Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zhrkz strih mam taky narychlo spraveny v albume moje vytvory 😉 je univerzalny, od cca 3 mesiaca do donosenia 😀 pre take starsie dietatko 1,5 by som to dole urobila trosku sirsie kvoli nozkam 1meter min., ale na vysku ten meter aj s kapuckou staci. obvykle sijem 90cmx100cm na vysku 😉
@papajka7 odporucila by som ti velkost vkladacky 13cm x 60 😉 prehnes napoly a je 😉 3 vrstvy ceskeho flisu a je 🙂 nejak sa lepsie dopasuvaju aj do kapsovych aj do puliek.. organic uz mam spratu, takze nema taky tvar ako za novoti, ale je zhurba 43x33 🙂 ak sijem taketo vkladacky , tak davam len 2 vrstvy .. obvykle ale staci ked je 30x40 😉
@caramilla to je krasna supravka 😉 to je akskamit?? sa tiez chystam na nejake aplikacie z neho, ale dost sa bojim toho utekania a bordelu vsade 😉
Tak už jsem to vymyslela, našiju si pár supervelkých vložek 😀
Tak hlásím, že na FM sovu kašlu... stroj stále ještě nedorazil (České poště už opravdu nemůžu přijít na jméno, od čtvrtka "dodávají"), ještě nemám uklizeno, napečeno a do práce jsem ve skluzu několik dní ☹. Chjo, jak to děláte, že stíháte???
@zojec Napečeno mám... A nedělat nic, to právě nějak nejde. Jak jako nic? To mám sedět a koukat do stropu? Na čtení tu nic nemám (vše přečtené), televizi nemáme (a stejně jsou v ní kraviny), s děckama si na zemi hrát, na to už nemám kondici a oni stejně nemají zájem o hry s nudnou matkou 😀 Uklízet bych mohla... ale tak zoufalá zas nejsem :D
@ivuska.h Ježiš, JAK to děláš??? Já tu mám asi 50 knížek, co si chci přečíst, asi 20 krabic, co jsem ještě nevybalila z loňského stěhování, binčus, do práce nestíhám, dárky tak napůl, upečeno zero, šálu pro malou rozpletenou asi měsíc, vlňáky asi 2 měsíce, čepici jsem začala a zase rozpárala... normálně jestli jsem měla doteď depku, tak teď mám MEGADEPKU!!! Je fakt, že šmudlinka už pár dní pořád kňourá (včera jí konečně vylezl první zoubek), ale i tak!!!!
@ivuska.h ty se nudis? 😅 😀 a strihy uz mas obkreslene? 😀
tyhle prouzky jsou taky lukcucni!! no uz abych zase setrila na dalsi mtx! ti nas znici 😅 😀
@katka82 ja mam brother 3034D a mam to nastavene (zleva doprava) 6-5-5-4. takhle to mam standardne a steluju tim pouze, kdyz rasim na OL latky.
@zojec ty sovi kapsy jsou nadherne! 😵
@ivuska.h K riciňáku jsem se zatím neodhodlala, je mi na zvracení i bez něj 😀 ... zatím jsem zkusila jen procházky, a kořeněné nápoje (svařila jsem mošt a vypila kýbl masaly)... Doktor je prostě doktor... ale ve zprávě mám, že hlavička naléhá - to znamená, že už mimčo sestoupilo, ne?
@ivuska.h 😀 😀 😀
Hele, na sucháč jsem taky chtěla už vyzkoušet vložky, abych nemusela lovit vždycky tu patentku, k nihama jsem na tom jako @macin73 , mám tu tuny knih, co bych někdy chtěla přečíst. Ale už jsem na to rezignovala. Je pravda, že jediná chvíle v životě, kdy jsem měla čas číst, byl týden před porodem 😀
@katka82 To jsem ráda. Pro mě to bylo velké AHA, co všechno můžou způsobovat jehly! Vynechávaly mi steh na PUL a na Softu, tak jsem byla uvztekaná. Protože mi praskaly - udělala jsem 4 jehly na 1 softce - tak jsem dala jeansové a to jsem čuměla, co všechno se "spravilo"🙂)) Od té doby jehly řeším a měním při každé změně látky. Podle mě to za tu práci stojí. 😉
@terezita To taky jde - řasit látky na OL??? To by zase nenapadlo mě! Jak se to dělá? 😀

@palosek 😀 😀 😀 Je, ale ten střih se mi moc nelíbí, divně to sedí na hlavě, ale líp to asi udělat nejde 😀