icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
6. dec 2011

@daisyr když tam je do CB chapače a já mám už rotační - nevím, zda to může hrít roli, ale řekla bych, že i jo...zeptám se přes net v e-shopu - měli by vědět, zda vadí, když je cívka třeba o 2mm nižší apd.--- ale díky - kdyby šly, tak ta cena je fakt super!

medvi11
6. dec 2011

@daisyr já jsem se spíš snažila prodloužit ty kukly do čela, tak aspoň o 2 cm se to povedlo, ale je fakt, že je to kolem ramínek zbytečně úzké ( i kdž Jiřík je chroustík a Janička více méně taky...).

terezita
6. dec 2011

@crawler ja brala do brotheru civky od strimy.. ja mam tyhle a pisou tam kupodivu, ze jsou jak pro stroje s CB tak s rotacnim chapacem. maji tam online poradnu, tak se muzes kdyztak optat, jestli je to opravdu to prave orechove 😉

mehlo
6. dec 2011

@crawler a nemáš tyhle? já mám PFAFF a jsou tam tyhle. Já to ted schválně měřila a vychází to a ten rozměr vychází i na tvoje. http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/80114/civka-spodni...

mehlo
6. dec 2011

@medvi11 taky to mám objetý jen overlockem

crawler
6. dec 2011

help! sova!

snažím se dokončit 6.den a mám v tom hokej, je to můj první zip 😅 a ted nevím, zda už se pracuje se všemi 4díly látky?nějak mě to splývá...

našila jsem zip mezi díl s poutkama a úplně prázdný díl... a ted na fotce vidím, že tam ještě špendlej soví díl... a ted už teda nevím - vidím ho přišpendlený k horní části zipu, ale pod zipem je ještě další látka a to ted nějak nevím jaká...asi jsem debil 😅 promiňte, ale prosím poraďte 😀 díky!

terezita
6. dec 2011

@crawler jojo, pracuje se, se vsemi ctyrmi. na kazdou stranu zipu nasijes dva. zeshora a zezdola zipu. a na kazde jeho strane.

crawler
6. dec 2011

@mehlo tahle je o něco nižší - 11,1mmmísto mých 11,5mm těžko říct, zda to hraje roli...já to zatím nechám a až budu zase něco potřebovat, tak koupím v e-shopu přímo ty brotherácký...

crawler
6. dec 2011

@terezita tak už je mi to jasný, díky! 🙂

terezita
6. dec 2011

@crawler a ty strimacke tam nepasuji? 😕

crawler
6. dec 2011

@terezita když ty jsi psala" já mám tyhle" a nehodila jsi odkaz, tak nevím jaký... 😅 tak ho prosím hoď 🙂 každopádně s tou strimou nevím - přeci jen ty cívky potřebuju dřív jak za půl roku 😀

palosek
6. dec 2011

Ahojky 🙂 Všechny sovičky jsou uuužasné, Děsně mě to láká, ale nestíhám. Dopoledne jsem pomyla okna v jedné části domu, a chystám se na tu další. 😝 Ale už to budu mít aspoň za sebou. 😠 😖 . Raději bych teda seděla u stroje...ale už se přes ta okna nedalo koukat... 😖 Ted jsem si dala čtecí pauzu 😀 Včera dopol. jsem narychlo spíchla malé tričko (aby měla v čem jít na návštěvu 😀 ). Třešníčkové. 🙂 Foto časem.
@terezita...díky 😀 , ta cena nějak naskočila, ne? 😀

terezita
6. dec 2011

no vidis, to jsem si uz nevsimla, ze jsem na odkaz zapomela.. se musis ozvat driv! 😀
http://www.sicistroje-shop.cz/plastova-civka-pr...
dokonce pisou, ze je maji i skladem 😀

mehlo
6. dec 2011

@crawler a jo já totiž blbě četla, já myslela že jsi psala 11,1 mm. A já mám taky jen tři cívky, většinou šiju akorát bílou a černou, tak ty mám stále namotaný a ostatní barvy přemotávám na tu jednu zbývající, ale jen když se vyloženě nehodí některá z těch dvou. Na světlé látky používám bílou a na tmavé černou.

giddens
6. dec 2011

zdraviiiim vas. tak ja som tu taka akoze nova...sem tam som k vam nakukla a jasala nad vasimi vytvormi. tak konecne sa idem pridat aj ja k vam a ak sa mi to podari 🙂 , pridam nejake foto mojej skromnej tvorby...a dufam, ze aj ja vas trosku inspirujem 😉. nie som tak technicky zdatna, zeby som ušila take premakane oblecenie ako niektore z vas 😉, no hadam si casom trúfnem...

mehlo
6. dec 2011

@terezita no jo skladem, u strimy to není jisté na 100 %

mehlo
6. dec 2011

@giddens vítej mezi námi!

macin73
6. dec 2011

Holky, teda teď jsem úplně PERPLEX 😝 - mě už došly ty kleště na patentky!!! Ze Singapuru... Kam se hrabe ČP... Týjo. Objednávala jsem minulou neděli v noci!!! Bomba!

crawler
6. dec 2011

@giddens sem s fotkama a koukám, že jsi také na rozsypání 😉 tak hodně zdaru a zdravíčka !
@mehlo já taky valím nejvíc bílou a černou, ale přeci jen...ta jedna na ostatní barvy je málo ☹ třeba ted na ní mám flák fialové, kterou budu potřebovat až kdoví kdy a vymotat a vyhodit ji nechci - to mi přijde škoda...

@terezita nojo 😅 a mají je nějak záhadně levný 😕 přímo na brother-czech mají ty originální kolem 18-20kč... 😕

giddens
6. dec 2011

tu je vankúš na kojenie/ležanie, vyplnený je špaldovými plevmi. Zelená obliečka je zo starej obliečky z bazáru, a jej druhá svetlá časť bude slúžiť ako plachtička do postielky...nafotené to je len tak mobilom, tak pardón za kvalitu 🙂

mehlo
6. dec 2011

@crawler no to já si tam vždycky namotám tak nějak zhruba kolik bych mohla potřebovat a když mi tam troška zbyde tak ji vymotám a vyhodím a nebo si tam namotám na ten zbytek barvu kterou zrovna potřebuju.

giddens
6. dec 2011

@crawler
@mehlo
Ďakujem...nooo, už len čakám kedy príde tá veľká chvíľa. Tak som zvedavá, či tu potom budem mať čas chodiť 😉

mehlo
6. dec 2011

@caramilla tak invalidní sluníčko nebude, protože mě to vážně na ten web nahrát nejde a bohužel to bude ještě nějakou dobu trvat, nevím jestli se nám do vánoc podaří přeinstalovat ten počítač

mehlo
6. dec 2011

@giddens no to je krása, zelenou já miluju a i dva Zelený kluky. To uvidíš jak se zaběhnete

crawler
6. dec 2011

@giddens krásný a z krásný láteček 😵 !!! však se jistě brzy dočkáš 😉

giddens
6. dec 2011

ešte čosi...deka z bavlnenej látky so sovičkami 😉 a zvieratkami podšitá merino úpletom, obhačkovaná. Hádam bude dostatočne teplá...no a k tomu zo zbytkov ušité, nepremok. textíliou podšité vrecko na použité plienky...

mehlo
6. dec 2011

@giddens super. No nic musím zase jít něco dělat, budu pokračovat v kombinéze a pustím Petulovi pohádku

evap19
6. dec 2011

Holky děkuju! Peru to normálně na 40 a předepírala jsem na 60, sušičku nemám, strečovou jehlu mám 🙂. Mám ještě od @ivuska.h patent z mylly z přebytků, ten taky povolil, ale teda o dost míň, tepláčky, kam jsem ten mylly patent dala, mu pořád v pase v pohodě drží. Tak asi to může být i druhem patentu. Asi se k vám přidám, jestli bude objednávka z mylly, a vezmu si patenty do zásoby 🙂

mehlo
6. dec 2011

nechcete se se mnou někdo rozdělit o tohle? musí se vzít 6,3 m a mně by stačily tak 3 m. http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...