icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
31. okt 2010

@maly_prcek no trvalo mi to, ale jde to

maly_prcek
31. okt 2010

A dělalas podle nějaké čepky, co máte doma? A jaká byla úspěšnost, kolik bude pro příští mimi (jsou moc malé) nebo na jaro (jsou moc velké)? 😉

maly_prcek
31. okt 2010

A taky se musím pochlubit... Davídkův fusáček alá Lodger/Emitex cocoon/já 🙂

animal
31. okt 2010

@maly_prcek zatím byly malé 🙂 ale už jsem se trefila 😉 dělala jsem jen podle fotky co mám od švagrové

nika
31. okt 2010

@maly_prcek moc krásnýýý fusáček 🙂 pěkné barvičky 🙂

dudri
31. okt 2010

@katka.carska vdaka 🙂

juliankaaa
31. okt 2010

@maly_prcek fusak je uzasny, si sikulka
babulky, obcas tu k vam nakuknem, ake ste sikovne....aj ked viem sit, nejako nestiham a musim sa priznat ze sa mi ani nechce 😝
ale cim viac tu obzeram vase vytvory, tak asi oprasim moj stroj a tiez nieco usijem 😵

monikajan
autor
31. okt 2010

@sisi08 ja teraz pouzivam uz len lastin - priesvitná gumicka, ktora vydrzi ovela viac prani aj pri vyssich teplotach, ako obyc. gumky.
Co sa tyka pasteliek - tak asi len vyparat okraje okolo gumicky, nasit nove a obsit cikcakom.

@baskaj pri nohavickovych to prisivam na wendy a strednu vrstvu, nie je to prisite len na vnut. vrstve. Iba na wendy by to bolo fakt malo.

monikajan
autor
31. okt 2010

A este otazka - kto ste pouzivali lemovaciu gumicku zo sijemdetem a aj obycajnu napr. z galanterie - aky rozdiel je podla Vas v praci s gumickou a vo funkcnosti? Pripadne, je ten rozdiel adekvatny rozdielu v cene?

Dakujem.

ivuska.h
31. okt 2010

@monikajan Měla jsi je obě v ruce? Rozdíl je propastný. ŠD gumička je mnohem pevnější, silnější, pružnější a širší, což jsou všechno výhody, pokud to chceš použávat na plenky.

monikajan
autor
1. nov 2010

@ivuska.h dakujem, mala som ich v ruke, ale nie naraz a s velkym casovym odstupom. Viem, ze zo SD su ovela pevnejsie (tuhsie). Ta gumka z galanterky bola tiez siroka 25 mm (biela).

sisi08
1. nov 2010

monika jan, ďakujem veľmi pekne, že si ma zorientovala v tých gumkách. Neobjednávala si ty, alebo otázka aj na ostatné šikulky - materiály zo šijemdetem? Nie je poštovné z Čiech príliš drahé?

quaxi
1. nov 2010

dnes som sa trochu vyhrajkala a spravila som krpcovi manducu, len mi tu tie fotky nejako blbnu, hodila som to aj do albumu, aj s popisom rozmerov.
Este som hodila do albumu strihy na plienky babylucy a kapsovku swaddlebees.

zojec
1. nov 2010

@quaxi krasne.. 🙂 rozmyslam nad mei tai, alebo nad manducou, manduca mi pride praktickejsia na prenasanie.. tu ciernu pasovinu a klipsne si kupila normalne v galanterke? rada by som manducu aj nazivo videla.. nie je tu niektora zo zv, co ju ma? 😉

quaxi
1. nov 2010

@zojec popruhy su normalne z galanterky, spony na tejto hrackarskej tiez, ale na normalnu mam kupene take z treksportu - udrzia podstatne viac. tie z galanterky su nanic, tu som ich dala vyslovene preto ze 2,5r dieta nema problem ich otvorit a vie sa same obsluzit, udrzi to fakt akurat tak plysaka.

este k tym lemovacim gumkam - podla mna je najpodstatnejsie, aby neboli bavlnene, ale umelinove, lebo tie menej saju, bavlnene nasiaknu a tym padom plienka prevlha. na SD nemaju pisane zlozenie, este som ich nemala v ruke, tak neviem ake su, ale mna v tomto praveze sklamala lemovacia gumka co bola vraj urcena na plienky (ale z ineho obchodu).

achdarek
1. nov 2010

@maly_prcek Krásný fusak. 😉 Já víkend věnovala stříhání a na fusak má připraveno. Šit se bude zase o víkendu.

Holky, měla bych ještě dotaz. V rámci učení se šití chci dcerce ušít látkovou knížku z různých zbytků látek. Moc ráda zkoumá různé materiály a tak si myslím,že by se jí to líbilo. Takže už tu mám připravené froté, džínoviny , manšestr a další. Ale nevím, co vložit mezi dvě tenké látky, aby list knížky byl trochu tužší. Co byste poradily? Děkuji

ivuska.h
1. nov 2010

@achdarek Podžehlila bych to vlizelínem... Případně pokud bys to chtěla takové "nafouklé", tak bych mezi to zašila nějaký tenký vatelín.

maryol
1. nov 2010

@maly_prcek fusak je nadherny 🙂
@zojec ja som tiež dlho váhala, či mei-tai alebo dačo iné, nakoniec som ušila niečo na spôsob manducy, no nikdy som čosi podobné nedržala v ruke...takže už asi dva mesiace testujeme prototyp ušitý zo starých riflí + recyklovala som popruhy a pracky zo starého ruksaku. Nosič funguje, je pohodlný, dá sa povedať, že som rozmery celkom trafila, akurát niektoré detaily by som riešila inak. Vo ZV dostať popruhy a prackyaj v Rempe, no neviem, nakoľko sú pevné, nekupovala som.

maryol
1. nov 2010

@achdarek súhlas s ivuskou, dostať kúpiť nažehľovacie vlizelíny rôznej hrúbky a kvality, mohlo by to fungovať

zojec
1. nov 2010

@maryol pojdem asi skocit do toho rempa a uvidim.. tam aj robi taka mila pani 😉
@quaxi tie treksportacke dostat kupit normalne v sporte? tam by to mohli mat, ako nahradne diely na batohy... nie?

quaxi
1. nov 2010

@zojec ano, normalne v treklande, hudysporte a inych takychto trekovych obchodoch maju ruksakove spony, na bedrak su tusim 4cm siroke a to ti udrzi 30kg ruksak, ked este nemas na pleciach popruhy, takze cela vaha drzi na tej spone, tym padom nejake 15kg dieta je v pohode. Popruhy ak by si mala na vyber, vyberaj radsej take co najviac "hrbolate", lebo tie hladke sa mozu presmykovat v spone. Niekedy mavaju v tych trekovych obchodoch aj metraz tych popruhov, tie su lepsie, ale uz som to tam davno nevidela, no mozno v rempe by mali take kvalitnejsie popruhy co nepresmykuju, no daju sa najst aj v galanterke.

zojec
1. nov 2010

@quaxi dakovala 😉 skusim pobehat nejake sporty, dufam ze aj vo "velkomeste" Zvolen nieco take maju 😀

katka82
1. nov 2010

@maly_prcek no tak to je fakt bombááá 😵 😵 ten je úžasnej 😉 😵 😵
@monikajan ta lemovací gumka ze ŠD je fakt mnohem lepší 😉 sice dražší,ale stojí to za to 🙂

monikajan
autor
1. nov 2010

@maly_prcek
@quaxi - zasa nove krasne veci - zlate rucicky 🙂 .
A dakujem za vsetky nazory ohladom lemovacich gumiciek 🙂 . Viem, ze @mehlo pouziva gumicky od Stoklasy (su umelinove) na pulky a je s mini spokojna. Ja som tieto este nepouzila, len zo SD, tak som bola zvedava na Vase skusenosti.

jaroe
2. nov 2010

ahojte, sili ste niekto vak na skladovanie pouzitych plienok? Ak ano, z akeho materialu, aby to bolo "vodo a pachotesne." dakujem

lenocka23
2. nov 2010

@denisocka mozno trochu odveci otazka ohladom kapsy na nosic... kedy ju malemu "obliekas".. ? este predtym ako ho das do nosica, alebo az ked mas maleho v nosici a na sebe, to len nanho natiahnes..? ja som si myslela ze to len natiahnem, ked uz bude na mne, ale trochu ma matu tie popruhy... 😀 😀 chystam sa na usitie podobneho vaku, tak nech s tym nehaluzim... 🙂 vdaka..

denisocka
2. nov 2010

@lenocka23 hej,ked už je v nosiči,tak to cez neho prehpdiš a popuhy na sebe vzadu prekrižiš a uviažeš. daš na seba vetrovku či mikinu a možeš isť 😉

ja akurat robim tuto čiapku http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295 😀

denisocka
2. nov 2010

hotovo

zojec
2. nov 2010

@denisocka krasne.. 🙂 tiez sa vecer na ne chystam.. este jednu kapsu usijem a potom zo vsetkych zvyskov ciapky 🙂

denisocka
2. nov 2010

no,čiapka sedi jak uliata,len maly došiel zo školky s teplotu,tak mam po radosti