Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@dankakk supr! overálek fakt parádní 🙂
@brego - tak to se Čp teda činila - posílala jsem to včera těsně před zavřením 😀 fakt koukám, jak to jde když se chce 🙂tak ať vyjdou svrchňáčky co nejlíp!🙂 se pak pochlub😉
Blokace jsou teda hnus...bude to asi fakt závist a pro mě potvrzení, že v šití hraju 5.ligu, protože album mám plné toho, co jsem už našila a stopnutí se nekoná 😀
@ivuska.h Než jsem se dovybavovala s Vojtou na téma chvojí do vázy, už jsi napsala o počtu plenek...tož to bude ještě nějakého mimíse chtít, ne?
A s rozením ještě počkej! Ať na malé ty vlněný věci nevypadají jak na věšáku, ale ať je v nich pěkná, kulaťoučká 😀
Ti nedonošenci jsou hubení a špatně ze začátku přibírají ☹
@ivuska.h no taky bych ti přála, kdyby to rození počkalo 🙂 Mareček byl 3 týdny dřív a bylo to dost znát. Zažívali jsme krásný reflux, takže jsem se nevyspala celé dny a pak měl nedovivinuté chrupavky na uších, tak se mu stále rolovaly ouška, tak jsme je museli přelepovat náplastí ☹
@animal to je fakt, ty zdravotní komplikace nedonošenců...to nepřibírání je ještě to nejmenší (i když se Vojta dostal na porodní váhu 2550g až po 6 týdnech od porodu, a to byl až v 35.tt, Jířa to zvládl asi za 4-5 dní - ale ten zase skoro nezhubnul, rovnou měl výživu do žíly plus sondou do žaludku ho krmili - 32.tt a 1950g)
Ha ha ha, ivča ještě ani neporodila a my už tu rozprodáváme její plenkovou výbavu 😀 😀 😀
@animal Refluxoví byli i mí dva donošenci/přenošenci... Ale jasně, že bude lepší, když ještě počká, já jen že bych nemusela čekat, kdy už to bude, kdyby to bylo prostě nečekaně najednou 😀 Což mi připomíná, že musím ušít ještě jeden potah na péřovou zavinku, co mám půjčenou od kamarádky (asi udělám z aksamitu)... Jinak mám oblečky nachystané, plíny a vlňáky taky, dokonce i balík novoroz. hnusek se tu najde 😀
@dankakk Teda ten overal s houbou, to je moje gusto! 😀
@ivuska.h Hele, aby ti tu kyttinu v albu nestopli! 😀 A s PULama nepruď!!! 😠 (Kytky bomba!)
V albu jsem taky psala výslovně, že to je "pro Jasmínku na tábor na lítačku", mě to teda nevěřili:(
@jam3 😀 😀 😀 i ty, ty, ty ty! Takhle zařadit moji kukličku do odstrašující kategorie! 😀 😀 😀 (Ale oceňuji, že jsi tady jediná upřímná 😀 😀 😀 )
@crawler Jo, 5. liga - asi něco jako @terezita? 😀 😀 😀
S tím rozením a plozením u Ivušky jsem se teda pobavila 😀
Jinak Jasmína dneska vstávala v 7 - říkám si - super, bude hodně přes den spát, hodně toho udělám. A výsledek, spala dopo 20 minut a odpo 30 minut, NIC JSEM NEUDĚLALA a ještě mi tu celý den chodilo po bytě protivný ospalý dítě 😠 😠 😠 JÁ POTŘEBUJU PYŽAMO!
Nesnáším oboulíc!!! Nepoznám, která je lícová strana, a tak jsem si ušila obě nohavice stejné!!! GRRRR
A radovala jsem se, jak se mi to vešlo do 1,5 m a pak jsem zjistila, že nemám z čeho ušít rukávy! 😖 😝
BOŽE, JÁ SE SNAD Z TÝ SKUPINY 5 NEPOHNU!
Jdu háčkovat 😀
Jaké byste mi doporučily krejčovské nůžky? mám v plánu koupit ty KAI, ale jsou tam rozdíly v ceně od cca 300Kč po tisíce 😕
tyto by stačily? http://www.sicistroje-shop.cz/kai-n5250
inac ja sa tu fakt tak dobre bavim 😀
sa mi paci ako kazdy ked hodi foto sa aj zaradi do prislusnej skupiny 😀
inac znova krasne vytvory chvalim 😵
@caramilla 😀 😀 😀 jsi mě pobavila a aspoň jsi mi zpestřila párání 😀 nesnáším párání a dnes teda jedu, protože jsem totálně blbě sešila díly svého vlastního střihu 😀 😝
Holky? děsně mě nebaví přenášet střih na látku - máte nějaký vychytávky nebo tipy, aby to šlo rychleji? Zaprvé - mám obyč blbou krejč.křídu a věčně se mi drolí a ještě blbě maluje...(od mamky jsem dostala jakousi mýdlovou - a to jsem krapet nepochopila, nevím, jak ji použít, aby bylo na látce něco vidět...😝 )...a zadruhé....už ani nevím co... 😝 🙄

@jam3 Tož porodit by se mi celkem líbilo, aspoň bych si ušetřila nervy s čekáním 😀
Jinak bude mít to naše dítě další 3 kapsovky či AIO, nemohu odolat obsahu dnešní zásilky z USA... Chtěla jsem původně jen svrchňáky, ale barvy lemovací gumky, co tu mám, se mi k tomu nehodí.