icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
23. nov 2011

@crawler no ja to robim s kuskom mydla,ktore mi ostane ,nechavam vyschnut a kresli to paradne 😵 😀

este som sa zasmiala nad golierikom 😀 ,k nam chodia moravaci na prazniny a oni sa zas strasne bavili na somarikovi,lebo ich deti nevedeli co to je 😀

medvi11
23. nov 2011

@daisyr pro mylly aerin, medvi a ivuska ke mně, malý prcek nevím (máme ji všichni moc daleko, aby se jí vyplatilo pro to jezdit netuším, i když dnes si tu pro wendy byla - jeli skoro (asi 10 km?) kolem...jestli je tam ještě někdo další netuším - nicky jsem prošla a už jsem nikoho neodhalila 😀 )
Dnes Jana testovala kuklu z recy superfine merino svetru (zatím bez kytiček), museli jsme k sousedovi pro domácí vajíčka a nebyl kdo by tam zašel...kašlala jak tuberák, takže domácí vězení pokračuje, nicméně Jiřík je už zdravý - aspoň relativně. Chudák bude sedět s námi doma...Každopádně kukla je úžasná, sedí perfektně a moc se mi líbí (i bez kytiček, ale tu jednu už mám uháčkovanou novou a večer to přistehuju ke kukle...). Zítra se vrací MHD, už psal, že je na Malorce na letišti a míří do Vídně...pak pojede domů - zatím nevím, jak...a bude foťák a hodím sem foto - no 2.skupina by to být mohla 🙂

medvi11
23. nov 2011

Jo a žebrový elastický úplet vzor č.2 na ŠD už není, vzala jsem poslední kus (a ještě ho bylo o 2 cm míň 🙂 a o 20 Kč levněji), tož jsem ráda, že jsem objednala dnes ráno, hurá!
Jdu koupat děti, nikdo to za mně udělat nechce...

palosek
23. nov 2011

@crawler já ted používám mizící fix ze stoklasy, ten oboustr. žužu-fialový 🙂 Od té doby ty čáry i vidím 😀 😀

kuna
23. nov 2011

no vida, než se za celý den dostanu k PC, tak už sem Sufik dala i střih. Tak šijte botičky, budem se podle nich indentifikovat 🙂. Já na těch mých budu muset zkrátit šňůrku, když se utáhne, je moc dlouhá a dítko si po ní šlape, když mi stojí např. na předsíni.

@sinala moc hezké!

@daisyr super bodýčko, moc se mi líbí ta kombinace barev!

@caramilla hmm, a kdy budeš spát, to už teď s pletením asi vůbec, co?

@palosek pyžamko krásné, to je jasná jednička 🙂

lillyzelvicka
23. nov 2011

Ahojky všechny výtvory krásné, jen vás nedočítám je to časově náročné 😀
Došila jsem soft kalhotovina kalhoty a šije se super líp ještě než klasika soft.No uvidíme jak se osvědčí při nošení 🙂 A jo jdu si objednat řez. kolečko a podložku 🙂

animal
23. nov 2011

@crawler já nic nepřenáším, přišpendlím střih na látku a podle něj stříhám 😎

palosek
23. nov 2011

@animal pokud zruším švové přídavky, taky už to nebudu obkreslovat 😉

medvi11
23. nov 2011

@animal já už ani nešpendlím a objíždím řezacím kolečkem. Aby střih neujížděl, zatížím ho tím, co je zrovna po ruce - KAI těžké nůžky, hrnek kafe apod 😀

jam3
23. nov 2011

Většinou mám se stříháním podobný postup jako medvi. Ale propracovala jsem se k němu postupně, nejdřív jsem špendlila i kreslila, pak jen špendlila a teď bez a taky to jde. Ale u mě tedy cenťák žádná míra.

@caramilla Ach to psané slovo, to byla nepochopená upřímnost. Já to myslela tak, že i když ty tvrdíš, že je to hrůza, tak ani bych se k tomu já nepřiblížila a vlaju na úplným chvostu všech lig. Ale co, baví mě to.

ivuško-Donošeneček je až od ukončeného 38.tt, tak si holčičku ještě trochu dopeč.

Sufiku
Díky, uvidím, co stihnu přes víkend a kdyžtak dám vědět. Vy jste úžasné, jak se nabízíte s pomocí. Díky Barče, Terce, ngvadi i Volpaie.

ngvadi
23. nov 2011

jam, mám teda zejtra dopo dorazit na stříhání?

ivuska.h
23. nov 2011

@daisyr Jestli půjde brněnský balík k Medvi, dej tam prosím i ty moje věci.

ivuska.h
23. nov 2011

@caramilla Jojo, to už se mi taky nejednou stalo (reakce na stejné nohavice z oboulícu bez potisku).

ivuska.h
23. nov 2011

@daisyr Mám tyto a jsou super http://www.sicistroje-shop.cz/kai-n5230. Pak ještě nepostradatelná věc jsou cvakačky http://www.sicistroje-shop.cz/n5120-odstrihovac....

ivuska.h
23. nov 2011

@crawler KOLEČKO! 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Kdyby to měla Prcek blíž do Krpole, může jí to Jirka vzít do práce a může si to vyzvednout tam.

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h tak to bude mít určitě blíž, minimálně její muž, oni jsou z Medlánek...

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h ty tvoje cvakačky vypadají i funkčně, ne jak ty, co se braly v hromadce, je to tupé a houbeles to ustřihne ☹

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Já mám nějaké neznačkové a fungují uspokojivě...

vdovec
23. nov 2011

@ivuska.h jj kolečko, souhlas. Jsem trochu upgradovala.. takže jsem dneska obřízla na nový podložce novým kolečkem a šila s kráčející patkou, kterou se mi podařilo namontovat podle činskýho návodu.. a připadám si, že jsem poskočila ze století páry do atomového věku 🙂)) a to vše jsem stihla v rekordním čase 🙂)..

medvi11
23. nov 2011

@ivuska.h njn, jenže ty tvoje stojí 174 a ty naše asi 35...to o něčem svědčí...

medvi11
23. nov 2011

Opravuji, cvakačky stály 26.40 i s DPH na Stoklasovi...asi si naježím funkční, tohle je fakt na výhoz ☹

papajka7
23. nov 2011

tak ja tu fakt sijem s striham ako za opicami 😀 ,ale uz su v plane nakupy,ked budu prasulky,no aj ked mi to vyhovuje tak ako to je,ale preco to neskusit nezlepsit vsak 😅 ,dnes nic nesijem cakam na latky z hromadok 😀

dankakk
23. nov 2011

Dik baby, ste ma potesili🙂 ten hubovy overal bol sity na jeseň, len sa mi ho nejak nechce dokončiť - mala som malo látky a strihala som inak ako malo byt - pruzi mi to do dĺžky a nie do šírky. Príde mi to kus nepohodlne:( a aplikáciu som prisivala tak, že som si na kus látky nakreslila čo potrebujem, celu prispendlila na overal, olemovala ol stehom a obstrihla manikurovymi noznickami... A vlna je od Vlnapu... Inak mojou obrovskou inšpiráciou je babazinka z fleru. Milujem jej mikiny, hlavne tie zo zaciatkov, pre deti. A kojotriko je podla rebekyQ ...

palosek
23. nov 2011

@papajka7 taky si dávám některé pomůcky do záložek a plánuji časem nákupy 😀

dankakk
23. nov 2011

@caramilla :D ja uz taku mega zasobu vĺn, ihlic, hacikov mám. Mám v tom tisíce (ešte korún) a teraz si syslim látky. Mm ma asi pozenie ked dojdu balíky z hromadiek. Uz tu vlnu mi občas hodí na oči...

daisyr
23. nov 2011

@ivuska.h věci ti určitě přibalím k balíku pro @medvi11. Díky za tip na nůžky a ty cvakačky jsem ještě nikdy předtím nedržela v ruce ba ani neviděla 😕 to je teda na odstřihování nití a drobnějších věciček?

papajka7
23. nov 2011

@dankakk tak som fakt uprimne rada,ze latky z hromadok idu k tebe 😀 ,lebo mna by mm asi uz nadobro vystahoval 😝 ,ja mam niekolko vriec latok ktore sa mi nazbierali za tie roky krajcoviny 😕 ,a myslis ze sijem s toho 😅 nieee cakam na novy tovar 😀

papajka7
23. nov 2011

@daisyr ano svakacky su na koneckovanie,tie mam tiez v zozname 😀

ivuska.h
23. nov 2011

@medvi11 Hm, to bude něco jak ty super výhodné zipy, co jsem jednou nakoupila na pytle na plíny...