icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
30. nov 2011

@crawler no, s dětma se šije blbě, malá mi taky vždycky vytahuje nit ze stroje 😀 Tak já vždycky večer, až všichni spí, vklidu nastříhám, našpendlím, připravím, a šiju dopoledne, když jsou starší ve škole, někdy to s malou nejde, tak jdu na to až usne, ale někdy je v poho a šijem spolu....odpoledne, když se všichni sejdou doma, se jim musím věnovat 😀 Nebo jsem na pc, jako teď

palosek
30. nov 2011

Holky...prosím...měřila jsem ted stávající cívky do stroje, výška 1cm, šířka 2 cm, které tam můžou pasovat ze stoklasy??? Nutně potřebuji přikoupit 😉

mehlo
30. nov 2011

@caramilla aha tak to už budete za chvilku pracovat na druhým ne? my jsme měli veliký štěstí. Poprvé ho nevzali a ozvali se posledního srpna, že se jedno místečko uvolnilo. Jinak u nás školka není, vozím ho do vedlejší vesnice.

katka82
30. nov 2011

@caramilla
@sufik1 holky díky 😉 no asi fakt půjdu do toho Brothera 😉 už jen že ho tu má většina z vás a tak se budu moct poradit když bude nějaký problém 😉

mehlo
30. nov 2011

@katka82 čau! berninu mám já. Na plínky nic moc- neořízne dokonale všechny vrstvy, ale na oblečení, kde se sešívají dvě vrstvy dobrý. Pozor nemá volné rameno, když jsem našívala náplet na nohavice tepláčků tak to bylo docela o hubu. Ivuska a Caramilla doporučujou brothera, myslím M3034

ivuska.h
30. nov 2011

@mehlo 3034D

mooncaa
30. nov 2011

A ten Brother overlock nižší řada 1034, co je levnější jaký je v tom rozdíl. Na nějakých stránkách píší, že žádný - teda jen v patce na slepý steh a přihrádce na odřezky. Jako jestli nevyjde levněji koupit ten levnější a příslušenství dokoupit.
No, mě se to zatím netýká, nejdříve na jaře, ale když už se o tom tady mluví.

daisyr
30. nov 2011

Mylly tabulka je otevřená pro zbytek přebytků, tak se prosím dopište, kopii mám uloženou, tak prosím nemažte ostatní. Díky
Kdyby byl problém s tabulkou apod., písněte 😉

medvi11
30. nov 2011
ivuska.h
30. nov 2011

@medvi11 Ty asi nemáš ŠD kleště, co?

medvi11
30. nov 2011

@ivuska.h ne, ale objednala jsem si je na ebay...a doufám, že do vánoc dorazí 😀

medvi11
30. nov 2011

@ivuska.h určitě je bude mít @aerin

ivuska.h
30. nov 2011

@medvi11 Jojo, té už jsem se ptala, ale k tobě je to blíž, tak proto se ptám i tebe.

mooncaa
30. nov 2011

@medvi11 Toto srovnání jsem právě našla, ale pak mi hlava nebere, proč zvlášť to v mnohých obchodech to vyjde levněji.

medvi11
30. nov 2011

@mooncaa Pokud potřebuješ(chceš) patku na slepý steh, vychází mi líp ten 3034D (nejlevnější jsem našla na ragosu za 6850 Kč. Když odečteš cenu patky (nejlevnější 708, jinak 730 Kč), máš skoro ten 1034 (resp.levnější je koupit 3034D 😀 - teda pokud to budeš mít s tím dárkem - boxem na odstřižky - bez něho bych OL nechtěla, hážu tam i odstřižky nití apod. a po šití vyberu). Pokud nechceš patku, šla bych do 1034. Teda pokud jsou opravdu až na design stejné, technické parametry jsem nikde nenašla.

macin73
30. nov 2011

Holky, tak pořád nevím... BN27 nebo NV10??? Nějaké pro a proti, co by mi pomohlo od vás zkušených? Jinak jsem začátečnice, šila jsem jednou asi před 20 lety, bylo to podle Burdy, celkem složitý střih (bolerko se žabičkami) a šlo mi to... 😕. Jestli to pomůže... DÍKY!!!

daisyr
30. nov 2011

Holky, do tabulky k mylly jsem přidala 1m tyrkys výplňku z mtx, nakonec nevyužiji 🙂

brego
30. nov 2011

@daisyr Tak já bych si výplněk a PUL opičky vzala, do tabulky už jsem se napsala. No já se těším, až konečně začnu něco vyrábět. 😉

alinn
30. nov 2011

@ngvadi prosím tě, kdy budeš objednávat toho stoklasu, že bych se taky přidala...

vdovec
30. nov 2011

@mehlo jeje a jakou berninu máš? já mám taky a ještě jsem problém neměla.. ale asi jsem se nepouštěla do větších akcí 🙂

ngvadi
30. nov 2011

alinn, no, chtěla bych co nejdřív, ale nějak furt není čas:/

alinn
30. nov 2011

@ngvadi no já bych ještě chtěla nějaké fimo..ale zrovna skoro žádný nemají skladem..tak jestli mám naději že ho naskladněj a mám to do té tabulky psát nebo jestli se na to mám rovnou vyprdnout 😀

boudova
30. nov 2011

Holky, já už se v tom nevyznám, máte hrozně rychlé tempo 🙂 jaké jsou teď otevřené hromádky?

alinn
30. nov 2011

@boudova já vím teď jen na toho stoklasu (tu dělá ngvadi)
a pak jsou nějaké přebytky mylly...
a ještě ngvadi objednala ty vafle (který jsou předběžně ještě nerozprodaný 😀 tak se tam mužeš dopsat..ale u jedné barvy už je myslím rozebráno..teda předběžně)

alinn
30. nov 2011

@boudova tady jsou ty vafle (teda hlavně bílý jsou volný) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

boudova
30. nov 2011

@alinn Díky! Musím dávat příště pozor 🙂

mehlo
30. nov 2011

@ivuska.h jo jo, to je moje chyba. Pamatuju si polovinu a blbě

mehlo
30. nov 2011

@macin73 já bych šla do NV 10

boudova
30. nov 2011

Já bych teď potřebovala ještě nějakej PUL - dva čtverce v kuse - nemáte někdo? Ušiju ještě jeden pytel na střídání 🙂

@crawler nemáš něco?

mehlo
30. nov 2011

@vdovec přesně tu z odkazu 610D. No já začala pořádně šít plínky a ted poslední dobou oblečení, plínky už mě nějak neba