Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, občas vás čítam a obdivujem tempo šitia aj písania, ja len že vás vítam na 500stej jubilejnej strane 😀
jsem vytočená! přijel PPL v takovým jakýmsi šíleným vraku, ani na sobě neměl polep PPL a já vylezu ven, že si to přeberu a on mi řekl, že nemůžu zaplatit kartou, že to mají jen některý auta a že mi to teda přiveze zítra. Tak musím jenom kvůli bankomatu do jihlavy
@mehlo 😖
OT pro babky bylinářky - Jasmína je zase nemocná má rýmu jak oprať a chrchlá (myslím, že tam má hlavně hleny). Balíček s olejíčky ještě trčí u ČP, tak improvizuju. Nevíte, jaké bylinky děti můžou ve formě čaje? Chtěla jsem jí udělat lípu + květ bezu + tymián, ale je na čaji napsáno, že není určen pro děti do 3 let. Fakt děti nesmí bylinkové čaje???
@animal jitrocelový sirup můžou i kojenci, odkaz zde:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/mucoplant-jitrocelo...
@caramilla ještě dětský čaj při nachlazení:
http://www.drmax-lekarna.cz/megafyt-detsky-caj-...
@caramilla v tom dětském čaji od megafytu je nať tymiánu, květ bezu a lipový květ, tak nevím, proč by ten co máš děti nemohli☹
Jinak pro všechny tápající doporučuji knížku od M.Staňkové - Bylinky pro děti a maminky (např. zde
http://poznani-knihy.cz/detail/1/20119/stankova...), je to super nejen pro děti, ale i pro těhotné a kojící.
@animal @caramilla na kasel my davame silvan bio a ten u nas zabira. a caj davame taky od megafytu. pri ryme jeste mazeme hrudnik tymianovym kremem od justu, krasne protahuje nos.
jo a dneska mi vratili ve skolce horici dite.. nastesti cestou dom v tramvaji horecka opadla.. ditko mi uslo behem 2 minut na kline.. toz jsem zvedava, co se z toho vyklube. m. hnedle, jestli to neni opozdena reakce na priorix.. byli jsme pred mesicem..
med by deti do dvou let nemely, bo je to jeden z alergenu..
ahoj holky🙂
ach, tak ať se dětičky brzy uzdraví!!! Fakt si vážím toho, že malýmu se zatím nemoci vyhýbají...uff 😅 Jinak mě lékárnice říkala, že jitrocelový sirup prokojence vhdoný není - nicméně já např. jsem průduškářka a jitrocelový sirupmamka dělávala domácí a ten mi ohromně pomáhal a prsa mazat sádlem - to je taky supr věc. Jinak já mám doma "pro jistotu" sirup Hedelix - mohou i kojenci - je to sirup s výtažky z břečťanu a je určený na "vlhký" kašel, takže myslím, že pro Jasmí ( @caramilla ) by byl zrovna supr. Zatím ho použil jen manžel a fakt se mu ulevilo.
Ahoj holky, tak jsem tu zas - bohužel progres skoro žádný, čípek se jen malinko zkrátil, ale je stále vzadu a neotvírá se... Nicméně paní primářka byla velice milá, označila i tu zátku a trochu krve za pokrok a řekla, že když je utz a monitor v pořádku, tak tomu dáme ještě do středy šanci, a pak teda ty prostglandinové čípky... říkala, že se i u toho vyvolávání snaží, aby to bylo šetrné... Tak jsem ráda, že mimču se daří a že si nás tam nenechali, ale ráno jsem doufala, že bude pokrok větší... Co jsem pochopila, tak ten nález je takový, že ani Hamiltona mi neudělá, protože se tam nedostane... Už si připadám jak dobrodružná četba na pokračování... 😀 Díky všem za držení palců.
Holky, potřebovala bych poradit... Chtěla bych si koupit časopis Ottobre a jak je tak procházím, nejsem schopná si vybrat... Vy, co jich doma pár máte - jaký (klidně i víc čísel) byste mi jako začátečnici doporučily? Jinými slovy, ve kterém je nejvíc jednoduchých nepřekombinovaných střihů? Vyznávám obecně střízlivější styl, čím jednodušší formy, tím lepší. Přijde mi totiž, že je tam i hodně "ulítlých" střihů ala "pytel" nebo "trhan", a to já určitě moc šít nehodlám. Prostě nějaké šikovné, lehce obměnitelné střihy. Díky moc!!!
@macin73 Jo, primářka mě moc mile potěšila... Byla fakt hodná a i ten minimální pokrok hodnotila pozitivně a povzbudivě (narozdíl od té pipiny ze čtvrtka), takže ač se toho moc nezměnilo, pocit jsem z toho měla mnohem lepší... A do karty mi napsala, že bych ráda minimum intervencí a i když mi říkala o tom vyvolávání, tak se zdálo, že se vynasnaží, aby to nejdřív zkusili nějak pozvolna...
@terezita Dneska nás to už taky napadlo, že mimčo snad opravdu počká, až se ta naše PA vrátí, nebo co... ale ve středu už se asi poddám a nastoupím, protože přeci jen mám o mimčo strach (neb jsem si relativně jistá termínem a placenta se sice drží, ale už je na ní její stáří podle utz znát).

@caramilla @rebelie to jsem měla já, byla jsem otevřená na 4cm a žádný kontrakce 😅 držím palce ať se to rozjede a porodíš brzy 😉