icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
5. dec 2011

@rebelie nahodou krasny! tyhle originalni site hracky jsou stejne nejhezci 🙂
@caramilla juu, ten kalendar je bozi!

lillyzelvicka
5. dec 2011

hel na dům látek mají flís za super cenu(kvalita nižšší než od wendy ale třeba do bundy na vyteplení dobrý
http://www.dumlatek.cz/fleece-antipilling/4667-...

rebelie
5. dec 2011

@terezita No, řetízkový steh se ukázal jako moje velká slabina - se mi to několikrát vypáralo... ale pravda, šila jsem to u koukání na film... a hezky chrastí...

caramilla
5. dec 2011

@rebelie To s tím porodem mě mrzí, ne nemrzí, přímo mě to s.... ☹ ☹ ☹
Hračka boží! 😀 😀 😀 😀
@terezita Hele, to jsou předsudky, že se berušky na sovu nehodí 😀 😀 😀
A ty poutka mám našít teda jen na jeden ten díl??? Já to fakt nechápu asi 😀 😀 😀

rebelie
5. dec 2011

@caramilla No a to si teprve představ, jak to s... mě, zkoušíme ještě jednu variantu, ale spíš se budeme muset smířit s tím, že to doma tentokrát nebude... A hračka prostě odpovídá dosažené úrovni (ne)šikovnosti...

pupies000
5. dec 2011

Teda holky, sovy krásne, normálne ma strašne navnaďujete,ale v byte 1+1 so strojom a OL s nedošitými sofťákmi a tepláčkami a batoľaťom...to asi nepojde ☹
@ivuska.h, @rebelie myslím na vás, nech to všetko dobre dopadne
@zajaciq tieto swadlebeesky už nevyrábajú, mám doma 3, tiež som s nimi spokojná. Myslím, že by to šlo urobiť z veluru, v nějakej hromádke bol, teraz si niesom istá, ale asi to bolo práve wendy, odkiaľ chce lillyželvička objednávať ten fleece a vo vnútri je podobný materiál ako zo SD: http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovo-kono... ... ja som teda mala ešte iný,ten povodný b.k flís , nie český, ktorý má Terka teraz, tento nemám vyskúšaný.

daisyr
5. dec 2011

Holky, nějak nestíhám dočítat po tom týdenním stříhání 😀 Ale jednu výhodu to mělo, zhubla jsem asi kilčo dvě, což se před vánoci hodí 😀 😀 😀 Horší věc je, že se to většinou stejně o to rychleji nabere zpátky, teda aspoň u mě to tak je 😝

michamicha
5. dec 2011

tak už vim jak smrdí připálená čočka 😝 tady krafu a prohlížím sovy a připálila jsem to 😠

daisyr
5. dec 2011

Chválím všechny sovičky, jsou krásné a je super, jak je každá jiná, já na to letos kašlu...

@terezita Super trička! Pěkně barevná, střih OT nebo FB?

caramilla
5. dec 2011

@michamicha 😀 😀 😀 😀 😀 To je ten důvod, proč nevařím...

caramilla
5. dec 2011

@daisyr hele, ještě neni všem dnům konec, Terezita taky začala až dneska. Ono toho zatím moc není 😀

daisyr
5. dec 2011

@michamicha Jé, něchtěla bys mi prosím poslat receptík na rohlíčky bez oříšků? také jsme alergici 😖

daisyr
5. dec 2011

@caramilla když já ještě ani nepekla 😉 a leží mi tu to merino.. mj, ten adv. kalendář pro Jasmínku vypadá super!

animal
5. dec 2011

@terezita tedy ty sovy z inspirace od Farbenu jsou pěkné, obzvlášť ta, kde si paní vyhrála s vyšitím řas a víček ta je náádherná.

jinak vaše sovy pěkné

ivuska.h
5. dec 2011

@rebelie Medvědí sběratelští z mohéru, ne hračky pro děcka, viz http://www.flickr.com/photos/ivuskah/sets/72157.... To šití je na nich nejmenší práce, mnohem dýl trvá pak dokončení.
@crawler Poštovné u tebe vyšlo nakonec o malinko dráž, ale to máš jedno, to se fakt nevyplatí kvůli tomu dávat převod... Myslela jsem, že to vezmou jako dopor. balíček za 49,-, ale už to asi bylo moc těžké, tak to šlo jako cenný. Díky moc za přání, poslíčky žádné nemám, ani v předchozích těhotenstvích jsem neměla, takže holt až to přijde, tak to přijde. Ve středu jdu na kontrolu k PA, tak jsem zvědavá, jestli mi potvrdí mé pozorování, že už je malá hlavou dost nízko, posledně ještě byla celkem volně nad pánevním vchodem...

Momentálně se mi tu pořád rodí Klárka, zaleze pod peřinu, za gatě si strčí provázek (= pupeční šňůra), pak chvílu kope a potom se narodí 😀

@michamicha Na tebe zrovna vyšel dobrý kus, tam ten kaz fakt skoro nebyl. Jo a už je to předeprané a vysrážené od nás, takže už nemusíš.

Všechny vaše sovy jsou super, já tu stejně na to nemám žádné vhodné látky, jak jsem dnes zjistila při úklidu látkové skříně...

ivuska.h
5. dec 2011

@rebelie Dobrý Chrastík! 🙂

rebelie
5. dec 2011

@ivuska.h Wau, ty medvědi jsou dobrý - jak ses k tomu dostala? Jinak Klárka mě s tou fascinací porodem fakt baví... to já jsem zjistila, že moje 21letá sestra má z porodu šílený trauma - vůbec o tom nesmím mluvit, ani náznakem... asi si neprošla podobným obdobím jako Klárka 😉

ngvadi
5. dec 2011

tak se hlásim po víkendovým marodění, už je mi trochu líp, vyřídila jsem milion mailů, tak kdybych někomu dlužila nějakou odpověď, tak ať mě nakopne...

jo hele, ještě mi nepřišly podklady k platbě stoklasy převodem, máte někdo zkušenost, jak dlouho jim to trvá?

crawler
5. dec 2011

@ivuska.h tak Klárka je fakt číslo🙂 jak často prožívá takový obrození?😀 na to jak je malá prožívá advent fakt duchovně 😀 Jinak ti plyšáci jsou...no já fakt nevím už, co k tomu dodat - prostě nechápu, jak někdo může být tak zručný na všechno??? jsou prostě dokonalí!!! Išek má Tedouška (Teddy) a má ho u sebe od té chvíle, co jsme přišli z porodnice - asi si dokážeš představit, jak dnes vypadá - nedá ho z ruky, spí s ním, krmí ho, ven chodí s námi...koupe ho :-/😀 No a milému Tedouškovi už začíná prosvítat hlava - srst mu jaksi odchází...no umět ušít něco takového, tak neváhám... 😵 😵 😵 už teď se bojím, jak bude vyvádět až Tedoušek zemře :-/ ☹ 😔 Ti Tvoji asi nejsou na prodej, že? 😅

crawler
5. dec 2011

@crawler nebo je někde návod, jak na to? případně někdo šikovný, který by třeba podle fotky vyrobil duplikát? 😅

jieff
5. dec 2011

@terezita
@caramilla já pochopila, že se ty poutka budou našívat na tu druhou vnější kapsu na který neni sova, nepřijde mi, že by to mělo být na vnitřní - už kvuli těm hnědým hvězdičkám na látce (stejnýá jako ta na kterou šili sovu) a když píšou outer part of the bag

ivuska.h
5. dec 2011

@rebelie Díky 🙂 Jak jsem se k tomu dostala, to je poněkud složitá historie, ale hodně ve zkratce díky jednomu ex, kterému jsem prvního medvěda šila jako dárek. Pak jsem na netu našla fotky nějakých sběratelských kloubových medvědů a už jsem se vezla 😀

Klárčina fascinace porodem je fakt zajímavá, ji teda zajímá tak nějak všechno kolem těla (tam je jediný trochu problém, když chce zkoumat tatínkova pindíka a tak 😀 ), zvířat atd. Manžel říkal, že má asi falešnou březost 😀 Cpe si plyšáky pod tričko, pak je rodí, několikrát viděla instruktážní video od laktační ligy a pak mi vysvětlovala, co mám dělat, když mi bude miminko špatně pít 😲 A nejlepší je, když nás terorizuje, abychom ji operovali (to nikde neviděla, televizi nemáme, dívají se jen na pohádky z počítače), donese si operační nástroje (všechno možné z dětské kuchyňky), lehne si na gauč, vyhrne tričko... K Vánocům dostane doktorskou sadu, tak to bude mít určitě úspěch 😀 Tatínka takhle jednou operovala, že mu musí to mimí vyndat přes břicho, protože tatínek přece nemá pipku, tak se nemůže narodit normálně 😀

@crawler Ti moji medvědi stejně nejsou pro děti vhodní, protože se nedají prát, jen povrchově čistit (kvůli kloubům a barvičkám, co jsou použité na stínování obličeje a tlapek). Ten materiál není syntetika (až na pár výjimek), ale mohérový vlas vetkávaný na bavlněné plátno (drahé jak čert, kam se hrabe nějaké Hilco a spol), takže je to prostě celé takové choulostivé. Medvídky jsem normálně prodávala, převážně na Fleru, doma mám jen pár prvních nepodarků a pak dva, co jsem sama dostala. Zručná na všechno teda fakt nejsem, kéž by...

ivuska.h
5. dec 2011

@crawler Střihů mám tuny, kdybys chtěla... Duplikát se vyrobit dá, ale musela bys ho rozpárat, obkreslit díly a podle toho udělat nového... A je otázka, jak podobný bys sehnala materiál.

michamicha
5. dec 2011

@daisyr já si poupravila klasický recept na rohlíčky a místo těch oříšků jsem v mixéru nasekala ovesný vločky a trochu je opražila na pánvi s kapkou oleje 😉 ještě mě teď napadlo, že bych to mohla zkusit i s nasekanými a opraženými slunečnicovými semínky 😉 místo másla jsem dala Floru light 😉

jo a zrovna mi pošťák přivezl Mylly, opičky jsou dokonalý 😵 😵 a ten žlutej velur, už vim co z něj ušiju, sobě mikinu 😀

michamicha
5. dec 2011

@ngvadi já čekala asi 2 pracovní dny než to poslali 😉

mataharyy
5. dec 2011

Ahoj, mám na vás asi trochu hloupej dotaz 😅 Když šiju více vrstvé věci, např zateplené kalhoty, tak tu podšívku nejdřív přišiju k té vrchní látce a pak až sešívám, nebo to sešiju všechno naráz 😅

michamicha
5. dec 2011

@ivuska.h jj, tam byla nalepená cedulka usušené nebo tak nějak 😅 budu mít co dělat, abych všechno stihla ušít do vánoc 😅 😀

jo a na sovu se taky chystám, jste mě nalákaly 😀

ivuska.h
5. dec 2011

@mataharyy Můžeš to tak udělat, ale klasický postup je, že ušiješ podšívku a vršek zvlášť (čili máš jakoby dvoje kalhoty), vložíš to do sebe rubama k sobě a zapravíš okraje (spodky nohavic a pas). Způsobů, jak to zapravit je víc, ale jde to udělat úplně jednoduše tak, že to založíš, jakobys měla jen jednu vrstvu látky.

ngvadi
5. dec 2011

@ivuska.h já čumim, sjela jsem galerii medvídků a nestíhám se divit... ale že mě u tebe ještě něco přakvapuje🙂 prosimtě, jak dlouho jsi tuhle armádu medvědů šila? jak dlouho ti trval jeden? to vypadá, že je s tím práce tak na měsíc, ale to bys musela začít už v mš :D a kde jsi sháněla materiály? já mám v plánu ušít nějakou hračku z lamy, ale jak to nehoří, tak se to furt odsouvá 😅