icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
8. dec 2011

a tady @caramilla OBYČEJNÝ softshell komplet 🙂 ještě musím teda zapošít rukávy na bundě

animal
8. dec 2011
animal
8. dec 2011

jo ještě na kalhoty i bundu musím nažehlit reflexní hříbky, dopoledne jsem to nestlihla, když Mareček spal

daisyr
8. dec 2011

@animal Máš to moc pěkné, v jednoduchosti je krása! Tu kukličku máš podle střihu ottobre?

aerin
8. dec 2011

@animal hele proc terezita, ja ty gate se zadkem mela driv!😀
https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
krasny veci, vsechny 😵

holky diky za pochvaly 😵

ucitelka70
8. dec 2011

@papajka7 ideš objednávať z hromadky? môžem sa z podobných dôvodov ku tebe pridať? máme riadne predraženú galantérku.......

animal
8. dec 2011

@aerin ona mi poslala střih, tak proto. Pamatuju se, že jsi je taky šila 🙂

animal
8. dec 2011

@aerin no jéje ty uši jsou tam prďácký 😀 😀

aerin
8. dec 2011

@animal jo tak 😀

caramilla
8. dec 2011

@ivuska.h Knížku mám koupenou, ale přečetla jsem jen očkování, musím jí najít, už jsem si to říkala, že si tam musím přečíst o horečkách atp🙂 No, díky za info, příště se pokusím být míň připos....
Jinak Jasmínce vždycky teplota vylítne během hodiny, možná i půlhodiny. Brala jsem si ji v neděli do postele ve 2 v noci a byla studená, žádné příznaky, kromě toho, že se vzbudila a chtěla ke mě. Ve 3 měla už horečku.
A je teda pravda, že s horečkou mi neusne, převaluje se, pláče, heká a usne až, když jí zabere prášek a sníží se teplota. Já myslím, že možná je to i úlevou od bolesti než samotnou horečkou. A je taky pravda, že při 37,5 bývá nevrlejší než při 38,5, to je vždycky úplně milionová, jen unavená🙂
No, doufám, že další nemoc nebude brzy a nebudu muset tohle řešit zase za týden 😖

rebelie
8. dec 2011

@caramilla Tak aspoň jedno je jisté, Jasmí netrpí na febrilní křeče, protože pokud jí teplota takhle rychle vylítne a ona nekřečuje, nebála bych se, že kdy začne... a tady je ten článek o horečce, co mi přišel docela inspirativní http://www.rodina.cz/clanek3758.htm A přeji klidnou noc!

sinala
8. dec 2011

@ivuska.h jak jsem si všimla, ty máš neskutečně načteno ( nevím co jsi vystudovala) a přehled. Metodu nesrážet znám a chtěla jsem ji aplikovat na sobě a nezvládla jsem ji ( fyzicky) a u dětí bych to nezvládla psychicky, srážím od 38,5, ale pokud se teď nesráží do 39, tak to bych asi zvládla, ale víc ne.
Kdysi jsem byla zastáncem co nejmíň léků až první dcera dostala febrilní křeče ( a myslím, že nárůst teploty nebyl prudký) a od té doby jsem se v tomto směru změnila a při vysokých teplotách jsem dávala i diazepam 😖

animal
8. dec 2011

@daisyr ano kukla ottobre

ivuska.h
8. dec 2011

@sinala No kdoví co by s mým názorem udělala taková zkušenost 😒 Naše děcka jsou nemocná naštěstí dost málo, vpodstatě jen virózy, ATB nikdy neměli... Načteno mám tady o těch věcech, protože jsem holt taková zkoumavá povaha, možná až moc 😀 S mým původním oborem to nesouvisí, jsem nedostudovaná informatička. K tomu srážení u sebe -- mě horečka vpodstatě nic nedělá, mám ji celkem snadno vysokou, jen mě bolí svaly a hlava a jsem unavená, takže to se dá vydržet a pak to o to rychleji zmizí... Zato manžel jak má 37, tak je to už pomalu na špitál, při 38 má halucinace 😕 Naštěstí mívá horečku velmi zřídka. Já teda teď taky mívám horečku tak max. 1x ročně, jinak z nemocí hlavně nějaká ta viróza nebo rýma a to se většinou obejde s max. 37 stupni.

ofelieee
8. dec 2011

holky nemáte některá střih na overálek na spaní? Dorazil mi prímovej bambusovej semiš, chtěla bych ho Kubovi na spinkání na zimu, ale jsem zatím dost šicí jelito a nerada bych to pokazila - při obkreslování třeba...

rebelie
8. dec 2011

@sinala Koukám, že osobní zkušenost s dítětem, co má febrilní křeče, je poměrně formujícím zážitkem... u mě to měli oba bráchové a taky z toho mám respekt... i když v teoretické rovině spíš souhlasím s tím, že horečku srážet netřeba...

jieff
8. dec 2011

@mehlo přidala jsem se do tabulky na vtc, je to ještě možný? Ještě jsem si vymyslela že nemám a tudíž potřebuju strečové jehly jsou to tyhle: http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/82012/jehly-stroj-... ?
Nebo to nejsou stretch? Jsem si říkala, že jsou v balíčku dvě různé velikosti, že by to bylo lepší než zvlášť...Díky moc za odpověď a jestli už je po uzávěrce, tak nevadí skočím do galanterky.

jieff
8. dec 2011

@rebelie
@caramilla musím se vrátit k těm aromalampám, máme doma taky jesnu ošklivou (dárek) na funkci to naštěstí nemá vliv, ale tuhle jsem viděla krásný od Vandy a Valerie v jedné galerii v Budějcích, mě se tedy jejich keramika hrozně líbí, tak třebas by se tam nějaká líbila i vám. Na fleru aromalampy nemaji, ale byly podobné tomuhle http://www.fler.cz/zbozi/hrnek-travy-0-3dcl-698828 v různých barvách

papajka7
8. dec 2011

@ivuska.h tak ohladom horuciek,zdielam tvoj nazor,hlavne po precitani knihy ktoru odporucas,odkedy ju mam doma,tak horucku nezrazam 😉 ´,dokonca som sa jej prestala bat a je u nas vitana,viem ,ze nam pomoze,starsi syn dokazal tahat 40ciatky 3 dni v kuse ked som ju zrazala,vzdy sa mi to podarilo,len na urcity maly cas,teraz ked ju nezrazam,dokonca ani zabalmi,len pouzivam EO,tak ku ma vzdy rovnako 😨 zacne poobede,potom noc a rano je fit 😵

@ucitelka70 jasne budem rada,aspon sa podelime o postovne 😉
@animal super,krasna supravicka 😵

rebelie
8. dec 2011

@jieff Taky jsme měli jednu ošklivou, ale já jí asi vyhodila, nebo co... Vanda a Valerie mívaj pěkný věci, tak uvidíme... mně zatím vlastně stačí ten hadr... ale kdybych začala využívat EO nějak víc, tak bych asi něco pořídila...
Dneska to je samý OT... Tak se chci zeptat k šití, resp. k těm reflexním nažehlovačkám od Engrossu - co myslíte, můžu je dát manželovi na cyklo-elasťáky? Ve smyslu, jestli je možné je použít na elastický materiál? (Manžel si stěžoval, že nemá žádný reflexní puntíky na kalhotech, v nichž jezdí do práce, tak jsem ho chtěla potěšit, ale nevím, zda to nebude nějak praskat, nebo tak). Díky.

ucitelka70
8. dec 2011

nechystáte z engrossu hromadku? chcem hlavne nažehlovačky.....
tam sa mi zdajú najkrajšie za dobrú cenu - hlavne reflexné, alebo poradte...

tinusiatko
8. dec 2011

tesne pred dokončením 😀

ivuska.h
8. dec 2011

Tato je krásná -- http://shop.bahnhof-apotheke.de/bluete-alabaste..., ale za ty prachy... Tohle se taky dá http://shop.bahnhof-apotheke.de/duftlampe-prima.... Je to web lékárny, co míchá aromakosmetiku podle Stadelmann.

animal
8. dec 2011

ještě pro mě jedno obyč triko z petrolejového fineribu. Fotka je docela neostrá, rozmazaná, já ten foťák nedokážu udržet pořádně jednou rukou v klidu 🙂

mehlo
8. dec 2011

@jieff jasně jsou stretch přidala jsem je do tabulky tak se můžeš napsat

mehlo
8. dec 2011

@tinusiatko to je nádhera!!!

mehlo
8. dec 2011

@animal moc hezký. Taky už bych se konečně měla pustit do toho roláku pro sebe.

tinusiatko
8. dec 2011

@mehlo ďakujem na prvý pokus to nieje najhoršie 😀

mehlo
8. dec 2011

@tinusiatko to bych ti nepřála vidět můj první pokus

tinusiatko
8. dec 2011

@mehlo 😀 ja som bola tiež prekvapená že to nevyzerá najhoršie 😀 😀 už sa teším ako ju vyskúšame