Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to byl pokus o vtip 🙂, asi blbej.. ale fakt to pyžamo vypadá děsně 🙂)).. ale věřím, že je z hlediska funkčnosti úžasný.. ale to z fotky není vidět. A jak jsi několikrát zminovala, že ti všechno z alba mažou..
Se chystám si šít pyžamo a aby se z něj dalo lehce kojit.. tak asi proto mě tak zaujalo.
@caramilla :D téda..máme hlavně konec s rychlým internetem...takže vás tu občas sice čtu (aby mi něco neuniklo 😎 ) ale neúčastním se protože jsme net rušily hlavně kvuli tomu abych u něj furt neseděla a dělala i něco jinýho (třeba šila) :D tak se musím krotit :D
no a s tím flísem..mě jde o to, že jsem si ho koupila..teď dorazil domu..a já jsem taková rozčarovaná..vypadá to jako počesanej výplněk..a tak nevím jestli to má být jako ono nebo se spletli 🙂
@lenasss SUPÉR - na plíně vypadají motýlci skvěle! 😉
@caramilla teď koukám, jak to @vdovec napsala drsně 😀 asi to tak nemyslela😉každopádně já jsem pyžamářka taky - taky chladný barák, takže sice jsem totálně antisexy, ale zato je mi parádně a teplíčko 😀 a manža stejně na žádný košilky a satének není 😀
@animal - supr, vyzkoušela jsem metodu - střih přišpendlit k látce a vystřihnout a bomba - je tomnohem rychlejší a mnohem přesnější - už mi tolik nelítaj centimetry jako když jsem malovala neviditelnou křídou - díky! 🙂
a mikinu pro manžu udělám tak, jak radíte - chlupy berana dovnitř a ven teplákovinu bordó 😉 je to určo nejestetičtější varianta 🙂
@daisyr kdypak dorazí mylly? já jsem si nic neobjednala v touze ušetřit, ale zjistila jsem, že brutálně potřebuju patenty...budou přebytky?
@alinn S netem to chápu a OBDIVUJU - mě kdyby někdo šáhl na wi-fi, tak bych umřela!!!! 😀 😀 😀 Fakt jsem závislák a teda potřebuju to i k práci, já bych bez něj neudělala nic. Ani třeba nic neuvařila, všechny své recepty mám na svém blogu, já bych ani neudělala knedlíky bez wi-fi. Teď mám nově net i v mobilu 😀 (Závidím Ivušce, že dočítá v posteli) - ale na mobilu číst MK nejde, to je o nervy, takže je mi to k ničemu 😀
Ten flíz - hele, jestli jsi nikdy neviděla žádný flíz tohoto typu, tak to se nedivím, že jsi překvapená, je to opravdu spíše počesaný výplněk, to máš pravdu, to je správně. Konopný flíz není vůbec nic na omak (ten původní nebyl), ale teda saje jako drak a skvěle schne (mě přijde na to jak saje, že výborně schne) a je tenulinkej - takže úžkej zadeček. A bezkonkurenční na vložky dámský!
Tak se občas vynoř jenom třeba pápá, ať víme, že žiješ 😉
@vdovec Aha 😀 Jsem to dneska dostala, tak jsem nějaká divná, a taky nevyspalá... 😀
Jinak s tebou souhlasím, je děsný, vytlemený. Oblečený vypadá líp, ale rozkrok je někde u kolen - no aladinky jsou moderní, ne?
Tak mám dát pokus do té galerie, možná za vtip by to stálo 😀 😀 😀 Jinak já se ho teda pak časem chystám nabídnout i na prodej, tak to je k zamyšlení, jestli neušít radší něco fotogeničtějšího 😀 😀 😀
@alinn 😀
@crawler Tak mikinu už teď závidím!!! Já měla pro sebe v plánu taky berana dovnitř a flíz teda ven, ale odkládá se na neurčito 😠 (až se naučím plést ty rukavice 😀 )
Ad mylly 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ty nám teda dneska a včera odhaluješ své soukromí s mhd, já se bavím 😀 😀 😀
S Flerem člověk úplně ztrácí motivaci cokoliv se naučit 😠 😠 😠
http://www.fler.cz/zbozi/panske-odklapeci-palca...
@caramilla Ad Caramillino pyžamo -- ono kdybys to před focením trochu polechtala žehličkou, hned by to vypadalo líp, nebo třeba poskládané na zemi a ne takhle pověšené 😀 Na ženské nálady doporučuju EO jasmín nebo růži, dělá to fakt zázraky, aspoň teda u mě, když mi pijou krev děcka a tak. Teď mám teda pár měsíců pokoj, ale než jsem otěhotněla, fakt to pomáhalo dobře. Já když mám ráno divný pocit, raději ani nezačínám šít, protože pak když se mi něco nedaří, děsně se vytočím a děcka to vycítí, taky si trochu přisadí a pak jsem odpoledne zralá na blázinec.
Jinak mi dnes přišly ty nové bambusové proužky ze ŠD, vypadají moc hezky, extra jemný matroš, tak teď vymyslet, co z toho ušiju, šití bude zatrest, jednak sesadit ty pruhy a pak jak je to takové jemné a tahavé... Pak tu mám to nové froté z barevně rostlé biobavlny, to je úžasné, z toho bude něco na mimino. No a pak ten nový rib z barevně rostlé, smíšené široké proužky, moc hezké a opravdu lepší co do tahavosti oproti starému oboulícu, snad z toho vyjde na pyžamo pro manžela.
@crawler Esenciální olejíčky, dobré zdroje např. http://eone.cz/eshop.php?menu_id=72 nebo http://nobilis.cz/katalog/etericke-oleje-56.
Grrr...a zase je to blbě otočený ☹
Větší a správně otočené zde:
http://medvidka.rajce.idnes.cz/moje_vytvory/#P1...
a dál...za tím jsou Jiříkovy softky z kalhotového softu.

@alinn na tebe jsem zrovna včera myslela, kde je ti konec 😉 Zatím nemám, nasyslila jsem si ještě ten starý, když Terka hrozila, že dlouho nebude 😀