Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h tak v tom případě ještě jedna debilní otázka - kam olej kápnout? u předchozího jsem ho kapala do drážky člunku, ale tady nevím kam, když je tam plastová cívečka...a olej jsem teda u příslušenství neměla, ale mám ještě od toho starého stroje...a máš rech, že to divně mlátí, zítra to vysaju, přeci jen, z veluru je hodně bordelu, tak možná, že už od těch gatí...a předtím jsem šila flís, to bylo taky dost prachu...to bude dost možná tím, díky za tipy, uvidíme...😉
@crawler http://sewmamasew.com/blog2/2007/09/modifying-p... tady to máš od ne-tatara 😀 Ale jak říkám, zvýšit sed většinou stačí (3. obrázek).
Ahojte, už dlhšie si vas tu citam a kukam vase vytvory, su fakt nadherne a vy ste tak sikovne, chcem sa vas opytat na nejaky strih na latkovku ale nejaku taku na sposob jednorazovky(kvoli MM) viete mi poradit?A aky je najlepsi material na kazdu vrstvu, pripadne kolko si mam coho kupit ak chcem skusit najskor usit aspon jednu, este nie som taka zrucna 😀
inak s tymi 3 jednorazovkami denne mate pravdu-chudata deturence, my mame spotrebu tak cca 10 plienok denne+2 na noc
@palosek žáby se mi nelíbily ten PUL na Mylly, ale na plence teda super! mě se právě LÍBÍ, ŽE TO NENÍ UPROSTŘED!
@papajka7 soft normo patkou
@palosek zelený soft je krásný, u mě teda jde mezi matkama totálně na dračku, zelený a hnědý!
@ivuska.h Ty vopice!!!!
První jsem se radovala, že jsi opravdová kamarádka a že mě v tom nenecháš a když jsem si přečetla tu poslední větu!!! 😠 To se nedá srovnat tvé sexy bříško v kojícím hezkém tričku a mé tlusté poporodní vytahané břicho v mega pyžamu, nevyžehlitelném, s rozkrokem u kolen??? Hele, to si stačí představit, ne? 😀 😀 😀
@seminkads nejake info, strihy, navody a tipy najdes na mem blogu: www.ekozahrada.blog.cz
@ivuska.h no, tak hlavně nebude vidět v pyžamu, co je XXXXXXL, ale bude to vypadat, že jsem tlustá celá 😀 😀 😀 😀 A ty mi pak ve finále řekneš, že bych ho měla pomazlit žehličkou než se vyfotím a fotku zveřejním? 😀 😀 😀
Btw. stačilo by trošku pomazlit zrcadlo a určitě .... 😀 😀 😀
Jo, díky za tu fotku, konečně mám z tebe respekt a představu o tvé postavě, už ti těch 180 cm věřím, hlava mi přijde teda normální 😀 😀 😀 Ale z drobotin tě mažu 😀 😀 😀
Holky sem v p..... 😢 Dovezli nám dneska přebalovcí komodu a nemůžu na ní najít žádnou přebalovací podložku. Rozměr šířka 80 (není problém), ale délka je 64 max. A takového jsem nic nenašla. Zřejmě budu muset něco ušít. Co byste daly dovnitř? Nějakej molitan?A na to něco nepromokavého? 😨 Mám náladu pod psa, takovejch peněz to stálo a budou s tím starosti...
@boudova Hele, zkus si dat inzerat, ze koupis takovou podlozku. Nekdy se daji na inzerat koupim sehnat veci, ze bys neverila 😉 A hlavne si tam napis, at ti nikdo nenabizi jiny rozmer, nekteri lide jsou magori....
A jinak treba i nejake dute vlakno nebo drt by mohla by dobra, nebo i ty polystyrenove kulicky a nebo treba pohanka:D
A na to treba to nepromokave prosteradlo, co ted uz zase na SD je 😉
@boudova Takováto klasika by se ti tam vešla, ne? http://www.baby-eshop.cz/prebalovaci-podlozky/p... Holt bys měla třeba za hlavičkou kousek volného místa, to se i celkem hodí na odkládání věcí...
@boudova http://www.baby-eshop.cz/prebalovaci-podlozky/p... Přesně tuto máme...
@ivuska.h tričko opravdu krásné. Líbí se mi takto více, než kdybys jej měla celé jablkové. Pěkně zkombinované. Odkud máš střih??? Ušila jsem si teď obyč triko a chtěla bych třeba i tento výstřih, ale nemám střih ☹
samozřejmě že fotku trika časem dodám, jsem líná 🙂 a taky jsem dodělala 2 kukličky a jsem z nich nadšená, protože se mi to povedlo vyladit více do čela.
@animal Střih je upravený z trička z letošního dámského Ottobre z podzimu, střih č. 4. Podle neupraveného je šité to moje hnědé tričko (https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ivuska.h/alb..., jen výstřih jsem lemovala jinak). No a to překřížení jsem si prostě sama nakreslila, kupodivu to vyšlo hned napoprvé, až na ten omyl s šířkou lemu.
Je to tahle komoda http://www.malvik.cz/Vse-k-prebalovani/prebalov..., píšou tam 70, ale kecaj, je to 64.... 😢
@ivuska.h Jo jo, taky mi to napadlo - teda mého muže - ale má to po stranách vyvýšené dřevo a navíc to asi nebudu mít ze stran přístupné - z jedné strany stěna z druhé postýlka....achjo. Proč jsem si to líp nepromyslela nezměřila - já mám mozek už někde na procházce a to ještě nejsem ani doma na mateřské 😖
😀 😀 😀
bude tu fotka caramilly v pyzamu?? 😅 to se uz tesiim!!
jako ja sednu na chvili za stroj a zase nestiham docitat. prdim na vas 😅
a caramillizuju. jinymi slovy magorim 😀
@medvi11 tak jsem to hodila do alba, ale nevim, jestli tam je toho videt vic.. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
vlnky jsou z filcu a ctverecek je zmensenina te hrusky z latky, co je vsita v kapsach.. jen mi dneska poprve chybela ve vybave zuzu latka, bo pod tou hruskou mela byt ruzofka.. 😅

@crawler Stačí přidat směrem k pasu, prostě si nad čárou, kde mají gatě v pase končit, udělej novou čáru o pár cm výš a zbytek k tomu dokresli už jen rovně. Vysvětluju to tak tatar, co? 😀 No prostě jen aby to sahalo výš v pase, to většinou stačí.