Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Já mám taky ten OL 3034, když si koupíš bez slepé patky 1034, tak je to myslím jen 6300kč (ještě máme slevy, co jsme si kupovaly my, takže jen 6000kč 🙂 )... Jako jsem hrozný začátečník as umím na něm kulové, ale už teď můžu říct, že to byl dobrý kauf, nic se nevlní a hlavně ta úspora času! Jako pokud hodláš šít úplety, je to velikánská úspora a pomoc...
Pár hromadek a budou prašule, néé? 😀
A jestli chceš navíc holčičku, tak to je ještě větší úspora, páč na holky se šije ještě daleko víc jak na kluky 🙂
@boudova no to záleží na okolnostech. nám první těhu trvalo 2 roky, podařilo se až po dg.laparoskopii, kterou jsem zatím oddalovala, protože 1 rok snažení (to mi MUDr. navrhl laparoskopii) mi přišlo úplně normální, takže jsme se snažili stále dál, ale bez laparoskopie by nám to možná nešlo. Měla jsem zabetonované vaječníky cystama, mám srůsty (po jedné operaci), ale na ty se mi vzhledem k mému onemocnění pro které byla dělána operace báli sáhnout. Se srůstama je to stejně ošemetné, neodstaníš a může to být důvod, proč nelze otěhotnět a pokud zase odstraní, tak to vyvolá srůsty další a je to stejně začarovaný kruh ☹
No a druhé těhu jsem otěhotněla napoprvé 🙂 takže prostě záleží na problému a psychika to u mě opravdu nebyla. Zábranu v psychice jsem spíše čekala u druhého snažení.
@maly_prcek ty můro, takhle mě lákat 😵 ...úplety rozhodně šít hodlám...resp. do budoucna chci umět šít všechno (jdou šít i ponožky?😀) a kupovat fakt jen boty a další věci, co se ušít nevyplatí. MHD je nadšený, ale rozhodně by nebyl nadšený z toho, že chci rychle rychle OL - jemu totiž "sem tam nějaká vlnka nevadí" 😀
@daisyr no mě těhu skončilo 23+5 tt. ono je to dost těžké jakýkoliv potrat, ale čím později, tím hůř. Utěšovala jsem se horšímy variantami, které se stávají a tou bylo, kdybych o dítě měla přijít třeba při samotném porodu či brzy po porodu ☹ počáteční měsíce jsem rychle zažehnala prací, ale pak začaly depky, ke kterým jsem neměla nikdy sklony, vždycky jsem vše nějak brala flegmaticky............ no raději se věnujte veselejším tématům jako jsou UTRÁCENÍ PENĚZ 😀 😀 😀 😀 😀
@terezita to je nádhera ty soupravičky. Já fakt nechápu jak to děláte, že ušijete za den dvě soupravy. Já včera ušila akorát prostěradlo na dvoulůžko a začala ten rolák pro sebe a ani jsem ho nedodělala a je hotovej až ted. Je teda pravda, že když je dobrej střih tak to asi jde bez problémů já musela ten střih asi třikrát předělávat a pořád mi to nesedělo v ramenou, až jsem se dneska vytočila a hodně to zužila, tak je to konečně v poho.
@animal taky souhlasím, že každý potrat je hrozný, ale na počátku to asi tolik nebolí jako dýl. mě zemřel bráška 3 dny po porodu a mamka se ještě dnes (už je to 40let) rozpláče...nebo on to není jen potrat...celkově je hrozné, když rodiče přijdou o dítě ať před narozením nebo třeba při autonehodě v 18...musí to bolet šíleně ☹...a opravdu, radši jdeme klikat do hromadek a na tohle ani nemyslet ☹
@crawler já měla před Petrem taky potrat, otěhotněla jsem 4 měsíce po svatbě a sotva jsem to zjistila a věděla asi týden, byla jsem kolem 7 týdne, tak jsem potratila. A bolelo to jako čert, když bych byla víc tak nevím jak bych to psychicky zvládla, nedej bože kdyby se mi narodilo mrtvý mimčo. A devět měsíců na to, jsem otěhotněla s Petrem úplně bez problémů

@terezita pěrun...pod 7 tisek...ajaj..to je lepší než jsem čekala a o důvod víc nějak přijít k penězům...asi se budu muset začít víc věnovat Dedře 😀