icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
1. dec 2011

@caramilla ok, díky vyzkouším... při tom množství balíčků 🙂

animal
1. dec 2011

@daisyr já vyplňuju tenhle http://www.ceskaposta.cz/assets/nastroje/uzitec... a na jednotlivé balíky si pak píšu čísla v jakém sledu je mám pošťačce podávat

daisyr
1. dec 2011

@animal Super, díky, kouknu na to. Tento teda nejprve ale vytiskneš a pak vyplníš, že? ... omluv neznalost 😉

daisyr
1. dec 2011

@animal Ha, už jsem ho našla i ve wordu 🙂, ale vlastně stejně nemám tiskárnu, musela bych přes manžu, tak uvidím, co bude nakonec lepší...

animal
1. dec 2011

@daisyr vyplňuju v PC a pak vytisknu

terezita
1. dec 2011

@caramilla ja si myslim, ze 4x.. bo tam pisou ze to je na kapsu vnitrni a vnejsi a kdyz to chces mit divoke, tak vezmes jeste dve latky, takze z toho vychazi doopravdy 4x. a uz jsme s kamaradkou navybiraly latky, toz to bude mozna trosku tydyyt..

caramilla
1. dec 2011

@terezita Hm, tak v nejhorsim budou tasky dve, kdyby to melo byt jen 2x 😀

monr
1. dec 2011

ja som strihla, ako písala @terezita , 4 ks - 2 jednej a 2 druhej farby. Som strašne zvedavá, na ďalšie pokračovanie.

macin73
1. dec 2011

@caramilla Já se teda chystám taky, ale stejně ještě nemám stroj, tak to pak doženu 🙂. A do té doby třeba zjistím, jaké látky koupit, nic doma nemám...

Jo, a už mám kolečko 😉. Manža byl v Brně, tak jsem ho vyhnala přímo do Ragosu, bohužel stroj neměli ☹ - prý v pondělí... Ale že tam mají NV 30 🙂. No ale aspoň mi tam koupil kolečko, podložku, nůžky, patku, cívky a krabičku na ně... 🤐. Takž

macin73
1. dec 2011

Takže jsem zvědavá jako opička, co přiveze 😀

caramilla
1. dec 2011

@macin73 To s těma látkama se přítomností na této diskusi brzy změní 😀

@monr To je dobrá bojovka, co? Já jsem napnutá jak pružina, co z toho vyleze 😀

macin73
1. dec 2011

@caramilla No to je jasný, dnes manža vyzvedl u Ivusky první dávku a další balík mylly už mám taky objednaný 😀. Teď jen doufám, že mi to půjde 😲

alinn
1. dec 2011

@caramilla @monr @terezita tak já se taky přidám na ten adventní kalendář..ale ještě jsem nestřihla...není tam náhodou vlevo přehyb? teda že by to měly být 2 kusy?

monr
1. dec 2011

@alinn jj, je tam prehyb, na obr. sú dva kusy, ale ja som strihla 4, ako písala vyššie @terezita
@caramilla normálne som rozmýšľala, či nezostanem hore do pol noci, ale asi to nechám na ráno, nech je prekvapkanie o to väčšie 😀

medvi11
1. dec 2011

@alinn
@caramilla
@monr
@terezita taky jsem si vytiskla první část střihu 🙂 a počkám se stříháním, až budu vědět, kolikrát ten díl budu muset vyřezat...

monr
1. dec 2011

prinajhoršom zostane vystrihnuté 🙂

alinn
1. dec 2011

@medvi11 @caramilla @monr @terezita jsem zvědavá jestli nakonec budeme mít stejné tašky (a tím nemyslím co se barev týče) 😀 😀 😀 😀

alinn
1. dec 2011

@medvi11 @caramilla @monr @terezita a ještě dotaz..máte těch 5 karabinek?

papajka7
1. dec 2011

baby idem do toho kalendara s vami,velmi som zvedava co s toho vznikne,inac fajn napad 😵 ,pre nas ako vysity 😀

monr
1. dec 2011

@alinn karabinky zatiaľ nemám, počkám, kým dajú foto, aké si predstavujú, podľa toho sa zariadim. Dnes som dokúpila zipsy.

monr
1. dec 2011

mohli by sme spraviť nejaký súhrn, kto sa do toho pustí. Zatiaľ sú títo záujemci o adventný kalendár:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr

alinn
1. dec 2011

@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr tak já pro jistotu ty karabinky koupím tyto http://www.stoklasa.cz/karabinka-kovova-sire-12... ..když to nebude ono tak je využiju na něco jinýho..ale jestli se přidáváte k té stoklasí hromadě a myslíte, že to budou tyhle..tak se klíďo rozdělím 😎 😀

katkaela
1. dec 2011

prosím vás, ako stíhate to tu čítať, písať, k tomu šiť či dokonca ešte niečo robiť doma alebo nebodaj ešte sa venovať miminu? 😀 Ja to nestíham! Asi som nejaká neschopačka, či čo. Nedočítam, ale aspoň som dnes niečo ušila 🙂
Aký adventný kalendár šijete?

alinn
1. dec 2011

@katkaela kalendář je tu http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2... každý den si ušiješ kousek tašky 😀

katkaela
1. dec 2011

@alinn Ježiiš, to je nemecky 😕

alinn
1. dec 2011

@katkaela nebo anglicky..o to větší to je sranda 🙂

katkaela
1. dec 2011

@alinn anglicky to pojde 🙂, ale dnes už asi nie....

caramilla
1. dec 2011

@monr Tak já 2. úkol dokončím taky ještě v noci, já jsem tak zvědavá 😀 😀 😀 Já chodím spát ve 2, tak doufám, že to tam už bude 😀
@alinn Karabinky chci 😀

@terezita Můžeš pro nás blbý přibližně shrnout, co máme na tašku mít? Pochopila jsem něco navrch, něco na podšívku, něco na kapsy, zipy, karabinky, a ty ostatní věci - to je popruh - takovej ten plastovej? a co přesně mám zvolit na tu výstuhu? Já to mám ze supertenkých látek:(

Jinak můj první splněný úkol + dnešní mini-blbina - obal na můj nový HTC, chudinka, aby se mu neošoupal display, aby mu bylo teploučko a měkkoučko a taky, aby ho něco nezajelo, tak reflexy - jsem si říkala, že furt hledám mobil, tak když ho nebudu moct najít, tak zhasnu a budu všude svítit baterkou a on se zaleskne 😀 😀 😀 😀

kamishek
1. dec 2011

@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr
taky si raději počkám na to, co z nich vypadne ohledně těch karabinek... ale já mám celkem zásobu různých komponent (mimo jiné díky tchýni bývalé švadleně), tak si myslím, že to zvládnu z domácích zásob 😎