icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
23. nov 2011

@jam3 Tož porodit by se mi celkem líbilo, aspoň bych si ušetřila nervy s čekáním 😀

Jinak bude mít to naše dítě další 3 kapsovky či AIO, nemohu odolat obsahu dnešní zásilky z USA... Chtěla jsem původně jen svrchňáky, ale barvy lemovací gumky, co tu mám, se mi k tomu nehodí.

crawler
23. nov 2011

@dankakk supr! overálek fakt parádní 🙂
@brego - tak to se Čp teda činila - posílala jsem to včera těsně před zavřením 😀 fakt koukám, jak to jde když se chce 🙂tak ať vyjdou svrchňáčky co nejlíp!🙂 se pak pochlub😉

Blokace jsou teda hnus...bude to asi fakt závist a pro mě potvrzení, že v šití hraju 5.ligu, protože album mám plné toho, co jsem už našila a stopnutí se nekoná 😀

crawler
23. nov 2011

@ivuska.h krásnej PULík - taky bych neodolala - už toho máme taky dost a stejně budu šít dál 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@crawler Já mám už tak na tři děcka... Akorát až odplínkuju, tak tady na bazaru to asi neprodám 😀 😀 Šicí album mám teď taky nebloklé, asi proto, že tam jak blbec pokaždé jmenovitě píšu, pro které z mých dětí je to ušité, tak tomu asi věří.

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h čekáš trojčata??? Krásné puly...ale neříkala jsi, že už toho máš moc? 😀 😀 😀

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h Než jsem se dovybavovala s Vojtou na téma chvojí do vázy, už jsi napsala o počtu plenek...tož to bude ještě nějakého mimíse chtít, ne?
A s rozením ještě počkej! Ať na malé ty vlněný věci nevypadají jak na věšáku, ale ať je v nich pěkná, kulaťoučká 😀
Ti nedonošenci jsou hubení a špatně ze začátku přibírají ☹

crawler
23. nov 2011

@ivuska.h jsem právě chtěla napsat, že teda nevím nevím, komu to prodáš - zájemkyň by bylo milion, ale kde to inzerovat ? 😀 nevím, ale admini jsou... 😝

animal
23. nov 2011

@ivuska.h no taky bych ti přála, kdyby to rození počkalo 🙂 Mareček byl 3 týdny dřív a bylo to dost znát. Zažívali jsme krásný reflux, takže jsem se nevyspala celé dny a pak měl nedovivinuté chrupavky na uších, tak se mu stále rolovaly ouška, tak jsme je museli přelepovat náplastí ☹

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Nečekám, mám toho moc, to uznávám 😀

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h inzerovat teda asi na mimibazaru nebo na babycafe...to snad ještě půjde 🙂 nebo zaúkolovat někoho míň profláknutého 🙂

animal
23. nov 2011

@ivuska.h to jednoduše nabídni holkám na diskuzi na miminu - bavlněné plínky nebo takové diskuze, ony se chytnou

medvi11
23. nov 2011

@animal to je fakt, ty zdravotní komplikace nedonošenců...to nepřibírání je ještě to nejmenší (i když se Vojta dostal na porodní váhu 2550g až po 6 týdnech od porodu, a to byl až v 35.tt, Jířa to zvládl asi za 4-5 dní - ale ten zase skoro nezhubnul, rovnou měl výživu do žíly plus sondou do žaludku ho krmili - 32.tt a 1950g)

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Jakýpak nedonošenci, už máme ukončený 36. týden, to už by nebyl nedonošenec 😀 A že by byla nějak buclatá i v termínu, o tom pochybuju, viz kostěj Ondráš, na fotce 7 dní, cca 3.7 kg.

medvi11
23. nov 2011

Ha ha ha, ivča ještě ani neporodila a my už tu rozprodáváme její plenkovou výbavu 😀 😀 😀

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h no třeba tě prcková překvapí a vyleze špíčkatá 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@animal Refluxoví byli i mí dva donošenci/přenošenci... Ale jasně, že bude lepší, když ještě počká, já jen že bych nemusela čekat, kdy už to bude, kdyby to bylo prostě nečekaně najednou 😀 Což mi připomíná, že musím ušít ještě jeden potah na péřovou zavinku, co mám půjčenou od kamarádky (asi udělám z aksamitu)... Jinak mám oblečky nachystané, plíny a vlňáky taky, dokonce i balík novoroz. hnusek se tu najde 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Jojo, už si můžete zamlouvat, kdo co chce. Abys z toho nakonec taky ještě neotěhotněla 😀

daisyr
23. nov 2011

@sufik1 Děkuji za chváli bodyčka 😉 určitě se přidej do proužko-oříškového klubíku 😀

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h Neříkej, že už s rozením dětí končíš???

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Neříkám 😀 Minimálně tady tohle budu muset porodit :D

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h No tak to já už budu po přechodu, až ty dorodíš, mladice 🙂 Tudíž z prodeje tvých plenek určitě neotěhotním...

daisyr
23. nov 2011

@medvi11 Když tě tu vidím, tak se předběžně ptám... někdo mi písnul, že je pro hromadný balík mylly do Brna a že prý jestli to půjde zase k tobě? že jsi v tom už prý sběhlá 😀 😀 mám ho tedy pak poslat k tobě?

caramilla
23. nov 2011

@dankakk Teda ten overal s houbou, to je moje gusto! 😀
@ivuska.h Hele, aby ti tu kyttinu v albu nestopli! 😀 A s PULama nepruď!!! 😠 (Kytky bomba!)
V albu jsem taky psala výslovně, že to je "pro Jasmínku na tábor na lítačku", mě to teda nevěřili:(

@jam3 😀 😀 😀 i ty, ty, ty ty! Takhle zařadit moji kukličku do odstrašující kategorie! 😀 😀 😀 (Ale oceňuji, že jsi tady jediná upřímná 😀 😀 😀 )

@crawler Jo, 5. liga - asi něco jako @terezita? 😀 😀 😀

S tím rozením a plozením u Ivušky jsem se teda pobavila 😀

caramilla
23. nov 2011

Jinak Jasmína dneska vstávala v 7 - říkám si - super, bude hodně přes den spát, hodně toho udělám. A výsledek, spala dopo 20 minut a odpo 30 minut, NIC JSEM NEUDĚLALA a ještě mi tu celý den chodilo po bytě protivný ospalý dítě 😠 😠 😠 JÁ POTŘEBUJU PYŽAMO!

Nesnáším oboulíc!!! Nepoznám, která je lícová strana, a tak jsem si ušila obě nohavice stejné!!! GRRRR
A radovala jsem se, jak se mi to vešlo do 1,5 m a pak jsem zjistila, že nemám z čeho ušít rukávy! 😖 😝

BOŽE, JÁ SE SNAD Z TÝ SKUPINY 5 NEPOHNU!
Jdu háčkovat 😀

palosek
23. nov 2011

@jam3 😀 😀 😀

palosek
23. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀

daisyr
23. nov 2011

Jaké byste mi doporučily krejčovské nůžky? mám v plánu koupit ty KAI, ale jsou tam rozdíly v ceně od cca 300Kč po tisíce 😕
tyto by stačily? http://www.sicistroje-shop.cz/kai-n5250

papajka7
23. nov 2011

@daisyr odporucam tie noznicky,ja ich mam uz asi 10 rokov a su stale super a to strihaju vsetko dokonca aj koberce 😅 ,aste som ich nebrusila,asi su samobrusacie ci co...ja som sice vtedy dala za ne asi 800 korun ale nelutujem...

papajka7
23. nov 2011

inac ja sa tu fakt tak dobre bavim 😀
sa mi paci ako kazdy ked hodi foto sa aj zaradi do prislusnej skupiny 😀

inac znova krasne vytvory chvalim 😵

crawler
23. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀 jsi mě pobavila a aspoň jsi mi zpestřila párání 😀 nesnáším párání a dnes teda jedu, protože jsem totálně blbě sešila díly svého vlastního střihu 😀 😝

Holky? děsně mě nebaví přenášet střih na látku - máte nějaký vychytávky nebo tipy, aby to šlo rychleji? Zaprvé - mám obyč blbou krejč.křídu a věčně se mi drolí a ještě blbě maluje...(od mamky jsem dostala jakousi mýdlovou - a to jsem krapet nepochopila, nevím, jak ji použít, aby bylo na látce něco vidět...😝 )...a zadruhé....už ani nevím co... 😝 🙄