icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
24. nov 2011

@caramilla jeziiis, co to je? to je jako sniiih? 😀 😀 😀

medvi11
24. nov 2011

@daisyr ono co je na eshopu skladem, skladem vůbec být nemusí, bohužel ☹
Já objednávala jen to, co je skladem...hahaha a doma mám velký kulový 😀

caramilla
24. nov 2011

@daisyr Bydlíš v horách a nemáš ráda zimu? 😀 😀 😀 Proto já v horách nebydlím 😀
No, tohle je přímo ze Studnice 😀
Ve skladě na Strimě mají bordel! TO, co mají, že je, tak někdy není, bacha na to! My právě před 4m objednávaly taky to, co bylo skladem:(

medvi11
24. nov 2011

@caramilla to je krása, ty ojíněné stonky - tráva...nebo co to je 🙂

caramilla
24. nov 2011

@terezita Námraza. Psala jsem bráchovi, že je vidět, že je hodně vlhko 😀 Fakt krásně umí mráz kreslit, co? Kam se hrabeme, jdu to zabalit 😀 😀 😀

daisyr
24. nov 2011

@michamicha To jsem tam zatím vytvořila a dopsala, co se tak nějak muselo objednat navíc, uvidím, věřím, že z mylly dorazí vše vpořádku... Chtěla jsem to nechat na rozebrání, až mi to přijde (ještě jsem nic neměla v ruce, tak třeba bych si i něco navíc nechala pro sebe😉 Ale když se ptáš, tak pokud se ti něco líbí, písni IP. Tabulku otevírat nebudu, ať se mi to tam nerozhází.

medvi11
24. nov 2011

Až budu velká holka, vrhnu se na vlastní výrobu knoflíků:

daisyr
24. nov 2011

@michamicha jo, ještě jsem ti chtěla napsat, že teda nebude trikot ainotar, takže máš přednostní právo si vybrat místo toho něco jiného 😉

medvi11
24. nov 2011

tady je celá galerie knoflíků...
http://hyenacart.com/stores/TessaAnn/index.php?...

terezita
24. nov 2011

@medvi11 hele ja si na to fimo koupila nekdy pred 2 lety.. ale jeste jsem se k tomu nedostala. pockej za tyden caramilla napise, ze jde zkusit udelat knoflik a pak jich naseka tak 100 za hodinu.. 😀 😀 😀

vdovec
24. nov 2011

@caramilla teda krásný foto z Jizerek..
nechceš si dát to pýžo do alba, bych řekla, že tohle ti nesmáznou 🙂))).. snad první věc, co ti nezávidím 🙂

lenasss
24. nov 2011

tak první motýlková kapsovka z PULu od crawler je na světě 😀

lenasss
24. nov 2011
daisyr
24. nov 2011

@lenasss ty jsi rychlík, vypadá to moc pěkně, to máš vlastní střih?

mehlo
24. nov 2011

@terezita jo taky to tak vidím. A já se budu stále piplat s prvníma ponožkama pro mhd

ivuska.h
24. nov 2011

@medvi11 Ayarina je levnější -- http://www.etsy.com/shop/ayarina 🙂

ivuska.h
24. nov 2011

@medvi11 Mají hodně barev Belfilu 120 skladem, i Asfil. Kolik stojí MO, to nevím...

caramilla
24. nov 2011

@medvi11 @terezita Fimo nemám ráda, má takový moc křiklavý moc výrazný moc základní barvy 😀
Všechno z toho mi přijde takový plastový, nevím, prostě fimo fakt ráda nemám.Švagrová ale z fima dělá a přinesla mi teď krásný barevný knoflíky. Ty jsou celkem ještě hezký, když si odmyslím, že jsou z fima:D Chystám se jí je na něco našít pod stromeček.
Ale když vezmu to, co se za knoflíky prodává na děti v obchodech i u stoklasy, tak jsou ty z fima překrásný! Nebo jinak - kdybych měla ráda dětský knoflíky (jako, že nemám:( ), tak tyto jsou fakt super!

@vdovec Teď nevím, jestli se mám urazit? 😕 😠
Já jsem nikdy nebyla pyžamová, ale máme chladnej barák a přišla jsem pyžamu v zimě na chuť, ve všem jiném mi táhne na kolena 😖 A pyžamo sice není sexy a není krásný, ale je takt moc příjemný a obrovský, takže nikde v noci neškrtí. Já jsem z něj nadšená upřímně řečeno víc než ze svý designovaný softshellky 😀

Mimochodem dneska poprvé jsem v ní nebyla spocená jak debil. Včera mínus 2, já tenkej svetr z příze (Takže nic hřejivýho) a softku s paropropustností ty 3000 a fakt jsem byla mokrá všude, přijde mi, že to vůbec nedýchá 😖 Máte někdo na sobě srovnání? Já si asi ušiju ještě ze softu z baleriny pro sebe nebo co 😀 Manža má z baleriny a je nadšenej... 😠
Dneska jsem šla na hodinu s Jasmí ven, to bylo něco, rychlost šneka, šlápla do každýho ho... na každý ho... si sáhla, za ruku odmítá, válí se vzteky po zemi a maminka zmrzlá jak to rozšláplý psí ho....

caramilla
24. nov 2011

@lenasss Moc hezká kombinace barev!

terezita
24. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀
a jen omylem jsem klikla na dum latek a asi se neudrzim a zase tam budu muset trajdat.. 😝 http://www.dumlatek.cz/fleece-potisteny/4589-fl... 😵

caramilla
24. nov 2011

@terezita omylem, jo???? 😀 😀 😀 😀 FLíz teda bombovej!
Kamarádka dneska volala z Prahy, že by chtěla nějakej obchod s obyčejnejma látkama (zbláznila se ze mě a že začne taky šít, zatím šije rovně🙂 - tak jsem ji poslala k Mrázovi - já jsem sviňa, co? 😀 😀 😀

@mehlo Hele, to musíš napsat jinak - můj mhd má tak velkou nohu, že už mu měsíc pletu ponožku 😀 😀 😀 Jako ponožku bych asi nikdy neupletla, ale chystám se na tu rukavici, jetli to zvládnu. Mamka to uměla, tak třeba mě to naučí 😀

caramilla
24. nov 2011

@terezita mě se líbí i tento:
http://www.dumlatek.cz/fleece-potisteny/4592-fl... Divočina 😀

terezita
24. nov 2011

@caramilla no fakt omylem.. mi od nich prisel mejl a tak jsem tam klikla.. 😀 on je to medvidek, takze to bude uuuzasne na omak urcite 😅
obycejnejsi latky u mraze nejsou, ten se ted specializuje na us - michaela millera..
obycejnejsi je flex-tex..

terezita
24. nov 2011

@caramilla zvracim! 😀

caramilla
24. nov 2011

Tohle chci umět!
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=379
Kdysi jsem si myslela, že v důchodu se naučím plést, ale teď vím, že za
A) se důchodu nedožiju
B) I kdyby, budu mít revma v prstech
Takže se to musím naučit teď 😀

caramilla
24. nov 2011

@terezita no jo, mě to nedošlo, promiň, ono je to do růžova ta oranžová, co? 😀 😀 😀 😀

terezita
24. nov 2011

@caramilla ty mam doma troje. jedny jsem si koupila, dvoje dostala darem. a krasne pruhovane. by se mi to taky nevyplatilo plest.. 😀

caramilla
24. nov 2011

@terezita já vím, však tak jsem to myslela, obyčejný látky prej 😀 😀 😀 😀 😀
Už jsi poslala můj balíček? Že bys mi mohla kus médi přibalit 😀 😀 😀 😀 (když půjdeš v kukle, tak se za růžovku ani nemusíš stydět - jednu velkou, co měla být pro Jasmí mám na půjčení 😀 ) A vlastně jsem blbá, chtěla jsem si půjčit nějaký střihy od tebe 😠

caramilla
24. nov 2011

@terezita tak teď mi taky od mráze přišel mejl 😀

alinn
24. nov 2011

Ahoj 🙂 prosím vás máte někdo ze ŠD ten Bambusovo - konopný flís český? Jak to vypadá?