Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jdu pokračovat v tvoření.
@ucitelka70 ten engross sa s tebou podelím o poštu 😉 nemáš link na tabuľku? @mehlo
ahoj holky🙂
přeju @caramilla @monr aby se dětičky uzdravily! a k tomu OT - díky Bohu, žemáme zdravý kořínek - manža neměl horečku nikdy a já jen jednou za pár let - ovšem když už, tak 40-41C...ale co se týče mě, tak už od puberty jsem zastávala názor "co nejmíň chemie do těla" ...ani nevím, jak jsem k tomu dospěla - nic moc jsem o tom nečetla, asi tak nějak intuitivně - PMS prostě "přetrpím" a jednu za čas - třeba 1 z 6 cyklů, který je fakt sado, tak vezmu 1 brufen dvoustovku, aby zvládla fungovat...manža nebere nic. Oba zastáváme názor "vyležet"...bohužel dnešní doba tomu moc nepřeje a manža musí do práce - není čas na vyležení, tak o to dýl trvá než se tělo ějaké té virozy střepe...
Díky za inspiraci a vhled do esenciálních olejů! Pro mě je to novinka - ještě nikdy jsem "nefetila", ale o to lépe budu prožívat svůj PMS a když bude třeba i něco léčit, tak se vás zeptám 😉
@kuna hned včera jsem zkusila lepidýlko na aksamit 😉 no...prostě parádička - šilo se mi to líp jak finerib 😀DD asi budu lepit všechno 😀 a Car - já teda lepila jen ěvový přídavek cca 0,5cm, takže pootočení na líc nic zalepený nebylo a ten půlcenták stačil - udržel to 🙂
ad sova - na můj vkus krapet hlemýždí tempo - asi počkám pár dní a pak vykonán úkony naráz a vejdu se do 15 minut🙂 nejhorší je pro mě vždy pochopit návod i když den 7 a 8 je brnkačka i v tomto směru 🙂
@michamicha jestli se mohu zeptat - co jsi měla za eshop? pochytila jsem, že car od tebe brala stuhy - škoda, že jsem to nevěděla - bývala bych se stoklasou spláchla i toto... 😀
Ahoj holky, EO mě dost zaujaly, zatím jsem o tom ani neslyšela. Doporučíte mi nějaké články, stránky na webu, kde bych si o tom mohla něco přečíst?
@ivuska.h Ta druhá lampa se mi moc líbí! 🙂
Jinak s horečkou to mám já stejně jak tvůj manžel. Mám normálně teplotu tak 35,2 a když mám 37, tak je mi zle a když mám 38, tak jem úplně mimo, klepu se a omldlívám. Vyšší jsem snad nikdy neměla, možná jako dítě. Já sobě nesrážím cca do té doby, než to leze k 38, protože to bych už nepřežila. Když jsem chodila do práce, tak jsem, jak píše @crawler, nacpala tělo paralenem a s horečkou jsem lezla třeba na Blaník, protože prostě nešlo ten den ráno akci s dětmi zrušit ☹
Jasmínka asi bude po mě, má normálně taky teplotu 35,2 a když má 36,3, tak už začíná být protivná.
No, tak asi budu muset najít nějaký svůj styl a zlatý střed pro nás lemry 😀 Já naštěstí nemocná prakticky nejsem a mám to dobrý v tom, že jak kojím, tak léky neberu, takže i tu skoro 38 od zánětu močáku jsem prostě dala jen s čajem a dekou 😀
@animal Hele, zrovna jsem dneska rozšila triko z petrolu! To je tak dokonalá barva!!! 😀 A sluší ti 😉
@crawler Jako lituju, že nevíš, co je to aksamit, vůbec nevíš, o čem to je. S tím lepidlem, to je prostě slast 😀 Já lepila nějakým obyč na papír, co jsem měla dom, a ono je hodně široké, tak jsem to měla více jak 0,5. Co jsem měla to lepidlo na textil od Prym, tak to je tenčí a to bylo lepší. A taky lépe drželo než to na papír. Dnes jsem koupila kores, tak uvidím, jak bude fungovat 😀
@caramilla Bych řekla, že k manželství kvalifikují chlapa jiný věci než zrovna znalosti z oboru pediatrie... takže chemik-sklář může bejt skvělej manžel... ale pravda, takovej pediatr coby kamarád by se hodil (ideálně homosexuál 😀 ). Jo a s teplotama jsem na tom stejně - u mě je už 37 hodně...
@ivuska.h Tak ta druhá lampa - nazelenalý ovál - ta by se mi zamlouvala... a to obyčejně aromalampy fakt nemusím...
@crawler písla jsem ti radši do IP 😉
@rebelie 😀 😀 😀 Ježiš, homosexuál??? 😀 😀 😀 Ještě tak pedofil, ne? 😀 😀 😀 Ty mě bavíš, babo!!! 😀 😀 😀
Dneší úkol je bomba! http://www.farbenmix.de/advent/9/9.htm
Jo dneska dorazil balík MTX a jsem absolutně nadšená, limetkovej finerib a ten proužkatej jednolíc a bambus/ba jednolíc je naprosto dokonalej, z toho ušiju noční košili na léto pro manžela (on strašně rád nosí noční košile 😅 )
tak stoklasu vyexpedovali dneska ráno :/ kurnik, to sem myslela, že už to tenhle víkend třeba bude v hradci... a příští jsem měla v plánu tam nejet... tak budu muset plány změnit....
@kryska5 veruže nemám, zhánam aj ja....... tak kto skôr zbadá, upozorníme sa, ok?
ja potrebujem základy všetkého, galantérky, úpletov, nápletov, flízu....... nič nemám a chcem aj nejaké hračky pošiť..... tak vždy sledujem, kto čo dá do hromadky, možno mi ušlo presne to, čo som chcela
@macin73 Kuklička je jeden z nejvyšších levelů 😀 Já jsem jí zatím nepokořila! 😀 😀 😀
Ale určitě to zkus, stojí to za to, jen tě prosím, pro tvé vlastní dobro, zkus si ji první z nějakého recy-materiálu, který máš po ruce, až vychytáš střih, který sedne a velikost, tak stříhej do toho veleúžasného mylly! 😀 😀 😀 😀
@mehlo a kde je tabuľka?
Holky je to v háji. Mě se ten počítač včera večer tak zasekl, že nemůžu otevřít ani jednu tabulku. Řekne mi to, že na stránce je obsah, který není zabezpečen https a jestli chci zobrazit jen ten ověřenej obsah. Tak zmáčknu ano a v tabulce není vůbec nic vidět. Večer jsem i obnovovala systém a na chvilku se mi to zobrazilo a pak už zase ne. Ted to tady s mhd řešíme, ale nemůžeme na nic přijít. Samozřejmě přeinstalování celého systemu opravdu zatím nehrozí a stejně by jsme to do zítřka asi nepřekopali. Ozvu se zase večer, jestli to bude lepší. Tak se všem omlouvám, hlavně těm co se ted chtěli přidat. Holky vydržte!!

@ucitelka70 to teda nebylo na mně, ale v klidu se přidej. Když nebude v tabulce to co bys chtěla napiš mi IP a já to tam přidám