Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
fuuu, ste sa nejak rozbehli, nestiham vas docitat. Dnes som skusala sit nejake aplikacie, ked ste ma navnadili, na majstrov (@terezita , @caramilla, @animal, @ivuska.h a dalsich) si vobec netrufam, ale mozno nejaka 5-4 skupina by to mohla byt. Obdivujem vasu sikovnost. Fotenie tiez neovladam, tak prosim o zhovievavost. Prve uz asi pol roka planovane tielko z bavl. aksamitu SD, osuska z farebneho bamb. obojstr. frote SD, lemovka zo Stoklasy od @caramilly . A teraz uz balim, lebo zajtra vstavame na plavanie. Dobru noc vsetkym.
baby ja som stale nad tym softom,chcem si usit tu skriatkovsku ala caramilla ,takze mam tyrkys ,co sa naviac k nej hodi ako kombinacia?ja uvazujem nad ciernou,ale kvietocky cierne..no 😖 ,mozno ina aplikacia... boze ja dnes znova nezaspim 😅 celu noc ma bude matat 😀
@macin73 ja kupovala stroj u ragosu a spokojenost. byla to rychlovka, asi za 3 dny byl doma.
maji tam i ten tvuj http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc... na tom shopu sicistroje objednavame nite a spol., ale teda trva jim to vecnost.. 😅
jako ja myslim, ze nic moc extra k tomu nepotrebujes. jen bych asi vzala takovych 10 civek, abys nemusela furt premotavat barvy. jinak az casem zjistis, jestli nutne potrebujes nejakou extra patku (ja siju furt s tou jednou a vystacim si 😀).
@mooncaa ty jsi prdlunk 😅
@papajka7 ja mam k tyrkysove rada cervenou.. 😵
@terezita Krása jako vždy, to už snad ani nemá cenu komentovat. 😀
@ivuska.h Tričko úžasný, to bych brala i pro sebe. Přijímáš objednávky? 😀
@medvi Gatě super, moje oblíbená barevná kombinace. 😵 A knoflíky rozhodně zařaď do plánu výroby, už teď se hlásím, ty na obrázku vypadají dobře. 😉
A teda vůbec vás tu nestíhám. Na to jak jste výkoné v šití, tak nějak moc plkáte. 😀 😀 😀
a jdu udělat hají. Dneska se opět šití nekonalo, měla bych se nad sebou pořádně zamyslet a nečumět celý den jen na net
Ha, další stránky, další nabídka.... uááá, já si snad nevyberu!!! Co tento? http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc.... A fakt se omlouvám, jestli tím otravuju. Jo, a ty cívky jsou nějaké univerzální? A nitě, je jedno, jaké koupím? To je věda.... 😕. DĚKUJU!!!!
ahoj, tak jsem zkoušela ušít ty rukavičky z flízu a asi jsem fakt pako, ale nějak jsem nepochopila jak mám ten vnitřek přišít k té vnější vrstvě 😅 3x jsem to párala a nakonec to ušila bez tý vnitřní vrstvy 😝 zejtra zkusim znovu, ale prostě to fakt nechápu jak to mám přišít a pak otáčet z rubu na líc 😅
vy ste toho naplkaly, to je děs 🙂 já nakonec vyhrabala relativně slušňáckou sukni, tak jsem nebyla na pemiéře za úplnýho barbara, jen trochu za hastroše, páč sukně je vel. 40 a já mám momentálně 34... takže to, co má bejt v pase, mi drželo za boky :D
švadlenky, vy se teda činíte🙂 obdivuji trika, mikiny, plíny......já se teprve učím a tak jsem dneska dala jen povlak na polštář a povlak na podnožku.🙂 Nicméně na pliny se už třesu, jenže chybí mi základní příslušenství.... 😕
Můžete mi poradit kde sehnat a jaké kleště na plastové patentky? a náhodou na ty kovový druky, který jsou na oblečení neexistují taky nějaký kleště? tlouct do nich kladivem mě už nebaví 🙂 😎
@brego kleste maji na sijemedetem. joo, kladivo je taky muj vecny nepritel.. 😅 ale em. ma vzdycky vanoce, kdyz do tech druku mlatim a pak je to najednou funkcni a ona muze zacvakavat 😀 ma me za carodejnici 😉
@ivuska.h tak nadejne, jo?? 😀 😀
@macin73 na uplety nite polyesterove, na bavlnu bavlnene.. ale polyesterkama muzes sit vsechno.
ve strojich se nevyznam, tenhle ma myslim ivuska a malyprcek.
@michamicha bych to sesila z rubu, na vnitrni vrstve nechala kousek nesesity, otocila a dozasila..
@brego jééé, myslíš něco takového http://www.ebay.co.uk/itm/Plier-4in1-KAM-Snap-1... už jsme dvě, co je chceme, tak pokud by ses přidala, vyšlo by poštovné zase o kousek výhodněji... případně ráda mrknu, co odpoví zkušené šičky 🙂
@macin73 V tom sicistroje (Strima) nikdy nic nekupuj! 😀
@pupies000 Teda osuška je krásnější než ta moje!!!! Žába je fakt super! Já jsem byla líná, tak jsem tam prdla jen ptáky 😀
@papajka7 K tyrkysovému softu se mi nejvíce líbí tmavě šedý soft... Ale kytky na něm můžeš mít jakékoliv, já mám zelené, modré, fialové🙂)) Hnědá k tomu taky hezky jde, ale mě se víc líbí ta šedá.
@brego Na plastové patentky kuk na ŠijemDětem do plenkové galanterie. I na kovové existují kleště, ale já je nemám. A nevím přesně na jaký typ a tak...
Teda tady se dneska plká, to je STRAŠNÝ!!!!
Já jsem sneska neušila ani čárku, nestřihla ani vlákýnko a neuháčkovala ani neupletla ani milimetr 😀 Celý večer evaluuju jeden projekt, zítra musím celou noc dělat grafy, abych to už odevzdala, dneska si na ně netroufám, manža spí a on má děsně dobrý nápady 😀
Jo, @terezita - ta mikina ta je teda fakt totál CARAMILLIZOVANÁ! 😀 😀 😀 😀
Je fakt boží, já žárlím! 😀 😀 😀 Jako původně jsem si myslela, že to je jen obrázek, co tam ta hruška je natištěná, ale u tebe v albu jsem pochopila, že jsi se s tím s.... Ty lístečky???? To teda je i na mě moc! Jak jsi to přišila??? 😀 😀 😀 Já teda ještě furt nemám ten vliesfix, já už na něj asi ani nečekám, to nemá cenu, s tou Strimou podělanou 😠 😠 😠
Vy začínáte být s těma aplikacema nějaký dobrý, ty moje srdíčka na pyžamu, to je teda fakt level skupiny 100 😀 Ale kdo se má s. s něčím, co se nosí ve tmě??? Od 2 do 6?
Tak koukám, že ty kleštičky vycházejí na tom e-bay o DOST levněji... a jsou to ty samý, jako na SD
@michamicha ahoj, ja som na to presne tak isto pozerala ako puk 😀 ak som to správne pochopila tak sa má na stroji prišiť iba jedna polka (jedna strana rukavičky) pretočiť a zbytok ušiť v ruke ?!?!?!
@caramilla hele s tim vliesofixem poznas nove rozmery.. to je neco jako kdyz jsi zacala prisivat aplikace rovnym stehem 😀 😀 😀 jako fakt brnkacka! nechapu, jak jsem bez neho mohla existovat 😵 ja ho brala tady http://www.ivachovancova-eshop.cz a dosel mi jeste driv, nez jsem stihla prevest penize 🙂
@macin73 Já jsem už z e-bay přemýšlela nad tímto: http://www.ebay.co.uk/itm/Snap-Tool-Snap-Pressi...
😀 Paypal mám 😀
@terezita Hm, a má to levnější než na postarame se 😠 (tedy myslím, že tam to má za 8kč). Kdybych nečekala na nitě z hromady ze Strimy, tak by mi to Definitiv taky poslala asi brzo, ale mě se nechce platit 2x pošta:( Nejradši bych to celé stornovala, všechno, co jsem objednala i hromadu i postarame se, většinu z toho už nepotřebuju. Ale nedovoluje mi to morální zákon ve mě, protože to se nedělá, že 😀 Tak se budu těšit, třeba to za rok dorazí 😀
1:30 se blíží, jdu na kutě (Btw. už 2. den mám příspěvek vždy přesně 00:00, nevím, jak to dělám:D )
dobré dáno..co je to to ebay? Taky toužím po tom mít levněji něco čím budu aplikovat ty umělohmotný patentky 🙂 za 500 se přesvědčuju o tom, že to nepotřebuju.. 😀 tak kdyby to šlo..tak se přidám

Holky, tak ještě jeden dotaz... když si budu objednávat ten stroj (teď zase vyhrává tento: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...), potřebuju rovnou nějaké příslušenství? Předpokládejme, že zatím budu šít jednodušší věci - zatím se chystám na pidi rukavičky z merina, co jsem ukořistila v tabulce, co sem dala @ivuska.h (mimochodem, jak to tu chodí, když si něco takhle objednám? mám něco sama podnikat? nebo vyčkat pokynů?). Jo, a máte někdo zkušenost s tím e-shopem www-raj-siti.cz? Ještě jsem ten stroj našla na www.sicistroje-shop.cz/, mají ho tam o pár stovek levněji, ale nechci se nachytat... tak budu vděčná za případné reference... Jo, a co tedy doobjednat? Doma nemám kromě nových krejčovských a entlovacích (ukrutně drahých, ale úúúžasných) nůžek prakticky nic... Nějaké nitě jo, ale nepředpokládám, že se dají použít do stroje? Děkuji!!!!!