icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
9. nov 2010

@mmmk presne toto som okukovala minule na obrazku..kde si to videla nazivo? aha si z DE....ale nemyslim,ze to je nejak extra tazke 😉

mmmk
9. nov 2010

@zojec Ono je toho snad 5 druhu - znacek. Mne se hodne libi to cerveny, protoze to slozis do takove malicke tasticky, ten material je super. Jenze zas mi v tom obchode rikal prodavac, ze to nepasuje na moc druhu zidli a ze lepsi je to vlevo. To se ale zas moc dobre neslozi. Navic ta cena je takova, ze se vyplati nad tim podumat a usit to. Jo, hledala jsem ruzny navody googlem a nevim, zda travel seat je to spravny heslo 😅

zojec
9. nov 2010

@mmmk myslim, ze je to celkom novinka,mozno este nikto neurobil navod ako to usit ☹ no mohla by to byt vyzva pre sikovne koculky tu, co vedia spravit aj strih.. ja sijem skor tak, ze popozeram a podla toho nejak spackam dokopy.. 😀 ale takto z obrazku, by to bolo len o fantazii... 😀

zojec
9. nov 2010

ale predstavujem si to z dvoch vrstiev nejakeho platna,alebo niecoho tvrdsieho, usit drziak na stolicku,ak to ma byt cestovne, tak by tam malo asi byt aj viac moznosti zapnutia, lebo nie kazda stolicka ma rovnaku vysku,tu ma zas napada, ako super sa daju vyuzit klieste na patentky .. dve spony (ako na ruksaku.. stale neviem ako sa to vola odborne.. 😀 ) a je 😉

nika
9. nov 2010

holky co kuknout sem, nebude to těžké ušít, taky jsem ji plánovala, ale pak jsem neměla čas a malá je naštěstí jedlík tak u jídla sedí v pohodě kdekoliv. podstaně je to pruh látky na jedné straně sešitý na tunel který se navlíkne na opěradlo a na druhé vystřižený do sedáku,

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=31734113&ta...

zojec
9. nov 2010

@nika 😀 😀 😀 xixi a ja hladam po zahranicnych strankach .. a mam to rovno pod nosom.. dakujeme 😉

mmmk
9. nov 2010

@nika Ano, jsem trubka zatizena googlem 😀 Hledam po celem svete, ptam se googlu anglicky, nemecky, dokonce jsem se pokousela i holandsky... a nic 😀 Mas to u mne 😵

nika
9. nov 2010

😀

zojec
9. nov 2010

@nika
@mmmk ale inak ked mam kupit novu latku, a vsetky caky paky.. tak neviem ci ma to vyjde oooovela lacnejsie ako 450 Kc... ale zas ta radost ze som to urobila sama je neopisatelna 😀

mmmk
9. nov 2010

@zojec Latku v Ikei koupis za pusu a pripadne prezky a popruhy vyjdou ve svadlence tak na 50 Kc 😉

zojec
9. nov 2010

@mmmk no jo ikea.. skoda ze je len v BA ☹

cinocka
9. nov 2010

@quaxi - dakujem...tak nakoniec som nasla navod, ale nejde mi to prepnut..asi nam uz stroj dosluhuje 😒 a krasna ciapocka 😉

nika
9. nov 2010

@cinocka máš starší veritasku? jaký typ - číslo je na stroji.

quaxi
9. nov 2010

@zojec kukla je z 2 vrstiev, zosite dokopy, vyvratene a potom este presite po obvode, aby to lepsie drzalo pokope. dnu som dala BMB velur, ale zase som si kvalitne zanadavala na ten material, na dotyk je sice uzasny, ale ja s nim nejako neviem sit, s nicim sa tak nenatrapim ako zrovna s tymto 🙄
tie fotky tu nechapem, normalne v PC mi ich automaticky ukazuje spravne, tak ani neviem ktora je zle otocena, a ako ju presvedcit aby bola naopak, aj ked to davam do inych albumov tak sa daju automaticky dobre, tu v MK albume ju musim manualne otocit a do diskusie ju spravne proste nedam 😒

cinocka
9. nov 2010

@nika - ano, hadam ma aj 20 rokov, typ: 8014/43....som nasla v navode ze sa to ma prepnut takou pakou z A na B...ale nejde to na to B-cko...musim ukecat draheho nech rozoberie ci tam nieco nezavadzia 😉

cinocka
9. nov 2010

kde by som nasla strihy na nohavice? chcela by som nejake flisove zbuchat...inak som trosku mimo temy 😅

katka.carska
9. nov 2010

A co tak zalozit samostatnu temu s odkazmi na strihy ? Nech to tu clovek nemusi dohladavat....
@cinocka dobre je urobit strih podla hotovych, co sedia, mas istotu, ze budu pasovat, no niekedy je to narocne.
Skus pozriet aj sem:
http://nosenideti.cz/china.php
Asi najjednoduchsie sa mi zda investovat do nejakych casokov so strihami, pokial sa i v buducnosti chystas sit - obcas sa daju kupit aj cez bazar starsie, tam na mode nezavisi.

kadlinecka
9. nov 2010

ahoj maminky chtela jsem se zeptat na kolik priblizne vyjde komplet kdyz nas syn nesnese jednorazovy plinky tak at vim kolik si pripravit a co vse poridit.dekuji za radu

cinocka
9. nov 2010

@katka.carska - super napad s tou temou, zalozis?? 😉 ved to, ze ja si ten strih neviem spravit...ja to potrebujem mat polopatisticky vysvetlene a najlepsie s podrobnym postupom + fotky 😀 😀

animal
9. nov 2010

@kadlinecka záleží, co si můžeš finančně dovolit. Můžeš pár kousků koupit z druhé ruky. Jako levná a kvalitní varianta je podle mě vícevrstvá plena (prefold) z pružných materiálů. Buď ji máš jako vkládačku, která je teda hodně savá a nebo z ní motáš kalhotkový sklad (a miminko v něm nemá tak velký zadeček). Určitě si přečti nějaké diskuze, kde se dozvíš zkušenosti maminek od různých výrobců plen. Rozhodně nekupovat pleny SKETCH a nekupuj celou byť výhodnou sadu plen od jedné značky. Pokud budeš nakupovat jednovelikostní pleny, tak to taky bude levnější varianta, než vícevelikostní pleny, protože ti vydrží až po nočník.

kadlinecka
9. nov 2010

@animal dekuji moc

animal
9. nov 2010

@kadlinecka není zač, klidně se ptej. Tady ti všichni rádi odpoví 😀

maly_prcek
9. nov 2010

Super nápad, taky jsem pro založení tématu se střihama... 😉 Pak sem hoďte prosím odkaz...

zojec
9. nov 2010

@katka.carska ano ja som tiez za.. 🙂 ty si kompetentna zalozit takuto temu 😉 😉 😉 ale ja si linky na strihy uz stahujem do compu, lebo najst ich potom tu je makacka 😉

maly_prcek
9. nov 2010

@mmmk Na tu věc na židli si tak dělám šicí zálusk, ale moc nemám motivaci, Davídek u jídla taky docela pěkně sedí...
Podle mně to nemůže být vůbec těžké to ušít, ne? Posadila bych dítě na židli změřila od pupíku přes sed za opěradlo, rozměřila vykrojení na nožky, zapínání co je přes bříško, zapínání přes opěradlo bych řešila asi na nějaké zavazování/patentky, aby to šlo případně menšit/zvětšit podle výšky opěradla židle... Tak nějak by to šlo, ne?
Matriál - něco lehkého, rychle suchého, částečně omyvatelného... Takže asi šusťák?

maly_prcek
9. nov 2010

@zojec Tak ty pak zkopíruješ linky 😉 Sláva matkám systematičkám 🙂

mmmk
9. nov 2010

@kadlinecka Tohle tema spis o siti, ale vylozene o latkovach je tady https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/latkove-... a tam ti urcite poradi vic lidi.

@katka.carska Ano, prosim, zaloz takovou diskuzi.

mmmk
9. nov 2010

@maly_prcek Na tu zidlicku to chci spis z bezpecnostnich duvodu, aby se nesnazil zdrhnout, protoze on je docela kamikaze 😅 Zidlicku mame jen doma, jinak na mistech, kam jezdime, neni.

maly_prcek
9. nov 2010

Kuk sem, jiná verze Onebagu... http://www.thewrappack.co.uk/index.htm 😉

@mmmk Chápu, právě zvažujem i druhou Ikea židli k našim... U tohohle mi docela vadí, že to nemá putík, D. zkouší jíst sám a v tomhle by nemohl...

terezita
9. nov 2010

@maly_prcek my mame zidlicku bez pultiku a em. se krmi sama od zacatku. sedi holt s nama u stolu 😉
@mmmk taky jsem shanela strih pred pul rokem, ale bo jsem ho nenasla, tak jsem se na to vykaslala.. ale libila se mi ta latkova zidlicka mooc!