Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
papajka je to tam
@animal Mě to asi stačí v lednu 😀 Soft nechci min. do Vánoc vidět, grrrr 😠
Jo, PROSÍM, kdo máte z Wendy FLÍZ AMARANTH, užijete všechny celý metr? Získala jsem ručně spřádanou tmavou vlnu z oveček od Brna a chtěla bych uplést Jasmí čepičku, ale vlna strašně kouše a musí se podšít flízem a mě to nějak došlo dneska ráno ☹ A nemám tu vhodnou barvu, co bych potřebovala. Bud nějakou tu amaranth nebo jestli někdo bral ŠEDOU, které nepotřebuje celý metr, tak bych byla za kousek ráda.
MÁM MÁLO LÁTEK DOMA! 😀 😀 😀 😀
Kdo potřebujete doladit vánoční outfit, tady inspirace
http://www.fler.cz/zbozi/fascinator-1999525
😀 😀 😀
@palosek nechceš ovčí vlnu http://www.vlnenka.cz/produkty/ - máš to kousek 🙂 .
@mehlo prosim ta dalo by sa este pridat aj 75cm?ten by som zobrala tiez 😉 ,tak baby poviem vam ze to su neskutocne rozdiely v cenach,1 eurovy zips s VTC u nas na slovensku vynde neuveritelnych vyse 7 eur 😨 kuk tu
http://www.galanteriaribbon.sk/e-shop/zipsy/zip...
to sa mi oplati zaplatit kurz na CK plus postovne,a este budem stale v pluse 🙂
je to tam
S tou horečkou -- ono hodně záleží, jak to daný člověk snáší... Klárka při 39 stupních lítá a o ničem neví, Ondra celý den prospí. Takže podle toho je pak potřeba reagovat. Já teda horečky nesrážím vůbec (ale trvalo mi, než jsem k tomu dospěla, chce to v určitém směru pevné nervy nebo spíš přesvědčení, že horečka je dobrá věc a ne něco, čemu se musí bránit), pokud vidím, že to dítě snáší v rámci své normální reakce, dost pije a nevypadá nějak nadměrně zničeně. Sobě taky nesrážím. Výsledky mám výborné, děti jsou rychle zdravé, nemaskují se další příznaky (když dítě narvete Brufenem, tak pak nepoznáte, jestli třeba nemá encefalické příznaky, svalovou bolest...). Takové to klasické střídání brufenu a paralenu, to mi přijde jako naprosto brutální zásah do dítěte, hlavně když to někdo nasadí už třeba při 38 stupních (obecná zásada je teď nově nesrážet do 39, to prosím v klasické medicíně!).
@ivuska.h No, já někde ve skrytu duše vím, že takhle je to správně, ale chce to asi fakt pevnou odvahu, na to zatím nemám. Jasmínka byla nemocná jen 2x, tak jsem z toho vždycky hlavně v noci hysterická. Bojím se, že jí to vyletí nad 40 a dostane třeba křeče z horečky a tak:(((( Prostě hysterická matka. Můj cíl je, abych to také uměla bez léků, ale zatím jsem připos...
Nicméně mě mile překvapila sestřička, když se mě zeptala, jestli teplotu srážíme nebo nesrážíme. Znělo mi to tak, že se ptala "který směr " zastávám. To by bylo super!
@caramilla Tak křečí se vůbec bát nemusíš, to je taky takový mýtus... Febrilní křeče vznikají při rychlém nárůstu teploty, tj. jestliže má dítě už večer třeba 39, tak už mu to nemá moc kam lézt. Navíc křeče nejsou nebezpečné v nějakém celkovém smyslu, jediné riziko je, že ti při nich dítě od někud spadně nebo tak a vypadá to hrozně, ale nebezpečné to není. Kdybys na noc ten Nurofen dala, je to pořád lepší, než tím dítě ládovat celý den, přecejen pokud by ti dítě špatně spalo, může mu to ve výsledku prospět, protože spánek potřebuje k uzdravení taky. On taky ten Nurofen líp zabere, když ho dáš jen 1x denně a tělo na to nebude už navyklé. Taky je dobré si uvědomit, že vysoká horečka je znakem silného imunitního systému a celkově dobrého stavu dítěte, slabé tělo ji vyrobit neumí. A neplatí, že čím vyšší horečka, tím vážnější choroba.
@caramilla Ahoj, koukám, že pořád řešíte tu teplotu, já teda mám s křečma zkušenost od bráchů a uklidním stejně jako Ivuška - neboj se jich, protože kdyby na ně Jasmí trpěla, tak už to asi víš... a jak píše Ivča, tak děti křečují hlavně když teplota vylítne z ničeho nic, nečekaně třeba během jedné hodiny... (bráchové nikdy neměli žádné příznaky a za chvíli švih ho, horečka a křeče, max. jsme si zpětně uvědomili, že byli utahaní...)
@ivuska.h Nicméně nesouhlasím s tím, že křeče jsou zas taková prča - když na to děti trpí, tak si člověk asi zvykne, ale to bezvládné tělíčko, dítě mimo sebe... a někdy to mimčo fakt má problém s dýcháním a modrá... no a jako jakýkoliv křečový stav to asi není úplně bez nebezpečí pro mozek... Popravdě mě křeče u bráchů přišly horší než epileptické záchvaty u dětí an táboře, ale asi to bude tím, že je to někdo blízký a že se jedná o fakt malé dítě....
@rebelie Právěže vliv na mozek nemají febrilní křeče vůbec, má to jiný původ než epileptické křeče. Jasně, že samotná ta křeč je nebezpečná v tom, že si dítě může prokousnout jazyk, spadnout atd., myslela jsem to tak, že to nějak neohrožuje mozek a celkově organismus jako takový. A vypadá to určitě děsně, o tom žádná. Dopručuju tuhle knihu, jestli jsi nečetla -- http://www.kosmas.cz/knihy/152789/jak-pecovat-o....
@ivuska.h Knížku jsem četla a oproti jiným mě neuchvátila zas tolik... respektive v řadě věcí mě zaujala, ale pak už mi přišlo, že se kolikrát opakuje a taky jsem mu ne vždy věřila... a s tím vlivem na mozek si osobně nejsem tak jistá... proč by ty děti pak byly sledované na neurologii a co vím (ale studovala jsem to už dávno), tak je tam zvýšené riziko rozvoje epilepsie... oni hlavně moc nevědí, co ty křeče způsobuje, říkaj, že nezralost CNS, ale těžko říct... Každopádně pokud by na ně moje dítě trpělo, asi bych srážela horečku o sto šest... nicméně jinak souhlasím s tím, že horečku spíš nesrážet, nebo si dopomáhat spíš přírodními metodami než chemií... a není důvod se u dítěte již předem strachovat z febrilních křečí, dítě, které k nim má dispozice, si jim patrně i přes naší snahu stejnak aspoň jednou projde a dítě, které k nim vlohy nemá, bychom zbytečně cpali paralenama a spol.
@rebelie Tož proč jsou sledované na neurologii, to nevím, ale to bychom se stejně tak mohly ptát, proč se většině rodiček dělá epiziotomie atd., že 😀 Prostě to, že se to u nás tak dělá, mě nepřesvědčuje o tom, že je to skutečně potřeba. Naše děcka teda na ty křeče netrpí, takže jsem to nějak úplně podrobně nezkoumala, jen jsem si v základním rozsahu ověřovala informace od toho Mendelsona.
@ivuska.h Jj, v pohodě, já taky neberu fakt, že jsou někde sledovaní za důlaz toho, že je to potřeba... a jak říkám, zabývala jsem se tím víc už před pár roky, kdy to bylo aktuální, dneska jsou bráchové už velcí a křeče ustoupily... ale jednu dobu to fakt bylo maso a člověk měl docela strach, kdy zas teplota nečekaně vylítne... jsem jednou v době, kdy už jsme věděli, o co jde a jak na to, stejnak volala sanitku, protože brácha se nějak ne a ne vzpamatovat... ale jen co vešli záchranáři do místnosti, začal kapírovat 😀 A určitě mi přijde neproduktivní strašit všechny maminky ferbilníma křečma, myslím, že jsou ve skutečnosti relativně vzácné...

@caramilla Ahoj koukala jsem na tvůj blog (krteček úplně úžasnej) a zaujali mě ty společné objednávky softu...ještě zatím nemám v plánu něco ze softu šít (to budu muset nejdříve vypylovat techniku 🙂 ) ale možná bych si něco objednala. Je teď nějaká objednávka rozjetá? Ráda koukám na toto forum, ale nestíhám ho číst, takže jsem slušně mimo. Díky Jana