Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla @daisyr a nezkoušeli jste z té paspulky vyndat ten provázek? já to tak mám teda v plánu (ale ještě jsem to nezkoušela)..mi přijde ta paspule takhle moc tvrdá a na oblečení mám pocit, že je to zbytečný, teda pokud nedojdu k názoru, že je potřeba aby to v tom daném místě drželo tvar ať se děje co se děje.. 😀
@caramilla v galanterce to mají strašně drahýýý 😝
jo mám dotaz, chci šít bodyčko, včera jsem zlikvidovala jedno starý ušmudlaný kvůli nakreslení střihu, ale teď nevím jak ten střih upravit, aby se to moc nevytahovalo kolem krku 😖 je to takový to na ramenou překřížený..
@michamicha na jednom rameni to sešít (jako klasické triko) a překřížit jen na tom druhém, popř.to překřížení pojistit třeba patentkem nebo to olemovat víc napruženým ribem...
Hurá, dítě konečně usnulo, jdu šít ...
pomýlila som si tému 😀
@alinn To mě nenapadlo zkusím vykuchat 😀
JInak pro všechny, co budou šít soft - do kapucy paspuli nedávejte, podívejte se na ty fotky, jak to stojí!!! Je to síla, je to úplně jak ztopořená kapuca 😀 😀 😀
Teda pokud půjde vyndat provázek, tak pak jo, jestli se s tím chcete s....
@michamicha aha, tak asi si teda vezmu, jaký máš barvy? Kdyžtak piš IP, ať tu neplevelíme 😀
@daisyr Hele, a chceš poslat kousek softu na zvětšení kapucky? Já mám skoro všechny barvy alespoň zbyteček.
@bv_alexandra 🙂 Já jsem si říkala 😀 Ale i tak - čtvercovky poskládáš na novorozenecký nebo na draka (Větší dítě), dovnitř musíš mít ještě vkládací plenečky a navrch se dávají svrchňáky buď PUL, vlňáky nebo flízáky. Potřebuješ jich tak cca 4ks a vkládaček tak cca 35 - 40 😀
holky mám dotaz na adventní tašku, jak jsou na čele a břiše švové přidavky, tak ty se taky nažehlí? Nebo založí? Já to zkusím nažehlit na vlizelín a asi počkám do zítřka co poví s tím šitím...
@jieff tie prídavky som skôr mala pocit, že sa len založia, skôr sa neviem zorientovať v tom, že na tých prvých vreckách sú prídavky, ale túto sovu dali až úplne na spodok a vrch. špekulujem nad tým, že to dám vyššie, aby som to potom mohla založiť @terezita ako to ty vidíš?
@caramilla super výtvory 🙂
teda těmi záložkami rozumějte přídavky 🙂
holky nemáte některá zájem o nějaký ten flíz od wendy?Během příštího týdne budu objednávat 🙂
holky, nestíhám odpovídat na vše ípé, jsem total kaput, manžel do pondělka pryč, musela jsem se uchýlit k našim, aby mi trochu pomohli s budlou, a okupuju tu teď ségře počítač, abych vám dala vědět... tak jenom že kdo píše, že chce něco přidat, tak nemožno, objednávka je uzavřená, objednaná. kdo píše, že se s někým domluvil, že mu něco přepustí, to přepíšu v tabulce, hned jak budu doma. a kdo píše, že to chce poslat s vaflema, tak určitě. jo a někdo mi psal, že to chce poslat s mtx od jam, to taky půjde. howg. držte mi palce, ať se choroba lekne a uteče...
Ahojte, mozem sa k vam pridat? Vecicky spominane v nazve sice este nesijem, ale rada by som sa do toho pustila. Mate niekto tip na obchod s dobrymi cenami na biolatky?? Dakujem.
btw . tu mam nejake svoje vyrobky, ak chcete pozriet : http://moresuntolife.blogspot.com/

@caramilla Super souprava, s tou kapuckou jsi to vyřešila skvěle, také mám tu svoji menší... ale soft už není, tak mu to snad vydrží a příště udělám větší. Jinak jsem měla s tou paspulí u kapucy stejný problém (já teda jen lajdácky pro nás to sešilo po paspuly, pak vynechala a prošila dál atd.,) Mě napadlo zkusit dát místo paspulky ten refl. proužek, co se přišívá, přehnout a našít, asi by se ale hůře hlídala ta poloha, aby to bylo pěkně rovnoměrné