Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A dělalas podle nějaké čepky, co máte doma? A jaká byla úspěšnost, kolik bude pro příští mimi (jsou moc malé) nebo na jaro (jsou moc velké)? 😉
@maly_prcek zatím byly malé 🙂 ale už jsem se trefila 😉 dělala jsem jen podle fotky co mám od švagrové
@maly_prcek moc krásnýýý fusáček 🙂 pěkné barvičky 🙂
@katka.carska vdaka 🙂
@maly_prcek fusak je uzasny, si sikulka
babulky, obcas tu k vam nakuknem, ake ste sikovne....aj ked viem sit, nejako nestiham a musim sa priznat ze sa mi ani nechce 😝
ale cim viac tu obzeram vase vytvory, tak asi oprasim moj stroj a tiez nieco usijem 😵
@sisi08 ja teraz pouzivam uz len lastin - priesvitná gumicka, ktora vydrzi ovela viac prani aj pri vyssich teplotach, ako obyc. gumky.
Co sa tyka pasteliek - tak asi len vyparat okraje okolo gumicky, nasit nove a obsit cikcakom.
@baskaj pri nohavickovych to prisivam na wendy a strednu vrstvu, nie je to prisite len na vnut. vrstve. Iba na wendy by to bolo fakt malo.
A este otazka - kto ste pouzivali lemovaciu gumicku zo sijemdetem a aj obycajnu napr. z galanterie - aky rozdiel je podla Vas v praci s gumickou a vo funkcnosti? Pripadne, je ten rozdiel adekvatny rozdielu v cene?
Dakujem.
monika jan, ďakujem veľmi pekne, že si ma zorientovala v tých gumkách. Neobjednávala si ty, alebo otázka aj na ostatné šikulky - materiály zo šijemdetem? Nie je poštovné z Čiech príliš drahé?
@zojec popruhy su normalne z galanterky, spony na tejto hrackarskej tiez, ale na normalnu mam kupene take z treksportu - udrzia podstatne viac. tie z galanterky su nanic, tu som ich dala vyslovene preto ze 2,5r dieta nema problem ich otvorit a vie sa same obsluzit, udrzi to fakt akurat tak plysaka.
este k tym lemovacim gumkam - podla mna je najpodstatnejsie, aby neboli bavlnene, ale umelinove, lebo tie menej saju, bavlnene nasiaknu a tym padom plienka prevlha. na SD nemaju pisane zlozenie, este som ich nemala v ruke, tak neviem ake su, ale mna v tomto praveze sklamala lemovacia gumka co bola vraj urcena na plienky (ale z ineho obchodu).
@maly_prcek Krásný fusak. 😉 Já víkend věnovala stříhání a na fusak má připraveno. Šit se bude zase o víkendu.
Holky, měla bych ještě dotaz. V rámci učení se šití chci dcerce ušít látkovou knížku z různých zbytků látek. Moc ráda zkoumá různé materiály a tak si myslím,že by se jí to líbilo. Takže už tu mám připravené froté, džínoviny , manšestr a další. Ale nevím, co vložit mezi dvě tenké látky, aby list knížky byl trochu tužší. Co byste poradily? Děkuji
@maly_prcek fusak je nadherny 🙂
@zojec ja som tiež dlho váhala, či mei-tai alebo dačo iné, nakoniec som ušila niečo na spôsob manducy, no nikdy som čosi podobné nedržala v ruke...takže už asi dva mesiace testujeme prototyp ušitý zo starých riflí + recyklovala som popruhy a pracky zo starého ruksaku. Nosič funguje, je pohodlný, dá sa povedať, že som rozmery celkom trafila, akurát niektoré detaily by som riešila inak. Vo ZV dostať popruhy a prackyaj v Rempe, no neviem, nakoľko sú pevné, nekupovala som.
@zojec ano, normalne v treklande, hudysporte a inych takychto trekovych obchodoch maju ruksakove spony, na bedrak su tusim 4cm siroke a to ti udrzi 30kg ruksak, ked este nemas na pleciach popruhy, takze cela vaha drzi na tej spone, tym padom nejake 15kg dieta je v pohode. Popruhy ak by si mala na vyber, vyberaj radsej take co najviac "hrbolate", lebo tie hladke sa mozu presmykovat v spone. Niekedy mavaju v tych trekovych obchodoch aj metraz tych popruhov, tie su lepsie, ale uz som to tam davno nevidela, no mozno v rempe by mali take kvalitnejsie popruhy co nepresmykuju, no daju sa najst aj v galanterke.
@maly_prcek no tak to je fakt bombááá 😵 😵 ten je úžasnej 😉 😵 😵
@monikajan ta lemovací gumka ze ŠD je fakt mnohem lepší 😉 sice dražší,ale stojí to za to 🙂
@maly_prcek
@quaxi - zasa nove krasne veci - zlate rucicky 🙂 .
A dakujem za vsetky nazory ohladom lemovacich gumiciek 🙂 . Viem, ze @mehlo pouziva gumicky od Stoklasy (su umelinove) na pulky a je s mini spokojna. Ja som tieto este nepouzila, len zo SD, tak som bola zvedava na Vase skusenosti.
ahojte, sili ste niekto vak na skladovanie pouzitych plienok? Ak ano, z akeho materialu, aby to bolo "vodo a pachotesne." dakujem
@denisocka mozno trochu odveci otazka ohladom kapsy na nosic... kedy ju malemu "obliekas".. ? este predtym ako ho das do nosica, alebo az ked mas maleho v nosici a na sebe, to len nanho natiahnes..? ja som si myslela ze to len natiahnem, ked uz bude na mne, ale trochu ma matu tie popruhy... 😀 😀 chystam sa na usitie podobneho vaku, tak nech s tym nehaluzim... 🙂 vdaka..
@lenocka23 hej,ked už je v nosiči,tak to cez neho prehpdiš a popuhy na sebe vzadu prekrižiš a uviažeš. daš na seba vetrovku či mikinu a možeš isť 😉
ja akurat robim tuto čiapku http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295 😀
no,čiapka sedi jak uliata,len maly došiel zo školky s teplotu,tak mam po radosti

@maly_prcek no trvalo mi to, ale jde to