icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
24. nov 2011

holky vy jste toho zase nakeckali 😀 Já vas fakt nestíhám dočítat a prdím to 🙂 mi byly dneska na očkování naštěstí malý usnul, tak jdu něco pošít ale asi to nebude trvat dlouho než si mě malý povolá do postýlky

papajka7
24. nov 2011

ahojte
tak dnes som si bola po softshel 😵 ,noo,len co teraz? 😕 😅 😀
ten tyrkys je riadne ziarivy,som nakupila pre celu rodinu,ale asi nieco rozpredam ked ste ho zacali neako hanit 😖 ,ze sa neda vyprat,dnes citam od teba
@caramilla ze nedycha 😕 ,inac je krasny ziarivy 😵
a mam tu aj ciernu kalhotovinu,a tam sa mi zase zda,ze nema sportovy vzhlad,ja by som asi s toho usila kostym 😅 ,ale mozno na hotovej veci to tak slusacky nebude vypadat 🙂
este dotaz,ten softshel sijete normalnou patkou,alebo tou speci kracajucou,stale mam nutkanie si ju zadovazit,tak ci to mam spachat teraz,alebo to pocka...

palosek
24. nov 2011

Jsem dnes došila žabkovou kapsovku 🙂 , jen mě mrzí, že ty žabky nevyjdou tak nějak uprostřed ☹ .Ještě jsme ji nestihli vyzkoušet, tak snad zítra. 🙂

palosek
24. nov 2011

@papajka7 Já mám ten tyrkys taky ...a děsně se mi teda líbí 😀 Nejstarší dcera čeká 😀 na bundu. Myslím, že nebudeš mít problém ho prodat. Ale ten zelený soft mě zklamal ☹ ...Ale využijem všechno 😀

ivuska.h
24. nov 2011

Aby se tu dnes nebohá Caramilla neztrapňovala sama se svým pyžamem, hodím svůj skvělý autoportrét v novém kojitričku. Od včerejška doznalo jistých změn v lemu výstřihu, za krkem jsem to udělala širší, takže teď už mi to nepadá z ramen (napoprvé jsem to blbě promyslela a vypočítala a uřízla lem moc úzký). Na fotce je též možno pozorovat naše úžasně čisté zrcadlo v koupelně 😀 A takhle zelenou barvu obvykle nemám, to jen ty kachličky nějak oblbly foťák a nepodařilo se mi barvy moc vyladit.

Ovšem na oplátku požaduji foto Caramilly v pyžamu!

papajka7
24. nov 2011

@palosek ved aj mne sa velmi paci,ja som si ho nakupila az 4,5 m,ze vsetkym,ale zatial asi skusim na mne a potom uvidim,este mam sivy,ale moc sa mi nepaci otien,ale ten pojde pre manzela,a deti tak bude sluzit super na nom nic nebude vidno 😉

papajka7
24. nov 2011

@ivuska.h vau ved to kojo triko vypada uplne fantastikus 😵 ,a si dokonale zladena s kachlickami 😉

ivuska.h
24. nov 2011

@palosek Moc hezká! Ty žáby jsou holt na plínky asi moc velký vzor 😒

palosek
24. nov 2011

@papajka7 neplánuješ ty dvě barvičky nějak zkombinovat? Třeba aplikace 😀 ...Ta šedá bude pro dítka praktická 😀 😀 Já jí mám taky více 😀

ivuska.h
24. nov 2011

@palosek Ten zelený je totiž takový divně tmavý, jak tam prosvítá tenčerný flís zespoda... Já teď budu muset ušít ještě jedny softky Klárce, její loňské do pasu jsou jí už krátké a jinak má jen lacláče, což se mi ještě na toto počasí zdá moc a navíc musí mít apsoň dvoje, aby měla do školky a na střídání... Tož přemýšlím o barvě, mám tu ještě tm. modrou (z té jsem teď šila na syna od kamarádky, super nešpinivá barva) a obě oranžové. Budu to dělat jen jednobarevné a bez kapes, protože už se mi s tím nechce s...

palosek
24. nov 2011

@ivuska.h tričko se mi fakt líbí 🙂 .Pěkně sladěné barvičky,...no jako vždy. 😀 Ty že jsi skoro před porodem??? 😨 Dobře to maskuješ 😀 😀

crawler
24. nov 2011

@lenasss měla jsem jich vzít víc...taky - sobě jsem nechala jen ten úzkej pruh - odstřižek 😀

palosek
24. nov 2011

@ivuska.h ...no já Danielce ty první ušila s trochu krátkým sedem na látkovku 😒 Tak příště budu taky šít jednobarevný (mám tu fuchsii - počítám se zaneřáděním) a bez reflexní pastulky...sice jsem jí nakoupila 😕 dost, ale bez ní to bude taky rychlejší.
Nedoporučíte mi nějaký střih z Ott. na soft.kalhoty - vel asi 114 (pro kamarádku). Díky 😉

papajka7
24. nov 2011

@palosek ved teraz uz neviem co som to vlastne chcela 😅 ,cely cas som planovala co ,komu,ako usijem a ked to prislo domou,tak som to pekne ulozila ku ostatnym latkam a a a neviem 😅

@ivuska.h tak tmavo modra by sa mi tiez hodila 😉

ivuska.h
24. nov 2011

@palosek Barvy jsou z nouze ctnost, mělo to být celé z té látky s jablkama (Mylly, http://www.myllymuksut.com/strech-terry-prints-...), jenže to nevystačilo, tak jsem si vypomohla bambusovýma pruhama (http://www.myllymuksut.com/bamboo-stretch-terry...). Fakt jsem si teď ty froté trička zamilovala, jak mám ještě to jedno hnědé s kytkama, je to takové teplé a příjemné. Pod to merino košilku a konečně doma neomrzám 😀 A asi ušiju z té samé barevné kombinace i na mimino, aspoň budeme sladěné při tom kojení 😀

No břicho na mě moc vidět není, zvlášť takhle zepředu, při mé výšce (180 cm) se to holt ztrácí, kdybych měřila metr šedesát, vypadalo by to jinak.

sinala
24. nov 2011

@caramilla taky mám ten fusak a čistím jen v čistírně, ale mám 3. dítě a čistila ho jednou před narozením prvního.

ivuska.h
24. nov 2011

@palosek Já mám teď tu nažehlovací a nemůžu si to vynachválit, proti našívací fakt rychlo akce.

papajka7
24. nov 2011

baby a co tu kracajucu patku kupit ci nekupit? 😕 sijete s nou soft?ci ju na to netreba?

crawler
24. nov 2011

holky dotaz - právě šiju z veluru a opět nemohu trefit napětí ☹ pořád šteluju a prd - bud jsou uzlíky dolní nitě na lícu a nebo je dolní nit děsně volná...jak tomám zatraceně naštelovat? minule jsem měla děsný problém i u fineribu i u pulu ...šmankote - to je na šití to nejhorší...já se do toho pak tak zamotám a už ani nevím na jakou stranu točit kolečkem 😠 🙄 ...

a ještě jedna technická na kterou pořád zapomínám...mám ten elektronický brother - @ivuska.h - mažou se tyto stroje olejem? v návodu ani zmínka a někde v textu bylo napsáno - nepoužívat na mazání olej - takže co se týče údržby to znamená jen občas vysát??? 😅 díky!

ivuska.h
24. nov 2011

@palosek Pro tu kamarádku jsem právě tuto velikost šila, použila jsem 2009/1/21 a ještě jsem si to ulehčila tím, že jsem nohavice střihla vcelku (boční šev je rovný, takže bez problémů) a právě do toho boku nažehlila tu reflex. pásku. Takže fakt rychlovka na ušití. Ty kapsy jsem samozřejmě vynechala, udělala jsem tam jednoduchý typ bočních kapes, z toho samého čísla, střih č. 25.

sinala
24. nov 2011

@ivuska.h moc pěkné, taky by se mi hodilo 😀

ivuska.h
24. nov 2011

@papajka7 Nemám ji a soft šiju bez problémů.

ivuska.h
24. nov 2011

@crawler Jo, mažou, teda pokud ten olej neztratíš jak já 😖 S tím napětím je to divné, to by nemělo dělat, já ho prakticky nikdy neupravuju... Nemáš tam fakt dole nějaký bordel? A máš dobře navlečeno? Debilní dotazy, ale někdy se stane a člověk se pak diví... Jako já před pár dny. Začnu šít na OL a děsně divně to mlátí, tak jsem se vyděsila, že je stroj v čoudu... vše jsem vyvlíkla, navlíkla, vysála binec a furt to mlátilo, steh vypadal normálně... No a pak jsem si všimla, že mám napětí všech nití vytočené na maximum 😠 😠 Příšera č. 1 se posléze přiznala, že s těma kolečkama točila, protože jsou na nich hezká čísílka 😀

papajka7
24. nov 2011

@ivuska.h dakujem som rada,nateraz som usetrila,ale je v zozname ziadanych nutno potrebnych veci 😀

medvi11
24. nov 2011

@ivuska.h tak ten samý střih jsem šila dnes Jiříkovi, jen to má dole do gumy 🙂 a kapsy teda jinak...originál má taky, z elast.tenké rifloviny i s kapsami 🙂

palosek
24. nov 2011

@ivuska.h jj, dík za střih, bez toho bočního švu se aspoň lépe nažehlovala ta páska...už jsem ji taky doma zkoušela 😀 Tčičko se mi líbilo i to s těmi květy...příští Mylly obj. bude brutááálnííí. 😀

medvi11
24. nov 2011

@ivuska.h tričko sympatický!

palosek
24. nov 2011

@ivuska.h jé to je super 2009/1...jsem měla vyhlídnuté už kvůli jinému střihu...paráda 🙂 🙂

crawler
24. nov 2011

@ivuska.h tričko nádherný ! no holt profik 😉 smekám...můžu ještě next technickou? když mám střih na dětské gatě - tak jak ho upravit, aby byl sed na látkovou plenku? kde ubrat kde přidat? - ty velurový kalhoty jsou poddajný, takže i v látce ok, ale toho softu se bojím a nechci to zkydat :-/

ivuska.h
24. nov 2011

@medvi11 Jo, dole jsem taky dělala do gumy. A předevčírem jsem šila Klárce klasické kalhoty i se zipem (premiéra) a tak, celkem se povedly na to, jakou jsem z toho měla hrůzu. Ještě tam namlátímknoflík (s kamínkem 😀 ) a pak dám fotku.