Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1666 baby mam už doma flis a chcem teraz robit čiapku,ale bez tých rohoch , nemate recept ? 😅
baby,kedže mi nik nedal lahši navod aky som tu pýtala 😒 ,ušila som si čiapku podla tej mojej predraženej 🙄 čo mi prišla pred par dnami , moje je taka kúúúúl 😀 miesto maca hnedy zajac 😀 . čakam až sa model zobudi, že ju zaštepujem,ked mu bude OK
tu je original 😀 http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9643532&tab=0
materila flis,nie nejaka starodavna babina kydľa
je nam malá 😀 😀 😀 😀 😀 teda ltt 😀 😀 😀 😀 😀 možem robit druhu 😠
nechce niekto pre novorodenca? 😀
kde by som nasla strih swaddlebees? dik 😉
@anaj_janka Aj mna by to zaujimalo, najma novorodenecky strih 🙂 Ak by si sa nejako k tomu dostala, pls posles mi ho? Vdaka.
baby rýýýýchlo poradte ako sfunkčnit tie BRZDICKY čo sa davaju na okuhlu gumu , ked to stlačim / tu pružinku/tak dierka na prevlečenie je z boka .... ja som toto ešte nekupovala nove,všetky brzdičky v bundách su funkčne 😀 😖
už to mam to fakt stači potočit aj nasilu 😅
@zojec uz si vyriesila ten tunel s vatelinom? vezmi najvacsiu rucnu ihlu aku mas, navlec do nej hrubu pevnu nit a navlec do tunela nit s tou ihlou, treba davat pozor aby si ju nepichla von, alebo cez vrstvu nejakej normalnej latky. A potom na koniec tej nite pevne priviazes tu okruhlu gumku a s trochou sily sa ti podari navliect ju.
@rossinka no ja mam ten strih len tak na papiery obresleny ale nepomerany lebo ja som total amater a neviem ako by som to mala pomerat ale niekde by som v kompe mala mat podobny novorodenecky stiahnuty z netu, tak ak mi hodis do ip maila tak ti ho poslem lebo tu sa nedaju posielam prilohy v ip-ckach 😉
@allisia navod a strih na kapsu mas napr. tu http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=80
@quaxi dik za radu 🙂 nakoniec som to vyriesila velkou spinkou oleponou hladkou paskou... 😉 ale pol zivota ma to stalo.. dve zicherky som musela odtial vyparat...
@allisia strih co dala quaxi, sa mi zdal maly... ja uz mam svoj prisposobeny, ale vychadzala som z tohto: myslim, ze uz ho tu davala aj denisocka 😉

@zojec a co sijes