icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
8. dec 2011

@ucitelka70 to teda nebylo na mně, ale v klidu se přidej. Když nebude v tabulce to co bys chtěla napiš mi IP a já to tam přidám

mehlo
8. dec 2011

jdu pokračovat v tvoření.

kryska5
8. dec 2011

@ucitelka70 ten engross sa s tebou podelím o poštu 😉 nemáš link na tabuľku? @mehlo

alinn
8. dec 2011

@ivuska.h tak ta lampa je fakt dobrá 🙂 ta cena není v korunách?? 😀 😠 😀 😀

crawler
8. dec 2011

ahoj holky🙂

přeju @caramilla @monr aby se dětičky uzdravily! a k tomu OT - díky Bohu, žemáme zdravý kořínek - manža neměl horečku nikdy a já jen jednou za pár let - ovšem když už, tak 40-41C...ale co se týče mě, tak už od puberty jsem zastávala názor "co nejmíň chemie do těla" ...ani nevím, jak jsem k tomu dospěla - nic moc jsem o tom nečetla, asi tak nějak intuitivně - PMS prostě "přetrpím" a jednu za čas - třeba 1 z 6 cyklů, který je fakt sado, tak vezmu 1 brufen dvoustovku, aby zvládla fungovat...manža nebere nic. Oba zastáváme názor "vyležet"...bohužel dnešní doba tomu moc nepřeje a manža musí do práce - není čas na vyležení, tak o to dýl trvá než se tělo ějaké té virozy střepe...
Díky za inspiraci a vhled do esenciálních olejů! Pro mě je to novinka - ještě nikdy jsem "nefetila", ale o to lépe budu prožívat svůj PMS a když bude třeba i něco léčit, tak se vás zeptám 😉

@kuna hned včera jsem zkusila lepidýlko na aksamit 😉 no...prostě parádička - šilo se mi to líp jak finerib 😀DD asi budu lepit všechno 😀 a Car - já teda lepila jen ěvový přídavek cca 0,5cm, takže pootočení na líc nic zalepený nebylo a ten půlcenták stačil - udržel to 🙂

ad sova - na můj vkus krapet hlemýždí tempo - asi počkám pár dní a pak vykonán úkony naráz a vejdu se do 15 minut🙂 nejhorší je pro mě vždy pochopit návod i když den 7 a 8 je brnkačka i v tomto směru 🙂

@michamicha jestli se mohu zeptat - co jsi měla za eshop? pochytila jsem, že car od tebe brala stuhy - škoda, že jsem to nevěděla - bývala bych se stoklasou spláchla i toto... 😀

boudova
8. dec 2011

Ahoj holky, EO mě dost zaujaly, zatím jsem o tom ani neslyšela. Doporučíte mi nějaké články, stránky na webu, kde bych si o tom mohla něco přečíst?

caramilla
8. dec 2011

@ivuska.h Ta druhá lampa se mi moc líbí! 🙂
Jinak s horečkou to mám já stejně jak tvůj manžel. Mám normálně teplotu tak 35,2 a když mám 37, tak je mi zle a když mám 38, tak jem úplně mimo, klepu se a omldlívám. Vyšší jsem snad nikdy neměla, možná jako dítě. Já sobě nesrážím cca do té doby, než to leze k 38, protože to bych už nepřežila. Když jsem chodila do práce, tak jsem, jak píše @crawler, nacpala tělo paralenem a s horečkou jsem lezla třeba na Blaník, protože prostě nešlo ten den ráno akci s dětmi zrušit ☹
Jasmínka asi bude po mě, má normálně taky teplotu 35,2 a když má 36,3, tak už začíná být protivná.
No, tak asi budu muset najít nějaký svůj styl a zlatý střed pro nás lemry 😀 Já naštěstí nemocná prakticky nejsem a mám to dobrý v tom, že jak kojím, tak léky neberu, takže i tu skoro 38 od zánětu močáku jsem prostě dala jen s čajem a dekou 😀

@animal Hele, zrovna jsem dneska rozšila triko z petrolu! To je tak dokonalá barva!!! 😀 A sluší ti 😉

@crawler Jako lituju, že nevíš, co je to aksamit, vůbec nevíš, o čem to je. S tím lepidlem, to je prostě slast 😀 Já lepila nějakým obyč na papír, co jsem měla dom, a ono je hodně široké, tak jsem to měla více jak 0,5. Co jsem měla to lepidlo na textil od Prym, tak to je tenčí a to bylo lepší. A taky lépe drželo než to na papír. Dnes jsem koupila kores, tak uvidím, jak bude fungovat 😀

caramilla
8. dec 2011

@rebelie hm, tak článek zajímavej, dospěla jsem k názoru, že jsem si měla vzít (osvíceného) pediatra 😀 😀 😀 😀 No, k čemu je mi doma vědec (chemik - sklář)?

animal
8. dec 2011

@caramilla díky, mě petrol moc líbit se, takže jsem neodolala s nákupem 🙂 akorát, když jsem šila to triko, tak jsem ho pořád někde zužovala, protože ten finerib je hodně pružný

rebelie
8. dec 2011

@caramilla Bych řekla, že k manželství kvalifikují chlapa jiný věci než zrovna znalosti z oboru pediatrie... takže chemik-sklář může bejt skvělej manžel... ale pravda, takovej pediatr coby kamarád by se hodil (ideálně homosexuál 😀 ). Jo a s teplotama jsem na tom stejně - u mě je už 37 hodně...
@ivuska.h Tak ta druhá lampa - nazelenalý ovál - ta by se mi zamlouvala... a to obyčejně aromalampy fakt nemusím...

michamicha
8. dec 2011

@crawler písla jsem ti radši do IP 😉

caramilla
8. dec 2011

@rebelie 😀 😀 😀 Ježiš, homosexuál??? 😀 😀 😀 Ještě tak pedofil, ne? 😀 😀 😀 Ty mě bavíš, babo!!! 😀 😀 😀

Dneší úkol je bomba! http://www.farbenmix.de/advent/9/9.htm

michamicha
8. dec 2011

Jo dneska dorazil balík MTX a jsem absolutně nadšená, limetkovej finerib a ten proužkatej jednolíc a bambus/ba jednolíc je naprosto dokonalej, z toho ušiju noční košili na léto pro manžela (on strašně rád nosí noční košile 😅 )

terezita
8. dec 2011

@animal peeekne! 😵 ja je akorat budu rozsirovat, em. uz jsou relativne uzke a zacinaji byt kratke 😅 mam doma od bushi jakoby zvonace (maji taky usi na prdylce 😀 😀) a ty se mi strasne na emmci libily 😵
@mehlo dekuji, uz jsem se vepsala.. ale sama samotinka, tak se to asi nenaplni. aspon usetrim 😀 😀 😀

caramilla
8. dec 2011

OT for @animal : teda, tak jsem dneska měla předsevzetí, že půjdu brzo spát a zase tu čumím do noci. 2 hodiny jsem vybírala EO a další kravinky, ach jo 😀 Základní výbavu dobré matky mám, hnusou aromalampu jsem taky objednala, tak teď jen doufám,že to nebudu potřebovat 😀

caramilla
9. dec 2011

@terezita no, tak 0,5 slunečnice, ať nežeru 😀 😀 😀

animal
9. dec 2011

@caramilla 😀 ty nespíš u PC a já zase u dítěte v posteli 😀

ngvadi
9. dec 2011

tak stoklasu vyexpedovali dneska ráno :/ kurnik, to sem myslela, že už to tenhle víkend třeba bude v hradci... a příští jsem měla v plánu tam nejet... tak budu muset plány změnit....

macin73
9. dec 2011

@animal můžu se zeptatm které číslo Ottobre? chtěla jsem ji kupovat, ale když mám teď nakoupené merino mylly, zkusím to sama... stejně jsem si neuměla vybrat barevnou kombinaci 😉

animal
9. dec 2011

@macin73 jako kuklička??? ta je volně ke stažení

ucitelka70
9. dec 2011

@kryska5 veruže nemám, zhánam aj ja....... tak kto skôr zbadá, upozorníme sa, ok?
ja potrebujem základy všetkého, galantérky, úpletov, nápletov, flízu....... nič nemám a chcem aj nejaké hračky pošiť..... tak vždy sledujem, kto čo dá do hromadky, možno mi ušlo presne to, čo som chcela

caramilla
9. dec 2011

@ngvadi 😖

Taky vkládám něco totálně obyčejnýho 😉
Už to míří k Ježíškům 😀

caramilla
9. dec 2011

@macin73 Kuklička je jeden z nejvyšších levelů 😀 Já jsem jí zatím nepokořila! 😀 😀 😀
Ale určitě to zkus, stojí to za to, jen tě prosím, pro tvé vlastní dobro, zkus si ji první z nějakého recy-materiálu, který máš po ruce, až vychytáš střih, který sedne a velikost, tak stříhej do toho veleúžasného mylly! 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
9. dec 2011

@mehlo a kde je tabuľka?

macin73
9. dec 2011

@caramilla jasan, že hned nebudu prznit cenný materiál 😀

@animal asi na jejich stránkách, že?

macin73
9. dec 2011

@caramilla ta čepička je super, to bych mohla dát, ne? 😝

mehlo
9. dec 2011

Holky je to v háji. Mě se ten počítač včera večer tak zasekl, že nemůžu otevřít ani jednu tabulku. Řekne mi to, že na stránce je obsah, který není zabezpečen https a jestli chci zobrazit jen ten ověřenej obsah. Tak zmáčknu ano a v tabulce není vůbec nic vidět. Večer jsem i obnovovala systém a na chvilku se mi to zobrazilo a pak už zase ne. Ted to tady s mhd řešíme, ale nemůžeme na nic přijít. Samozřejmě přeinstalování celého systemu opravdu zatím nehrozí a stejně by jsme to do zítřka asi nepřekopali. Ozvu se zase večer, jestli to bude lepší. Tak se všem omlouvám, hlavně těm co se ted chtěli přidat. Holky vydržte!!

medvi11
9. dec 2011

@mehlo na stránku objednávky VTC se dá dostat i zapisovat, odkaz na MTX nemám, tak netuším...tož to maximálně neobjednáš hned, ale za chvíli, až přeinstaluješ...nebo spravíš 😀