icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
24. nov 2011

Holky, tak ještě jeden dotaz... když si budu objednávat ten stroj (teď zase vyhrává tento: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...), potřebuju rovnou nějaké příslušenství? Předpokládejme, že zatím budu šít jednodušší věci - zatím se chystám na pidi rukavičky z merina, co jsem ukořistila v tabulce, co sem dala @ivuska.h (mimochodem, jak to tu chodí, když si něco takhle objednám? mám něco sama podnikat? nebo vyčkat pokynů?). Jo, a máte někdo zkušenost s tím e-shopem www-raj-siti.cz? Ještě jsem ten stroj našla na www.sicistroje-shop.cz/, mají ho tam o pár stovek levněji, ale nechci se nachytat... tak budu vděčná za případné reference... Jo, a co tedy doobjednat? Doma nemám kromě nových krejčovských a entlovacích (ukrutně drahých, ale úúúžasných) nůžek prakticky nic... Nějaké nitě jo, ale nepředpokládám, že se dají použít do stroje? Děkuji!!!!!

pupies000
24. nov 2011

fuuu, ste sa nejak rozbehli, nestiham vas docitat. Dnes som skusala sit nejake aplikacie, ked ste ma navnadili, na majstrov (@terezita , @caramilla, @animal, @ivuska.h a dalsich) si vobec netrufam, ale mozno nejaka 5-4 skupina by to mohla byt. Obdivujem vasu sikovnost. Fotenie tiez neovladam, tak prosim o zhovievavost. Prve uz asi pol roka planovane tielko z bavl. aksamitu SD, osuska z farebneho bamb. obojstr. frote SD, lemovka zo Stoklasy od @caramilly . A teraz uz balim, lebo zajtra vstavame na plavanie. Dobru noc vsetkym.

mooncaa
24. nov 2011

@terezita Klobouk dolů, já čumím jak puk.
Tímto jsem klesla z 5. skupiny minimálně do 20.

papajka7
24. nov 2011

baby ja som stale nad tym softom,chcem si usit tu skriatkovsku ala caramilla ,takze mam tyrkys ,co sa naviac k nej hodi ako kombinacia?ja uvazujem nad ciernou,ale kvietocky cierne..no 😖 ,mozno ina aplikacia... boze ja dnes znova nezaspim 😅 celu noc ma bude matat 😀

terezita
24. nov 2011

@macin73 ja kupovala stroj u ragosu a spokojenost. byla to rychlovka, asi za 3 dny byl doma.
maji tam i ten tvuj http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc... na tom shopu sicistroje objednavame nite a spol., ale teda trva jim to vecnost.. 😅
jako ja myslim, ze nic moc extra k tomu nepotrebujes. jen bych asi vzala takovych 10 civek, abys nemusela furt premotavat barvy. jinak az casem zjistis, jestli nutne potrebujes nejakou extra patku (ja siju furt s tou jednou a vystacim si 😀).
@mooncaa ty jsi prdlunk 😅
@papajka7 ja mam k tyrkysove rada cervenou.. 😵

stassy
24. nov 2011

@terezita Krása jako vždy, to už snad ani nemá cenu komentovat. 😀
@ivuska.h Tričko úžasný, to bych brala i pro sebe. Přijímáš objednávky? 😀
@medvi Gatě super, moje oblíbená barevná kombinace. 😵 A knoflíky rozhodně zařaď do plánu výroby, už teď se hlásím, ty na obrázku vypadají dobře. 😉

A teda vůbec vás tu nestíhám. Na to jak jste výkoné v šití, tak nějak moc plkáte. 😀 😀 😀

mehlo
24. nov 2011

@macin73 objednej ho radši v ráji šití, ten druhej e-shop není nic moc. Potřebovat budeš špendlíky, PES nitě, jehly- strečové i obyčejné, nějakej značkovač nebo křídu na překreslení střihu na látku, i když to já už taky nepoužívám střih přišpendlím a rovnou stříhám. A ty cívky jak píše
@terezita

ivuska.h
24. nov 2011

@macin73 vyčkej prosím pokynů, se mnou jsou některé věci na dlouho, zítra se k tomu snad dostanu.

mehlo
24. nov 2011

a jdu udělat hají. Dneska se opět šití nekonalo, měla bych se nad sebou pořádně zamyslet a nečumět celý den jen na net

ivuska.h
24. nov 2011

@terezita tvoji mikinu zreviduju zítra, zas docitam z mobilu a není to moc dobře vidět, ale vypadá nadějně 😀

ivuska.h
24. nov 2011

@mehlo Jojo, ty diskuze jsou mor, naštěstí se mi to teď celkem podařilo omezit, dopoledne se snažím ani nezapinat počítač a je to dost znát na produktivitě.

macin73
24. nov 2011

@ivuska.h OK, já jen, abych něco neprošvihla a neměla pak černý puntík 😎

macin73
24. nov 2011

Ha, další stránky, další nabídka.... uááá, já si snad nevyberu!!! Co tento? http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc.... A fakt se omlouvám, jestli tím otravuju. Jo, a ty cívky jsou nějaké univerzální? A nitě, je jedno, jaké koupím? To je věda.... 😕. DĚKUJU!!!!

michamicha
24. nov 2011

ahoj, tak jsem zkoušela ušít ty rukavičky z flízu a asi jsem fakt pako, ale nějak jsem nepochopila jak mám ten vnitřek přišít k té vnější vrstvě 😅 3x jsem to párala a nakonec to ušila bez tý vnitřní vrstvy 😝 zejtra zkusim znovu, ale prostě to fakt nechápu jak to mám přišít a pak otáčet z rubu na líc 😅

ngvadi
24. nov 2011

vy ste toho naplkaly, to je děs 🙂 já nakonec vyhrabala relativně slušňáckou sukni, tak jsem nebyla na pemiéře za úplnýho barbara, jen trochu za hastroše, páč sukně je vel. 40 a já mám momentálně 34... takže to, co má bejt v pase, mi drželo za boky :D

brego
24. nov 2011

švadlenky, vy se teda činíte🙂 obdivuji trika, mikiny, plíny......já se teprve učím a tak jsem dneska dala jen povlak na polštář a povlak na podnožku.🙂 Nicméně na pliny se už třesu, jenže chybí mi základní příslušenství.... 😕
Můžete mi poradit kde sehnat a jaké kleště na plastové patentky? a náhodou na ty kovový druky, který jsou na oblečení neexistují taky nějaký kleště? tlouct do nich kladivem mě už nebaví 🙂 😎

terezita
24. nov 2011

@brego kleste maji na sijemedetem. joo, kladivo je taky muj vecny nepritel.. 😅 ale em. ma vzdycky vanoce, kdyz do tech druku mlatim a pak je to najednou funkcni a ona muze zacvakavat 😀 ma me za carodejnici 😉
@ivuska.h tak nadejne, jo?? 😀 😀
@macin73 na uplety nite polyesterove, na bavlnu bavlnene.. ale polyesterkama muzes sit vsechno.
ve strojich se nevyznam, tenhle ma myslim ivuska a malyprcek.
@michamicha bych to sesila z rubu, na vnitrni vrstve nechala kousek nesesity, otocila a dozasila..

macin73
24. nov 2011

@brego jééé, myslíš něco takového http://www.ebay.co.uk/itm/Plier-4in1-KAM-Snap-1... už jsme dvě, co je chceme, tak pokud by ses přidala, vyšlo by poštovné zase o kousek výhodněji... případně ráda mrknu, co odpoví zkušené šičky 🙂

caramilla
24. nov 2011

@macin73 V tom sicistroje (Strima) nikdy nic nekupuj! 😀

@pupies000 Teda osuška je krásnější než ta moje!!!! Žába je fakt super! Já jsem byla líná, tak jsem tam prdla jen ptáky 😀

@papajka7 K tyrkysovému softu se mi nejvíce líbí tmavě šedý soft... Ale kytky na něm můžeš mít jakékoliv, já mám zelené, modré, fialové🙂)) Hnědá k tomu taky hezky jde, ale mě se víc líbí ta šedá.

@brego Na plastové patentky kuk na ŠijemDětem do plenkové galanterie. I na kovové existují kleště, ale já je nemám. A nevím přesně na jaký typ a tak...

Teda tady se dneska plká, to je STRAŠNÝ!!!!

Já jsem sneska neušila ani čárku, nestřihla ani vlákýnko a neuháčkovala ani neupletla ani milimetr 😀 Celý večer evaluuju jeden projekt, zítra musím celou noc dělat grafy, abych to už odevzdala, dneska si na ně netroufám, manža spí a on má děsně dobrý nápady 😀

Jo, @terezita - ta mikina ta je teda fakt totál CARAMILLIZOVANÁ! 😀 😀 😀 😀
Je fakt boží, já žárlím! 😀 😀 😀 Jako původně jsem si myslela, že to je jen obrázek, co tam ta hruška je natištěná, ale u tebe v albu jsem pochopila, že jsi se s tím s.... Ty lístečky???? To teda je i na mě moc! Jak jsi to přišila??? 😀 😀 😀 Já teda ještě furt nemám ten vliesfix, já už na něj asi ani nečekám, to nemá cenu, s tou Strimou podělanou 😠 😠 😠
Vy začínáte být s těma aplikacema nějaký dobrý, ty moje srdíčka na pyžamu, to je teda fakt level skupiny 100 😀 Ale kdo se má s. s něčím, co se nosí ve tmě??? Od 2 do 6?

caramilla
24. nov 2011

@terezita Jasmínka zatlouká se mnou. Když položím kladivo, tak ho hned chytne a jak to tam aranžuju, tak se to pokouší trefit, takže ve finále já před ní utíkám, aby mi nerozmlátila ruce a hlavu a ona honí patentky a má děsnou srandu z toho 😀

macin73
24. nov 2011

Tak koukám, že ty kleštičky vycházejí na tom e-bay o DOST levněji... a jsou to ty samý, jako na SD

brego
24. nov 2011

@macin73 no, to tedy koukám, ja sijemdetem je maji z a 520 a na e-bay by to vyslo do 200,- to je supr, tak jestli je budes kupovat, tak bych se pridala
@terezita Díky, už jsem je omrkla🙂 a kladivům zdar!

kryska5
24. nov 2011

@michamicha ahoj, ja som na to presne tak isto pozerala ako puk 😀 ak som to správne pochopila tak sa má na stroji prišiť iba jedna polka (jedna strana rukavičky) pretočiť a zbytok ušiť v ruke ?!?!?!

macin73
24. nov 2011

@brego tak počkáme, jestli se ještě někdo nepřidá a pak se domluvíme... akorát nemám ještě zařízený PayPal... musela bych zjistit, jak to vlastně funguje... 😒 ale třeba se někdo najde, kdo by se přidal a měl ho 😀

terezita
24. nov 2011

@caramilla hele s tim vliesofixem poznas nove rozmery.. to je neco jako kdyz jsi zacala prisivat aplikace rovnym stehem 😀 😀 😀 jako fakt brnkacka! nechapu, jak jsem bez neho mohla existovat 😵 ja ho brala tady http://www.ivachovancova-eshop.cz a dosel mi jeste driv, nez jsem stihla prevest penize 🙂

sinala
24. nov 2011

@brego @macin73 holky ještě připočtěte dopravu, pak vyjdou na více než 200,- ( jenom upozorňuju)

caramilla
25. nov 2011

@macin73 Já jsem už z e-bay přemýšlela nad tímto: http://www.ebay.co.uk/itm/Snap-Tool-Snap-Pressi...

😀 Paypal mám 😀

caramilla
25. nov 2011

@terezita Hm, a má to levnější než na postarame se 😠 (tedy myslím, že tam to má za 8kč). Kdybych nečekala na nitě z hromady ze Strimy, tak by mi to Definitiv taky poslala asi brzo, ale mě se nechce platit 2x pošta:( Nejradši bych to celé stornovala, všechno, co jsem objednala i hromadu i postarame se, většinu z toho už nepotřebuju. Ale nedovoluje mi to morální zákon ve mě, protože to se nedělá, že 😀 Tak se budu těšit, třeba to za rok dorazí 😀
1:30 se blíží, jdu na kutě (Btw. už 2. den mám příspěvek vždy přesně 00:00, nevím, jak to dělám:D )

alinn
25. nov 2011

dobré dáno..co je to to ebay? Taky toužím po tom mít levněji něco čím budu aplikovat ty umělohmotný patentky 🙂 za 500 se přesvědčuju o tom, že to nepotřebuju.. 😀 tak kdyby to šlo..tak se přidám

alinn
25. nov 2011

@caramilla ten lis, na který odkazujš, je taky na ty umělohmotný nebo jen na různý kovový? protože vypadá stejně jak na ŠD a tam jsem si myslela, že je teda na plastový (ale napsaný to tam není) ..ale jak tak koukám na cenu..tak ho stejně asi nepotřebuju 😀