
23. nov 2011

@daisyr tý jo...to je patentek 😀 Ale pěkný, odklápěčky i body...
přidávám bambus.pyžámko...skupina č.2 SNAD... 😎
@ivuska.h ruším předchozí zprávu...teď jsem dočetla...NEŘADI. 😠
@caramilla pletení jsem zkoušela před 10ti lety, Jeden svetr a jedna vesta...ale to není nic pro mě...tak už jsem zklidem zapoměla i hladce,obratce.
Nevím, co šít dřív, zda tu LAMU či rib trika...chjo 😖

medvi11
23. nov 2011

Vypukl všeobecný hon na čarodějnice koukám...

medvi11
23. nov 2011

@palosek Krásný...už máš růžové a červené při třetí holce dost? 🙂
Moc krásná barva!

daisyr
23. nov 2011

@palosek patentků je tam jako máku 😀 😀 😀 hlavně abych se pak trefila při zapínání , ještěže ty skutečné jsou zelené 😀 😀 😀 Jinak pyžamko krásné, určitě bude super pohodlné!

palosek
23. nov 2011

@medvi11 jasně...i holkám sluší modrá 😀 😀 😀

daisyr
23. nov 2011

@palosek modrá holkám sluší, horší je to s růžovou u kluků

ivuska.h
23. nov 2011

Ondra si vyžádal zapnout do vlasů sponky s Hello Kitty. To předčí i ty nošené spoďáry na hlavě, ne? 😀

caramilla
23. nov 2011

@ivuska.h Děs a hrůza... Přesně - anavy je neprodejná značka, všichni vědí, že to je šunt, tak to musíš prodávat po bazarech a tvé švadleny, chudinky, se nudí 😀
Hele, já si myslím, že to je závist!!!
Já asi taky mám tak málo zakázek, že to musím prodávat přes FOTOGALERII! Bože, koho tohle napadlo?

@palosek V tom se bude spát, já chci taký!:D

Holky, tak já už mám upleteno!
😀
http://www.fler.cz/zbozi/pleteny-baby-kabatek-e...

S Martinou jsme se strašně skamarádily (nadáváním nad nedodržíváním autorských práv 😀 ), takže mi svetr udělala za skvělou cenu z lásky a ještě rukavičky zdarma, já jí žeru!!!

caramilla
23. nov 2011

@ivuska.h TY VO.... CO NAPSAT! ŽE BĚŽÍM NA ZÁCHOD, PROTOŽE SE POČURÁM SMÍCHY ... 😀 😀 😀

Hele, dej sem fotku!:D

maryol
23. nov 2011

@caramilla u nás v metráži (vo Zvolene) majú soft v asi 7 farbách, v poslednom čase som celkom milo prekvapená, čo všetko v galantérkach a v metráži pribudlo 😀