icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
2. dec 2011

@terezita Aha, no ja si rikala, ze mi to "celo" prijde jako "zavirani" na kapsu 😀 😀 😀 Ale mozna jsem zase mimo (?)

caramilla
2. dec 2011

Jo a jinak nesnášim paspulku, fakt nesnášim, všívala jsem ji naposled, zbytek hážu do koše, už nikdy více ... 😢

kuna
2. dec 2011

mne s tou taskou lakate...ale posledni tyden nejak nestiham sit a nemam na to moc vhodnou latku...mam kytky, se sovou neslucitelne a hlavne si to nejak nedovedu predstavit (vim, to je ten princip 😀 )

lillyzelvicka
2. dec 2011

no tak tašku asi taky počnu a uvidím co se z toho vyklube
Včera jsem dokončila bodynka z fineribu(nastříhané už byly dlouho) jedno už na malém tak přidávám foto

lenasss
2. dec 2011

tak jsem se do te tašky taky pustila jen mi přijde malá taky to máte dlouhé- 24-25cm?

ngvadi
2. dec 2011

holky, potřebuju rychlou radu, jak se nazývá limit pro platbu kartou? našla jsem ve svým nastavení "limit pro platbu visa electron", to by mělo bytj vono, žejo? jde mi o to, že mi zachvíli přijede PPL s vaflema, tak jestli to zaplatim kartou, nebo mám vystřelit vybrat z bankomatu... ale vzhldem k tomu, jak mi je blbě, bych tam nerada běžela zbytečně:/

michamicha
2. dec 2011

@ngvadi jj, to je ono 😉

lenasss
2. dec 2011

tak jsem včera večer došila kostým té mojí anděle jsme se málem porvali smíchy a nevím jak se udržím až příjdou k nám 😀 😀

kamishek
2. dec 2011

@lenasss zatím se stříhají jenom kapsy, myslím (doufám), že taška zas tak malá nebude 😉 (říká ta, co ještě ani nevybrala látky 🙄 )

lenasss
2. dec 2011

@kamishek tak to já si počkám do zítra co tam zas přibude a potom to vše nastříhám at nestříhám něco špatně se znám to zas celé pohnojím 😝

caramilla
2. dec 2011

@lenasss Ježiš, vy jste pošuci 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Bomba, taky jsem se tu málem počurala smíchy, fakt je neodolatelnej anděl!!! 😀 😀 😀 NEVINNOST SAMA 😀
Jinak taška - jsou to kapsy. Neboj, střhni, v tom je právě to kouzlo, že střiháš a nevíš, na co to budeš používat, mě to první vadilo, ale teď mě to baví 😀

lenasss
2. dec 2011

@caramilla to máš pravdu že v tom je to kouzlo tak po obědě nastřihnu a bude a když se mi bude líbit tak si potom ušiju jinou že 😝

caramilla
2. dec 2011

@lenasss No, přesně to jsem si říkala, že až budu vědět, co na co je, tak si pak zkombinuju kabelku, která se mi bude líbit 😀

monr
2. dec 2011

kompletizácia kalendára:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss
kto sa chce pridať, poprosím skopírovať a pridať sa 🙂

monr
2. dec 2011

ja som normálne vytešená, síce mi tiež sova nebude pasovať von, ale strihnem aj toto, a uvidím. (len ako tak uvažujem, toto musím strihnúť z nejakej látky, čo sa nepára, keď tam nedali prídavok na boky.

ngvadi
2. dec 2011

uf, tak jsem doplnila ke stoklasovi ceny, ještě tam udělám vzorec na sčítání minima a dneska večer bych objednala...

ngvadi
2. dec 2011

tak vafle jsou tady, zvládlo se to dokonce v tu dobu, kdy budla spí 😵

terezita
2. dec 2011

@monr ma se to obmalovat na vliesofix, kdyz to pak nazehlis tak nevadi, ze se latky trepi. on to udrzi a pak taky to prositi.

palosek
2. dec 2011

@ngvadi super...a jak se ti líbí ty modré barvy?

monr
2. dec 2011

@terezita no ale čo v prípade, že nemám vliesofix? nestačilo by na to nejaký napr. flees?

ngvadi
2. dec 2011

palosek, ocelově modrou znám, ta je epesní, a tmavě modrá je hezká 🙂 a je jí o něco víc, tak možná zbyde i na medvi 🙂

caramilla
2. dec 2011

@monr Myslím, že by stačil vlizelin. Já taky vliesofix nemám 😠

palosek
2. dec 2011

@ngvadi 🙂 super, se těším. A na kdy to vidíš s posláním? 😉

terezita
2. dec 2011

@monr bych to dala na vlizelin.

palosek
2. dec 2011

@terezita ...IP 😀

monr
2. dec 2011

@terezita @caramilla ďakujem, ten doma mám 🙂

lenasss
2. dec 2011

tak já už našla trošku slušné látky hlavně co k sobě trošku jdou a dám maloše spát a jdu zastřihnout mě něco osvítilo už před týdnem jsem ten vliesofix objednala s látkama 😵 😵 ale karabinky budu shánět ale asi až budu vědět jaké to bude potom boj u nás v galanterce děs a hruza

ucitelka70
2. dec 2011

žienky zo Slovenska, prosím Vás, ako ste objednávali hromadku z čiech? akým spôsobom ste uhrádzali? Zatiaľ som do hromadky pre ngvadi sama, tak neviem, a je to moja PREMIERA 😨
Pomôžte

crawler
2. dec 2011

kompletizácia kalendára:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss
kto sa chce pridať, poprosím skopírovať a pridať sa

do kalendáře jdu taky🙂

monr
2. dec 2011

kompletizácia kalendára:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss @crawler
kto sa chce pridať, poprosím skopírovať a pridať sa 😉