icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
13. dec 2011

@palosek 😀 😀 😀 Je, ale ten střih se mi moc nelíbí, divně to sedí na hlavě, ale líp to asi udělat nejde 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@palosek No jasně, proužky se prodávají hodně, takové ty Tyrkys a čokoláda, Pomeranč a čokoláda atd.

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla To ne, 25. by bylo blbé, náš pediatr má 23.-28. dovolenou 😒 Do porodnice na kontrolu s miminem se mi fakt jezdit nechce a záskok našeho pediatra by se mi tak akorát vysmál nebo rovnou zavolal policajty.

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla Když naboucháváš ty baby druky, funguje ti ten plastový udělátor dýl, jak tak na 10 kusů? Mě už v tom prostě nedrží ty kroužkové části a teď z nového balení to projistotu nedrží od začátku... Ono se to dá i bez toho, ale jen mě překvapuje, jaký je to děsný šunt.

caramilla
13. dec 2011

@ivuska.h Tak, jestli jede Dr. na hory, tak budeš muset taky 😀 😀 😀

Ty ještě budeš 22. mejt okna, skákat po schodech.... 😀 😀 😀
A co naše milá @rebelie ??? Že by? 😀

zojec
13. dec 2011

@zhrkz strih mam taky narychlo spraveny v albume moje vytvory 😉 je univerzalny, od cca 3 mesiaca do donosenia 😀 pre take starsie dietatko 1,5 by som to dole urobila trosku sirsie kvoli nozkam 1meter min., ale na vysku ten meter aj s kapuckou staci. obvykle sijem 90cmx100cm na vysku 😉
@papajka7 odporucila by som ti velkost vkladacky 13cm x 60 😉 prehnes napoly a je 😉 3 vrstvy ceskeho flisu a je 🙂 nejak sa lepsie dopasuvaju aj do kapsovych aj do puliek.. organic uz mam spratu, takze nema taky tvar ako za novoti, ale je zhurba 43x33 🙂 ak sijem taketo vkladacky , tak davam len 2 vrstvy .. obvykle ale staci ked je 30x40 😉
@caramilla to je krasna supravka 😉 to je akskamit?? sa tiez chystam na nejake aplikacie z neho, ale dost sa bojim toho utekania a bordelu vsade 😉

caramilla
13. dec 2011

@ivuska.h Hele, nikdy jsem neměla problém! Tak nevím, jestli do toho tluču moc málo nebo moc moc? 😀

ivuska.h
13. dec 2011

Tak už jsem to vymyslela, našiju si pár supervelkých vložek 😀

caramilla
13. dec 2011

@zojec To je bavlněný velur, ten mám na oblečení radši, neslehne a je furt jako nový. Mě aksamit bambusový hrubne a slehává.

caramilla
13. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 😀 A tvůj psychiatr dovolenou nemá?

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla No vidíš, nějak se včera nezjevila... To jsem teda zvědavá.

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla Už to se mnou vzdal 😀

macin73
13. dec 2011

Tak hlásím, že na FM sovu kašlu... stroj stále ještě nedorazil (České poště už opravdu nemůžu přijít na jméno, od čtvrtka "dodávají"), ještě nemám uklizeno, napečeno a do práce jsem ve skluzu několik dní ☹. Chjo, jak to děláte, že stíháte???

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla Akorát budou na suchý zip, protože tu nemám kleště ani lis... Ale prý je to dobré, jedné paní jsme to tak dělali na zakázku, aby ji to netlačilo při jízde na kole 😀

zojec
13. dec 2011

@caramilla to hej, este som z neho nic nesila, len vkladacky, a tie su teda dost ine ako za nova :( som myslela, ze to je tou 60tkou..
a ako je to s tym merinom z mylly? mam ho predprat pred sitim?
@ivuska.h a co musis stale nieco robit?? si sadni a nerob nic 😉 napecene uz mas? 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@macin73 Já teď zas čekám na celníky, leží mi tam už týden vlněná souprava... Asi jim dneska napíšu, kde to vázne.

ivuska.h
13. dec 2011

@zojec Napečeno mám... A nedělat nic, to právě nějak nejde. Jak jako nic? To mám sedět a koukat do stropu? Na čtení tu nic nemám (vše přečtené), televizi nemáme (a stejně jsou v ní kraviny), s děckama si na zemi hrát, na to už nemám kondici a oni stejně nemají zájem o hry s nudnou matkou 😀 Uklízet bych mohla... ale tak zoufalá zas nejsem :D

ivuska.h
13. dec 2011

@zojec nepředepírala jsem, peru to v ruce a to se nesráží.

monr
13. dec 2011

@caramilla krásna súpravička

macin73
13. dec 2011

@ivuska.h Ježiš, JAK to děláš??? Já tu mám asi 50 knížek, co si chci přečíst, asi 20 krabic, co jsem ještě nevybalila z loňského stěhování, binčus, do práce nestíhám, dárky tak napůl, upečeno zero, šálu pro malou rozpletenou asi měsíc, vlňáky asi 2 měsíce, čepici jsem začala a zase rozpárala... normálně jestli jsem měla doteď depku, tak teď mám MEGADEPKU!!! Je fakt, že šmudlinka už pár dní pořád kňourá (včera jí konečně vylezl první zoubek), ale i tak!!!!

palosek
13. dec 2011

@macin73 😀 občas vypnu pc 😀 😀 😀

katka82
13. dec 2011

@caramilla krááásnej kompletek 😉 😵 😵 jinak s těma jehlama jsi na to kápla 😵 dala jsem 80 a šije to soft úplně v pohodě 😵 😵 😵 DÍKY 😉

terezita
13. dec 2011

@ivuska.h ty se nudis? 😅 😀 a strihy uz mas obkreslene? 😀
tyhle prouzky jsou taky lukcucni!! no uz abych zase setrila na dalsi mtx! ti nas znici 😅 😀
@katka82 ja mam brother 3034D a mam to nastavene (zleva doprava) 6-5-5-4. takhle to mam standardne a steluju tim pouze, kdyz rasim na OL latky.
@zojec ty sovi kapsy jsou nadherne! 😵

terezita
13. dec 2011

@katka82 jee no to by me nenapadlo, ze jedla bude delat neplechu!

rebelie
13. dec 2011

@caramilla Hlásím, že jsem stále tu... a stále 2v1... Zítra mi odjíždí PA, zavíraj Neratovice a pan doktor v poradně se netvářil, že bych to do zítra měla stihnout ☹ . Ale ušila jsem včera pytlík na kolíčky 😀 , tak aspoň něco...

ivuska.h
13. dec 2011

@macin73 Ná já si zas na tu beletrii úplně nepotrpím, abys neměla dojem, že tu mám stohy přečtených knih, to fakt ne.

ivuska.h
13. dec 2011

@terezita Jo vidíš, pošlu ti to tento týden, neboj!

ivuska.h
13. dec 2011

@rebelie Doktor je asi věštec, co? 😠 Riciňák už jsi měla? 😀

rebelie
13. dec 2011

@ivuska.h K riciňáku jsem se zatím neodhodlala, je mi na zvracení i bez něj 😀 ... zatím jsem zkusila jen procházky, a kořeněné nápoje (svařila jsem mošt a vypila kýbl masaly)... Doktor je prostě doktor... ale ve zprávě mám, že hlavička naléhá - to znamená, že už mimčo sestoupilo, ne?

caramilla
13. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀
Hele, na sucháč jsem taky chtěla už vyzkoušet vložky, abych nemusela lovit vždycky tu patentku, k nihama jsem na tom jako @macin73 , mám tu tuny knih, co bych někdy chtěla přečíst. Ale už jsem na to rezignovala. Je pravda, že jediná chvíle v životě, kdy jsem měla čas číst, byl týden před porodem 😀

@katka82 To jsem ráda. Pro mě to bylo velké AHA, co všechno můžou způsobovat jehly! Vynechávaly mi steh na PUL a na Softu, tak jsem byla uvztekaná. Protože mi praskaly - udělala jsem 4 jehly na 1 softce - tak jsem dala jeansové a to jsem čuměla, co všechno se "spravilo"🙂)) Od té doby jehly řeším a měním při každé změně látky. Podle mě to za tu práci stojí. 😉

@terezita To taky jde - řasit látky na OL??? To by zase nenapadlo mě! Jak se to dělá? 😀