Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h Mně se kamarádka vrátila z Hořovic totálně vystreslá s kojením - vyhrožovali jí infuzema, takže kojila jak magor, aby je pustili a už jí to zůstalo a nikdy se nerozkojili pořádně... ale to je fakt těžký, na každou porodnici najdeš něco... a je pravda, že tahle kamarádka měla ke stresování se předpoklady... a s tím Vyškovem neříkej dvakrát, když jsem četla zápisky té PA (zapomněla jsem jméno - http://uporodnibaby.blogspot.com/search?updated... ), znělo mi to jako sen... 😀
@mooncaa Jak říkám, na každou porodnici se najdou děsné story - i na Vrchlabí jsou... takže si člověk nepomůže...
Jen pro pobavení, jak taky lze vyvolávat porod:
Takže, dámy, pokud do zítra neporodíme, já jedu na vánoční cyklojízdu a ještě omrknu, jestli není nějakej sympatickej ples... to mi přijde sympatičtější než hamilton a další pokusy...
@ucitelka70, @monr dakujem baby, positeho mam toho viac, ale asi by som sa mala viac venovat detom, nie stale sit 😒 a ak mate pocit, ze vam to takto dobre nejde, casom sa to isto zlepsi 🙂
baby, sa mi tu pacia tie OT o plodeni deti (som sa nasmiala) a porodoch, nemusim chodit do inych tem na spestrenie citania, vsetko tu mam pokope 🙂
skoro-rodiacim mamickam prajem, nech to hlavne dobre dopadne - t.j. nech ste vsetci zdravi, bez ohladu na to, ci bude porod na 100 % podla planov
@ivuska.h Máma rodila celkem 4x, ostatní porody byly v pohodě, jen ten můj - její první:( Ona hlavně furt opakuje "ženská musí něco vydržet, my to taky musely vydržet, nevymýšlely jsme si, doktoři vědí, co dělají" Ona prostě odmítá to, že bych já mohla polemizovat se studovaným lékařem - ti přece nejlépe vědí, co dělají.
Blbý je, když to člověk fakt zažije, srovnání přirozeného porodu a toho lékařsky znásilněného (já to měla poslední hodinu v rukou lékařky a fakt ten rozdíl je neuvěřitelnej.) Takže s mámou na toto téma je nejlepší mlčet...
@rebelie Hele, aby tě ta mamka nestresovala víc než bys byla stresovaná sama. Nemáš spíš nějakou kamarádku,. co tě chápe? A porodnice je hodně o tom, na koho narazíš. Třeba Benešov je absolutně antipřirozenej, ale svý jsem si celkem prosadila. Do porodnice je super dula, ta totiž člověku dá odhodlání bojovat s personálem - protože tě ujišťuje, že vše je v pořádku a není konec světa, když porod postupuje pomalu atp. Lékaři jsou manipulanti a je dobré tam mít vyvýžené názory, aby člověka lékaři nestrhli. Bez duly bych asi rodila úplně jinak, i když jsem byla odhodlaná...
A Havlíčkův Brod?
@lillyzelvicka Zipy jsou tak úchylný, až se mi to líbí 😀
@palosek látky z MTX jsou stálobarevný, myslím, že mi akorát tuhle pustila nějaká hodně tmavá látka - jestli to byla teplákovina nebo finerib, už nevím. Jinak vše peru dohromady. Ale před tím to zkouším. Do horké vody nechat chvilku namočit a pak zkusím, zda to pustí trochu barvy nebo ne. Když ne, peru dohromady. Ale i přes toto zkoušení mi právě tuhle něco pustilo, ale bylo to něco fakt totálně tmavýho 😀
Děkuji, to mi stačí. Ted jsem hodila do pračky fialové a žužu odstíny, tak uvidím. No, jsem zvědavá co pak udělá petrol s limetkou 😀 😀
@caramilla No právě, mamka by asi nebyla nejlepší... ale kamarádky pracujou a nemaj úplně čas na výlety do Mělníka... Dula mě dneska taky napadla, jenže já asi fakt nemám chuť se teď s někým narychlo scházet... to bych stejně tak mohla začít hledat jinou PA k domporodu (ale už by to byla třetí a myslím, že to má být o nějakém delším vztahu než takhle hrrr). Já doufám, že mě podrží Petr a že si svoje prosadíme... snad. Budu to s ním muset ještě dneska projít a vysvětlit mu co a proč... (sice to ví, ale stejnak). Havl. Brod taky dobrý, i ta drncající D1 by cestou byla 😀, ale asi zůstanu u Mělníka... nejraději bych totiž necestovala nikam, tak zase nechci objíždět celou republiku... A argumentaci Tvojí maminky znám a ježí se mi z ní chlupy po těle - nejhorší je, že si fakt člověk začne říkat, jestli je taková sralbotka, že nic nevydrží, nebo co... ale já takovéhleho bezvýhradného podřízení se formální autoritě (dané jen bílým pláštěm) nejsem schopná...
@crawler Fakt? Mě ho moje dula strašně vnucovala ☹ Kamarádka tam rodila a byla spokojená, ale komplikace neměla. Já právě tam chtěla, aby mi nikdo neříkal "je to už dlouho", to jsem měla v Benešově. Takže můžu asi zůstat v Benešově, co? ☹ ☹ ☹ Bééééé, já myslela, že Brod bude dobrej ☹
@rebelie Hele, nezatracuj tu dulu nebo PA. Já fakt byla s dulou strašně moc spokojená a to nebylo vše podle mých představ - právě ta komunikace předem byla hrozná, ale u porodu byla úžasná! I jsme se za porod modlily, což jsem vůbec nečekala 😀 A když mám být hodně hnusná - když budeš rodit v porodce, tak tam bude PA taky úplně cizí osoba a ještě s jinými názory. Takže ty "nemáš co ztratit" 😖
Mě se představa, že moje dula bude nemocná a povolá svou náhradnici taky nelíbila, ale myslím, že to stojí za to zkusit, protože je to alespoň spolehnutí, že u porodu budeš mít "někoho milého", kdo tě bude podporovat. A to má dula v popisu práce 😀
Já chtěla původně dulu jen u prvního (kvůli mámě jsem se strašně bála), ale teď jí chci i u dalšího porodu, není to to tom "poprvé", ale o té podpoře, co mi dává....
Sakra, dneska nic neudělám 😀 😀 😀
@caramilla víš jak,ono se na všem najde něco...žádná není ideální. Já nehctěla rodit ve Svitavách, páč tam nemají vanu a navíc epiziotomii dělají téměř 90% prvorodiček. Litomyšl jsem měla blízko, porody do vody, na vaku, na stoličce bla bla bla...a stejněmi to neklaplo. Nicméně - byla jsem am i přesto spokojená, PA úžasné, příjemné prostředí...Člověkmusí mít taky štěstí na směnu 😀 na mě se vystřídaly 3 a všechny byly supr😀
LITERÁRNÍ OKÉNKO ANEB HRA ASOCIACE: Holky, nemůžu odhalit poslední indicie k dárku pro MHD (jednou jsem tu psala o jeho dopsiu Ježíškovi 🙂 ) - čas se krátí a je nemůžu přijít na poslední knihu 😝
co vás nepadne, když řeknu: slavný severský autor? jeho nejslavnější dílo má jednoslovný název a vypráví o základní lidské potřebě...:-/
@caramilla No, hele, já nevím - shánět dulu nebo PA s tím, že můžu rodit třeba zítra? Asi ne... už mě napadlo, že bych řekla Ivaně, jestli se mnou nechce jít v pozici duly, ale to je jen takový nápad z marnosti... a cizí PA bude v porodnici vždycky (teda v Neratovicích tomu tak být nemuselo, ale to je pasé). Já si cestu k lidem hledám obvykle docela dlouho a dula nebo PA takhle narychlo by byla cizí (už dost, že jsem to chtěla zkusit s tou Marií, když odsoudili Ivanu...). No nic, jdu zkusit něco dělat... asi toho moc nevykoumám... večer to ještě proberu s Petrem...
@rebelie s porodnicema si člověk nevybere..prostě musíš mít štěstí na personál..já jsem chtěla taky rodit ve vrchlabí..rodila tam moje švagrová a byla nadšená..ale to už je skoro šest let..já tam nerodila, protože v té době to zavřeli....a teď nevím jaké to tam je.......No a po její další zkušenosti s porodem v normální porodnici v jičíně, který byl naprosto otřesnej..obzvláště po tom normálním porodu ve vrchlabí..jsem se rozhodla, že porodím v nejbližší porodnici u nás a budu se modlit, že budu mít štěstí..no ty asistentky byly v celku ok (přišli mi obě profesionálnější než doktoři :D) byla jsem tam přes dvě směny a doktora i doktorku jsem naštvala.. doktora asi víc..ale ten mě nakonec nerodil 😀 .nechtěla jsem jenom píchnout vodu
a máma mi tak týden před porodem, řekla, že si myslí, že to nezvládnu 😀 taky podpora jak blázen
a myslím, že v takovéto situaci je nejdůležitější připravit se na cokoli a těšit se na miminko..
a ještě k těm protilátkám..jsou horší věci než různé rh faktory...to se totiž kontroluje..
@caramilla no mě už napadl nositel nobelovky Knut Hamsun - napsal román hlad, což je základní lidská potřeba, ale manža si přeje knihu od daného autora, kde jde o povstání profesní skupiny a to vůbec nemůžu vygooglit, že by něco takového Knut Hamsun napsal 😲 😕 Můj manže je šílenej čtivec - největší dar jsou knihy, nic jiného nechce...už začíná být fajnšmekr - chci to a to vydání od toho a toho nakladatele, takže před vánoci brázdím weby antikvariátů a doufám v úspěšný lov 😀
@crawler ha..to by mě bavilo ..mě to vygůglilo jen toto http://www.jonesbo.cz/#!jo-nesbo ..tak jestli má rád detektivky? 😀 😎 😀 😀 😀
a mě teda základní lidská potřeba napadlo nejdřív dýchání 😀 a pak teda ten sex jak psala @caramilla ..ale teď mě napadá jestli to nemůže být nějaká kuchařka 😀 😀 😀
@alinn tak ten to být nemůže, protože je to současník a o tom"tajném" autorovi se má zmiňovat i František Kubka ve své knize setkání s knihami...Tu knihu doma máme - hledala jsem ji v naší megaknihovně dost dlouho a on tam není rejstřík použitých jmen 😝Jinak čoveče, vždy se mi podařilo správně odhadnout o co jde, ale je fakt, že letošní indicie nejsou teda nic moc 😝 a manža prý "nemůžeš dostat všechno na podnose" 😀 4knihy jsem už rozluštila - ono, jak na to přijdu, pročtu životopis a bibliografii, tak pak už vím, že jsem "doma"...No a mimo knih má manža už fakt jen pár přání jako "něco tekutého" - to může být jedině becherovka apod. 🙂 prostě natolik ho znám, že se v ostatním nespletu 🙂

@ivuska.h tak prostě jen koníkej 😀 jestli ti to tvoje děti dovolí 😀 (Išek nesnáší, když jsem na PC, teď mohu, protože spí, ale jinak je fakt otřesnej 😝 )