Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek No, to jsem zrovna našla takový látky, co se mi líbily na internetu na obrázku a pak se mi nelíbily, je to takový popelín, tenký, ale vypadá to jak na cejchy🙂 Bych z toho nic neušila, tak na tyto kravinky se to hodí. Počkej, až uvidíš, co si připravila @terezita , to si poslintáme všechny klávesnici, stůl, koberec a u mě to prosákne i do sklepa!!! 😵 😠
baby ty jo kalendář je super překvápko, ale pro mne nestíhací to stihnu začít tak v unoru 🙂 ale budu se těšit na Vaše postupy a krůčky 🙂
já v poslední době spíchla jen novou čepici, kopii první z beranka a proužkatým vnitřkem, neb první už je ztracenáááá 🙂 jinak jsem trávila večery opravami manželovy uniformy 🙂 nejdůležitější víkend v roce se blíží 🙂 takže jdu dál makat 🙂
@ngvadi tie polodupky si šila z obojlícu s lycrou?
tak do kalendáře nejdu, ač bych ráda, protože pokud porodím aspoň trochu na termín, musela bych těsně před dokončením nechat a to mě už předem demotivuje ☹
@ivuska.h jéé, teď jsem si teprve všimla, ty máš termín na moje narozeniny 🙂
katkaela, ucitelka, střih jsem vyrobila obkreslením existujících polodupek a zvětšením...🙂 a v pase je finerib, klasika🙂
@ngvadi DUpky jsou super 😉
@ivuska.h Přesně na tebe jsem u toho advenťáku myslela 😀 Ale jak tě znám, tak bys zvládla tlačit a u toho přišívat karabinky 😀
Já jsem 24. mimo domov a stroje, tak doufám, že poslední úkol bude něco jako "Vyrazíme do společnosti", jinak budu muste šít fakt 24. ve 00:01 😀 😀 😀
Nestíhám číst, nestíhám šít, ale do toho adventního kalendáře zkusím jít s vámi🙂 Jdu tisknout! supr nápad!
@kryska5 ngvadi chystá objednávku zo stoklasy, tak kukni nažehlovačky
@ucitelka70 díky moc za info 🙂 idem kuken 😕
Mám dotaz - dá se někde jednosuše mrknout na ty běžící hromadky, nebo prostě musím pátrat?
@ngvadi polodupky som aj ja teraz dokončila... Upravený strih ottobre. Ale sú dlheee a sirokeee. Aspon viem, lebo podobne chcem spravit z mylly merina. A to uz musia byt dokonaleeee. A pozerám, že mame rovnako staré deti🙂
Dnes som si urobila objednavku za Ježiška🙂 dala som na vaše rady a kúpila overlock brother 30nieco na jednej stranke za 270€. A viete čo povedal môj jezisko? ... Že si to mám zaokrúhlit a dokúpiť ešte niečo čo potrebujem. Pozor, zaokrúhlit na 400! Takze som bola ako besna (asi si to viete predstavit:D) a kúpila patky, nite, ihly, látky.
na KALENDAR:
- 50 cm x 140cm na vnejsi stranu tasky
- 50 cm x 140cm na vnitrni stranu tasky
- zbytky latek
- u tenkych latek ikeacka flisova deka nebo vatelin na zpevneni
- 2 zipy (20 cm a 40 cm)
- zbytky stuzek, vlizelin
- 5 karabin s krouzkem
karabiny budu taky porizovat az na posledni chvili, az mi je tam nekde vyfoti, abych vedela, co to presne ma byt a jak velke budou potreba
@caramilla ja furt nevim, co mi to tu delas za reklamu.. 😀 latky mam nakonec relativne usedle 😉 ale treba to nebude vypadat tak hrozne 😀 nahoru prijde cerveny puntik, dovnitr hnedy a ty kapsy budou zeshora beruskove a zevnitr svetle zelene.. a co z toho vyleze, to jsem fakt zvedava. ale cervenou kabelku jeste nemam 😀
@dankakk téda, to je štědrej ježíšek 😀
@terezita ten zelenej puntík je Ikea? jsem z toho šila kámošce ty povlaky na polštáře 🙂
@michamicha nee, vsechny jsou od mraze, az na tu beruskovou jsou vsechyn druhojakostni vyprodejove.. 😀
@macin73 toz hlavne to, co se ti bude libit. ta moje zelena puntikata je takova relativne pevna, ty ostatni jsou dost tenke, idealni na letni saty.. takze budu muset taky zurive podsivat a to ja nesnasim.. 😝
ehm, holky, stehuju pro muze triko z mtx merina, vel. 170 z ottobre...a zatim mi to na pohled pripada pro nej ponekud velke...😀
tak uvidime, no 😅
@michamicha nooo je, ale asi uznal, že tento rok som bola dobrá (odrodila som zdravého syna🙂 ) tak si zasluzim🙂
@dankakk wau, takého ježiška by sme si priali.....

Fotky...