Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
michmich, tak po 2-3 hodinách je taky něco jinýho než 2-3 papírovky na den 🙂 ale jak bojkotuje látkovky? vždyť papírovky se taky musej nandavat, ne? a u takových AIO je to prašť jako uhoď nemlich to samý 🙂
uf, mám zásadní problém. jdu do divadla a nemám co na sebe:/ i to caramilino pyžami by bylo asi luxus vzhledem k mýmu šatníku :(
@ngvadi jenže papírovou mi nerozkopne a nemusim to tam poskládávat znovu 😀 takže svým způsobem moje lenost, ale bejt několikrát za den zpocená až na pr..i fakt nemusím 😝 se s nim normálně musim prát, má strašnou sílu 🙄
@michamicha také jsme měli protestovací období, chvíli to je horší, chvíli lepší, teď to už docela jde a to stále dávám plínu a svrchňáky 😝. Plánuji si našít kapsovky, ať to je rychlejší, tam už je to pak jedno, zda máš jednorázovku nebo látku si myslím 😉
@mehlo Hele, háčkuj dvojmo a háčkem třeba 8 a máš to za hodinku 😀 Se podívej, je to asi 5 řad 😀 😀 😀 Háčkovala jsem to asi 4 hodiny, ale s tím že 2 DS a Jasmínu na nočník, 2 DS jasmíně napít, 2 DS jasmíně vyndat miminko z kočárku uvzízlý za nohu, 2 DS Jasmíně vyndat kostičky ... Prostě strašný...
Berana na pyžamo určitě chlupem dovnitř, vně třeba našij aplikace. Ale teda rozmysli si to dobře, beran hodně hřeje! Já mám jen oboulíc a už tak je to tak maximum, co na pyžamo bych dala, abych nebyla úplně uvařená.
@crawler Tak mikinu bych dělala tak, že berana chlupem dovnitř a nahoru třeba flíz, teplákovinu nebo něco. A nebo dvojmo z jedné strany chlup dovnitř a z druhé ven🙂
Dneska buď zabiju dítě a nebo se zblázním.... 😠
@mehlo já taky peru radši v ruce merino mylly
@ngvadi 😀 😀 😀 Ty mě bavíš, tak si pro pyžamo dojeť a nebo já půjdu do divadla místo tebe, jo? 😀
@michamicha To chápu s tím oblíkáním, Jasmí to ani tak nebojkotuje jako utíká, je hyperaktivní. Na to jsou super AIO, ale když oblékám ve stoje a v běhu, tak nejlepší jsou odklápěčky! Fakt ty dávám i v běhu. Lepší než jednorázovky (oni to nejsou ani tak papírovky jako plastovky 😀 ), ty mi přijdou z těch 3 variant (AIO / odklápěčky / jednorázovky) nejhorší 😀
Holky...blíží se Vánoce...bude třeba šít nějakou výzdobu,dekoraci, nebo co já vím... 😀 😀 http://www.latka.cz/Latky/Sezonni-latky/Vanocni...
@daisyr jj, to vztekání je děsný, já doma jinak dávám kalhotkovky a svrchňáky, na noc a na ven jsem dávala BG AIO, ale tam se začal v tříslech osypávat z tý vnitřní vrsty, dřív byla taková měkkoučká a teď to zhrublo a zežmolkovatělo a vadí mu to 😠 mu látkový nevadily do tý doby než měl tu kvasinkovou infekci a po zaléčení už je nechce, jenom občas když neprostestuje u svlíkání, tak se mi povede mu tu látkovou dát, ale většinou spíš sáhnu po papírovce, je to rychlejší a tolik se u toho nezapotim 😅
Holky, nepotřebujete někdo něco se Strimy? Asi tam budu objednávat, tak bych vám to mohla přidat k mylly...
@baarca Háčkovala jsem v podstatě podle tohoto http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5719
@animal Tak jako už jsem něco ušila i na gymplu, do skupiny 5 by se to asi i vešlo, háčkuju rok a půl a pletla jsem jednou v 7. třídě šálu a ani jsem ji nedodělala. A pletenýho jste ještě nic neviděly, to se posmějete.
Ta ušanka je fakt jednoduchá, jsou to jen dlouhý sloupky 😀
@michamicha Mareček měl dlouho taky šílené období ani ne tak vzteku, ale v okamžiku byl na břiše. Takže od té doby zlaté kapsovky, kdy mi nic nerozkope, ale už to nedělá 🙂 naštěstí
u druhýho dítěte začnu látkovat hned od začátku a snad to bude v pohodě 🙂 s Vojtou jsem začala až v roce, on zatim na nočník nechce, takže s plenou bude běhat ještě asi hodně dlouho...
@michamicha mě mareček taky v roce nechtěl sedět nahatej na nočníku, jen chvíli v oblečení a už tam sedí jak přibitej, dej mu třeba týden pauzu a zase zkus a pak zase a on se jednou chytne
car, díky za návod, mám nasyslený vlny z vlnapu a toptexu a pletení mě neba, tak to budu muset všechno sháčkovat :D
@daisyr ta tabulka na přebytky z mylly, to ti máme psát do IP nebo to pak odemkneš, abychom se popraly mezi sebou? 😀
@daisyr no já čekám ze Strimy přes měsíc na mail s odpovědí, jestli mají to, co jsem si objednala, nachystáno, ať tam nejedu zbytečně ☹ Pouze došlo potvrzení objednávky - automatem - a mělo následovat něco o dalším postupu a houby...Uvažuju, kde ty kony mám objednat jinde...nebo pro ně zajet...@ivuska.h Biltex kony má? A jak jsou drahé? Nechce se mi tam, ale potřebuju šít i jinou barvou než jen černou a bílou...
@caramilla takže raději ze strimy nic, i to co je skladem? hm.. ceny mají jinak fakt pěkné 🙂
Fotečky super zimní, dnes jsem ještě ven nevylezla, ale je to tu vše ojíněné a mhd říkal, že na kopci (miním mezi Jbc a Studnicí) už to je vůbec zimní 😉 Tak se máme na co těšit... já chci jaro! 😠

@caramilla
@ngvadi já teda taky papírovku měním po 2-3 hodinách, protože Vojta si vždycky jen učůrne a kdybych mu jí měnila po každym učůrnutí, tak to by všechny prachy padly jen na pleny ☹ látkovky teď dost často bojkotuje, on se vlastně vzteká i u oblíkání jako takovýho 🙄