Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak ja si budu delat asi suchou bez aplikaci 😀 za to se vsadkou 😀
@ivuska.h Odběr krve se dělá z pupečníku, aby se nemuselo mimčo píchat, a krevní skupinu je potřeba zjistit co nejdřív, protože do 72h se musí píchnout ta injekce proti protilátkám... neboj, už jsem přemýšlela i o tom, že nabrat krev z pupečníku přece nemůže být tak složité 😀 😀 😀 , ale coby prvorodička to na neasistovaný porod fakt nevidím... Před chvílí jsem volala na Mělník - abych se objednala do poradny, když mi dnes ještě navíc zavřou Neratovice a hned doktorka říkala, že se domluvíme, jak to směřovat k porodu... asi se z nich fakt zjevím... holt budu muset ještě trochu potrénovat svou asertivitu... ale chci vydržet minimálně do 41+5tt, dřív jsem ochotná podstoupit maximálně Hamiltona...
@macin73 Tak pokud by prtě bylo Rh neg. máme vyhráno, ale přesně, jak píšeš, chci další děti a nechci riskovat, že se mi vytvoří protilátky a další mimčo nepůjde...
@terezita Já jsem původně chtěla úplně jiný látky, ale tuto mi dala tchýně z půdy, že ji nepotřebuje. Je úžasná, chtěla jsem ji Jasmínce na šatičky, ale včera jsem neodolala, ta sova na všech látkách zanikala, ale tedy vyniká! 😀 😀 😀
Soví setkání beru!!!! A před bohnicema vymeteme ještě Mráze 😀
@crawler Však na druhé mimi už to od toho prvního máš akorát, tak to nebude taková trága, ne? 😀 Já jsem se tuhle taky bála, ale pak jsem si řekla, že kromě šití a práce vlastně druhé by nebylo už tak šílené 😀 Když jsem šila ten mimikompletek, tak jsem si i říkala "ach, já chci miminko", ještě, že mě neslyšel manžel 😀 😀 😀
@rebelie 😖 Cesty jsou teda spletité! Ale jsem ráda, že slyším o někom, kdo chce rodit doma přes to, že je Rh- Moje švagrová má taky toto a strašně mě zjebala, že jsem pro domácí porody, že prý "já kdybych rodila doma, tak všichni pomřem" 😀 😀 😀 (Neřekla to takto, ale bylo to v podtextu). Dokonce mi říkala, že ona si u porodu nemůže moc vymýšlet, jako jsem si vymýšlela já, když má takové komplikace. 😀 😀 😀
Ale ono to je tak, kdo o přirozeném porodu slyšet nechce, tomu nemá cenu dokoliv říkat, je to bohužel někdy skoro až "házení perel sviním" ☹ Akorát tě odsoudí, že jsi nezodpovědná a náročná a vymýšlíš si - a to jsem prosím chtěla rodit v porodnici, ale i tak to, že jsem nechtěla klystýr, máma dodnes nerozdýchala a odsuzuje mě za to! A až se dozví, že příště nechci rodit v Benešově, její milované porodnici, tak se se mnou už asi nebude bavit vůbec. Prý "co si vymýšlíš". Smutný na tom je to, že ona se mnou měla traumatický, šílený a strašný porod, který dodenes nerozdýchala, furt to mezi mnou a jí je, uvědomila jsem si to až, když jsem porodila Jasmínku, jak to ten vztah ovlivní. Porodem mě hystericky strašila celý život, furt mi vyprávěla, jak 12 hodin trpěla a jak se mi nechtělo na svět a jak jsem málem umřela... A i přes to nechápe, proč pro mě je důležité porod prožít hezky. Je to fakt smutný 😖
Sorry za OT🙂
Rebelie, modlila jsem se za tebe včera i dnes, aby to vše ještě stihlo proběhnout. U usilovném myšlení na tebe pokračuju!😉
@terezita Nákrčník bomba!!! Z lilkové lamy jsem se málem počurala blahem!!!
@martinkah pekná práca na začiatočníčku...... fakt,
@caramilla Za OT se omlouvám já, vnesla jsem ho sem sama... Asi půjdu něco ušít, aby byla moje přítomnost v této diskusi oprávněná 😀 😀 😀 Negativní Rh nepředstavuje nějakou bezprostřední komplikaci porodu (pokud matce neprokážou v těhotenství stoupající protilátky) a u porodu si člověk může "vymýšlet" úplně stejně jako ostatní, jen se musí odebrat ta krev a pokud je mimčo Rh+, tak píchnout ta injekce... S Tvojí maminkou mě to mrzí, ale myslím, že pro ženy, které zažily těžký porod je obtížné přijmout fakt, že to taky může být někdy pěkné... Já právě váhám, zda s sebou zítra do Mělníka vzít svojí mamku, protože Petr si nemůže brát volno (má-li ho mít k porodu a po něm, což vnímám jako důležitější), ale přesně se bojím, že vůbec nepochopí moje rozložení a na nějaké řeči o "vymýšlení si" apod. teď asi vážně nemám sílu... Díky za modlitby - myslí na nás spousta lidí, ale mimčo má evidentně jiné záměry a je neoblomné... Já se teď musím hlavně přesvědčit, že i v té porodnici to bude pěkné a přestat smutnit nad tím, že nezalehneme hned s mimčem i tatínkem do vlastní postele apod.
@caramilla to se ti líbí? 😀
@macin73 Myslím, že to tak není, jakmile je prostě mimčo Rh neg., tak není problém, je-li Rh +, tak se píchá injekce, a to až po zjištění té skupiny... Něco jiného je, pokud jsou už během těhu prokázány nějaké protilátky, pak se někdy píchá už před porodem... a o podtypech Rh jsem teda nikdy neslyšela, a to jsem studovala biologii (se na to budu muset kouknout... vím, že je ještě x dalších znaků krev. skupin než je AB0 a Rh, ale že by byly podtypy Rh jsem fakt nikdy neslyšela).
@caramilla To je fakt smutný, ale je to vidět dost často, takový ten komplex "já jsem trpěla a štve mě, že někdo jiný netrpí"... Navíc jestli si to sama v sobě zafixovala tak, že se pro tebe vlastně obětovala a teď vidí, že to třeba nemuselo být... Je to těžké, naše matky moc na výběr neměly.
@rebelie naprosto rozumím Tvému zklamání, ale ještě pořád to můžeš stihnout😉 bud optimistka!🙂 já si zklamání z porodu nesu dodnes - to, že skončil sekcí - nemůžu se s tím nějak dobže vyrovnat 😝...navíc je to zásah i do dalších porodů...také jsem měla zálusk na to rodit další doma nebo aspoň v nějakém porodním domě apod. je to těžké, ale člověk se s tímmusí vyrovnat a přijmout to - hlavně když vše bude v pořádku! a třeba se Ti ten v porodnici budelíbit 😉 je to o lidech a jejich přístupu 😉držím moc palce!
@caramilla tie zipsy sú fakt super....
ahojky děvčata! prosím o doplnění adres ke komu co půjde v případě hromadných balíků
@katkaela super nápad s tými nohavicami 😉
@caramilla @terezita no dnešok ma tiež dorazil, ale dobehnem včerajšok aj dnešok, som veľmi prevešmi zvedavá na výsledok. @caramilla a sova vyzerá super.
@season ak mi nabehne pn-ka, tak sa isto pridám, to tiež po rodičáku v januári. A som za prúžky + patenty tiež. ešte aj climayarn by som možno zobrala.
@terezita nákrčník super 🙂
@ivuska.h takže každú chvíľu čakáme oznámenie, že rodíš 😉
@rebelie neboj, bude to tak, ako to má byť, či už doma, alebo inde 🙂 (aj keď doma by som si to tiež rada skúsila)
@martinkah tak to si dobrá, ja mám stroj od minulých vianoc a ďaleko menej som toho našila ☹
@ivuska.h Jj, Nerátky zavíraj příjem dnes ve 20h 😀. Ale v něčem si říkám, že Mělník snad není špatnou volbou - reference jsou teď vcelku pozitivní a svou vstřícnost (na rozdíl od Nera) deklarují i na webu... dokonce tam píšou o bondingu! A prostředí je hezčí než v Nerátkách - přeci jen jsou po kompletní rekonstrukci... A než bych šla do Hamiltona, tak bych asi radši zkusila ten sex... mně jsou všechny pokusy o vyhnánění miminka nějak proti srsti, ale samozřejmě raději Hamiltona než prostglandinové čípky, oxytocin a spol.
@caramilla Mein Gott, ten zip je teda hustej!
@crawler Díky. Optimistka jsem byla ještě včera před usnutím, ale obávám se, že dneska to fakt už nestihnu, to by asi fakt musel být překotný porod 😀.
Holky, díky za držení palců a omlouvám se, že to tu zahrnuju OT... ale jsem za vaše slova moc ráda (tím, jak spousta lidí neví, že chceme rodit doma, tak i těžko vysvětluju, proč se teď cítím tak, jak se cítím...).
@rebelie Teda a nechceš si ten Mělník rozmyslet? Já teda na téma porodnice a nemocnice v Mělníce slyšela takové story, že tam bych nepáchla ani náhodou a to jsem všechny tři děti rodila v porodce.
Klystýr jsem zažila jen jednou a ani mi nevadil. 2x ho nestihli dát. Poprvé proto, že se na mě vykašlali a nechali mě hekat na laminátovém lehátku 15 hodin a kontrolovali po 4 hodinách a pak málem nestihli porodit. A teď naposledy, protože jsem se tak bála dlouhého porodu, že jsem přijela do porodnice málem pozdě (rodila jsem celkem 37 hodin, z toho teda asi 1.5 hodiny v porodne - z toho 1 hodinu byl příjem a sprcha).
Já mívám u dětí zase silnou žloutenku, s každým dítětem horší a horší
@mooncaa A máš pro mě lepší návrh? Jo, jasně, ještě můžu jet do Vrchlabí, ale jinak už fakt vstřícnější (a otevřenou) porodnici v blízkosti Prahy neznám... Nebo že bych jela do Vyškova? Třeba bych to mimčo ze sebe cestou po D1 vyklepala 😀 😀 😀 Ne, vážně - v Mělníce se prý vyměnil personál a z poslední doby jsou zprávy víceméně optimistické, aspoň ty, ke kterým jsem měla možnost se dostat já... nedávno tam třeba rodila jedna dula a rodila ve zvolené poloze, dítě jim nedala a odešla asi 4h po porodu a šlo to... i Ivana K. potvrzovala, že se tam teď snaží...
Ahoj holky, dotaz k mtx látkám...jsou stálobarevné (výplňky, patenty, fineriby)? Zkoušeli jste je najednou hodit do pračky, nebo raději podle barev? 😒 Nerada bych totiž měla limetkovou ostružinu a pod... 😝 😀 😀 😀
@rebelie Tak jestli je to takto, tak to je OK. Ale kámošce tam dítko krmili slazeným čajem, jiné před rokem mimču nezjistili vadu srdce (mimčo naštěstí je OK, ale je sledováno). Někoho na chirurgii sledovali s podezřením na slepák tak dobře, že mu v nemocnici praskl. A kámošce řešili zánět prsu tak, že jí chtěli hospitalizovat bez dítěte (kojeného). Mě místní Dr. když mají poslat dítko do nemocnice, doporučují Slaný nebo Bulovku, ale rozhodně nemám jezdit do Mělníka - ale to se nejedná o porodku, ale o chirurgii.
To je děs, mě se dneska vůbec nechce pracovat 😒 Udělala jsem jen to nejnutnější (tisk faktur na chystání objednávek večer, odpovězení nejurgentnějších mailů) a teď se mi už nic nechce...

@terezita .. no ked ti male dieta trha fotak z ruk a place o zivot, hodis na prve ako-tak ciste miesto a fotis 😀 ten koberec asi fakt ako pozadie nie je dobry, poucim sa 🙂