icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
3. dec 2011

@caramilla Super souprava, s tou kapuckou jsi to vyřešila skvěle, také mám tu svoji menší... ale soft už není, tak mu to snad vydrží a příště udělám větší. Jinak jsem měla s tou paspulí u kapucy stejný problém (já teda jen lajdácky pro nás to sešilo po paspuly, pak vynechala a prošila dál atd.,) Mě napadlo zkusit dát místo paspulky ten refl. proužek, co se přišívá, přehnout a našít, asi by se ale hůře hlídala ta poloha, aby to bylo pěkně rovnoměrné

alinn
3. dec 2011

@caramilla @daisyr a nezkoušeli jste z té paspulky vyndat ten provázek? já to tak mám teda v plánu (ale ještě jsem to nezkoušela)..mi přijde ta paspule takhle moc tvrdá a na oblečení mám pocit, že je to zbytečný, teda pokud nedojdu k názoru, že je potřeba aby to v tom daném místě drželo tvar ať se děje co se děje.. 😀

daisyr
3. dec 2011

@alinn nezkoušela, ale příště zkusím 🙂 nebo napiš, jak jsi dopadla

michamicha
3. dec 2011

@caramilla v galanterce to mají strašně drahýýý 😝

michamicha
3. dec 2011

jo mám dotaz, chci šít bodyčko, včera jsem zlikvidovala jedno starý ušmudlaný kvůli nakreslení střihu, ale teď nevím jak ten střih upravit, aby se to moc nevytahovalo kolem krku 😖 je to takový to na ramenou překřížený..

medvi11
3. dec 2011

@michamicha na jednom rameni to sešít (jako klasické triko) a překřížit jen na tom druhém, popř.to překřížení pojistit třeba patentkem nebo to olemovat víc napruženým ribem...

medvi11
3. dec 2011

Hurá, dítě konečně usnulo, jdu šít ...

bv_alexandra
3. dec 2011

pomýlila som si tému 😀

caramilla
3. dec 2011

@alinn To mě nenapadlo zkusím vykuchat 😀
JInak pro všechny, co budou šít soft - do kapucy paspuli nedávejte, podívejte se na ty fotky, jak to stojí!!! Je to síla, je to úplně jak ztopořená kapuca 😀 😀 😀
Teda pokud půjde vyndat provázek, tak pak jo, jestli se s tím chcete s....

@michamicha aha, tak asi si teda vezmu, jaký máš barvy? Kdyžtak piš IP, ať tu neplevelíme 😀

@daisyr Hele, a chceš poslat kousek softu na zvětšení kapucky? Já mám skoro všechny barvy alespoň zbyteček.

caramilla
3. dec 2011

@bv_alexandra 🙂 Já jsem si říkala 😀 Ale i tak - čtvercovky poskládáš na novorozenecký nebo na draka (Větší dítě), dovnitř musíš mít ještě vkládací plenečky a navrch se dávají svrchňáky buď PUL, vlňáky nebo flízáky. Potřebuješ jich tak cca 4ks a vkládaček tak cca 35 - 40 😀

alinn
3. dec 2011

@caramilla zkusila jsem ten provázek vytáhnout a jde to lehce..jen ho musíš chytit 😀

caramilla
3. dec 2011

@alinn proužek vyndat jde, to jsi nemohla napsat dřív!!!? 😀 😀 😀 Dík, asi tu bundu rozpárám a vyndám ho nebo co 😀 😀 😀

alinn
3. dec 2011

@caramilla no dřív se nikdo neptal.. 😀 😀 😀 já myslela, že je to právě jen ohlá páska když jsem to kupovala...tak když jsem to držela v ruce bylo to to první na co jsem myslela 😀 .teda jako že vytáhnu ten provázek 😀 😀 jsem myslela, že to máte vošéfované 😀

palosek
3. dec 2011

@season to je v poho, dobře, že jsme si včas všimli... 😀 Kdyby ne, no tak bych měla pro někoho vánoční dárky 😀.... vklidu, brzké uzdravení 🙂

palosek
3. dec 2011

@caramilla 😀 😀 Objednáváš??

season
3. dec 2011

@palosek diky za rozhrešenie 😢 som ani nevedela, že je už uzávierka, chcela som sa ešte vrátiť a niečo prihodiť, ale pozde. Ite náramky by som si vzala všetky ja, bola to moja chyba, brala by som to na svoje triko

palosek
3. dec 2011

@season 🙂 🙂 🙂 🙂

jieff
3. dec 2011

holky mám dotaz na adventní tašku, jak jsou na čele a břiše švové přidavky, tak ty se taky nažehlí? Nebo založí? Já to zkusím nažehlit na vlizelín a asi počkám do zítřka co poví s tím šitím...

monr
3. dec 2011

@jieff tie prídavky som skôr mala pocit, že sa len založia, skôr sa neviem zorientovať v tom, že na tých prvých vreckách sú prídavky, ale túto sovu dali až úplne na spodok a vrch. špekulujem nad tým, že to dám vyššie, aby som to potom mohla založiť @terezita ako to ty vidíš?

@caramilla super výtvory 🙂

alinn
3. dec 2011

@jieff @monr já myslím, že s těma švovejma záložkama na tom "čele" a "břiše" se bude pracovat současně s tou kapsou..tak já bych to tam prostě nažehlila tak jak to je..tak nevím jestli jsem odpověděla srozumitelně 😀 ale snad jo

alinn
3. dec 2011

teda těmi záložkami rozumějte přídavky 🙂

monr
3. dec 2011

@alinn hej, viem ako to myslíš. vidíš, to ma nenapadlo. Mne by sa dokonca pozdávalo, keby to čelo sovy bolo pekne spevnené, a len sa odklápalo.

alinn
3. dec 2011

@monr no jsem zvědavá co z toho nakonec vyjde 😀

jieff
3. dec 2011

@monr
@alinn díky díky asi už tomu rozumím🙂 uvidíme zítra

medvi11
3. dec 2011

@caramilla krásná souprava!!!

lillyzelvicka
3. dec 2011

holky nemáte některá zájem o nějaký ten flíz od wendy?Během příštího týdne budu objednávat 🙂

ngvadi
3. dec 2011

holky, nestíhám odpovídat na vše ípé, jsem total kaput, manžel do pondělka pryč, musela jsem se uchýlit k našim, aby mi trochu pomohli s budlou, a okupuju tu teď ségře počítač, abych vám dala vědět... tak jenom že kdo píše, že chce něco přidat, tak nemožno, objednávka je uzavřená, objednaná. kdo píše, že se s někým domluvil, že mu něco přepustí, to přepíšu v tabulce, hned jak budu doma. a kdo píše, že to chce poslat s vaflema, tak určitě. jo a někdo mi psal, že to chce poslat s mtx od jam, to taky půjde. howg. držte mi palce, ať se choroba lekne a uteče...

annaola
3. dec 2011

Ahojte, mozem sa k vam pridat? Vecicky spominane v nazve sice este nesijem, ale rada by som sa do toho pustila. Mate niekto tip na obchod s dobrymi cenami na biolatky?? Dakujem.
btw . tu mam nejake svoje vyrobky, ak chcete pozriet : http://moresuntolife.blogspot.com/

medvi11
3. dec 2011

@ngvadi tož se opatruj!!!

palosek
3. dec 2011

@ngvadi dělej pořádně bububu 😀 A ona se fakt lekne. 😎