Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby ktoré aj štrikujete tu je jeden krásny škriatkovský svetrík na inšpiráciu http://www.pickles.no/oslo-anorak/2011/11/20/th...
a elfia čižmička trebars k MIkulášovi, alebo len tak na ozdobu http://sew4home.com/projects/fabric-art-a-accen...
aj iné nápady http://sew4home.com/projects/fabric-art-a-accents
ještě bych měla otázku z čeho ušít kalhoty na doma pro chlapa?stačí jen plátno?ale to se bude dost mačkat si myslím
Ahoj, vie mi niektorá z vás poradiť? Je vhodné ušiť zo sofsh. overal na zimu pre polročné dieťa? ak áno, mohli by ste mi poskytnúť nejaký strih? Vďaka
A s tým overalom potom do fusaku?
@ucitelka70 Já bych to ze softu nešila...je to trochu nepoddajné a do fusaku úplně zbytečné, je to funkční materiál a ve fusaku naprosto zbytečný. To bych ušila něco měkkčího, poddajnějšího a teplejšího - zateplený flísový nebo tak něco...střihů je několik v časopisech Ottobre, www.ottobredesign.com
@medvi11 práve zato sa pýtam, ešte som nešila nikdy zo soft., ani neviem, aký je, len som si objednala..... teda je vhodnejšie vtedy, ked už bejbo chodí, však? Má zateplenú flízovú súpravu aj fusak do vajíčka som ušila, tak dobre..... chcem pre drobca najlepšie...... :D veď kto nie 😵
@ucitelka70 na chodce určitě! Ona se ta látka ve skříni nezkazí 😀
Jedeme konečně po 2 týdnech mezi děti do "školky" - rýma na ústupu a kašel zmizel, hurá!
@medvi11 tak to určite, lebo chcem z toho aj dospelácke gate ušiť, aj dámske aj pánske, niekde som sa dočítala, že je vhodné švy prežehliť..... no a nemám OL, tak neviem, ako vyriešim šitie, asi po prežehlení potom preštepujem?
@palosek je to ta z te prvni varky, co jsme tu braly. ta svetle zelena..
@gucz jee diky za odkaz, zrovna potrebuju novy potah na zehlici prkno.. 😀 jak tu furt nazehluju ten vliesofix tak uz ho mam cele zatentovane.. 😅 a na tu puncochu se taky chystam.. ale furt si rikam, ze do pondeli casu doost.. 😀
@monr dohromady 4x (stred v prehybu latky). bude to na dve kapsy a ty budou ze dvou vrstev.
@terezita ja som si žehliacu dostku poťahovala takou striebornou teflónovou látkou, ale nešila som návlek, ale som na pôvodnú dosku natiahla novú látku a takými miniklinčekami som to popribíjala odspodu. Žehlí sa na tom super. Ale ako sa tá teflónová látka odborne volá ani kde sa zháňa neviem, dal mi ju otec, mal ju ešte z bývalej práce tuším
@maly_prcek 😀😀😀
sú tam rôzne veci, stačí kliknúť na to projects a tam sa rozbalí ponuka (vankúše, stolovanie, spálňa, kuchyňa, kúpelňa....)
ufff, tak polštáře pro kamarádku došitý 😎 dneska dodělám už jen ten adventní kalendář a možná střihnu látku většímu na mikinu, ať má taky nějakej měkkej dárek pod stromkem 😀
@maly_prcek tak já už je střihla z flanelu k televizi budou dobrý aspon nám tu nebude sedět ve spodkách 😀 😀
@terezita Tak ten adv. kalendar je bomba!!! Kam se hrabou čokoládový 😀 😀 😀
@gucz Další důvod, proč se přes vánoce naučit plést! 😀 😀 😀
@terezita No, ta zástěrka, to je nádhera, kde jsi vzala ty úžasný jabka? 😀 My včera patlaly pracny i bez zástěry. Byla to sranda, Jasmí je jedla i s formičkama a měla tam pak v těstě obtištěný zuby 😀 Visela pak babičce na noze a chtěla všechny rozbitý, ale bohužel, babička je šikovná 😀 😀 😀
@caramilla 😀 😀 😀 jasmi ja zeru! 😅
loni zase losovali kazdy den nekolik lidi, co dostavali darky. a byly dooost zajimave. ale tohle se mi libi, ze je to takove dobre prekvapko.
jablka jsou z nemecka. moc se mi nelibily jen tak, bo jsou dost velke, ale na te zasterce parada 😵
@monr ja urcite, ale nevim, jestli kazdy den udelam kousek, nebo jestli spis nebudu vzdycky o vikendu dosivat za cely tyden 😅

To kolečko se používá jako místo nůžek? S podložkou?